14. OKTOBER 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Co sa udialo v tyzdni od  3. oktobra do 10 oktobra

150

V piatok po zrazke Felicie s Fiatom v Ciernom Balogu nalozili . do vakuoveho matraca tri zranene osoby. Na druhy den v Jarabej Vapexom zasypali vyteceny olej z havarovaneho Renaultu a vo Valaskej vytiahli z priekopy Skodu Fabiu. Poziar bez zasahu zaevidovali v sobotu na Lichardovej ulici v Brezne, kde doslo k skratu v skrinke elektrickeho poulicneho osvetlenia. V nedelu vystartovali na SLN v Brezne, kde poskytli lekarom pomoc pri nalozeni pacienta do sanitky a po dopravnej nehode v Jarabej prevratili na kolesa Volkswagen. Zaznamenali jeden falosny poplach v Benusi a absolvovali vyjazd do Hronca, kde v komine horeli sadze, ale v tomto pripade zasah nebol potrebny.

155

V prvy oktobrovy piatok o pol deviatej rano medzi Ciernym Balogom a Lomom nad Rimavicou doslo k zrazke osobneho auta Skoda Felicia s dodavkou Fiat Ducato. Lekari po tejto dopravnej nehode do breznianskej nemocnice previezli styri zranene osoby, z toho jedno dieta a pacientku so zlomenou krcnou chrbticou. Dovedna je zapisanych 26 vyjazdov, z toho 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 4 k neurologickym prihodam a k urazom, 3 k umrtiam este pred prichodom sanitky a 9 k inym pripadom.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby v tomto tyzdni nezaznamenali ziadnu technicku pomoc. Odtiahli pat vozidiel po dopravnych nehodach, a to dve Felicie, Skodu 100, Fabiu a Volkswagen. Postarali sa o odvoz vysokozdvizneho vozika z Brezna do Jasenia a o vymenu paliva vo Fabii.

Horska zachranna sluzba
6195326

V tychto oktobrovych dnoch na hrebeni Nizkych Tatier napadalo patnast centimetrov snehu a fukal vietor, co odradilo od navstevnosti mnohych turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby upozornuju na zvysenu opatrnost pri potulkach vysokohorskou prirodou, aby nedoslo k urazom a zosmyknutiu. Zachranari z celeho stredneho Slovenska sa stretli na trojdnovom skoleni v Jaskyni mrtvych netopierov.

 Uzreli svetlo sveta image

 

Matej Kralika z Brezna, Jaroslava Puskarova z Cierneho Balogu, Lea Dudasova z Polomky, Veronika Predajnova z Brezna, Miroslav Tales z Cierneho Balogu, Erik Balint z Michalovej, Vanesa Kurcikova z Dolnej Lehoty.

 

Opustili nas_image

 

Martin Kradlak (71) z Telgartu, Margita Kostolnakova (43) z Drabska, Ondrej Murin (69) z Brezna, Anna Strelcova (49) z Cierneho Balogu, Marta Kubova (78) z Hronca, Jozef Bires (77) z Jasenia, Emil Muka (69) z Dubovej, Klement Nikel (70) z Bacucha, Michaela Uradnikova (10) z Lomu nad Rimavicou, Zdeno Predajna (34) z Brezna, Jozef Macula (38) z Brezna.

 

Podakovanie

Touto formou sa chceme podakovat vsetkym, ktori na poslednej ceste odprevadili nasho draheho otca

Jana Jozefa Medveda.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Spomienky

Na vecny odpocinok odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad.

Dna 28. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary otec

Jan Miklosko z Dolnej Lehoty.

S laskou a uctou spominaju syn Jan, Jozef, Pavol s rodinou, dcery s rodinami a nevesta Anka s dcerou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 2. oktobra uplynulo tretie vyrocie umrtia nasej drahej dcery, mamy, manzelky, sestry, vnucky, krstnej mamy

Eriky Figlusovej, rodenej Schönovej z Brezna.

S laskou spomina cela rodina.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez rozlucky si nechal nas. Uz nikdy ta neprebudi slnko ani krasny den, na zavadskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, tvoja smrt boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Rok plny bolesti a zarmutku uplynul 4. oktobra, kedy nas nahle bez slova rozlucky opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Gall zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju manzelka, synovia Jozef, Peter a dcera Jana s rodinami.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 7. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, syn, brat a svagor

Lubomir Pancik.

S laskou, uctou a vdakou spominaju manzelka Anna, dcery, rodicia, sestry a ostatna smutiaca rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 16. oktobra uplynu dva roky od smrti

Samuela Repku z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka Maria, synovia Ivan a Samuel s rodinami.

...

Odisla si rychlo, necakane, na rozlucku nebol cas, tvoj odchod zabolel velmi nas.

Dna 22. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila mama, stara mama

Maria Mikloskova z Dolnej Lehoty.

S laskou a uctou spominaju synovia Jan, Jozef, Pavol s rodinou, dcery s rodinami a nevesta Anka s dcerou.

 

 

Baran
Nedopustite sa skutkov, ktore odsudzujete u inych. To, co vas znepokojuje, sa coskoro priaznivo vyriesi. Na pracovisku sa tento tyzden spoliehajte vylucne na seba. Neverte roznym poplasnym spravam tykajucim sa lasky a vasho sukromia.

Byk
Ovladajte svoju vybusnost, nech vas hned nevykolaji a nerozculi kazda malickost. Co sa tyka profesie, ked chcete uspiet v konkurencii, musite byt ostrazity a velmi opatrny. V laske vam tento tyzden svita na lepsie casy, no aj tak budte prezieravy.

Blizenci
Ked mate za partnera/ku Barana, vasa prelietavost bude pre neho/nu tento tyzden neprijatelna. Nedovolte, aby narazila kosa na kamen! Pracovna oblast zaznamena zopar zmien, no vasu penazenku to neohrozi. Potrebne je zaktivizovat spolocenske vztahy.

Rak
V laske majte aj niekolko zeliezok v ohni. No iba to, ktore vnimate ako najpevnejsie, kujte za horuca. Zavse je totiz mudrejsie nechat sediet pekneho holuba na streche a uprednostnit vrabca. Na pracovisku nekritizujte, nenazerajte do “cudzieho hrnca”.

Lev
Neusporiadajte vecierok, na ktory pozvete aj takych ludi, ktorych vas partner/ka neznasa. Zabava by bola taka vesela ako slacik placuceho primasa. S peniazmi narabajte opatrne. Zmiernite pracovne tempo, myslite na svoje zdravie!

Panna
Svoju inteligenciu nevyuzivajte na rozoberanie toho, co uz bolo. Brzdite sa tym v napredovani, zbytocne bezite dva razy jedno a to iste kolo. Financna oblast potrebuje spravny postreh a logiku, laska harmoniu a zavse aj trochu oddychu.

Vahy
Nenutte sa do dalsej prace, ale aspon trochu pozornosti venujte aj svojej dusi a telu. Uz je nacase urcit si odkial potial a potom disciplinovane dodrziavat spravnu mieru. Priaznivy jesenny vietor zaveje do lasky, no partnerovi/ke nekladte vsetecne otazky.

Skorpion
Pamatajte, ze diskretnost na pracovisku aj v sukromi je nad vsetko zlato! To vsak neznamena, ze nesmiete mat v roznorodom kelektive na rozne veci svoj nazor. Do lasky zavanie novy vietor, no aj tak si davajte pozor na hadie jazyky klebetnikov.

Strelec
V sukromi sa co najskor odputajte od minulosti. Zdravotne nepodcenujte ochorenie hlasiviek, pluc a kosti. Netvarte sa neustale ako mucenik, netvrdte, ze zivot je utrpenie. Vedzte, ze je taky, akym ho sami urobime. Financie ostavaju nezmenene.

Kozorozec
Zatvorte dvere pred nosom donasacom. Dobre zamykajte svoj dom a v laske sa radsej riadte viac citom ako rozumom. Nie je vylucene, ze tento tyzden nadviazete vztah s uprimnym clovekom. Financna oblast zaznamena pozitivny zlom.

Vodnar
Jeden den vam pojde vsetko ako po masle, dalsi den sa mozno nikomu nezavdacite. Oblast financii potrebuje rozvahu, laska neznesie vyhovorky ani pridlhe odlucenie. Zdravie ostava nezmenene. Nepodcenujte sa, budte presvedceny o svojej cene.

Ryby
Po roznych vybavovackach opat zavladne pohoda. Balzamom na nervy bude dobra nalada. Vzite sa do pocitov cloveka, na ktorom vam zalezi. Flirt je sice prijemna zabavka, ale skutocnej laske nesvedci. Vsetky sporne zalezitosti rieste z oci do oci.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT