13. JUL  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V case od 29. juna do 4. jula sa neznamy pachatel vlamal do garaze vo Valaskej. Vytrhol cast bocnej steny a ukradol 10 jaklov, kluce, stojan na vrtacku, zavitniky, zavitove ocka, prevodove noznice na plech, bicykel Favorit, zverak a horaky na zvaranie. Majitelovi sposobil kradezou skodu vo vyske 15 000 korun a poskodenim zariadenia 5000-korunovu skodu.

Pat volne polozenych drevenych stolovych sad na zeleznej konstrukcii s lavicami ukoristil ktosi z priestorov Ski Centra v Michalovej. Kradezou, ktora sa stala niekedy od 2. do 4. jula, vznikla skoda za 42 500 korun.

V administrativnej budove Lesov SR OZ Benus ktosi kradol v case od 4. do 6. jula. Bez pouzitia nasilia cez nezaistene okno vosiel do kuchynky, odkial presiel na chodbu. Vylistoval sklenenu vypln dveri, vosiel dnu, na dverach kancelarie vylomil vlozku FAB a ukradol pocitac. Z prirucnej kuchynky odcudzil ohnovzdornu skrinu s pokladnickou, v ktorej bolo 31 000 korun. Skodu sposobenu kradezou vycislili najmenej na 100 000 korun, na zariadeni ostala skoda za dve tisicky.

Niekedy od 3. do 7. jula neznamy pachatel nezistenym sposobom otvoril Skodu 120 L odstavenu pred vchodom na SLN v Brezne a odmontoval z nej, co mu prislo pod ruky. Skodu sposobenu majitelovi vozidla vycislili asi na 10 000 korun.

Bez pouzitia nasilia ktosi cez jedalen vnikol do suterenu hotela Trangoska v rekreacnej oblasti Tale, kde z nezamknutej satne ukradol motorovu pilu. Stalo sa tak v case od 10. hodiny 4. jula do 12. hodiny 5. jula. Majitel zo Ziliny utrpel touto kradezou skodu vo vyske 30 000 korun.

Neprijemne spomienky na stanovanie na Horehroni si odnesu traja dovolenkari z Ceskej republiky. Ich stanovy tabor pri zeleznicnom moste za Helpou 6. jula rano totiz navstivil zlodej. Rozrezal stany a odniesol si tricka, penazenku s 5000 ceskymi a 3500 slovenskymi korunami a ruksak s potravinami.

Pod ruskom siestej julovej noci zaznamenali kradez vlamanim do Centra volneho casu v Brezne. Zlodej sa tam obohatil o dve radia s CD prehravacom, predlzovaci kabel, 14 200 korun, hifivezu, videoprehravac, opticku mys k pocitacu a o vrtacku. Okrem toho poskodil napojovy automat. Skodu vycislili dovedna na 45 800 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. jula

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Patrik Pokos z Brezna, Ines Priestenska z Bacucha, Andrea Bartosova z Brezna, Boris Kovac z Valaskej, Dominik Zemanovic z Piesku, Miriam Kachnicova z Brezna, Eliska Pisojova z Podbrezovej, Sarah Noema Viragova z Valaskej, Kristina a Karolina Zacharove z Brezna, Andrej Medved z Valaskej, Nela Michalkova z Tisovca, Jakub Machat z Brezna, Martina Medvedova z Brezna, Radoslav Auxt z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jozef Gajdos (89) z Predajnej, Maria Durcikova (84) z Bacucha, Magda Buvalova (89) z Polomky, Marta Veselovska (59) z Pohronskej Polhory, Zdenka Budova (73) z Nemeckej, Jan Krupa (63) z Valaskej, Jan Sivak (64) zo Zemplinskej Teplice, Eduard Leitner (78) z Osrblia, Julius Demian (66) z Hornej Lehoty, Antonia Kovacikova (78) z Cierneho Balogu – Dobroce, Vojtech Bartos (72) z Brezna, Maria Boselova (83) z Helpy, Matilda Mutnanova (87) z Pohronskej Polhory.

 

150

Hasici v prvych julovych dnoch zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod. Viackrat poskytli pomoc zranenym osobam, a to v Benusi po zrazke sanitky s Feliciou, v Zlatne po havarii Peugeota, v Cervenej Skale motocyklistovi. V nedelu vystartovali do Rohoznej, kde vysokym tlakom zlikvidovali poziar stareho sena. V Piesku z priekopy vytiahli Skodu Octaviu a neskor Ford Escort. Absolvovali aj vyjazdy do Dubovej a do Benusa, kde po zrazkach aut pozametali cestu, regulovali premavku a Vapexom vycistili cestu. Byt otvorili na Brezenskej ulici v Brezne.

 

155

Lekari v sobotu do breznianskej nemocnice previezli s otrasom mozgu mladeho muza, ktory pri Krpacove havaroval na motorke. Dovedna je zapisanych 25 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym prihodam, 3 k urazom, 5 k inym pripadom, 1 k umrtiu este pred prichodom sanitky a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby rano o jednej poskytli pomoc dvom osobam po havarii na motocykli v Cervenej Skale. Po dopravnych nehodach odtiahli Fiat z Benusa do Banskej Bystrice a Peugeot z Cervenej Skaly do Brezna, pomohli riadit premavku a vycistit vozovku. S poruchou motora prepravili Mercedes zo Siah do Banskej Bystrice a postarali sa o Seat s poskodenou prednou cast vozidla, s ktorym vodic narazil do obrubnika.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pekne pocasie prilakalo do hor aj turistov obdivujucich krasy slovenskej prirody. Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc muzovi z Ciech, ktory si na prechadzke medzi Chopkom a Krupovou holou zlomil nohu, a vo stvrtok sa zucastnili na technickych previerkach v Slovenskom raji.

SPOMIENKY

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 8. jula uplynuli smutne dva roky od smrti nasho manzela, otca, stareho otca

Jana Plecha z Brezna.

S uctou a laskou spomina manzelka, synovia Jozef a Miroslav, vnucka Viktorka a ostatna rodina.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Kto poznal, spomina, kto mal rad, nezabuda.

Dna 11. jula uplynulo desat rokov od umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Julie Kochanovej z Gasparova.

S laskou spominaju deti s rodinami.

...

Vsetko, co zije po mne v mojom mene, v praci a v laske, to ma pripomenie.

Dna 13. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustila po kratkej a tazkej chorobe

Alzbeta Dibdiakova z Michalovej.

S laskou spominaju dcera Jana a syn Brano s rodinami.

...

Dna 13. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, stary a prastary otec

Jan Fedor z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 15. jula si pripomenieme nedozite sedemdesiate narodeniny a 24. maja sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasej milovanej mamy, starej a prastarej mamy

Veroniky Muchovej zo Sihly.

S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, priatelom, susedom a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste

Katarinu Lopusnu z Brazna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina Lopusna

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

Minuly tyzden ste zanedbali niektore ulohy a budete mat co robit, aby ste sa dostali do azurity. Uprednostnujte terminovane zalezitosti, aby ste nestratili doveru partnerov.

Byk

Nehrajte amaterske divadielko, nechcite, aby vas niekto lutoval. Na pracovisku dostavate iba pochvaly, financne ste dobre situovany. Otazky lasky si rieste aktivnejsie.

Blizenci

Vdaka svojej psychickej i fyzickej kondicii dosahujete v praci pozoruhodne vysledky. Ukazuju sa pre vas slubne tendencie. Budte pozorny voci spolupracovnikom

Rak

Doteraz ste boli presvedceny, ze den z hladiska uspechov je neprekonatelny. Ale uz hovorite inak! Vyuzite vsetko, do vam tyzden slubuje.

Lev

Preco si myslite, ze to, co povazujete za dobre, automaticky chvalia aj kolegovia? A preco vam prekaza, ak otvorene povedia svoje vyhrady? Porozmyslajte o tychto veciach.

Panna

Dodatocne si uz ani neviete vysvetlit, ako ste sa dostali do jednej spletitej, zamotanej zalezitosti. Mate stastie, ze bohyna Fortuna je na vasej strane a ochrani vas.

Vahy

Mali by ste konecne prevetrat, obnovit svoj satnik. Aj doma, aj v praci ste ako stary inventarny kus. Ani si nevsimaju, kedy ste prisli a kedy odchadzate zase prec.

Skorpion

V tychto dnoch sa vela zaoberate so svojim zovnajskom. Chceli by ste byt zdravy a mlady, a preto uvazujete o zmene stravovacich navykov. Ani sportovanie vam nezaskodi.

Strelec

Venujte sa vybavovaniu osobnych uradnych zalezitosti. Odkladate ich, pomaly sa dostanete mimo terminov, co prinasa so sebou nove starosti. Rokujte taktne.

Kozorozec

Pokuste sa rozvrhnut si program kazdeho dna. Sustredte sa na najdolezitejsie udalosti, tie menej vyznamne mozu aj vypadnut. Budte dosledny pri realizacii planu.

Vodnar

Nemali by ste sa vyhybat ponuknutemu dobrodruzstvu. Konecne rozhodnutie vsak musite seriozne zvazit. Nezabudajte pritom na terminovane ulohy a partnerske sluby.

Ryby

Po dlhsom case sa usmieva stastie aj na vas. Preto nevahajte a vyuzite to z kazdej strany. Tipujte, stavkujte a flirtujte. Pokial uz mate partnera, caka vas nadherny tyzden.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT