27. MAJ 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  

Predpoludnim 19. maja v priebehu hodiny z kancelarie generalneho riaditela firmy sidliacej na Razusovej ulici v Brezne neznamy pachatel ukradol ciernu kozenu penazenku, ktora bola volne polozena na stole. Nachadzali sa v nej osobne doklady a 15 000 korun, z ktorych 6000 bolo firemnych. Vysetruje OO PZ Brezno.

Z kuchyne rodinneho domu v Myte pod Dumbierom ktosi ukradol 15 040 korun, ktore boli v zosite na kuchynskej linke. Kradez sa odohrala niekedy od deviatej rano 16. maja do pol piatej rano nasledujuceho dna. Vysetruje OO PZ Brezno.

V lesnom obvode Stary Hostinec v katastri Telgartu neznamy pachatel v presne nezistenom case do 18. maja vyrubal 37 bukov v celkovej hmotnosti 6,29 metra kubickeho. Lesom SR, s. p., Odstepny zavod Benus, Lesna sprava Telgart sposobil skodu bezmala za 6800 korun. Eviduje OO PZ Pohorela.

Nezvestnost 37-rocneho syna L. M. z Brezna 21. maja policii oznamila jeho matka. Este vlani 25. marca odisiel za pracou do Ciech a od 5. maja 2002 nepodal o sebe ziadnu spravu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Na kradez zajacov a koz v Brezne sa od marca do maja ,,specializoval" maly zlodej P. G. z Brezna, ktoreho 22. maja z trestneho cinu porusovania domovej slobody usvedcili breznianski policajti a kriminalisti. Zo zajacinca J. T. ukradol dovedna sestnast zajacov za 3000 korun, troch zajacov za 500 korun ukradol majitelovi S. R., dvadsat zajacov za 5000 korun si odniesol zo zajacinca J. P. a kozu za 3000 korun uchmatol v hospodarskej budove M. K. Okrem toho v noci z 10. na 11. maja vnikol na oploteny pozemok rodinneho domu J. P., ktoremu z hospodarskej budovy ukradol horsky bicykel Alpina za 4000 korun. Cast veci u zlodeja nasli a vratili poskodenym. Vysetruje OO PZ Brezno.

 

Breznianski policajti zistili pachatela trestneho cinu kradeze dvadsiatich drevenych 4- az 6-metrovych fosni z doliny Vydrovo v katastri Cierneho Balogu. Deviateho maja tu kradol M. S. z Cierneho Balogu, ktory si svoj lup odviezol na motorovom vozidle. Obcianskemu zdruzeniu Vydra Cierny Balog sposobil skodu bezmala za 8000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dve kradeze vlamanim do rekreacnych chat v Krpacove v katastri Dolnej Lehoty hlasili 24. maja. Z chaty majitelky z Banskej Bystrice chyba motorova kosacka, motorova pila, lyziarske topanky Solomon, snoubord Ram s viazanim a topankami, lyze Atomic s viazanim Marker, radiobudik, krajac chleba, termostat a rozne potraviny, vsetko dovedna asi za 52 100 korun. Jedenasttisickorunovu skodu utrpel dalsi chatar z Bratislavy, z ktoreho chalupy odniesli ruksak Husky, vibramky Robin, vysavac Eta, elektricky ohrievac, potraviny, hru elektricke sipky a rychlovarnu kanvicu. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

V noci z 24. na 25. maja v Brezne v lokalite Siasovo ktosi z rekreacnej chaty ukradol cierny radiomagnetofon, elektricku varnu kanvicu a radiobudik, cim majitelovi z Brezna sposobil skodu za 2100 korun. Na zariadeni nechal zlodej skodu za dve tisicky. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dvadsiateho piateho maja rano desat minut pred pol siedmou na srotovom poli v Zeleziarnach Podbrezova a. s. nasli delostrelecky granat pochadzajuci pravdepodobne z druhej svetovej vojny. V ten isty den o desiatej tu opat objavili rovnaky nalez. Oba zabezpecili proti manipulacii a poziadali o pyrotechnicky zasah. Eviduje OO PZ Podbrezova.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. maja

 

Uzreli svetlo sveta imageMiroslava Lackova z Cierneho Balogu, Nikola Kubove z Nemeckej, Timotej Kvietok z Cierneho Balogu, Sarah Grolmusova z Podbrezovej, Emma – Jessica Potkanyova z Brezna, Lukas Harvan z Telgartu, Tereza Vozarova z Valaskej.

 

Opustili nas_imageStefan Kovacik (79) z Cierneho Balogu – Doborce, Anna Celerova (58) z Predajnej, Jozef Ocenas (65) z Cierneho Balogu – Dobroce, Jan Daxner (62) z Cierneho Balogu, Stefan Javorak (96) z Michalovej, Gabriel Ticiak (58) z Michalovej, Jan Giertl (81) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Komorova (78) z Prednych Halan, Marek Kovacik (25) z Cierneho Balogu – Dobroce, Vladimir Polonsky (26) z Rohoznej, Dusan Budaj (57) z Brezna, Julius Slabey (81) z Brezna, Jan Sperka (62) z Benusa.

 

Podakovanie

 

Dakujeme vsetkym, ktori dna 30. aprila odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Vladimira Faska.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Spomienky

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 28. maja si pripominame nedozite sestdesiate prve narodeniny a 7. augusta druhe vyrocie umrtia nasho otca, stareho otca, brata a svagra

Jana Urbana z Brezna.

S laskou v srdci spominaju dcery Zdenka, Janka a synovia Jan a Ladislav s rodinami.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 28. maja si pripomenieme desiate vyrocie umrtia

Stanislava Vlcka z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spomina manzelka Anna, synovia a dcery s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 31. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Jaroslav Vanak z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Maria, syn Radoslav, dcera Zuzana s rodinou.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

.

Spomienky

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 15. maja sme si pripomenuli piate vyrocie smrti nasho draheho

Ondreja Vetraka z Brezna – Mazornikova.

S laskou spominaju manzelka a synovia a dcery s rodinami.

...

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes a budes stale stale s nami.

Dna 19. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas vo veku styridsatdva rokov opustil nas syn, brat, ujo, svagor a krstny otec

Peter Anjel z Benusa.

S laskou spominaju mama, sestry s rodinami, priatelka a ostatna rodina.

Venujte mu tichu spomienku.

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj, tvoje oci navzdy zavreli sa, nam ostava len zial a bol.

Dna 20. maja uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil po tazkej chorobe vo veku dvadsatstyri rokov

Tibor Katona z Bujakova.

S laskou spominaju mama, syn, sestra a brat s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mi tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 23. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Vladimir Fazik z Brezna.

S laskou spominaju ti, co ho mali radi, manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Byvaju lasky krasne vrucne, byvaju lasky bolave. No najkrajsia je vzdy ta prva. Prva laska k mame. Najvacsia laska na svete zomiera, ked oci rodicov sa navzdy zatvoria.

Dna 24. maja pri vecernej svatej omsi sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Koisovej z Brezna.

S uctou, laskou a vdakou na nu spominaju dcera Anna s rodinou a synovia Pavel a Jozef s rodinami.

...

 

Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj krasny sen.

Dna 1. juna uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otecko

Jozef Jasan z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery Eva, Dana a synovia Jozo, Milan s rodinami a vnucata

Baran

V tomto obdobi Mars intenzivne prejavuje svoju vladu, co sa moze prejavit agresiou vo vasich cinoch. Ale aspon za volantom majte na mysli, ze aj auto ma brzdy, ktore mozu obcas zlyhat.

Byk

Dolahne na vas pocit znechutenia zo seba sameho, pretoze sa vam zda, ze v poslednom obdobi zijete v zajati samych intrig. Na ospravedlnenie nestaci konstatovanie, ze su take casy.

Blizenci

Zmenam pocasia sice nevenujete vela pozornosti, ale aj napriek tomu sa nevyhnete jeho vplyvom. Osobitne vasa psychika reaguje na pochmurne pocasie.

Rak

Ani domyselne vtipy, ani hlupe blaznovstva vas nedokazu dojat. Hadam ste sa len nezabudli aj smiat a robit si srandu aj sam zo seba? Ak ano, treba to rychlo zmenit.

Lev

Pre vas priznacnou, pre ostatnych az s nepochopitelnou bystrostou, vyriesite vazny problem. Aj ked podla znamenia ste rodu kralovskeho, netrvajte na noseni koruny.

Panna

Tyzden bude plny zvratov a prekvapeni, napriek tomu vam prinesie stastie. Bolo by hriechom nevyuzit vsetko, co slubuje a ponuka. A mozno ide len o tajuplnu predohru.

Vahy

Kto riskuje, ten ,,ziskuje”. U vas to plati dvojnasobne. Stastie si sadlo na vas a nechce sa mu odist. Treba to zuzitkovat, kym je cas, pretoze po smiechu casto byva plac.

Skorpion

Najradsej by ste zaliezli do mysacej diery. Rano sa vam nechce vstavat, nemate chut pracovat a neprekypujete ani milotou. Jarna unava to uz nie je, tak prehodnotte svoj postoj.

Strelec

Svojim najmilsim by ste mali venovat ovela viac casu, nez ste zvyknuty. Vy viete ocenit vyznam a vplyv rodicovskeho slova, ste schopny podavat a prijimat myslienky.

Kozorozec

Uz ste zas vo svojej kozi, ale nemyslite si, ze kladivo najlepsie sedi vo vasej ruke. Sklamanie v laske vam nehrozi, aj ked chvilkovemu podozreniu sa asi nevyhnete.

Vodnar

Nie je vylucene, ze v dosledku pracovno-pravneho rozhodnutia vo vasom zivote nastane vyznamna zmena. Aj ked z nej nebudete nadseny, onedlho zistite, ze ste nic nestratili.

Ryby

Nemozete mysliet na nic ine, iba na milovanie. V maji – mesiaci lasky – je to celkom prirodzene. V pripade vasho znamenia je to v norme vlastne po cely rok.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT