27. MAJ 2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Uz len poslednych pat tyzdnov deli sipkarov a stolnych futbalistov od ukoncenia tejto rocnej sezony. Este predtym, ako v Dart clube uzavru rocnik, caka stolnych futbalistov naozajstny vrchol tejto sezony, a tym by mali byt Majstrovstva Slovenska, ktore sa budu konat po prvykrat v Brezne. Organizatori stanovili datum na 21. a 22. juna a dejiskom sa stane Dart club Brezno. Blizsie o tomto pripravovanom podujati budeme informovat v buducom cisle.
Tento vikend pokracovali sutaze dalsimi kolami. V piatok boli na programe turnaje jednotlivcov v sipkach a v stolnom futbale. Medzi sipkarmi bolo hadam najvacsim prekvapenim tretie miesto Miroslava Dolinskeho, ktoremu to v tejto sezone neslo podla jeho predstav, a aj takyto uspech vie potesit. Do finale sa prebojovali napokon Pavol Melicher s Martinom Skanarom. Suboj bol naozaj pekny, stastnejsi Martin, zdolal Pala 3 : 2 na legy.
V turnaji dvojic v sipkach dost necakane dominovalo zenske duo, a to Eva Sitarcikova s Katarinou Medvedovou, ktore obsadili vyborne prve miesto. Druhi skoncili Michal Daxner s Martinom Skantarom a na tretom mieste sa umiestnili Peter Pocklan s Palom Melicherom.
Na sipkarov caka tuto sobotu este 3. rocnik Gemerskeho pohara v Revucej, odchod hracov je o 12. hodine z namestia.
V piatkovom turnaji stolnych futbalistov dominoval Boris Hudec. Vo finale zdolal minulotyzdnoveho vitaza Jozefa Lalika, ktory je zatial na prvom mieste v priebeznom poradi vsetkych startujucich. Tretie miesto a body do celkovej tabulky si pripisal Martin Bajzik.
V sobotu sa v Dart clube konalo dalsie kolo ligy stolnych futbalistov – dvojic, kde vybornu formu z piatka potvrdil Boris Hudec a spolocne s Petrom Marcekom postupne “vyprevadili” domov vsetkych superov a tak sa mohli zasluzene radovat z vitazstva. Na druhom mieste skoncili Jozef Lalik s Martinom Bajzikom a na tretom mieste Jano Milan s Tomasom Kyzekom. Nasledujuce kolo sa uskutocni uz tuto sobotu o 19. hodine v darte.

(pp)

Kam za futbalom

 

II. liga 28. kolo
31. maja o 17.00
V. Levare - Dubova
Podbrezova - Presov

III. liga

25. kolo 28. maja o 17.00
Ziar - Podbrezova B (Kubani - Reguly, Hreus - Balko)

26. kolo 1. juna o 17.00
Podbrezova B - K. Lieskovec (Podhradsky - Tilesch, Duroska - Perasin)

IV. liga sk. Juh 23. kolo 1. juna o 17.00
Tornala - Brezno (Maga - Laucek, Drapac - Marko)

V. liga sk. C 23. kolo 1. juna o 17.00
D. Niva - C. Balog (Kubinec - Halaj, L. Szabo - Truban), Dubova B - Kraliky (Grencik - I. Krahulec, Pocklan - Jasenak)

I. trieda 23. kolo 1. juna o 17.00
Bravacovo - Salkova (Vanik - Milan Mojzis - Mojzis), Selce B - Osrblie (o 10.30, Pastorek - Adamec, Drazdik - Kolenicka), Hronec - Myto (Daxner - Drazdik - Cunderlik), P. C. Balog - Benus (Dian - Mecele - Weiss)

II. trieda sk. A 23. kolo 1. juna o 17.00
Nemecka - Horne Prsany (Ostruzska - Miklos)

II. trieda sk. B 19. kolo 1. juna o 17.00
Michalova - Pohorela (Pribylina - Suchy), Sihla - H. Lehota (Jan Sitarcik - Peter Sitarcik), D. Lehota - Jasenie (M. Ridzon - J. Ridzon), Helpa - Polomka (Krupa - Malcek), Zavadka - Telgart (o 10.00, Suchy - Pribylina), Sumiac - P. Polhora (Strelec)

III. LSD a LMD 25. kolo 28. maja o 14.30 - 17.00
Podbrezova - Namestovo (Repa - Droppa, Gladis - Uhrin), L. Mikulas - Dubova (Farsky - Panko, Holub - Kondek), Krasno - Brezno (Valasek - Michulek, Sobola - Bubniak)

26. kolo 1. juna o 10.00 - 12.30
Brezno - Dudince (I. Krahulec - Pocklan, Milan Mojzis - Perasin), Dubova - Istebne (Likavcova - Migalova, Miklos - Jekkel), Podlavice - Podbrezova (Nather - Horak, Kadlec - Uhrin)

V. liga dorast sk. C 23. kolo 1. juna o 14.30
Hlinik - C. Balog (Zdechovan - Gajdos - Uhrin)

II. LSZJ a LMZJ 23. kolo 31. maja o 10.00 - 12.00
V. Krtis - Podbrezova B (Nozdrovicky - Gyorgy, ObFZ VK), Dubova B - B. Bystrica B (Peter Turna - Igor Rostar - Suchy), Zvolen B - C. Balog (Dado - Oruzinsky, ObFZ ZV)

III. LSZ a LMZ sk. Stred 19. kolo 31. maja o 10.00 - 12.00
Helpa - Hlinik (1.6., Peter Sitarcik - Jan Sitarcik), Savon BB - Brezno (Majer - Trso)

IV. liga ziaci sk. C 17. kolo 31. maja o 10.00
Bravacovo - Harmanec (1.6., M. Ridzon), P. Polhora - S. Kremnicka (Pribylina), Hrochot - Zavadka (Piar),

I. LSZS a LMZS 27. kolo
Martin - Podbrezova (hralo sa 20.5.)

I. trieda dorast 23. kolo 31. maja o 17.00
Polomka - Badin (Strelec), Helpa - Medzibrod (o 13.00, J. Ridzon - M. Ridzon), Brusno - Benus (Zeman - Kosec)

I. trieda ziaci 19. kolo 1. juna o 10.00
Polomka - Malachov (J. Ridzon)

Mladsi ziaci 7. kolo
Brusno - Podbrezova C (31.5. o 15.00, Kadlec), Savon BB B - Podbrezova D (11.6. o 15.30, Marhefka)

 

Profesionalne hasicske jednotky si merali sily

Okresne riaditelstvo Hasicskeho a zachranneho zboru (OR HaZZ) v Brezne v utorok 20. maja v priestore sportoveho arealu OR HaZZ Banska Bystrica zorganizovalo okresne kolo sutaze v hasicskom sporte. Za okres Brezno sa zucastnili sportove druzstva ZHU Zeleziarne a. s. Podbrezova, ZHU a. s. Petrochema Dubova a samotne druzstvo OR. Sutazne discipliny pozostavali z vystupu do stvrteho podlazia cvicnej veze, z behu na 100 m cez prekazky a z poziarneho utoku. V dvojboji jednotlivcov zvitazil Vladimir Kubaliak pred Milosom Sujom (obaja OR HaZZ Brezno) a Jozefom Giertlim (ZHU ZP a. s.). V celkovom hodnoteni si prvenstvo odnieslo druzstvo Petrochemy Dubova, ktore bude okres Brezno reprezentovat v krajskom kole.

Hasicske jednotky zrucnostou a fyzickou zdatnostou potvrdili svoje profesionalne postavenie. O uspesny priebeh podujatia sa zasluzili okrem priaznivcov aj sponzori.

(lm)

Zraz seniorov - milovnikov prirody

Okresna organizacia Jednoty dochodcov Slovenska v Brezne a Zakladna organizacia Jednoty dochodcov v Bacuchu pozyvaju seniorov - milovnikov prirody na 3. rocnik Okresneho zrazu turistov - seniorov, ktory sa uskutocni v sobotu 31. maja. Stretnutie ucastnikov je rano o 7. hodine pred Obecnym uradom v Bacuchu. Asi dvanastkilometrova trasa na vrch Spariska v Bacusskej doline nie je narocna. Ucastnicky poplatok pri prezentacii je 50 korun. O stravu a obcerstvenie je postarane. Termin prihlasenia: 28. maj vo svojej ZO JDS alebo u Jozefa Kana, Bacuch c. 383, c. t. 6188393.

P. Fasko a M. Haninec na majstrovstvach bodovali

V sobotu 24. maja sa v Martine na 21-kilometrovej trati uskutocnil Beh SNP, na ktorom sa zucastnilo 121 startujucich. Z reprezentantov bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova v hlavnej kategorii Jozef Vrablik dobehol na 13. mieste, v kategorii muzi nad 40 rokov Pavol Fasko a Miroslav Haninec obsadili prve a druhe miesto a v kategorii nad 60 rokov Stanislavovi Bobakovi patri 6. priecka. Tento cestny beh bol zaroven aj majstrovstvami stredoslovenskej oblasti, kde P. Fasko skoncil na druhom a M. Haninec na 3. mieste.

(pf)

M. Pobis majstrom Slovenska

V sobotu 17. maja sa v Suranoch uskutocnili Majstrovstva Slovenska dorastu v kulturistike. Na sutazi sa zucastnil aj sportovec z Cierneho Balogu Michal Pobis, student Lesnickej skoly v Liptovskom Hradku, ktory ziskal v kategorii do 70 kg titul majster Slovenska.

(lp)

Obhaji majstrovsky titul?

V sobotu 24. maja sa pre mladu reprezentantku motoristickeho sportu okresu Brezno - majsterku Slovenskej republiky za rok 2002 PAV v triede historik, iba 18-rocnu studentku breznianskeho gymnazia Gabiku Andrisekovu z AFZ teamu Valaska zacala uz tretia motoristicka sezona v pretekoch automobilov do vrchu. Prve podujatie PAV 2003 sa konalo na hoskom priechode Sturec pri Banskej Bystrici. Gabika so svojim ,,sportovym naradim" Skodou 1000 MB v pretekarskej uprave A-2 dosahovala uz v sobotnajsom treningu vyrovnane casy, cim naznacila predpoklady umiestnenia na poprednych prieckach. V samotnych pretekoch sa v sobotu umiestnila na 3. mieste a v nedelu po poruche palivoveho systemu na 5. mieste.
Zaciatok sezony ma teda Gabika so svojim timom za sebou a v tomto rocniku PAV musi absolvovat este devat pretekov, z ktorych tri budu v Ceskej republike. Pri obhajovani titulu a uspesnej reprezentacii motoristickeho sportu okresu Brezno jej zazelajme vela stastnych pretekarskych kilometrov a jazdeckeho umu.

(ds)


Futbalovy turnaj O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova, a. s.

V stredu 21. maja na ihriskach v Hornej Lehote, Nemeckej, v Ciernom Balogu a v Polomke odohrali zapasy zakladneho kola Vl. rocnika futbaloveho turnaja O pohar generalneho riaditela Zeleziarni Podbrezova, a. s., na ktorom sa zucastnilo dvadsatstyri druzstiev ziakov stvrtych rocnikov zo zakladnych skol v okrese
Brezno. Jednotlive skoly boli rozdelene do skupin podla zemepisnej polohy a vo vzajomnych zapasoch hrali o postup do finaloveho turnaja, ktory sa odohra v stredu 17. juna na stadione v Podbrezovej pred futbalovym zapasom ll. ligy muzov medzi ZP Sport Podbrezova a Slovanom Bratislava B.
Po tuhych bojoch v nepriaznivom dazdivom pocas sa nakoniec z postupu do finale tesili ziaci zakladnych skol z Pionierskej 4, Cierny Balog – Dobroc, Helpy, a z Nemeckej.
Podakovanie za vybornu spolupracu a poskytnutie ihrisk na tento futbalovy turnaj patri telovychovnym jednotam Partizan Cierny Balog, Tatran Polomka, Polnohospodar Nemecka a Tatran Horna Lehota.


(rk)

Lukas Kucerak nezavahal

Slovenska federacia karate klubov usporiadala v sobotu 17. maja Majstrovstva Slovenska jendotlivcov 2003 pre deti, ziakov a mladsich dorastencov, ktore sa uskutocnili v mestskej sportovej hale Noveho Mesta nad Vahom. Ako sa na nich darilo pretekarom z Karate klubu Milana Piliara Brezno, sme sa opytali predsedu klubu Bc. Petra Jencu:
- Sest pretekarov z nasej sirokej zakladne sa snazilo vybojovat si co najlepsie umiestnenie v narodnom sampionate. Som spokojny s ich vykonmi, ktore znamenali zisk troch cennych medaili, ale za vynikajuce povazujem aj 4. a 5. miesta. z Karate klubu Milana Piliara Brezno, sme sa opıtali predsedu klubu
Majstrom Slovenska v kumite starsich ziakov do 40 kg sa stal Lukas Kucerak, ktory v silnej konkurencii v tomto roku nezavahal a s plnym nasadenim bojoval o priecku najvyssiu. Vlani Luky prehral finalovy zapas len o jeden bod. Paradoxne, malokedy sa vo finale uhra taky vysledok, ako tomu bolo v tomto rocniku. Luky si tohtorocne finale nenechal ujst, vyuzil svoju techniku a jemu vlastnymi rychlymi vypadmi hladko zdolal supera 5:0.
Bronz ako zlato, tak si cenime uspech mladsej dorastenky Lucie Kovacikovej, ktora v kategorii do 50 kg aj napriek vyskovemu a vahovemu handicapu dokazala uspesne zabojovat o 3. miesto. Svojim vykonom potvrdila, tak ako Luky, opravnenost zaradenia do slovenskeho reprezentacneho druzstva.
Milym prekvapenim pre nas bola velmi dobra premiera mladsej ziacky Dominiky Tazkej a jej bronzova medaila. Premierou bol tohtorocny sampionat aj pre dalsich nasich pretekarov, ktori naplnili nase ocakavania. V kategorii mladsich ziakov do 40 kg obsadil 4. miesto Gabriel Urban a 14. priecku Frantisek Kovac, v kategorii do 45 kg bol piaty Andrej Fasko-Rudas. Dosiahli vynikajuce uspechy, ale este viac si cenim v ich pripade nadobudnute skusenosti v kumite, pretoze si vo svojich zapasoch po prvykrat zmerali technicku pripravenost a bojovnost s najlepsimi rovesnikmi Slovenska.

(vk)

Slovensky cykloklub Dumbier v juni pozyva na vylet

nedela 1. juna na Kysucu cez Palenicne (72 km/480 m)
Zraz je o 9. h pri zvonici v Brezne.
Trasa: Brezno – Vrchdolinka – cierny Balog – Dobroc – Plalenicne – Rakytovo – Kysuca – Sedmak – Tlsty Javor – Obrubanec – Zakluky – Dankova – Velka dolina – Medvedovo – Brezno.

stvrtok 5. juna 8. narodny zraz cykloklubov Banska Stiavnica – Pocuvadlo
Zraz je o 8.30 h na zeleznicnej stanici v Brezne
Trasa: Brezno – Zvolen (mozna preprava vlakom s ochodom z Brezna o 9.26 h) – Hronska Dubrava – Banska Bela – Banska Stiavnica –Stiavnicke Bane – Pocuvadlianske Jazero.

piatok 6. juna
Zraz je o 8. h na Pocuvadlianskom Jazere
Trasa: doporucene trasy podla propozicii organizatorov.

sobota 7. juna
Zraz je o 8. h na Pocuvadlianskom Jazere
Trasa: doporucene trasy podla propozicii organizatorov.

nedela 8. juna

Zraz je o 8. h na Pocuvadlianskom Jazere
Trasa: Pocuvadlo – Banska Stiavnica – Hronska Dubrava – Zvolen – Banska Bystrica – Brezno (mozna preprava vlakom s odchodom z Banskej Bystrice o 17.55 h).

nedela 15. juna 3. rocnik detskeho cyklomaratonu – Osrblie
Zraz je o 887. h na Chvatimechu – Italy bar
Akcia: Organizacne zabezpecenie cyklomaratonu

nedela 22. juna okolo Lubietovskeho Vepra (84 km/520 m)
Zraz je o 9. h na Chvatimechu – Italy bar
Trasa: Chvatimech – Hronec – Osrblie – Tri Vody – Sedlo Jasenova – Kukovina – Horalka – Ponicka Huta – Poniky – Povraznik – Lubietova – Brusno – Chvatimech.

nedela 29. juna Zelena stuha Horehronia (94 km/470m)
Zraz je o 7. h pri zvonici v Brezne
Trasa: Brezno – Cervena Skala (mozna preprava vlakom s odchodom z Brezna o 7.28h) – dolina Stracanik – Homola – Telgart – Ceremka – Sumiac – Nova Masa – Pohorela - Helpa – Zavadka – Polomka – Bacuch – Bravacovo – Brezno.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT