29. JUN  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 V case od 15. do 21. juna v katastri Raztoky v casti Roven neznamy pachatel bez povolenia vyrubal najmenej dvanast bukov rozneho priemeru. Lesny porast spada do lesneho podneho fondu, druheho ochranneho pasma prirody. Vyrubom vznikla Pozemkovemu spolocenstvu Raztoka - Hrabniky skoda vo vyske 9200 korun.

Desat elektromotorov a vyhrevnu medenu vlozku do kotla ukradol ktosi zo skladu materialu v areali Nemocnice s poliklinikou, n. o., v Brezne. Kradezou vlamanim, ktora sa stala niekedy od 19. do 22. juna, sposobil zlodej skodu za 29 350 korun.

Popoludni 24. juna zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s. oznamil podbrezovskym policajtom, ze pred desiatimi minutami na srotovom poli v Piesku nasli dva delostrelecke granaty bez typoveho oznacenia. Nalez pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny zabezpecili proti manipulacii a na jeho zneskodnenie zavolali pyrotechnika.

Rimavskosobotsky vysetrovatel z lupeze obvinil 21-rocneho Mareka O. z Valaskej, ktory 23. juna kratko pred polnocou v Rimavskej Sobote pred krcmou udrel do laveho ramena 74-rocneho dochodcu. Ten po silnom udere spadol na zem a Marek mu z lavej ruky vytrhol husle za 25 000 korun.

Pohorelski policajti 25. juna zistili pachatelov tresteho cinu kradeze vo Valkovni, cast Zlatno. Dvadsatsestrocny Vaclav P. z Valkovne a ani nie o rok mladsi Jozef R. z Pohronskej Polhory tam zeleznou tycou rozbili okno do hospodarskej budovy, odkial ukradli medene kable, hlinikove plechy a hlinikove kolesa.

 

Bez znamok nasilia ktosi 25. juna predpoludnim vnikol do bytu na Ulici CSA v Brezne a kradol. Odniesol si sperky zo zlteho kovu: retiazku s priveskom, pansku obrucku, damsky prsten, damsku retiazku s priveskom, retiazku s priveskom, privesok, damsky strieborny prsten, strieborny privesok so znamenim, mobilny telefon Motorola a 15 eur. Skodu sposobenu majitelke bytu vycislili na 14 700 korun.

V noci z 25. na 26. juna pri chate v Mlynnej doline v katastri Myta pod Dumbierom za pomoci zdvihaka neznamy pachatel z Fordu Galaxy s bratislavskym evidencnym cislom ukradol styri kompletne kolesa s pneumatikami znacky Fulda za 50 000 korun. Nasledujucej noci zlodej rovnakeho zamerania kradol na Majeri v Hronci. Z Renaultu 19 TSE s breznianskym evidencnym cislom chybaju styri kompletne kolesa so zimnymi pneumatikami znacky Matador za 11 000 korun.

Sestdesiatrocny obyvatel Predajnej 26. juna vecer o pol jedenastej na ulici zbadal horiace Daewoo Racer TF19 patriace jeho 29-rocnemu synovi, ktory auto odstavil v ten isty vecer o tristvrte na sedem. Vozidlo bolo posunute asi desat metrov od povodneho zaparkovania. Privolali hasicov z Brezna, na aute, ktore cele zhorelo, vznikla skoda za 50 000 korun. Na miesto sa dostavil technik HaZZ, ktory obhliadkou zistil, ze vozidlo bolo umyselne zapalene. Policajny organ oddelenia skrateneho vysetrovania v Brezne zacal stihanie vo veci trestneho cinu poskodzovania cudzej veci.

V case od 24. do 25. juna neznamy pachatel na Kraskovej ulici v Polomke kamenom rozbil velku dvojitu sklenenu vypln vykladu na predajni potravin. Do predajne nevnikol, ale aj tak za sebou nechal skodu za 6500 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. juna

 
Uzreli svetlo sveta image

Viktoria Majernikova z Brezna, Patricia Harvanova z Cierneho Balogu, Tomas Goral z Predajnej, Alexandra Podhorska z Filipova, Gabriel a Sandra Malusovci z Brezna, Veronika Michalikova z Brezna, Lenka Lukacovicova z Brezna, Matej Faber z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Juliana Kochanova (75) z Rimavskej Soboty, Anna Baliakova (63) z Bravacova, Jan Horvath (79) z Jasenia, Ivan Pecovsky (49) z Cierneho Balogu, Vera Kaislerova (68) z Prahy, Jan Medved (64) z Cierneho Balogu, Viliam Hriancik (64) z Lopeja, Zuzana Kvackajova (91) z Brezna, Maria Budajova (74) z Lopeja, Jan Dolinsky (76) z Brezna, Jan Predajna (80) z Raztoky, Pavlina Melkova (84) z Helpy.

 

150

Tento tyzden zaznamenali pat dopravnych nehod – doslo k zrazkam, a to Forda s Citroënom na Certovici, autobusu s Fiatom na Mazornikove, Felicie a Fiata v  Cervenej Skale, kde sa zranili osoby, dve lahko a jedna tazko. V Sihle motocyklista narazil do Volkswagena, pricom si poranil chrbticu, hasici mu poskytli predlekarsku pomoc, nalozili ho do vakuoveho matraca a zafixovali. V  Ciernom Balogu - Vydrove po havarii Felicie pomohli dvom zranenym osobam.

Pomocou vyskovej techniky zabezpecili proti padu poskodenu krytinu na streche uradu na Razusovej ulici v Brezne, v Lopeji vysokym tlakom uhasili poziar motora v Skode 120, na Ulici MPCL otvorili byt, v ktorom sa nachadzalo dieta, a z cesty v smere z Dolnej Lehoty do Krpacova odstranili spadnuty strom.

 

155

Vo stvrtok vo vecernych hodinach do breznianskej nemocnice previezli s tazkymi zraneniami 47-rocneho muza, a to po pade z asi troj az stvormetrovej vysky rodinneho domu v Ciernom Balogu, po stabilizovani stavu ho previezli do Banskej Bystrice. Celkovo je zapisanych 27 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym prihodam, 7 k urazom, 5 k inym pripadom, 1 k umrtiu a zaevidovali 2 prevozy do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Neprispobenie rychlosti, alkohol a neopatrnost vodicov sposobili dopravne nehody, po ktorych zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli Renault z Banskej Bystrice do Brezna, Feliciu z Brezna do Hrinovej a Fiat do servisu v Brezne. Pomoc poskytli vodicovi Volkswagena s poskodenymi pneumatikami a majitelovi Skody 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

S prichadzajucimi letnymi prazdninami vzrastla aj navstevnost turistov, najpocetnejsie skupiny su z Ciech. Pekne slnecne pocasie ku koncu tyzdna vystriedali prehanky a burky. Zachranari sa v piatok zucastnili na vyrocnej clenskej schodzi pri prilezitosti 50. vyrocia zalozenia Horskej zachrannej sluzby Nizke Tatry – juh.

SPOMIENKY

Dna 17. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Elena Soltysova z Dolnej Lehoty.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Dna 27. juna uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Svantner z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spomina cela rodina.

...

Odisiel si nahle, necakane a na rozlucku nebol cas. Tvoj odchod zabolel vsetkych nas. Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas, pre nas si vsak nezomrel, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 28. juna uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel a otec

Pavel Kuzma z Predajnej.

S laskou spomina manzelka Magdalena, synovia Slavomir a Pavol, dcera Janka s rodinou a vnucik.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 29. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil milovany otec

Frantisek Svidron z Polomky.

S laskou a uctou spomina dcera Maria s rodinou.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 29. juna si pripominame siedme vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Jozefa Giertliho z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou a uctou spomina manzelka Anna, synovia Miro, Jozo, Matej, Peter a dcera Anna s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 30. juna si pripomenieme tretie vyrocie smrti nasho otca

Jana Belka z Cierneho Balogu – Janosovky.

Spominaju dcery s rodinami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 1. jula uplynie rok od smrti nasej mamy a starej mamy

Marie Klimentovej.

Spomina syn Jan s rodinou.

...

Kniha tvojho zivota sa uzavrela pred dvadsiatimi rokmi, no pre nas, ktori sme boli obklopeni tvojou laskou a starostlivostou, je to akoby bolo vcera. Neda sa, ocko nas, na teba zabudnut.

Dna 2. jula uplynie dvadsat rokov od smrti nasho ocka, stareho a prastareho otca

Jozefa Urbana z Valaskej.

S uctou a laskou spominaju dcery Eva a Marika s manzelmi a pat vnuciek s rodinami.

...

Telo v zemi zhasne aj slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 5. jula uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil svagor, stryc

Jozef Giertl (Bandiak, Macko) z Cierneho Balogu – Dobroce.

Za tichu spomienku dakujeme vsetkym, ktori ho poznali, nezabudli a spominaju s nami.

Svagrina Viera a synovec Peter s rodinou

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

Aj tvrdohlavy Baran moze casom zmudriet. Len aby sa nasiel niekto, kto bude na tom dosledne trvat, bude akymsi hnacim motorom v jeho zivote. Kto hlada, najde.

Byk

Neraz ste si povedali, ze partnerovi nebudete vzdy o vsetkom referovat. Lenze jazyk si neviete drzat na uzde. Caka vas faza vyhovoriek a vysvetlovania.

Blizenci

K svojim novym uloham pristupujete pokojne a najma s rozvahou. Impulzivne kroky by mohli mat za nasledok zbytocne komplikacie. Nemate sa co bat ani zlozitejsich uloh.

Rak

Pre vasu profesionalnu cinnost tento tyzden slubuje priaznive podmienky. V ramci uradneho rokovania dostanete fantasticku ponuku.

Lev

Stale sa nieco udeje, ale vacsinou opak toho, co ste cakali, alebo chceli. Dostanete signal vo forme precitlivelosti, pripadne bolenia hlavy, aby ste sa vyhybali konfliktnym situaciam.

Panna

Pri hodnoteni ponuk, ktore dostanete, opierajte sa o svoju intuiciu. Dlho vsak nevahajte, konajte pruzne, vasu nerozhodnost by si mohli vysvetlovat ako slabost.

Vahy

Neviete pochopit ludi, ktori dokazu iba vysedavat. Vy mate tolko starosti, ze ani neviete, co skor robit. To je dobre! Bolo by nacase, aby ste sa venovali otazke svojho byvania.

Skorpion

Vdaka svojmu pozorovaciemu talentu dokazete dopredu odhadnut svoje sance u opacneho pohlavia. Vase vyzyvave sebavedomie vsak moze tieto ocakavania narusit.

Strelec

Ak chcete, aby sa svet zdal byt mily a prijemny, prejavte viac srdecnosti zo svojej strany. Vase citove investicie budu pozitivne ohodnotene a vratene s urokmi.

Kozorozec

Psychicka stabilita ma vyrazny odraz vo vasom profesionalnom zanieteni. Mate dobre predpoklady na to, aby vam vasa vnutorna sila priniesla bohatu urodu v praci.

Vodnar

Chcete byt samostatny a nezavisly, no sucasne tuzite po takom pracovnom kolektive, v ktorom vladne vzajomna ucta a porozumenie. Pekny zamer, len aby ste ho presadili.

Ryby

Huzevnatost a vytrvalost vam umoznia prekonat vsetky prekazky spojene s novou metodou prace. Mate to v krvi, treba uvazovat striedmo a logicky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT