25. MAJ  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 13. na 14. maja neznamy pachatel na Nalepkovej ulici v Brezne z parkoviska pred obytnym domom ukradol Fiat Uno 1,3 D sivej farby, s evidencnym cislom BR-559 AM. Vo vozidle sa nachadzalo rucne naradie, detska autosedacka a autoradio s prehravacom. Majitelovi vozidla z Brezna vznikla kradezou skoda vo vyske 60 000 korun.

Pod ruskom patnastej majovej noci v Podbrezovej na Chvatimechu sa ktosi vlamal do zeleznicneho vagona sluziaceho ako turisticka informacna kancelaria. Odniesol si hrnceky, tricka s logom Cierny Balog, Orange kartu, kovovu pokladnicku s hotovostou, kalkulacku, rapkace a nahrdelniky. Ciernohronskej zeleznici kradezou a poskodenim zariadenia sposobil skodu dovedna za 6000 korun.

Pohorelski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze a poskodzovania cudzej veci. Su nimi ziaci Zakladnej skoly z Pohorelej 13-rocny Lukas B., 13-rocny Tomas H. a 14-rocny Jan H. Patnasteho maja Jan s Tomasom nasilim vosli do objektu byvalej skoly vo Valkovni, kde sekerou odtali elektricky kabel. Na druhy den Tomas s Lukasom v tejto budove z dvoch elektrickych rozvodovych skrin povyberali hlinikove drziaky a rozne suciastky z mosadze, hlinika a medi. Material si poukladali, ale odniest ho uz nestihli. Pri tejto kradezi ich totiz pristihli. Predbeznu skodu vycislili na 20 000 korun.

Tri kolesa s pneumatikami Michelin 82T - XTi s letnym vzorom zmizli z osobneho motoroveho vozidla Peugeot 206 SW v noci zo 16. na 17. maja. Auto bolo v tom case zaparkovane pri rodinnom dome v Nemeckej. Majitelka utrpela skodu vo vyske 20 000 korun.

Sedemnasteho maja v case od 12.55 do 13. hodiny neznamy pachatel na Ulici Dr. Clementisa v Brezne z nezamknutej kancelarie na chodbe firmy ukradol volne polozenu penazenku, v ktorej sa nachadzala retiazka zo zlteho kovu, 1200 korun a platobna karta banky. Majitelka z Brezna prisla kradezou o 7400 korun.

 

Zo stodoly v blizkosti neobyvaneho rodinneho domu v Pohronskej Polhore neznamy pachatel odcudzil 0,75 metra kubickeho forsty a 0,25 metra kubickeho dosky. Kradezou ktora sa stala v case od 14. do 18. maja, vznikla pre majitela z Brezna 5000-korunova skoda.

V presne nezistenom case od decembra 2003 do 19. maja v Pohronskej Polhore neznamy pachatel sa bez nasilia dostal na pozemok rekonstruovanej rekreacnej chalupy, cez otvor nad vchodom vnikol do stodoly a ukradol rezivo - 50 dosiek, 5 forst a 10 hranolov. Kradezou vznikla majitelovi z Brezna skoda vo vyske 12 000 korun.

Vezu Philips, dvadsat CD, kufrik s elektrickym skrutkovacom, rucny slahac, flasu alkoholu, dva pary domacej klobasy, rozne potraviny, dalekohlad ruskej vyroby, kluce od chalupy a postelnu bielizen si odniesol zlodej z rekreacneho domu v Zavadke nad Hronom v case od 16. do 20. maja. Okrem toho poskodil plynovy ohrievac, cim majitelke z Banskej Bystrice sposobil skodu dovedna za 35 000 korun.

Trestne ciny lupeze a ublizenia na zdravi ma na svojom ,,konte" 27-rocny Jan J. z Brezna. Vlani 9. juna o jedenastej vecer v Podbrezovej na Stiavnicke v Italy bare fyzicky napadol 26-rocneho Juraja M. a sposobil mu vazne zranenia. Podobne si pocinal aj na Ulici CSA v Brezne 23. jula v pohostinstve Televizor, kde zbil 35-rocneho Dusana S., 23. decembra na Razusovej ulici v Brezne v pohostinstve Kralova taverna a potom aj na ulici napadol 26-rocneho Pavla B. Prveho maja tohto roku v noci na Sturovej ulici v Brezne napadol 33-rocneho Petra M., ktoreho obral o retiazku zo zlteho kovu a usiel prec. Dvadsiateho prveho maja na zaklade rozhodnutia Okresneho sudu v Brezne Jana J. umiestnili v UVV v Banskej Bystrici.

Na prelome noci z 21. na 22. maja neznamy pachatel kradol v rodinnom dome v Zavadke nad Hronom. Otvoril si dvere do domu a odniesol tri mobilne telefony, kozenu penazenku s osobnymi dokladmi, 81 500 korun, retiazky zo zlteho a zo strieborneho kvou, privesky zo zlteho kovu, znackove hodinky a hracie sipky. Skodu sposobenu majitelovi vycislili na 104 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ BB)

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Kristian Langer zo Zavadky nad Hronom, Milan Brusznyiczky z Hornej Lehoty, Patrik Cunka z Brezna, Samuel Sivicek z Polomky, Alexander Harvan z Valkovne, Tomas Sarina z Jasenia, Branislav Suhajda z Lopeja, Sara Balazova z Martina, Michaela Giertlova z Cierneho Balogu, Jasmina Gasperanova z Bravacova, Marianna Datkova z Pohorelej, Vladimir Gavura z Pohorelej, Dominik Puska z Cierneho Balogu, Marek Rusnak z Brezna, Andrej Kovacs z Pohronskej Polhory, Marek Lukas z Valkovne, Matej Sliacan z Banskej Bystrice, Paulina Harvanova z Valaskej, Vojtech Bartos z Cierneho Balogu.

 

 

Opustili nas_image 

 

Anna Faskova (49) z Benusa, Cyril Lopusny (63) z Benusa, Elena Svantnerova (100) z Podbrezovej, Viera Sperkova (79) z Hornej Lehoty, Ing. Juraj Kosco (70) z Lopeja, Maria Pribylinova (68) z Helpy, Peter Bafia (48) z Brezna.

 

 

150

Tento tyzden hasici zaznamenali sedem vyjazdov. Byt na Krculovej ulici sa podarilo otvorit bez problemov, na namesti sa pokazil osobny automobil a bola potrebna pomoc hasicov, ktory ho odtiahli z vozovky. V Nemeckej pomahali pri vytahovani neznamej utopenej osoby v Hrone. Dopravne nehody na Baldovskom moste a vo Valaskej sa obisli bez zraneni a poziar v rodinnom dome v Bystrej obyvatelia uhasili do prichodu privolaneho hasicskeho zboru. V skore ranne hodiny v piatok boli privolani k poziaru v kadernictve na Mazornikove. Predbezna skoda bola vycislena na 15 000 Sk.

 

 

155

Na stredu 19. maja len tak lahko nezabudne starsi pan z Brezna, ktory sa pokusil o samovrazdu. Dotycny si chcel strelit do hlavy. Po dovezeni do nemocnice, stabilizacii a nevyhnutnych vysetreniach bol prevezeny do Banskej Bystrice. Okrem tohto prevozu sa lekari vybrali do banskobystrickej nemocnice este patkrat. K nahlym prihodam srdca a obehu boli privolani desat, k neurologickym sedem, k urazom pat a k inym nahlym prihodam taktiez sedemkrat.

 

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16 154

Po dopravnych nehodach na trase Brezno – Poprad clenovia cestnej zachrannej sluzby odtahovali Skodu 120, v Podbrezovej Peugeot, v Bacuchu Ladu 1300 a Brezno - Rohozna Skodu 102. Odtrhnutu prednu napravu mal Peugeot 405 medzi Bystrou a Niznou Bocou a medzi Breznom a Zvolenom poruchu motora Citroën.

 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Ani uplynuly tyzden sa pocasie velmi nezmenilo a kedze bolo velmi premenlive a este nie je sezona, zachranari nemali na horach vela turistov. V tieto dni prebieha skolenie horskych pracovnikov so psami.

 

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 17. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Giertliho z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a smutkom spominaju manzelka Maria, synovia Jozef a Milan, Jan s manzelkou, dcery Marta a Anna s rodinami, vnucata, pravnucik Janko a ostatna rodina.
Kto ste ju poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 18. maja sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasej drahej a milovanej mamy, starej mamy

Blazeny Rudnayovej z Brezna.

Spominaju na nu synovia Milan a Jaroslav s rodinou, najblizsia rodina a ostatni priatelia a znamy.
Cest jej pamiatke!

...

Osud nevrati co uz vzal, vracia len spomienky a zial.

Dna 18. maja uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy

Pavol Nosko z Brezna, rodak zo Zavadky nad Hronom.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku spolu s nami.
Synovec Jozef s rodinou

...

Dotlklo srdce, zmlkol tvoj hlas, no spomienky na teba zostane navzdy v nas.

Dna 18. maja sme si pripomenuli smutne piate vyrocie, ked nas vo veku 77 rokov navzdy opustil milovany

Vojtech Korent z Hronca.

S laskou a uctou spomina cela rodina a dakuje vsetkym, ktori si ho pripomenu.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 20. maja uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany brat, ujo, bratranec

Dusan Budaj z Brezna,

na ktoreho budeme vsetci s laskou spominat.
Smutiaca rodina

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chyba v nom.

Dna 23. maja uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Jozef Stulajter z Brezna.

S uctou a laskou spominaju a za vsetko dakuju manzelka, synovia a dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Dakujeme vam nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s vami leti nase zbohom, az k nebeskych vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme vam drahy otec davali naposledy zbohom.

Dna 24. maja sme si pripomenuli nedozite devatdesiate druhe narodeniny a zaroven dvadsat smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Julius Muransky z Rohoznej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

V neznam svet odisiel spat, zaplakal kazdy kto ho mal rad. Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.

Dna 25. maja uplynie rok odvtedy, co od nas odisiel manzel, otec a prastary otec

Anton Potkany z Cierneho Balogu – Janosovky.

S uctou a laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 27. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel a drahy otec

Jan Belko z Dobroce.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Jana a Pavol s rodinami, syn Jozef, dcery Anna a Eva.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Rozvaznejsi Barani by mohli pocas nasledujucich dni vyriesit nejaky technicky problem, s ktorym si dlhsie nevedeli rady, zazit aj nejake dobrodruzstvo, alebo vypat sa k vrcholovym vykonom (napriklad v sporte).

Byk

Ak si neujasnite s, co vlastne chcete dosiahnut, mozete si riadne skomplikovat zivot: hrozia vam nehody, tym vybusnejsim a nepoucitelnym aj situacie ohrozujuce zivot! Narodeni v druhej polovici by mali byt rovnako opatrni.

Blizenci

Narodeni v strednej dekade by mohli dosiahnut tento tyzden viac, mali by vsak byt rozvazni, dopredu zhodnotit svoje moznosti a netrufnut si na to, co presahuje ich sily. Mali by sa vyhnut neprajnosti a zlomyselnosti.

Rak

Podnikatelia by sa mali v stredu dvojnasobne kontrolovat a pri rozhodovani nepodlahnut nadseniu a prvemu dojmu. A ostatni by mohli pod vplyvom reklamy kupit nieco, co vlastne vobec nepotrebuju, dokonca im to moze v byte zavadzat.

Lev

Na prelome mesiacov mozu byt idealistickejsie Levy narodene na zaciatku znamenia. Uspesni na vsetkych frontoch budu najma Levy narodeni zaciatkom augusta. Niektori ziskaju spolocensku vaznost, ini dobru prilezitost.

Panna

Mali by ste viac dbat o svoje zdravie a venovat sa regeneracii tela aj duse. Mali by si uvedomit, ze sa este stale nachadzaju v nepriaznivom obdobi, nerozhodovat sa spontanne, vsetko dolezite podrobit dokladnej analyze.

Vahy

Tieto dni budu pokojnejsie a pre vacsinu Vah prinosne, len narodeni v strede znamenia mozu nieco prehnat. Niektori v snahe dosiahnut vyssie postavenie vsadia vsetko na jednu a nespravnu kartu. Pozor na to!

Skorpion

Oktobrovi Skorpioni sa v tieto dni dopracuju aj k politickemu uspechu, mnohi vsak svoje vitazstvo nezvladnu a stratia aj to, co uz mali iste. Impulzivni by si mali dat pozor aj na nehody z podcenenia situacie.

Strelec

Kratkodobe vplyvy pocas tyzdna budu len mierne a lahko sa s nimi vyrovnate. Vo stvrtok si dajte pozor na pisomnosti a na podmienky pri narychlo uzatvorenych obchodoch, ani svoj nazor nehovorte kazdemu, aby to niekto nezneuzil proti vam.

Kozorozec

V zamestnani ocenia vas systematicky pristup, v rodina zasa zodpovednost. Neodmietnite pomoc priatelom ci pribuznym, najma, ak to pre vas nebude velka zataz! Ak neprezeniete riziko, budete vysoko ziskovi.

Vodnar

Nesmelym Vodnarom sa v priebehu tyzdna na ceste k uspechu mozu vyskytnut rozne nepriaznive okolnosti. Ratajte s  necakanymi udalostami, ktore vam nepriaznivo naklonene planety mozu priniest a pripravte sa na ne.

Ryby

Najviac vplyvy planet zasahuju narodenych v strednej dekade znamenia, niektori mozu vela ziskat, ini zase viac stratit, preto by sa mali pocas celeho tyzdna viac kontrolovat. Niektori vsak svojim pristupom najdu “neriesitelne riesenia”.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT