6. APRIL  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Posledny marcovy vikend sarapatil ktosi v jednej z breznianskych zakladnych skol. Najskor vylomil vchodove dvere do pavilonu D a potom na kazdom poschodi tohto pavilonu povylamoval dvere do dvanastich kabinetov, kde vsetko porozhadzoval. Z kabinetu telesnej vychovy ukradol specialny horsky bicykel za 50 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 24 000 korun.

Rekreacnu oblast Tale koncom marca navstivili vykradaci chat. V jednej z nich majitela z Banskej Bystrice zlodej obral o mikrovlnnu ruru za 5500 korun a poskodenim zariadenia mu sposobil 3500-korunovu skodu. Z dalsej chaty si odniesol ohnovzdorne sklo krbovej vlozky a poskodil murovanu cast krbu. Z murovanej podpivnicenej casti chaty ukradol motorovu kosacku Briggs a Station NP 534 TR, strunovu elektricku kosacku Bosch ART 30 FA a motorovu kosacku Stihl FS. Majitel utrpel kradezou skodu vo vyske 38 500 korun a poskodenim zariadenia 11 000-korunovu skodu..

Sestnastrocny Marek K. z Brezna, ziak stredneho odborneho ucilista, bol 30. marca obvineny z trestneho cinu falsovania a pozmenovania penazi a cennych papierov a jeho spoluziak Marek S. z Brezna z toho isteho trestneho cinu vo forme navodu. Marek K. totiz 26. marca Marekovi S. na zaklade jeho navodu vyrobil a odovzdal dva falzifikaty patdesiatkorunovych bankoviek.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 30. marca zacal trestne stihanie a vzniesol obvinenie proti Dolnolehotanom: 17-rocnemu Stefanovi P., 17-rocnemu Petrovi B., 20-rocnemu Janovi P., 22-rocnemu Marianovi D. a 23-rocnemu Jozefovi P. Vsetci maju ,,na rovasi" trestne ciny porusovania domovej slobody a kradeze formou spolupachatelstva. Od zaciatku marca vykradali chaty v katastri Dolnej Lehoty a v Lopeji, odkial si odniesli lup v celkovej hodnote 36 700 korun a na ich zariadeni nechali skodu za 6650 korun.

Styridsat kg medi a 70 kg mosadze zmizlo z prevadzky srotove pole Piesok v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. 30. marca v case od 14.00 do 21.50 hodiny. Neznamy pachatel ich ukradol z plechovej skrine, ktora sluzi na uskladnenie farebnych kovov. Skodu vycislili dovedna na 5050 korun.

S jarnymi dnami ozivaju vykradaci chat. Do 3. aprila ich policajti zaznamenali niekolko. Majitel chaty v Telgarte kradezou utrpel skodu za 2200 korun, dalsi v katastri P. Polhory bezmala za 30 000 korun. V Krpacove nechal zlodej za sebou skodu za 62 600 korun, v P. Polhore za 5000 korun a v Sumiaci za 7000 korun.

Na parkovisku pred hotelom Podbrezovan v Podbrezovej sa neznamy pachatel vlamal do zaparkovaneho VW Polo, z ktoreho ukradol autoradio Pioneer. Kradezou, ktora sa odohrala v case od osmej vecer 2. aprila do pol jednej v noci 3. aprila, majitel z okresu Bardejov utrpel skodu za 3500 korun.

Styridsat krabiciek roznych tabakovych vyrobkov a hotovost si pod ruskom tretej aprilovej noci odniesol zlodej z pohostinstva v Brezne. Majitelovi sposobil kradezou skodu vo vyske 10 000 korun a poskodenim zariadenia za 2000 korun. Vylomil aj sipkarsky automat, z ktoreho ukradol zatial nezname mnozstvo minci, a poskodil vrchny kryt na music-boxe.

Pravdepodobne v noci z 2. na 3. aprila ktosi z dvora rodinneho domu na Ulici J. Krala v Dubovej ukradol cerveny motocykel Yamaha 125 DT bez prideleneho evidencneho cisla. Jeho majitel utrpel skodu za 25 000 korun.

Patnasttisickorunovu skodu utrpel nepozorny majitel horskeho bicykla Merida Cross 8500 strieborno-cerveno-modrej farby, ktory ho nechal nezamknuty v chodbe pohostinstva v Polomke. Zlodej bicykel ukradol vecer 2. aprila v priebehu dvadsiatich minut.

(dl)

Co sa udialo v tyzdni od 26. marca do 2. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

Filip Pupala z Jasenia, Jaroslav Odorcak z Valaskej, Jaroslava Fizolova z Polomky, Dominik Repka z Brezna, Matus Balaz z Brusna.

 

Opustili nas_image 

 

Julia Kupcokova (84) z Bravacova, Katarina Kukulova (48) zo Zavadky nad Hronom, Maria Brozmanova (84) z Brezna, Otilia Havasova (62) z Brezna, Anna Olostiakova (89) z Bacucha, Anna Ujmicova (75) z Brezna – Prednych Halan, Emilia Potancokova ( 84) z Dolnej Lehoty, Julius Kubove (72) z Valaskej, Alzbeta Medvedova (77) z Brezna, Terezia Pustajova (76) z Brezna, Margita Brozmanova (84) z Brezna.

 

150

V sobotu snehove prehanky sposobili kalamitu na Certovici, kde tahac s navesom skrizeny cez cestu kompletne odstavil premavku. Hasici o pomoc poziadali jednotku z Liptovskeho Hradku a spolocnymi silami tahac napravili na vozovku. Na Besniku pomocou lana vytiahli na cestu kamion. V poslednych marcovych dnoch jednoduchymi hasebnymi prostriedkami zlikvidovali poziar travy v Podbrezovej, na Luckach a dvakrat na Chvatimechu. Na auto odtahovej sluzby nalozili havarovanu Octaviu a regulovali premavku po zrazke Toyoty s autobusom v Myte pod Dumbierom, po dopravnych nehodach na Razusovej ulici a na Ceste osloboditelov v Brezne.

155

Vecer o jedenastej v posledny marcovy stvrtok lekarov privolali na Razusovu ulicu v Brezne, kde doslo k dopravnej nehode. Po tejto havarii do breznianskej nemocnice prepravili na vysetrenie mladsiu zenu, ktora nastastie nemala vazne zranenia. Dovedna zaznamenali 24 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k mozgovym prihodam, po raze k brusnej prihode, k inemu pripadu, k umrtiu, 4 k urazom a 6 pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze pri dopravnych nehodach uradoval aj alkohol. Na cestu vo Vagnari vytiahli Octaviu, riadili premavku, vycistili vozovku po havariach. Poskytli pomoc vodicom, ked odtiahli Opel do servisu v Brezne, Daewoo do Myta pod Dumbierom, Ford do Revucej, Toyotu do Brezna. Vystartovali aj do Ziaru nad Hronom, kde sa postarali o Skodu Octaviu.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V prvy aprilovy stvrtok sa v Nizkych Tatrach - Jasnej uskutocnil vycvik buducich dobrovolnych clenov Horskej zachrannej sluzby. V obednajsich hodinach pri vystupe skalnym rebrom z kotla Deresov na vrchol sa uvolnila snehova platna a stiahla buducich zachranarov. Lavina sposobila zranenie nielen dobrovolnikom, ale aj instruktorovi, ktoreho previezli do nemocnice so zlomeninou dolnej koncatiny. O zranenych sa postaraju lekari v Liptovskom Mikulasi a v Poprade. Dobre podmienky na lyzovanie su este na Certovici, Taloch a na Chopku.

 

Blahozelania

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 11. aprila oslavi krasne osemdesiate narodeniny nasa mama, stara a prastara mama

Anna Faskova z Brezna.

Vsetko najlepsie zo srdca zelaju synovia Ivan s manzelkou, Julius, Dusan, vnuk Ivan, vnucka Ivana s manzelom a pravnucka Lucka za vsetkych prastarku bozkava.

...

V den krasneho tvojho sviatku, ked si oslavila patdesiatku, na teba si spomina s laskou cela rodina. Vrucne prianie k tebe leti, od manzela a od deti: Nech sa ti dni stastia mnozia, nech ta chrani ruka bozia.

Dna 12. aprila oslavi krasnych patdesiat rokov nasa milovana manzelka, mamicka, starka

Elenka Kurickova z Brezna.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia a lasky zo srdca zela manzel Jan, dcery s rodinami a starkej pusu posielaju vnucata Misko, Andrejka, Danielka, Sebastian, Petko a Vaneska.

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 26. marca uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Jozef Bercik z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci ostane bolest a tiche spominanie.

Dna 3. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Medved z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery Julka a Lubka, syn Jan s rodinami.

...

Ten den syn nas bol plny slz a zialu, odisiel si v tichosti bez slova rozlucky. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti davali naposledy zbohom.

Dna 4. aprila sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasho syna, brata a krstneho otca

Bohuslava Lukovskeho z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju mama, sestra a krstne deti s rodinami.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 4. Aprila sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate narodeniny nasho draheho

Stefana Kubicu z Brezna.

S laskou spomina manzelka, deti Marta, Milos, Eva s rodinami a ostatna rodina a znamy.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 5. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas necakane opustil nas manzel, otec, stary a prastary otec

Julius Stulrajter z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou a uctou spominaju manzelka a deti s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nas uz nikto nevrati.

Dna 6. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Molcan z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

S laskou spomina manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali. Hoci prestalo pre teba slnko hriat, stale budeme na teba s laskou spominat.

Dna 8. aprila uplynie rok odvtedy, ako nas navzdy opustil

Herman Trnik z Hronca.

Manzelka Maria, dcera Zuzana, synovia Jan, Viliam a sestry s rodinami.

...

Zaspal si, prestalo ti srdce bit, ani si sa neprisiel s nami rozlucit. Ta rana v srdci boli, zabudnut nedovoli. Teraz ti uz len kyticku na hrob mozeme dat a v modlitbach na teba spominat.

Dna 8. aprila si pripomenieme styridsat rokov od umrtia nasho manzela, otca a starkeho

Jana Pohorelskeho z Brezna – pod Kosikova.

Spomina manzelka, syn Peter s rodinou, dcery Hanka a Martuska s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 11. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil milovany manzel, otec, stary a prastary otec

Pavel Libic z Brezna.

Spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami, vnuci, vnucky a pravnuk maly Pepik.

Baran
Jedno z najstastnejsich obdobi roka, i ked podvedome mozno tusite nieco neprijemne. Ak hladate novu lasku, mali by ste si dobre rozmysliet, ci je kandidat na vztah dostatocne na urovni. Zmysly vas totiz mozu oklamat.

Byk
Myslite na seba a rozmaznavajte sa! Doprajte si dovolenku alebo vymyslite program, ktory vam umozni aspon hodinu denne robit iba to, na co mate chut. S partnerom sa vyberte na romanticke miesta a vychutnajte si klasicky tradicne sviatky.

Blizenci
Nedavne citovy vypatie sposobia, ze na vas sadne smutok, melancholia, v najlepsom pripade sentiment. Pocasie i sviatky su nebezpecnym obdobim pre damy nachylne na depresie. Obklopte sa pozitivnymi, jasnymi a veselymi predmetmi.

Rak
Konecne mate prilezitost ukazat, co je vo vas. Vsetky zmeny, na ktore ste iba nesmelo mysleli, sa mozu stat skutocnostou pod vplyvom odvaznej planety Saturn. Chcete peniaze alebo len financnu nezavislost? Vsetko je mozne.

Lev
Vcelku pokojny priebeh tyzdna. Uzavierky prac a bilancovanie, co sa vam v uplynulom stvrtroku podarilo, sa budu striedat s posedeniami s priatelmi a inymi prijemnymi ludmi, obdobia lasky s obdobiami citoveho pokoja.

Panna
Prekypujete silou a energiou, no okolie vas nechape. Necudo, ked sa vacsina vasich priatelov skryva za metlou. Zmente prostredie a nebojte sa pohybu a farieb. Mozno by vas potesila netradicna dovolenka v niektorej exotickej krajine.

Vahy
V nasledujucich dnoch sa takmer potkynate o uspech. Financny, profesionalny, ale najma eroticky! Damam sa podlamuju kolena, len co sa pozru panom do oci. Privela zeliezok v ohni vsak moze mat za nasledok nezavideniahodne sceny.

Skorpion
Aj vy zabudnite na namahu a velke plany – nepotrebujete predsa viac, ako ste dosiahli, a pracovat za inych sa malokedy vyplaca. Doprajte si vsetky dostupne pozitky a najma dostatok volneho casu, aby ste si mohli vychutnat samotu i posedenia s priatelmi.

Strelec
Svoje tazkosti s naladou sice riesite netradicne, ale i tak by ste sa mali vyhnut podnetom vyvolavajucim spomienky na vlastne omyly, resty a chyby. Spravne sviatocne naladeny partner/ka by vam mohla byt vynikajucou oporou aj pri vaznejsich problemoch.

Kozorozec
Ste menej romanticky ako damy, ale okolnosti sa postaraju, aby ste aj vy takmer uveril v zazraky. Uspech, ktory sa vam podari dosiahnut, je nesporne vysledkom vasej sikovnosti a inych vlastnosti, ale optimalne podmienky vam vytvoria planety.

Vodnar
Davajte si pozor na zavistlivcov a neuspesnych ludi – moze sa stat, ze sa uz zaciatkom mesiaca s nimi dostanete do konfliktu, ktory vam otravi viac casu, ako ste ochotni obetovat na hocico ine. Obklopte sa radsej spolahlivymi priatelmi a znamymi.

Ryby
Nedokazete sa tak lahko uvolnit, ale coskoro by sa vam malo podarit zabudnut na starosti. Mozno sa vo vasom zivote objavi chapavejsi partner/ka nez doterajsi – nevahajte pootvorit aj svoju dusu (i srdce). Nesetrite, nakup vam urobi dobre.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT