7. JUL  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi sa 27. juna o tristvrte na desat vecer dopustil 47-rocny Martin B. z Telgartu. V rodinnom dome sa zabitim vyhrazal a potom aj napadol 36-rocnu Martu K., jeho vyhrazky neobisli ani 56-rocneho Jana B. Nasilnik nato z kuchynskej linky zobral noz a rozbehol sa smerom k Marte so slovami, ze jej odreze hlavu. Zachranila sa len utekom na ulicu. So suhlasom prokuratora Martina B. umiestnili v cele policajneho zaistenia.

Policia patra po neznamom pachatelovi, ktory v noci z 3. na 4. jula v katastri Hornej Lehoty pri chate na Taloch ukradol styri kompletne kolesa z osobneho motoroveho vozidla Nissan Trail a styri kompletne kolesa z Mitshubishi. Styridsatdvarocnej majitelke a 39-rocnemu majitelovi z Nemecka sposobil zlodej skodu za 309 000 korun.

Na Ceste osloboditelov vo Valaskej 28. juna desat minut pred deviatou vecer 29-rocny Dusan S. z Brezna neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a so Seatom Cordoba presiel na lavu cast cesty v smere jazdy, kde narazil do zaparkovaneho Citroënu BX 19 s breznianskym evidencnym cislom. Vodica Cordoby a jeho 27-rocneho spolujazdca s lahkymi zraneniami previezli do breznianskej nemocnice. Nepozornemu vodicovi odobrali krv na zistenie pozitia alkoholu. Na Seate Cordoba je skoda asi za 100 000 korun a na Citroëne asi za 50 000 korun.

Nevolaneho navstevnika mali 30. juna predpoludnim v rodinnom dome na Vranskeho ulici v Brezne. Zlodej odtial ukradol predmety zo zlteho kovu: retiazku, male prstene, pansku obrucku, retiazku na ruku, par nausnic a 10 000 korun. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 35 000 korun, na zariadeni vznikla 10 000-korunova skoda.

Obvineniu z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 32-rocny Peter P. z Polomky, v minulosti styrikrat sudne trestany za roznu majetkovu trestnu cinnost. Popoludni 26. juna v rodinnom dome v Polomke fyzicky napadol svoju 53-rocnu matku, nadaval jej a viackrat udrel pastami po hlave. V obave o svoj zivot zena vyhladala pomoc. Vysetrovatel spracoval navrh na jeho vzatie do vazby, ktory sudca Okresneho sudu v Brezne akceptoval.

Ludsky zivot vyhasol 28. juna o stvrt na jednu popoludni pri krizovatke pred Lubietovou. Devatnastrocny vodic Citroënu Berlingo Matej H. z Predajnej pri jazde v smere do Banskej Bystrice z nezistenych pricin presiel do protismeru, kde sa celne zrazil s oprotiiducim nakladnym autom Scania s navesom, za volantom ktoreho sedel vodic z Valaskej. Citroën narazom odhodilo do Skody Fabie, ktora jazdila za nakladnym vozidlom. Vodic Citroëna utrpel zranenia, ktorym na mieste podlahol. Zranenia vodica kamiona si vyziadaju liecenie nad 42 dni. Na autach vznikla skoda dovedna asi za 800 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 25. juna do 2. jula

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Martin Kalman z Brezna, Silvia Harvanova z Brezna, Frantisek Balaz z Valaskej, Alzbeta Babicova z Brezna, Kristian Pustaj z Brezna, Julia Bohalova z Banskej Bystrice, Diana Bartosova z Brezna, Martin Giertl z Cierneho Balogu, Lukas Sanitra z Cierneho Balogu, Laura Sendrejova z Telgartu, Marta Pokosova z Brezna, Dagmar Pohlodova z Valkovne, Jakub Kovalcik z Cierneho Balogu, Lukas Muransky z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jan Kovacik (35) z Cierneho Balogu, Jana Tomajkova (33) z Bacucha, Helena Krajcova (77) z Brezna, Angela Chovancova (69) z Bacucha, Milan Bosela (65) z Helpy, Dusan Bukovec (37) z Cierneho Balogu, Emilia Babicova (82) z Valaskej, Matej Husenica (19) z Predajnej, Emilia Kupcova (84) z Brezna, Katarina Lopusna (76) z Brezna, Emilia Mutnanova (86) z Pohronskej Polhory, Anna Kostolanska (68) zo Zavadky nad Hronom, Jan Krsacok (76) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

V piatok vystartovali k dopravnej nehode v Hronci a v Krpacove poskytli pomoc majitelovi Octavie s poskodenou olejovou vanou. Na druhy den v priestore Dopravnych prostriedkov v Predajnej 1C prudom uhasili poziar osobneho auta Daewoo. Z priekopy vytiahli Fiat Ducato a vo Valaskej zaznamenali havariu, pri ktorej sa zranili dve osoby. V poslednu junovu stredu absolvovali vyjazd na Razusovu ulicu v Brezne, kde doslo k zrazke Forda s Fabiou. Otvorili dva byty, a to na uliciach Sladkovicova a CSA v Brezne. Poziar bez zasahu zaevidovali na Svermovej ulici v Brezne, kde horel plynovy prietokovy ohrievac vody, do prichodu hasicov majitel ohen zlikvidoval.

 

155

Lekari v pondelok vo vecernych hodinach po dopravnej nehode vo Valaskej previezli do breznianskej nemocnice dvoch mladych muzov so zraneniami hlavy. Dovedna ja zapisanych 27 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5 k mozgovym prihodam a k inym pripadom, 3 k urazom, 1 k umrtiu este pred prichodom sanitky a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby po dopravnej nehode v Osrbli vycistili vozovku, po havariach odtiahli Skodu 130 z Banskej Bystrice do Medvedova, Volkswagen z Helpy do Piesku, Feliciu z Helpy do Pohorelskej Mase. V statistike vyjazdov je zaevidovany prevoz novych aut Kia z Banskej Bystrice do Ziliny a spat a Citroëna z Lucatina do Banskej Bystrice. Vo Vagnari vytiahli na cestu Skodu 120, ktora bola mimo vozovky, a poskytli pomoc vodicovi Octavie s poruchou motora.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v posledny junovy vikend asistovali pri bezeckych pretekoch z Jasnej na Chopok a horskom maratone s trasou Dumbier - Chopok – Donovaly. Vo vysokohorskom prostredi je slniecko dost skupe, co sa potom odrzkadli aj na navstevnosti turistov.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, priatelom, susedom a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste manzela, draheho otca, stareho otca

Stefana Kalmana z Pohorelej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary, prejavy sustrasti, ktore zmiernili nas zial.

S laskou spominaju dcera, synovia a manzelka.

SPOMIENKY

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 21. juna sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia rodicov

Marie, rodenej Belkovej a Pavla Majerovcov.

S uctou spomina rodina Majerova.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 28. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Stefan Schön z Cierneho Balogu – Komova.

Spomina manzelka, synovia, dcery a vnucata.

...

Dna 29. juna sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate narodeniny

Ondreja Murina z Brezna.

S laskou spominaju deti a vnucata.

...

 

Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 1. jula sme si pripomenuli nedozite patdesiate sieste narodeniny

Petra Dunajskeho z Brezna.

S laskou na neho spominaju druzka Darina, syn Jozef s manzelkou, dcery Maria s manzelom, Danka s priatelom, Gabika, vnucata Mario, Ondrej, Miska, Deniska, Viktorka a ostatna rodina.

...

Dna 3. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel a otec

Peter Podoba z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, synovia, nevesty, vnuk a pravnucata.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 4. jula uplynul rok odvtedy, ako nas opustil nas drahy

Ivan Schön z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, deti a vnucky.

Odpocivaj v pokoji!

...

Dna 10. jula si pripomenieme druhe vyrocie umrtia milovaneho manzela, otca a stareho otca

Jana Hrebicka.

Kto ste ho poznali, venujte jeho pamiatke tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 10. jula uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, syn, brat

Roman Kramla z Podbrezovej.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcerka, syn, rodicia, svokrovci, brat s manzelkou a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

Vdaka Venusi mozete prezit obdobie plne vasne. Napriek tomu by ste nemali stratit hlavu a zostat i nadalej rovnako svedomity a spolahlivy. Vase spomalene reakcie mozu byt dosledkom vasej pretazenosti. Najma ak ustavicne musite robit aj za inych. Mali by ste sa setrit a nerozculovat sa.

Byk

Drzte sa svojej vlastnej cesty. Nikto nepozna problematiku dokonalejsie ako vy a nikto nevie presnejsie odhadnut vase sily. Viete, na co mate, a to uz je polovica uspechu. Ak sa stretnete so svojim davnym znamym, tak sa mozete spolahnut na to, ze vasu pohodu nenarusia ziadne neprijemne nahody.

Blizenci

Kym tento tyzden pristupite na akykolvek vyhodne vyzerajuci navrh, overte si jeho serioznost. Je mozne, ze prave tie navrhy, ktore vyzeraju najdoveryhodnejsie, budu najvacsou pascou. Nebudete vediet pochopit, preco su reakcie vasich blizkych take prekvapive. Potrebujete sa nad sebou hlboko zamysliet. Mozno pridete na to, ze ste ich vlastne vyprovokovali.

Rak

Vo vsetkych oblastiach vasho zivota sa v tomto case vyplavi na povrch ziarlivost na vase uspechy. Na pretrase bude ten druh domacich zalezitosti, ktore sa vam zdaju vzdy nudne, zbytocne a otravne. Tentokrat by ste vsak tymto “nezaujimavym" zalezitostiam mali venovat viac pozornosti.

Lev

Staci, ked sa nedate len tak rychlo odbit. Neuspokojte sa s prislubmi, urcite vam mozu poskytnut viac. Nedajte sa ukolisat, inak sa vam nepodari vybavit istu zalezitost. Ak sa svedomito pripravite na horsie casy, nebudu ich dozvuky az take bolestive, ako keby ste si mysleli, ze sa im vyhnete. Nepodari sa vam ich odvratit, zato vsak mozete zmiernit ich nasledky.

Panna

Hrozi nebezpecenstvo, ze svoju tuzbu po slobode a nezavislosti nezvladnete. V takom pripade sa maju vasi blizki na co tesit. Pomoze im len jedine - pockat, kym vas to prejde. Nesnazte sa prejst konkurencii cez rozum. Len vzajomna vyvazenost zaujmov vam dnes moze priniest zisk. Naucte sa preto s konkurenciou radsej spolupracovat, ako si navzajom skodit.

 

Vahy

Ak ste sa rozhodli rozbehnut nejake obchody, neurobili ste spravne. Komplikovane financne transakcie vas coskoro zruinuju a budete musiet rychlo urobit radikalny rez. Zamestnaju vas starosti so zvysovanim kvalifikacie alebo zlepsovanim svojich pracovnych podmienok. Cinnost spojena s profesionalnou oblastou vas bude zatazovat a budete z toho unaveny.

Skorpion

Mozno sa vam nepodari spravat sa tak, aby bol kazdy vo vasom okoli spokojny, ale hladina, ktoru svojim lahostajnym pristupom rozcerite, sa opat upokoji, len co sa zacnete viac zaujimat o potreby svojich najblizsich. Isty dialog, ku ktoremu vas budu inspirovat kolegovia, nebude pre vas len stratou casu. Vysledok, ku ktoremu v diskusii dospejete, vsak zuzitkujte co najskor, lebo casom strati aktualnost.

Strelec

Pracovne aktivity, ktore vam inokedy negativne zasahovali do sukromia, sa vam teraz podari zladit so zaujmami rodiny. Konecne si budete moct oddychnut a prestat sa zhryzat, ze robite nieco na ukor toho druheho. Nic nenechajte na nahodu. Na nikoho sa nemozete spoliehat. Preberte iniciativu do vlastnych ruk, inak vam vasi “pomocnici" pokazia i to, o com ste si mysleli, ze sa pokazit neda.

Kozorozec

V zamestnani nie je vzdy ta najschodnejsia cesta tou najlepsou. Tento tyzden vam poskytne dostatok casu na rozmyslenie. Ak si date zalezat, nemozete si vybrat nespravne. Napriek snaham o vzajomnu vyrovnanost v okolitych vztahoch, sa vam nepodari presvedcit niektorych ludi o svojej dobrej voli a ziskat si ich na svoju stranu. Po cely cas zostanu v opozicii.

Vodnar

Nesmiete sa len tak lahko vzdavat. Kym budete dostatocne trpezlivy a vytrvaly, urobite v jednej veci vyrazny krok vpred. Tento postup vas prinuti stupnovat svoje vykony. Nieco vas vyvedie z miery. Nech to bude cokolvek, nestracajte rozvahu a predovsetkym sa vyhnite prejavom netrpezlivosti a ziarlivosti.

Ryby

Pravdepodobne budete mat moznost blizsie sa oboznamit s nezvycajnymi obchodnymi praktikami. Mozno zistite, ze vam vlastne nevyhovuju a vdacne sa vratite ku klasike. Namietky protivnikov vas budu stat vela energie, ktoru by ste mohli vyuzit aj uzitocnejsie, nez dokazovanim niecoho, co je pre vas samozrejme.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT