24. FEBRUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Na Tisovskej ceste v Brezne sa 16. februara popoludni stala dopravna nehoda, pri ktorej vodic Skody Superb s banskobystrickym evidencnym cislom neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam. V lavotocivej zakrute presiel na pravu stranu cesty v smere jazdy a narazil do betonoveho mostika pred rodinnym domom. Vodic obisiel so zraneniami, ktore si vyziadali liecenie do desat dni. Jeho dvaja spolujazdci sa zo zraneni budu liecit nad 42 dni, jeden utrpel triestivu zlomeninu chrbtice, druhy triestivu zlomeninu ramennej kosti. Na aute je skoda asi za milion korun.

Pracovnicka breznianskej expozitury Istrobanky 17. februara popoludni zistila, ze bankovka nominalnej hodnoty 500 korun, ktoru priniesli z restauracneho a ubytovacieho zariadenia v Bystrej, nevykazuje ochranne znaky. Podozrivu patstokorunacku poslali na expertizu do Narodnej banky Slovenska.

Rozbil sklenenu vypln na pravych prednych dverach Lancie Dedra a ukradol autoradio Pioneer a nabijacku k mobilnemu telefonu. Takto si pocinal zlodej v noci zo 16. na 17. februara na Razusovej ulici v Zavadke nad Hronom. Majitelovi auta zo Sumiaca sposobil skodu za 10 500 korun.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 17. februara vzniesol obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi voci 50-rocnemu Andrejovi H. z Bravacova. Vecer 16. februara pod vplyvom alkoholu sa tento muz zabitim vyhrazal svojej manzelke, ktoru nahanal po dvore a viackrat rukou udrel po tvari. Neusetril ani svoju matku, pricom obom zenam sposobil zranenia, z ktorych sa budu liecit asi sedem dni. Utocnika stihaju na slobode.

V priebehu dvadsiatich minut popoludni 17. februara v rekreacnej oblasti Tale neznamy pachatel spred restauracie v areali Ski Tale ukradol dva pary lyzi znacky Dinastar a Volk. Majitel jednych z nich, obcan z Polska, utrpel skodu za 6000 korun, 6000-korunova skoda je aj za lyze pozicane od firmy Tale, a. s.

H. V. z Podbrezovej tesne pred poludnim 18. februara prisla policii oznamit, ze sa stala obetou podvodu. Ked toho isteho dna o pol desiatej kracala po ceste, zastala pri nej biela Skoda Octavia, ktorej evidencne cislo si nevsimla. Muz a zena, ktori v aute sedeli, jej ponukli odvoz domov a ziadali pozicku 20 000 korun. Tvrdili, ze peniaze potrebuju na odtiahnutie kamiona, s ktorym mali nehodu. H. V. im doma pozadovanu sumu dala, ako protihodnotu mala dobre uschovat kufrik s tym, ze si ho o dve hodiny pridu zobrat. Viac sa vsak neukazali. Po otvoreni kufrika podvedena zena zistila, ze sa v nom nachadza suprava priboru a dvoje naramkovych hodiniek.

Na Ceste osloboditelov v Brezne 20. februara pred pol jedenastou vecer traja mladistvi lupezne prepadli 58-rocnu zenu. Jeden z nich ju zozadu chytil za usta, potom ju spolocne zvalili na zem a z lavej ruky nasilim vytrhli kozenkovu tasku. Kradezou roznych dokladov, kolkovych znamok a obalky s peniazmi lupeznici sposobili zene skodu za 5000 korun.

Trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi sa 20. februara vecer v Sumiaci dopustili traja muzi a dve zeny vo veku od 36 do 24 rokov. Pri vybavovani si vzajomhych nezhod nasilne vtrhli na rodinneho domu na Ulici J. Svermu, kde v kuchyni fyzicky napadli a zabitim sa vyhrazali jeho styrom obyvatelom. Vsetkym sposobili rozne zranenia, z ktorych sa budu liecit asi tyzden.

Skupina cudzineckej policie a pasovej sluzby v Brezne 22. februara vydala rozhodnutie o administrativnom vyhosteni cudzinky a o zakaze vstupu na uzemie Slovenskej republiky do 22. februara 2009. Rozhodnutie plati pre obcianku Ukrajiny, ktora v Sumiaci neopravnene bez povolenia predavala textilny a spotrebny tovar.

Rychlovarna kanvica ETA, susic vlasov, dva pary lyzi znacky Elan, lyziarske palice, topanky ,,kanady" a damske oblecenie chybaju z reakreacnej chaty v Ciernom Balogu na Pustom. Zlodej tu sarapatil niekedy od 5. januara do 18. februara, cim majitelovi z Bratislavy sposobil skodu za vyse 13 000 korun.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

Daniel Vlcek z Pohronskej Polhory, Vanesa Pokosova z Brezna, Alexandra Berkyova z Brezna, Lucia Kubaliakova z Cierneho Balogu, Timotej Vall z Podbrezovej, Terezia Gasperikova z Cierneho Balogu, Alexander Hules z Brezna, Michaela Grisnikova z Valaskej, Alexandra Nemcokova z Bravacova, Lenka Bubelinyova z Bravacova, Natalia Glembova z Predajnej, Maxim Kovacik z Cierneho Balogu, Filip Kovacik z Podbrezovej, Andrea Kupcova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Julius Stefancik (73) z Cierneho Balogu, Matilda Rausova (85) z Valaskej, Ondrej Muco (67) z Brezna, Jolana Sliacanova (93) z Brezna, Maria Turnova (74) z Cierneho Balogu, Anna Kupcova (60) z Dobroce, Bohuslav Brozman (61) z Brezna, Ladislav Danco (83) z Podbrezovej, Elena Citterbergova (73) z Gasparova, Anna Kochanova (73) z Gasparova, Anna Baricova (50) zo Zavadky nad Hronom, Valentin Goncar (73) z Valaskej, Stefan Lopusny 56) z Benusa, Juliana Haluskova (81) z Michalovej, Maria Blahovska (85) zo Spisskeho Podhradia, Pavol Kubizniak (41) z Pohronskej Polhory, Tibor Kutalek (64) z Brezna, Augustin Kassa (80) z Brezna.

150

V piatok trinasteho hasici zaznamenali dva vyjazdy - v Benusi z priekopy vytiahli Octaviu a v Drabsku vysokym tlakom zlikvidovali poziar chaty, predbezna skoda je asi 5000 korun. Na druhy den v Polomke nalozili na auto odtahovej sluzby havarovanu Fabiu, v Brezne - Vrchdolinke snehom uhasili horiacu slamu a na SLN otvorili byt. Pomoc poskytli vodicovi Octavie, s ktorou narazil do betonoveho mostika, po nehode upravili komunikaciu. Posledny pripad zaevidovali v utorok, a to zrazku autobusu s nakladnym vozidlom na Ceste osloboditelov v Brezne, k zraneniam nastastie nedoslo.

155

V pondelok o stvrt na dve popoludni po dopravnej nehode na Tisovskej ceste v Brezne do breznianskej nemocnice previezli tri osoby s vacsimi a mensimi zraneniami. Dovedna absolvovali 27 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam sdca a obehu, po 1 k prihode dychacieho systemu, k inemu pripadu, 6 k mozgovym prihodam, 7 k urazom, 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa postarali o osem vozidiel. Az styrikrat vystartovali do Bacucha, odkial odtiahli Octaviu s poruchou motora, Feliciu, Fabiu a Octaviu po dopravnych nehodach. Prepravili vozidlo s poruchou motora z Pohorelej do Brezna, poskodene Suzuky z Brezna do Zvolena, na Vrchdolinke vytiahli skodovku a po havarii v Piesku poskytli vodicovi pomoc.

Horska zachranna sluzba

6195326

Slnecne pocasie prilakalo do hor mnohych turistov a sportovcov. Pocas tohto tyzdna zaznamenali viacero urazov - zlomeninu stehennej kosti, vyvrtnute koleno, zlomene predkolenie a poskytli predlekarsku pomoc snoubordistovi, ktory narazil do stoziara starej lanovky. Dobre podmienky na lyzovanie su v Prednej Mulde a v Krupovej.

Blahozelanie_image

 

Prisli sme sem ako vase vlastne deti, blahozelat k vasej zlatej svadbe. Nech vam este dlho zlate slnko svieti, na tie roky zasiate tiez v zlatej siatbe. S nami tiez aj vasi vnuci – detne deti su tu, starki nasi, drahi oslavenci, mili! Zelame vam zdravie, stastie, vela kludu, by ste v laske dlho medzi nami zili!

Dna 11. februara oslavili krasne patdesiate vyrocie sobasa nasi drahi

Anna a Stefan Pohorelski z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju dcery a syn s rodinami.

...

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tych darov co naviac dostalo.

Dna 25. februara oslavi krasnych sedemdesiat rokov

Anna Kovacikova.

Blahozela syn Jozef, dcery Anastazia a Maria s rodinami. Za vsetkych starku bozkavaju vnucata.

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 7. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Alexander Dubeci.

Dakujeme tym, co mu venuju tichu spomienku.

S uctou manzelka a synovia s rodinami

...

Len kyticku kvetov z lasky vam na hrob mozeme dat, pokojny spanok vam priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 12. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Maria Turonova z Lomu nad Rimavicou.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Spomina manzel, synovia a dcery s rodinami.

...

Pan dava silu a moc unavenym, aby mohli vstat z mrtvych...

Dna 16. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustil nas drahy manzel, otec, stary otec, svokor

Pavel Niznik z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcera, zat a vnucka Simonka, ako i ostatna rodina.

...

Dna 22. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Mikulas Troliga z Podbrezovej.

Kto ste ho poznali, spominajte s nami na neho s laskou.

Matka, manzelka, dcery s rodinami a surodenci

...

Dna 23. februara sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Jana Longauera z Predajnej.

S laskou spomina manzelka s rodinou.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 26. februara si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho

Jana Stefancika z Drabska.

S laskou a uctou spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami.

 

Blahozelanie_image

 

Dnes nase hlavy vravia, zelame vam hlavne vela zdravia, stiskame vase dlane a vkladame bozky na ne. Za vasu starostlivost vam drahi rodicia

Julia a Jan Noskovci z Brezna

chceme podakovat a vsetko najlepsie k patdesiatemu piatemu vyrociu vasej svadby blahozelat.

Zaroven prajeme otcovi vsetko najlepsie k jeho sedemdesiatym siedmym narodeninam, ktore oslavi 28. februara.

Zo srdca zelaju dcera Maria s manzelom, synovia Jan a Igor s manzelkami a vnucata Janko, Igorko a Zuzanka, ktore starkym posielaju velku pusu.

Baran
Vacsia tuzba po spolocnosti, laske, harmonii. Mali by ste zacat s priatelskymi stretnutiami, na velke vasne nedozrel cas ani vy. V podnikatelskych aktivitach robite tie spravne veci, aj ked nenatrafite na zlatu zilu.

Byk
Romantika este vzdy prekryva zdravy usudok a necudo, ze zacinate mat problemy. Na lasku ci maly flirt si vyberate ludi, od ktorych by ste v “triezvejsom” obdobi na hony bocili. Pozor! Pojde aj o vase dlhorocne uspechy a uspory.

Blizenci
Sarmom a povabom asi tazko zakryjete, ze sa menite. Stare hodnoty vam hovoria menej, nachadzate si nielen nove konicky, ale aj novych priatelov. V labilnych partnerskych zvazkoch hrozia dramaticke chvile, rozchody.

Rak
Nerozhodnost, ktora u vas nebyva bezna, sposobi dokonca financne straty. A pritom by ste si mohli mysliet, ze city s obchodom maju len malo spolocne... Chyba! Vy musite do vsetkeho zamotat dusu.

Lev
Starosti, ktore ste mali riesit, musia pockat. Necitite sa dost silny na razne dozhodnutia. Skor laska sa vkradne zadnymi dvierkami do vasho srdca a bude koniec idyly. Na rodeo, ktore sposobi, tak lahko nezabudnete.

Panna
Konecne sa zbavite nevyhnutnosti byt stale intelektualne a fyzicky na vyske! Oddych vsak potrva iba chvilku, a tak si nasledujuce dni uzite, ako najlepsie viete. A nehladte na korunu – dve. Potrebujete sa rozptylit a trochu rozmaznat.

Vahy
Majetok bude vyzadovat vsetky vase sily. Inac hrozia zbytocne straty. Navyse plati, ze co mozete urobit dnes, mali ste urobit uz vcera. Takze zasa nezostava cas, chut ani peniaze na city. A je to velka skoda pre vas.

Skorpion
Vase dalsie plany su az podozrivo priamociare. Zeby ste zabudli na zakladne zasady vasho znamenia? Alebo je to iba manever, ktory ma ozdravit odumierajuci partnersky vztah? V kazdom pripade nezabudajte na znizenie svojich vydavkov.

Strelec
Este vzdy tuzite po slobode, najma po necenzurovani myslenia. Vyuzite najblizsie zlavy a vyberte sa niekam za hranice vsednych dni. Dovolenka v tomto obdobi mozno nie je typicky tah, ale vsetkym Strelcom mimoriadne prospeje.

Kozorozec
Nebojujte proti nevyhnutnemu – nikdy neviete, co z toho pre vas moze vzist pozitivne. Najma ak ide o splnenie dlhodobych snov partnera/ky. Zarabat a “hrat sa” s peniazkami mozete predsa rovnako dobre v hociktorom obdobi roka.

Vodnar
Pripravte sa na prekazky v profesionalnom raste. Uz aj ini sa prebrali z romantickeho oslavovania sv. Valentina a konkurencia povstala dokonca aj tam, kde by ste ju najmenej cakali. Ak ste si este neporadili s citmi, bude to tazsie.

Ryby

Stavate sa magnetom, na ktory sa lepi laska, priatelia, ba dokonca peniaze! Vyuzite svoju pritazlivost a na chvilu zabudnite na romanticke a iste vysokohumanne zasady, z ktorych sa nenajete... Dost bolo nadsenia, nastupuje zivot!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT