10. AUGUST  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Na posiedke s majstrom sveta

,,Pocitil som, ako sa zne slava"

Po fantastickom uspechu v Thajsku, po absolvovani mnohych navstev v televizii, v redakciach a na roznych mitingoch, si cerstvy majster sveta v thajskom boxe, helpiansky rodak Rudolf Durica nasiel cas aj pre nas, aby si zaspominal, ako prezival pripravu, samotny zivotny zapas a chvile bezprostredne po nom:

h0432a.jpg (10052 bytes)- Vo finalovom zapase som sa stretol s Irom Graig O Flinom v thajskom Bangkoku na stadione Lumpinee. Cely zapas - da sa povedat - sa jednoznacne vyvijal v moj prospech, pretoze som sa nan pripravoval celych pat tyzdnov. Styrikrat menili termin, bol som pod tlakom, vycerpany. Najskor som mal bojovat s Bielorusom, potom s Irom. Den pred zapasom som ochorel, okrem toho som znizoval vahu. Lekar mi dal injekciu glukozy, co ma vzpruzilo na potrebny cas a asi hodinu po zapase sa to na mna zrutilo. Asi dva dni som stravil v posteli.
Cela moja priprava bola zamerana na sposob boja mojho supera. Pozname sa uz dlhsie. Vedel o mne, ze som dobry klinciar, ze som tvrdy, ze idem dopredu a ja o nom, ze je dobry boxerista a kope velmi rychle na nohy. V zapase sa vlastne stretli dve skoly. Vedel som, ze najtazsie budu prve dve rundy (kola), ktore som potreboval prezit a potom ho rozobrat na body. Tretia a stvrta runda uz boli v mojej rezii. V piatom kole som si bol uz takmer isty, ze zapas je v mojich rukach.Tie najdolezitejsie kola som bojoval v klinci, super sa snazil vymanit z tejto polohy, predklanal sa, co v ponimani thajskych rozhodcov je vyhybanie sa boju, a to mi vlastne pomohlo k vyhre. Z pohladu Thajcanov tento zapas nebol az taky zaujimavy, pretoze v stavkach sa tocia velke peniaze a cely zapas bol v mojej rezii, na mojho supera len malokto vsadil.
V momente, ked zaznel gong a rozhodca mi zdvihol ruku, vsetko zo mna opadlo. Uvedomil som si, ze uz nic nemusim. Ako v skratenom filme mi prebehlo myslou, ze tych pat rokov, ktore uplynuli od mojho prveho zapasu, a ciel, ktory som si dal, sa konecne naplnili. Opasok vitaza a majstra sveta mi odovzdal slovensky velvyslanec v Thajsku M. Tomasik, ktory bol na zapase so skupinkou asi piatich Slovakov. Priznam sa, ze to ostatne aj napriek velkej unave bolo prijemne. Na vlastnej kozi som pocitil, ako sa zne slava.
Nabuduce sa k R. Duricovi este vratime, aby sa s nami podelil o svoje zazitky a porozpraval nam o svojich blizkych aj vzdialenych planoch.

(jp)
Rudolf Durica( v strede) so svojimi spolubojovnikmi

 Kam za futbalom

II. liga 4. kolo

14. augusta o 17.00

Podbrezova - Kremnicka

III. liga 2. kolo

15. augusta o 16.30

Zilina B - Podbrezova B (Ambroz - Kubacka, Fazekas - Perasin)

 

Dohravka 15. kola

11. augusta o 16.30

B. Bystrica - Podbrezova B (Ciernik - Urda, Kadlec - Macak)

 

V. liga sk. C 2. kolo

15. augusta o 16.30

P. C. Balog - Dubova (Dian - Repa, Perasin - Tomcik), Poniky - Brezno (P. Budac - Havran, Faber - Kralka)

 

I. trieda 2. kolo

15. augusta o 16.30

Salkova - T. C. Balog (Pinter - Kosec, Miklos - M. Cunderlik), Benus - Jasenie (Malcek - Jozef Sitarcik - Kotran), Helpa - Sasova (Mecele - Risa, Citara - Krahulec), Riecka - Bravacovo (Cajka - Direr, Marhefka - Turna), Osrblie - Myto (Kupec - Vrbovsky, Daxner - Mojzis)

 

II. trieda sk. A 2. kolo

15. augusta o 16.30

Nemecka - Stare Hory (Piar - Slobodnik)

 

II. trieda sk. B 2. kolo

15. augusta o 16.30

Pohorela - T. C. Balog B (J. Ridzon), D. Lehota - Zavadka (Pribylina), H. Lehota - P. Polhora (Suchy - Potkany), Hronec - Telgart (Jan Sitarcik), Michalova - Sihla (Svantner), Sumiac - Polomka (M. Ridzon)

 

III. LSD a LMD 2. kolo

15. augusta o 10.00 - 12.30

D. Kubin - C. Balog (Sikora - Kubala, ObFZ DK - Hurik), Brezno - Banova (Repa - Perasin, Kupec - Forgon)

 

II. LSZJ a LMZJ 2. kolo

14. augusta o 10.00 - 12.00

Podbrezova B - B. Bystrica B (15. 8., H. Lehota, Pavol Turna - Mojzis), Lucenec - Dubova (Toth - Ocovay)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 2. kolo

14. augusta o 10.00 - 12.00

Brezno - B. Stiavnica (Sitarcik - Rostar), Kremnica - Helpa (Hlavacik - Vankova)

 

I. LSD 2. kolo

14. augusta o 11.00

Podbrezova - B. Bystrica (P. Hrcka - I. Krahulec, Parobek)

 

I. LMD 2. kolo

14. augusta o 13.30

Podbrezova - B. Bystrica (I. Krahulec - Parobek, P. Hrcka)

 

I. LSZS a LMZS 1. kolo

14. augusta o 10.00 - 12.00

Podbrezova - C. Balog (Debnar - Segul, Mojzis)

 

I. LSZS a LMZS 2. kolo

17. augusta o 15.00 a 17.00

C. Balog - Bela (Braucok - Peter Turna, Rostar), Podbrezova - Ruzomberok (Medved - Sitarcik, Miklos)

 

Finale dvoch generacii

Farsky urad v Helpe tesne pred otvorenim noveho rocnika futbalovych sutazi usporiadal turnaj dospelych s vysledkami: Helpa A - Pohorela 3:0, Polomka - Helpa B stari pani 2:2. Po jedenastkovom rozostrele zvitazila Helpa B 4:2 a postupila do finale. V boji o 3. miesto Polomka zdolala Pohorelu 1:0. Vo finale sa stretli dve generacie domacich hracov, v ktorom mlade ambiciozne muzstvo zdolalo Helpu B v pomere 5:2.

(pj)

Sipkarska a stolno-futbalova liga

V piatok a v sobotu v uplynulom tyzdni pokracovali stolni futbalisti uz 7. kolom letnej ligy jednotlivcov a dvojic. V piatok bol na programe turnaj jednotlivcov, kde si na vybornu pocinal Martin Ciesar, ktory v turnaji nenasiel premozitela a darilo sa mu naozaj vo vsetkom, co ho vynieslo na stupen najvyssi. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Raffay, ktory prehral len s vitazom, a to vo finale A. Po vyhre vo finale B s Petrom Marcekom sa tak opat stretol s Martinom Ciesarom vo velkom finale, kde nenasiel na jeho hru recept ani po druhykrat, a tak sa Raffay musel uspokojit aj s druhym miestom. Tretiu priecku obsadil uz spominany Peter Marcek.
V sobotu pokracovala takisto 7. kolom letna sutaz dvojic v stolnom futbale, kde sa presadila dvojica Ivan Zemko a Marek Kosiciar. Vo finale zdolali Petra Marceka a Martina Raffaya, ktory si obhajil druhe miesto z piatka a Peter si dokonca o stupienok polepsil. Horsie to uz bolo s piatkovym vitazom Martinom Ciesarom, ktory obsadil az 12. miesto. Na tretie miesto sa prepracovali v turnajovom pavuku Jano Kunstar s Petrom Faskom a za predvedeny vykon, treba povedat, ze naozaj zasluzene. Stolno – futbalova liga bude pokracovat v piatok a v sobotu 8. kolom so zaciatkom o 19. hodine.

(pp) 

Turisti do Slovenskeho raja

Breznianski turisti pozyvaju clenov KST OT – MSK a priaznivcov turistiky na prechod roklinami Slovenskeho raja – Sucha Bela. Prihlasit sa treba do stvrtka 12. augusta. Autobus spred futbaloveho stadiona odchadza v sobotu 14. augusta o 6.30 hodine. Informacie podavaju E. Benackova (6116213), E. Slavkovska (6113327).

(aj)

D. Tazka si priniesla zlato

Jedenasty rocnik existencie Karate klubu MP pri MSK Brezno patri medzi najuspesnejsie, preto sme poziadali jeho predsedu Bc. Petra Jencu o zhodnotenie vrcholovych sutazi:

- Prvou boli Majstrovstva Slovenskej republiky v karate mladeze 15. maja v Kosiciach, na ktorych sa zucastnilo 640 pretekarov. Z nasho klubu nas reprezentovali traja karatisti, v kategorii mladsich dorasteniek bola Zuzana Zibrinova stvrta, zo starsich ziakov si 3. miesto vybojoval Lukas Kucerak a jeho brat Patrik v kategorii mladsich ziakov bol taktiez treti. V Europskom pohari, ktory sa uskutocnil 19. juna v Bratislave, bola vynikajuca medzinarodna konkurencia zo siedmich statov (570 pretekarov). Za farby nasho klubu bojovali siedmi: 1. miesto si vybojovala Dominika Tazka v kategorii starsich ziacok, 4. miesto ziskal Patrik Kucerak v kategorii mladsich ziakov a jeho brat Lukas vo vyssej kategorii obsadil taktiez 4. priecku.

(vk) 

Maju realne plany

Ked sme zhruba pred rokom polozili otazku trenerovi helpianskych futbalistov Jurajovi Oravkinovi, ake ambicie ma muzstvo dospelych v ll. triede skupiny B, so zdravym sebavedomim nam povedal, ze pri zodpovednom pristupe vsetkych by sa chceli umiestnit v prvej polovicke tabulky. Znacne omladeny kolektiv splnil ocakavanie svojich trenerov a po dvadsiatich kolach a ucinkovani v ll. triede skupiny B dosiahol umiestnenie: 1. Helpa 20 14 2 4 54:23 44 bodov, ked ziskal o styri body viac ako Michalova a o sest viac ako tretia, susedna Zavadka nad Hronom. Len v jarnej casti “vykopali” Helpania na superovych ihriskach tri vyhry, dvakrat vonku prehrali, doma stratili remizou dva body so Zavadkou a styrikrat vyhrali. Najviac golov vsietil nestarnuci Pavol Skladany, ktory rozvlnil siet superov v jesennej casti devatkrat a na jar dvanastkrat. Stal sa tak uz po niekolkykrat po sebe najlepsim strelcom muzstva a mozno aj celej skupiny.
Len par dni pred zaciatkom noveho futbaloveho rocnika 2004/2005 sme opat oslovili trenera Juraja Oravkina, aby strucne zhodnotil minulorocne ucinkovanie svojich zverencov.
- V prvom rade nam islo o to, aby sa mlade muzstvo zohralo, co sa nam aj podarilo. S vysledkom som spokojny, hoci napriek vybornemu umiestneniu mame stale rezervy a aj touto formou by som chcel podakovat vsetkym hracom a vsetkym, ktori sa podielali na nasom velkom uspechu.

* Kedy ste zacali s pripravou na novu sezonu?

- Vlastne sme ani nemali prestavku, stretavali sme sa pravidelne kazdy piatok a v stredu ti, ktori boli doma a mohli prist na nepovinny trening. V priprave bolo sestnast az osemnast chlapcov.

*Co ste absolvovali v priprave?

- Okrem uz spominanych treningov sme sa zucastnili na turnajoch vo Vikartovciach, kde sme obsadili 3. miesto, v Polomke sme skoncili na 2. mieste. V nedelu sme mali este turnaj u nas doma v Helpe a 8. augusta sa zacala sutaz zapasom v Jakube.

* Uvazujete o posilach?

- Zial na nakup novych hracov nemame financne prostriedky. Vratil sa nam R. Riapos a J. Mak.

* Ake su plany muzstva a vedenia FO v novom rocniku v novej sutazi?

- Muzstvo je stale velmi mlade, bez hernych skusenosti vo vyssich sutaziach. Hlavnou ulohou bude udrzat sa v l. triede, nesklamat, udrzat si a prilakat divaka, zabezpecit harmonicky chod celeho muzstva v narocnej sutazi. Problemy budu aj s financiami, a preto by sme privitali pomoc od sponzorov a mecenov jednak z Helpy, ale aj z okolia.

Pre helpianskych futbalistov bude novy rocnik velmi narocny po vsetkych strankach. Poprajme im vela zdaru pri vykroceni do novej sutaze a aj pocas ucinkovania vo vyssej sutazi.

Mgr. J. Pupis 

 Fasko vitazne

V nedelu 8. augusta sa vo Velkom Krtisi uskutocnil 1. rocnik cestneho behu O pohar mesta Velky Krtis. Spomedzi 60 startujucich na 14 km trati sa celkovym vitazom stal Pavol Fasko (ZP Sport Podbrezova). Medzi muzmi do 40 rokov Jozef Vrablik obsadil 4. miesto, v kategorii muzov nad 40 rokov Miroslav Haninec (obaja ZP Sport Podbrezova) skoncil na 2. mieste a v kategorii zien do 35 rokov Diana Grexova (OU Horna Lehota) si odniesla 2. miesto.

(pf)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT