16. MAREC  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Farebny televizor Tesla Rubin, horsky bicykel Montain Metrix a 20 kg zemiakov si odniesol zlodej, ktory sa v case od 7. do 8. marca vlamal do pracovne v cinziaku na Svermovej ulici vo Valaskej. Majitel ukradnutych veci utrpel kradezou skodu za 5240 korun a poskodenim zariadenia 500-korunovu skodu.

V noci z 8. na 9. marca neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do Skody Felicie, ktora bola zaparkovana na Sturovom rade v Podbrezovej pod pristreskom vedla cinziaka. Z auta odcudzil autoradio s CD prehravacom Panasonic a desat CD diskov. Kradezou vznikla majitelovi J. P. skoda za 15 500 korun.

Dve volne polozene europalety, na ktorych bolo nalozenych 560 plnych tehal, zmizli od 8. do 9. marca spred budovy skladu v oplotenom objekte banskobystrickej firmy na Zeleznicnej ulici v Brezne. Skodu vycislili bezmala na 7000 korun.

V case od decembra do 9. marca v lesnom obvode Siroka v katastri Valkovne ktosi nedovolene vyrubal sest smrekov, borovicu a buk. Kradezou dreva vznikla Lesom SR, s. p., OZ Benus skoda za vyse 13 800 korun.

Nezelany navstevnik v case od predpoludnia 10. marca do nasledujuceho rana sarapatil na chodbach telocvicne a plavarne v Brezne na Mazornikove. Z deliacej presklenej steny odstranil hlinikove listy na troch sklach, cim Strednemu odbornemu ucilistu v Brezne sposobil skodu dovedna za 16 300 korun. Potom cez deliacu stenu presiel do chodby plavarne, kde sa podobnym sposobom obohatil o hlinikovy plech, cim MSK Brezno sposobil 5000-korunovu skodu.

Novinovy stanok pri autobusovej stanici na namesti v Brezne sa stal v noci z 13. na 14. marca tercom zaujmu zlodeja. Pilovym listom prepilil zamok na mrezi a odniesol si rozne druhy cigariet. Skodu sposobenu banskobystrickej firme vycislili na 2500 korun.

Sudca Okresneho sudu v Banskej Bystrici 11. marca vzal do vazby 31-rocneho Petra Z. z Michalovej, ktory bol v minulosti viackrat sudne trestany prevazne za nasilnu kriminalitu. Tentoraz celi obvineniu, ze v novembri 1995 v Pohronskej Polhore pre nezhody v nelegalnych obchodoch zavrazdil vtedy 42-rocneho Petra K. z Banskej Bystrice. Po hadke v kuchyni rodinneho domu Peter Z. svoju obet udrel kovovou tycou po zatylku a vyzlecenu zahrabal v jame pod chlievom. Vrazdu odhalili v suvislosti s vysetrovanim ineho pripadu, pricom policia nevylucuje, ze Peter Z. mal komplicov.

V Podbrezovej, v poli vedla elektrickej rozvodne, neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do Fordu Escort. Rozbil sklo na zadnych lavych dverach a z auta odcudzil autoradio Sharp, autolekarnicku, vystrazny trojuholnik, autobateriu, patlitrovu bandasku a riadiacu jednotku na centralne zamykanie. Kradezou, ktora sa stala v case od 12. do 14. marca, majitel auta z Jasenia utrpel skodu vo vyske 6500 korun.

Nadranom 14. marca sarapatil vykradac aut na Mazornikove. Skalou rozbil okno na dverach Skody Favorit a potom si odniesol autoradio s prehravacom, obciansky a vodicsky preukaz, dvoje slnecnych okuliarov a servisnu knizku od vozidla. Majitelovi z Brezna vznikla skoda dovedna za 24 000 korun.

Tridsat litrov benzinu z palivovej nadrze a klinovy remen, kluce - golasadu, 20-litrovu bandasku s benzinom, rozne rucne naradie z batozinoveho priestoru ktosi ukradol vo Valkovni z VAZu 2105, ktory bol zaparkovany vedla hlavnej cesty. Stalo sa tak pod ruskom 14. marcovej noci, vdaka comu je majitel zo Sihly chudobnejsi bezmala o 5000 korun.

(vk)

Co sa udialo v tyzdni od 27. februara do 5. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

Filip Pokos zo Sumiaca, Alzbeta Jurosova z Brezna, Natalia Markusova z Polomky, Marian Morong z Cierneho Balogu, Sandra Ferkova z Podbrezovej, Martina Faskova z Valaskej, Chiara Bacusanova z Cierneho Balogu, Jakub Hrin z Brezna, Livia Pancikova z Michalovej, Mario Hriancik z Podbrezovej, Sebastian Harvan z Helpy, Samanta Borosova z Podbrezovej, Viktoria Frgelcova z Filipova, Dasa Babiakova z Cierneho Balogu, Vladimira Skalosova z Michalovej, Jakub Strigac z Brezna, Zuzana Harvanova z Polomky.

 

Opustili nas_image 

 

Margita Fillova (68) z Brezna, Julius Kovacik (85) z Cierneho Balogu – Dobroce, Margita Salgova (64) z Jasenia, Ing. Ervin Mora (76) z Dubovej, Jozef Lany (70) z Predajnej, Anna Mikloskova (54) z Polomky, Ing. Lubomir Zemko (46) z Brezna, Maria Tazka (75) z Cierneho Balogu – Dobroce, Jozef Svantner (69) z Cierneho Balogu.

 

150

Hasici v poslednych februarovych a v prvych marcovych dnoch absolvovali mnozstvo vyjazdov k dopravnym nehodam, pri ktorych vyprostovali vozidla z priekopy. Vo stvrtok v Ciernom Balogu po zrazke dvoch favoritov a peugeotu vycistili vozovku a neskor v Polomke riadili dopravu po tom, co maly motorovy vlak zachytil prives liazky, dve osoby vo vlaku boli lahko zranene.

 

155

Lekari previezli dvoch pacientov do Banskej Bystrice, zaevidovali po 8 nahlych prihod srdca a obehu, urazov, po 2 mozgove, dychacie prihody, ine pripady a umrtia este pred prichodom sanitky. Vo stvrtok po dvanastej hodine v Polomke poskytli pomoc dvom lahko zranenym osobam, a to po zachyteni navesu nakladneho vozidla s malym motorovym vlakom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali z Brezna do Bratislavy, ked odtiahli oktaviu po dopravnej nehode. Postarali sa o mnozstvo aut po havariach, o feliciu a renault s poruchou motora, vyprostili kamion a previezli favorit z Cierneho Balogu do Brezna. Vodicov upozornuju na zvysenu opatrnost na cestach, pretoze vozovka je zladovatela.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Vela novonapadnuteho snehu prilakalo do vysokohorskej oblasti hlavne turistov z Ciech a Madarska. Prazdninujuci skolaci a dovolenkari stredoslovenskeho kraja si na lyzovanie vybrali nizsie oblasti. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaevidovali ziadne zranenie ani uraz.

Blahozelanie_image

 

 

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. My by sme chceli zastavit ten cas a povedat ti mama nasa, aby si nikdy, nikdy neodisla od nas a setri sa, ved mas nas.

Dna 18. marca oslavi krasne osemdesiate narodeniny nasa draha mama, stara a prastara mama

Magda Murinova z Podkorenovej.

Vsetko najlepsie jej zo srdca zelaju synovia Vlado, Ivan, dcery Viera a Magda s rodinami.

 

Podakovania

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 15. februar
Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 21. februara odprevadili na poslednej ceste nasho draheho

Bohuslava Brozmana z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, spolupracovnikom, priatelom, sesedom a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili mojho manzela

Jozefa Marnika z Brezna,

ktory po nahlej a necakanej smrti od nas odisiel 22. februara a zanechal nam v srdci smutok a zial.
Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 2. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa matka, stara a prastara matka

Eva Smidova z Hornej Lehoty.

Spominaju synovia s rodinami.

...

Tak velmi si sa chcel s rodinou tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba, srdce prestalo bit.

Dna 6. marca sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Juraja Sipulu zo Sumiaca,

ktory nas vo veku tridsatsedem rokov opustil po dlhej a tazkej chorobe.
S laskou spominaju rodicia, deti Peto, Lenka, bratia Jan, Pavol a Peter s rodinami, sestry Alenka s rodinou, Martinka s dcerkou Kristinkou.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 7. marca sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Jozefa Luptovciaka z Bravacova.

Manzelka, dcera, syn, zat, vnuk a ostatna rodina

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni.

Dna 9. marca sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho draheho

Eduarda Balaza z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, synovia, nevesta, vnucata a surodenci.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na polomskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 18. marca uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama

Magdalena Lihanova z Polomky.

S laskou spominaju dcery, synovia, sestra s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou a uctou spominame.

Dna 18. marca si pripomenieme nedozite osemdesiate narodeniny a 12. marca siedme vyrocie smrti nasej drahej

Antonie Racakovej z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

Synovia a dcery s rodinami

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, ktore radi pracovali, zhasli oci, stichol hlas, spomienky na vas zostanu stale v nas.

Dna 19. marca uplynie dvadsat rokov od smrti nasho otca a stareho otca

Juliusa Rosika z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

S laskou spomina manzelka, syn a dcera s rodinou.

...

Uz len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 21. marca uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha

Emilia Petrova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel Michal, dcera Helena, vnucky Tanicka, Andrejka a Ninka s manzelmi, pravnuci Viktorko a Petrik.
Vy, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Davajte si pozor na neprajnikov, ktori sa snazia zmarit vsetky vase dlho pripravovane plany. Dlho ste na sebe pracovali, tak nenechajte nikoho, aby vam to prekazil. Vedenie si to vsimne a patricne ohodnoti.

Byk

Mate nos na to, aby ste vycitili, kedy treba prist a kedy odist. Preto ak sa vam nieco nezda ci v partnerskom alebo pracovnom vztahu, uvazujte o zmenach. Nemusite to byt prave vy, kto odide ako prvy.

Blizenci

V znameni ste dvaja a aj v zivote neviete byt sam. Preto sa chopte prilezitosti a upevnite svoj vztah. Ak ziadny nemate, teraz je ten idealny cas ho nadviazat. Nezabudajte: k zenam treba byt laskavy a k muzom chapavy!

Rak

To co sa vam kedysi zdalo ako nemozne, dnes zvladate lavou zadnou. Ste vo vybornej forme, ani doma vas nic nemoze zaskocit. Vasa slonia precitlivenost vam pomoze v zdolavani tazkych uloh v praci.

Lev

Ste kralom dzungle, i kralom sveta. Aspon v tom vasom svete ste ten, ktory kazdemu pomoze a nechce za to nic. No nebojte sa, konecne si niekto vsimne vasu obetavost a odmeni sa vam nie malym darom.

Panna

Ked sa pre nieco rozhodnete, idete tvrdo za tym. Skuste sa vymanit z pod nadvlady niekoho ineho a uvidite, co to spravi s vami i s vacsim okolim. Budu vas obdivovat za statocnost a odvahu.

Vahy

Budete mat pred sebou tazke rozhodnutia, ktore musite vyriesit a nie odkladat na neskor. Zenam sa bude darit najma v praci a muzom v sukromi. Dajte na sebe vidiet, ako velmi sa tesite z pozornosti toho druheho.

Skorpion

Idealny cas pre vas nastane v polovici tyzdna, ked si uz budete mysliet, ze sa cely svet kruti naopak. Nie je to tak. Kruti sa spravne a vam to pomyslene “koleso stastia” vykrutilo vyhry az do konca marca. Pozor: nebudte materialista!!!

Strelec

Svojim sipom trafite vzdy do cierneho. Nezaspite na vavrinoch a rychlo sa pustite do dalsej prace. Po nej pride vytuzeny oddych a placa. Budete sa divit, kolki si vsimli vase snazenie. Nie vsetci sa vsak tesia s vami. Tych si jednoducho nevismajte.

Kozorozec

Po zlom a neplodnom obdobi konecne svita na lepsie casy aj pre vas. Pripravte sa na “vlnu” stastia, ktoru vam budu mnohi zavidiet. Strazte si ho, pretoze nikdy nedokaze dlho stat na jednom mieste.

Vodnar

Hoci je mesiacom lasky maj, vy nazahalate ani v marci. Vas partner/ka si nevie vynachvalit vase aktivity nielen v spalni, ale i kuchyni. Nic vam nechyba ku stastiu, tak si to rychlo uzite.

Ryby

V poslednom case ste boli akysi nemastny-neslany. Zmente sa a ocenia to i ti, o ktorych ani neviete. Nielen vas sukromny ale i pracovny zivot bude prekvitat. Co sa tyka financii, nebudete sa mat zle. Mozna vyhra je nablizku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT