2. MAREC  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Pod ruskom noci z 23. na 24. februara sa neznamy pachatel vlamal do autobusu Karosa, ktory bol zaparkovany pred budovou hasicskeho zboru. Otvoril si predne nezamknute dvere a potom vypacil zasuvku elektronickej pokladnice na vydaj cestovnych listkov. Odniesol si drobne mince v hodnote 600 korun.

Od tretej nadranom do stvrt na dvanast predpoludnim 24. februara neznamy pachatel spachal kradez vlamanim do pohostinstva U pltnika vo Valaskej. Z vyherneho hracieho automatu ukradol zatial nezname mnozstvo minci a zo zasuviek za barovym pultom tabakove vyrobky. Majitel z Valaskej utrpel skodu bezmala za 4000 korun.

Radiomagnetofon Sony, flasa sampanskeho, flasa Napoleona a dva litre vina zmizli z rekreacnej chaty v Dolnej Lehote. Majitelovi z Bratislavy kradezou vlamanim, ktora sa odohrala niekedy od 1. do 24. februara, vznikla skoda vo vyske 5500 korun.

Z garaze v Podbrezovej medzi 22. a 24. februarom ktosi ukradol rozbrusovacku, vrtacku Narex a golasadu v sivom plastovom kufriku. Skodu sposobenu majitelovi zo Stiavnicky vycislili na 4300 korun.

V case od pol piatej do siestej popoludni 25. februara neznamy pachatel kradol v predajni s metrovym textilom a v zalozni v Brezne. Zo stolika tvoriaceho predajny pult z kovovej neuzamknutej pokladne odniesol peniaze, styri damske prstene, dva pary damskych nausnic a tri privesky, vsetko veci zo zlteho kovu. Majitelovi z Brezna vznikla skoda dovedna za 16 500 korun.

V lesnom poraste v Jaseni na Bielych Vodach 26. februara nasli upytliaceneho jelena tretej vekovej triedy. Pytliak zviera usmrtil nezistenym sposobom a predmetom, cim Lesom SR, OZ Slovenska Lupca vznikla skoda za 12 000 korun.

V rodinnom dome v Brezne 26. februara o tristvrte na tri popoludni doteraz netrestany, nezamestnany P. K. z Brezna sa dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Svojej manzelke sa vyhrazal zabitim a pri fyzickom napadnuti jej sposobil zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. Ked vystrasena zena privolala policajnu hliadku, P. K. zautocil aj na jej clenov, cim mu pribudol aj trestny cin utoku na verejneho cinitela. Vytrznika zadrzali a bude spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

Predpoludnim 27. februara za desat minut sa v zlatnictve na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne odohrala kradez. Zlodej vyuzil nepozornost predavacky a spod pultu vybral plato s patdesiatimi zlatymi naramkami. Majitelovi z Jasenia sposobil skodu za 100 000 korun.

V rekreacnej oblasti Tale spred restauracie Ski centrum Tale 28. februara predpoludnim od tristvrte na dvanast do tristvrte na jednu neznamy pachatel ukradol volne polozene lyze Fischer s viazanim Tyrolia. Ich majitel z Madarska utrpel skodu za 7000 korun.

Na dobrodruznu jazdu do Bystrej sa v noci z 28. na 29. februara vydali R. P., M. P. a T. O. z Valaskej a okolia. Najskor vo Valaskej vypacili okno na dverach Skody 110 a previezli sa do Bystrej. Tam pred hotelom Bystra z Toyoty ukradli snoubord Nitro za 7500 korun. Po rozbiti zadneho okna na Fabii ukradli krabicku cigariet a parfem, vsetko dovedna za 3300 korun. Voci vsetkym trom bolo vznesene obvinenie zo spachania trestneho cinu neopravneneho uzivania osobneho motoroveho vozidla a trestneho cinu kradeze. Dvaja z nich skoncili v cele predbezneho zadrzania v Podbrezovej a bol spracovany navrh na ich vzatie do vazby.

(vk)

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

Kristian Oravec z Brezna, Janka Kamzikova z Valkovne, Simon Dula zo Slovenskej Lupce, Michal Puska z Brezna, David Ircha z Polomky, Dominik Balaz z Helpy, Ivan – Tadeas Poncak z Brezna, Chiara Sajgalova z Brezna, Roman Pustaj zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image 

 

Stanislav Schmidt (66) z Valaskej, Jozef Marnik (44) z Brezna, Marcela Blazekova (47) z Lopeja, Jan Turna (69) z Valaskej, Frantisek Medved (70) z Bacucha, Stefan Daxner (71) z Brezna, Jan Pikula (76) z Banskej Bystrice, Ondrej Dobrota (93) z Bujakova, Jan Kristek (80) z Lopeja, Jan Kantorak (66) z Valaskej, Lenka Svecova (21) z Valaskej, Rudolf Dano (66) z Valaskej, Jan Demian (79) z Brezna, Ladislav Sajdak (66) z Podbrezovej, Maria Starcokova (83) z Dubovej, Pavel Bova (71) z Hornej Lehoty, Maria Benova (92) z Brezna.

 

150

Tento tyzden sa opat neobisiel bez dopravnych nehod. Hasici v Michalovej, Brezne - Vrchdolinke, Telgarte a v Benusi vytiahli na cestu osobne auta a kamiony, ktore boli mimo vozovky. Pri zimnom stadione v Brezne na trojmetrovom useku lopatami zlikvidovali poziar a v Pohorelej suchym pieskom uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu. Otvorili dva byty, a to na Nalepkovej a Fucikovej ulici v Brezne.

 

155

Lekari nezaevidovali ziadny vazny pripad ani zranenie. V statistike vyjazdov je ich dovedna zapisanych 25, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym pripadom, po 1 k plucnej prihode a k zneuzitiu, 2 k urazom, 3 k umrtiam este pred prichodom sanitky, 5 k inym pripadom a 4 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby vystartovali k styrom pripadom. Poskytli pomoc vodicovi Fabie po dopravnej nehode v Slovenskej Lupci, odiahli Fiat, Renault a Daewoo po havariach v Ciernom Balogu a v Bacuchu. Skonstatovali, ze na cestach treba venovat zvysenu pozornost, pretoze s pribudajuim snehom stupa aj pocet nehod.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali niekolko tazkych urazov. Pomoc poskytli lyziarke z Litvy, ktora mala vyklbene rameno, z Chopku na Srdiecko transportovali turistu s vysokymi teplotami. Nad Certovicou - na Certovej Svadbe sa zachranari z Nizkych a zo zapadnych Tatier zucastnili na rozsiahlej cvicnej lavinovej akcii, kde mali sest patracich psov. Upozornuju na druhy stupen lavinoveho nebezpecenstva na celom uzemi Nizkych Tatier. Podmienky na lyzovanie su velmi dobre.

Blahozelanie_image

 

Dna 17. februara oslavil krasne osemdesiate narodeniny nas

Julius Zelencik z Valaskej.

Hodne stastia, pretoze je krasne, hodne zdravia, pretoze je vzacne, hodne lasky ti zo srdca praju manzelka, dcery s manzelmi a vnucka Evka.

 

 

Podakovania

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 15. februara odprevadili na poslednej ceste mojho manzela, otca, stareho otca

Stefana Lopusneho.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 21. februara odprevadit na poslednej ceste nasho draheho

Augustina Kassu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 16. februara uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany

Juraj Jagercik zo Zavadky nad Hronom.

S laskou nanho spominaju manzelka, dcera s rodinou, syn s rodinou, vnucata a cela ostatna rodina a priatelia.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Chybas nam mama...

Dna 20. februara uplynulo desat smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa dobra manzelka, mama, starka, prastarka

Zuzana Macikova z Valaskej.

V tichej modlitbe spomina manzel a deti s rodinami.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 26. februara upynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Vladimir Kovalcik z Cierneho Balogu.

S uctou a laskou spominaju synovec Jozef s rodinou, sestra Maria s manzelom, netere Jana s manzelom a Monika, synovec Jan.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 27. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec, brat a svagor

Jozef Fasko z Brezna.

S laskou a uctou spominaju milujuca manzelka, dcera, syn s rodinou.

...

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na vas jak hviezda zaziari.

Dna 27. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary a prastary otec

Julius Molcan

a dna 6. marca si pripomenieme nedozitych osemdesiatjeden rokov

Gabriely Molcanovej z Valaskej.

Spominaju dcery Anicka a Evka s rodinami.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chyba v nom.

Dna 1. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, svokor a stary otec

Stefan Kovacik z Jasenia.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.
Manzelka s rodinou

...

Dna 2. marca sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho ocka

Jana Auxta z Brezna.

S laskou a uctou spomina dcera s manzelom a vnuci Imrich, Gabriel s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.

Dna 2. marca sme si pripomenuli dvadsiate sieste vyrocie umrtia

Frantiska Zubalu z Brezna – Zadnych Halan.

Spominaju syn, dcera s rodinami a ostatna rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 13. marca uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama

Katarina Marekova z Brezna.

S laskou spomina syn Daniel s rodinou.

 

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Cakaju vas stastne nahody a vzrusujuce chvile. Uspech zavisi od toho, ako dokazete odhadnut vlastne sily a schopnosti. Niektore povahove vlastnosti, ktore vam doteraz sposobovali problemy, vyvolaju zaujem osoby opacneho pohlavia.

Byk

Cakaju vas prijemne chvile s obdivovanou osobou. Mozno ziskate jej sympatie. Spolocna navsteva spolocenskej udalosti vas presvedci, ze medzi vami sa zacina nieco dolezite. Vyuzite situaciu, lebo sanca nepotrva dlho.

 

Blizenci

Dokazete si rozlozit povinnosti a prijemne chvile? Uz v utorok sa stane nieco, na co dlho netrpezlivo cakate. Dolezite je len to, aby ste reagovali vhodnym sposobom. Hviezdy vam slubuju urcity rozlet nielen v zamestnani.

Rak

Na zaciatku tyzdna sa nevyhnete konfliktom. Prejavite vsak pochopenie aj pre potreby spolupracovnikov. Rozhodnym a pokojnym vystupovanim sa vam podari odstranit priciny konfliktov. Nezanedbavajte partnera!

Lev

Zverejnite vase pracovne uspechy a vyvolate zavist. Budte pripraveny pustit sa do slovneho suboja s kazdym, kto ma nieco proti vam – neprajnici mozu zautocit vo chvili, ked nic netusite. Musite byt rozhodny, vas pristup vyvola dojem.

Panna

Pred vami su dni s nizkou pracovnou moralkou. Mozete si polenosit, kratka prestavka v praci nebude mat pre vasu karieru zle nasledky. Na konci tyzdna by ste sa vsak mali sustredit na rokovanie s clovekom, ktory zmenil plany suvisiace s vami.

Vahy

Asi budete mysliet len na materialne zalezitosti. Pravdepodobne si preto vypocujete aj vycitky, ale nevsimajte si ich. Ak sa vam praca vydari, vasa financna situacia sa vyrazne zlepsi. Najuspesnejsie dni budu stvrtok a piatok.

Skorpion

V prvej polovici tyzdna sa vas niekto pokusi oklamat. Velmi rychlo vsetko odhalite a podvodnik sa dozvie, co si o nom myslite. Vasa autorita vzrastie. Od stredy slubuje Merkur pestre zazitky. Dohodnete sa na atraktivnej zmluve.

Strelec

Tazky tyzden. Stale vas budu prenasledovat spomienky na nejake udalosti. Nakoniec si poviete, ze treba odpustat a zabudat. To, co sa stalo, moze byt ponaucenim. Pri stretnuti s byvalym spoluziakom sa dozviete vela zaujimaveho.

Kozorozec

Chcete sa uvolnit a zabudut na starosti? Zacnite cestovat, urcite sa vam to podari. Hviezdy hovoria, ze daleko od domova vas cakaju nevsedne zazitky. Dostanete sa do zaujimavej spolocnosti, kde vas velmi dobre prijmu.

Vodnar

Asi ziskate lakavu ponuku. Kym sa ju rozhodnete prijat, poradte sa s priatelmi i znalcami. To, co vam ponukaju, uz odmietlo niekolko ludi. Budete mat uspech v laske, hrach a sporte a radost vam spravi aj vas konicek.

Ryby

Asi dostanete ulohy, ale s ich plnenim sa radsej neponahlajte. Nechajte si vsetko este raz prejst hlavou, lebo niekto vam zabudne povedat dolezite fakty. Riziku sa mozete vyhnut bystrym postrehom. V laske sa vam bude darit vynikajuco.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT