10. AUGUST  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Tridsiateho jula o desiatej vecer v rodinnom dome v Zavadke nad Hronom po predchadzajucej hadke 44-rocny Vladimir V. fyzicky napadol svoju o tri roky mladsiu manzelku. Zenu dvakrat udrel pastou, cim jej sposobil poranenie nosa a trznu ranu na lici, ktore si vyziadalo lekarske osetrenie na miestnej pohotovosti s odporucenim na odborne vysetrenie.

O pol stvrtej popoludni 31. januara sa 34-rocny Lubomir K. z Telgartu dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Po prichode domov zacal nadavat svojej matke a sestre a s nozom v ruke sa im vyhrazal zabitim. Vystrasene sa zamkli v dome a zavolali policajtov. Utocnik pred prichodom hliadky usiel. Trestnemu stihaniu sa nevyhne.

Prveho augusta v noci neznamy pachatel na volnom priestranstve pred hotelom Telgart v Telgarte poskodil styri pneumatiky na zaparkovanom Peugeote 306 a ukradol tabulky s evidencnym cislom. Nasledujucej noci podobny vandal sarapatil na parkovisku pred vchodom cinziaka v Brezne, kde prepichol pneumatiky na Mercedese. V prvom pripade utrpel majitel skodu za 10 000 korun, v druhom za 24 000 korun.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 3. augusta vzniesol obvinenie a zacal trestne stihanie za trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi voci Dusanovi R. z Brezna. Tento 53-rocny muz sa 3. augusta popoludni opakovane vyhrazal zabitim svojej byvalej manzelke, ktora v strachu o svoj zivot vyhladala pomoc.

Motorovu kosacku z rekreacnej chaty v lokalite Kopacno v katastri Pohronskej Polhory ukradol ktosi v noci z 2. na 3. augusta. Majitel utrpel kradezou skodu za 20 000 korun a poskodenim zariadenia tisickorunovu skodu.

Lup za vyse 100 000 korun si odniesol zlodej z predajne na Kuzmanyho ulici v Brezne. Stalo sa tak v case od pol piatej popoludni 2. augusta do nasledujuceho rana.

V noci 4. augusta od 23.20 do 23.45 hodiny sa neznamy pachatel vlamal do Skody 120 L, ktora stala na parkovisku pred lekarnou vo Valaskej. Rozbil okno na zadnych dverach, otvoril auto a ukradol desat audiokaziet, klieste a skrutkovac. Zo spinacej skrinky vytrhal elektricke kable, ale auto nenastartoval. Kradezou vznikla majitelovi auta z Banskej Bystrice skoda za 4500 korun a poskodenim vozidla vo vyske 500 korun.

Na ucelovej polnej komunikacii na Srnkove v Bravacove sa 4. augusta o stvrt na sedem vecer stala dopravna nehoda. Pri ceste dolu kopcom v smere do obce 58-rocny vodic z Brezna nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu osobneho auta znacky Suzuki Samuraj. Prednym lavym kolesom zachytil vyvyseny lavy okraj cesty a s vozidlom sa prevratil na pravy bok. Pri nehode tazke zranenie utrpela jeho 15-rocna spolujazdkyna z Ceskej republiky, ktora vypadla zo zadnej casti auta bez strechy. Zlomenina driekovych stavcov si vyziada liecenie dva az tri mesiace. Vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz.

Sedemnastrocny Michal G. a o tri roky mladsi Marian H. 30. jula o tristvrte na desat vecer pravym klucom otvorili Skodu 125 zaparkovanu pri rodinnom dome v Helpe. Auto sa im vsak nepodarilo nastartovat a nechali ho na ulici. O stvrt hodinu pred dalsim domom nasilim otvorili okno na dverach Skody 120. Vytrhali kable, ale ani tentoraz nenastartovali, a tak aspon ukradli 12 litrov benzinu. Pachatelov trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla vypatrali pohorelski policajti.

 

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 30. jula do 6. augusta

 
Uzreli svetlo sveta image

Viktor Belko z Cierneho Balogu, Alexandra Snekova z Brezna, Patrik Pokos z Hronca, Jozef Sandor z Brezna, Viktor Pacaj zo Zavadky nad Hronom, Peter Grisnik z Hornej Lehoty, Ema Lodererova zo Zavadky nad Hronom, Nada Poliakova z Brezna, Sarah Neuzerova zo Zavadky nad Hronom, Veronika Sulkova z Helpy.

 

Opustili nas_image 

 

Jan Skalos (58) z Bystrej, Zoltan Koren (49) z Brezna, Jozef Veverka (80) z Michalovej, Edita Reinhardtova (87) z Brezna, Etela Habovcikova (87) z Myta pod Dumbierom, Jozef Kubancek (91) z Jasenia, Frantisek Onderko (91) z Michalovej, Maria Nikelova (91) z Brezna.

150

V posledny julovy piatok na Mliekarenskej ulici v Brezne z priekopy zeriavom vytiahli dodavkovy automobil, ktory narazil do zvodidiel. V Pohronskej Polhore v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi 2C prudmi zlikvidovali poziar hospodarskej budovy, v Zadnych Halnoch jednoduchymi hasiacimi prostriedkami odstranili poziar lesa, ktory zalozili deti, na Mliekarenskej ulici a v Dolnej Lehote vysokym tlakom uhasili staru travu a vystartovali na Vrbovu ulicu v Brezne, kde horel elektricky stlp. Po dopravnych nehodach sa postarali o skodovky a v Bravacove po havarii terenneho auta poskytli pomoholi lekarom pri nalozeni dietata do sanitky. Pomocou specialneho naradia a vyskovej techniky otvorili byty na Ulici CSA.

  155

V stredu vo vecernych hodinach absolvovali vyjazd do Bravacova, kde doslo k dopravnej nehode. Lekari do breznianskej nemocnice previezli 15-rocnu Cesku so zlomeninou chrbtice, po stabilizovani stavu ju prepravili do Banskej Bystrice. Dovedna zaznamenali 25 pripadov, a to 6 nahlych prihod srdca a obehu, 2 neurologicke a 7 inych pripadov, 5 urazov, 1 umrtie pred prichodom sanitky, 4 pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze dopravne nehody v tychto prvych augustovych dnoch sposobila nepozornost vodicov a nedodrzanie rychlosti. Odtiahli pat vozidiel po havariach a poskytli pomoc majitelom aut s poruchou motora, s prepichnutymi gumami, s odtrhnutym prednym cepom a ramenom.

  

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby pripravuju zimne tycovanie, cez vikend dobrovolnici asistovali na stretnuti krestanskych demokratov na Dumbieri. Pekne slnecne pocasie prilakalo do vysokohorskej prirody mnoho turistov, najviac sa ich pohybuje v okoli Srdiecka a Chopku.

 

SPOMIENKY

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.

Dna 13. augusta uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil svokor, stary otec

Rudolf Giertl (Bandiak) z Cierneho Balogu – Dobroce.

Za tichu spomienku dakujeme vsetkym, ktori ho poznali, nezabudaju a spominaju s nami.

S laskou spomina nevesta Viera a vnuk Peter s rodinou.

...

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.

Dna 10. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Jan Kovacik z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery a ostatna rodina....

SPOMIENKY

Neplacte, nechajte ma uz tichucko spat, bola to bozia vola, muselo sa to stat.

S velkou bolestou a zialom, ktore nezmiernil ani cas, sme si dna 8. augusta pripomenuli rok odvtedy, co nas bez slova rozlucky navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Blazej Srnka.

Lubili sme ta, chceli sme navzdy spolu byt. Neda sa na teba zabudnut, tazko nam je tu bez teba zit.

S laskou spominaju manzelka, syn, dcera s rodinou a ostatni pribuzni.

...

Stale zijes v nasich srdciach...

Dna 8. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil syn, manzel, otec a brat

Pavel Tomka z Valaskej.

Spomina smutiaca rodina.

...

Aj ked si chcel s nami este dlho byt, osud choroby ti uz v mladom veku nedovolil dlhsie zit.

Dna 10. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, zat a brat

Peter Miklosko z Becova, rod. z Dolnej Lehoty.

S laskou na neho spominaju manzelka, dcera, svokrovci, bratia Pavol s rodinou, Jan, Jozef a sestry s rodinami.

...

Tazko je bez teba, smutno je nam vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym.

Dna 10. augusta uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Michal Patras z Valaskej.

S laskou spominaju manzelka Maria, synovia Miroslav a Michal s rodinami.

...

Odisiel si od nas necakane, ale my na teba stale spominame a modlitby za teba odriekame.

Dna 11. augusta si pri svatej omsi pripomenieme druhe vyrocie smrti, ked nahle zhasol zrak a utichol hlas mojho draheho syna

Branislava Pobozneho,

ktory nas opustil vo veku 51 rokov.

Smutiaca mama a cela rodina.

...

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 13. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas vo veku nedozitych 58 rokov opustil

Ladislav Mondl zo Zadnych Halan.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcera Elena, synovia Jaroslav a Ladislav s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 13. augusta uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Anton Pepich z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spominaju deti.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
Po zlom pocasi sa konecne vycasi na lepsie casy aj vam. Ste prilis uzavrety do seba sameho a nevnimate krasy leta a vsetko pekne naokolo. Skuste sa viac venovat partnerovi. Pokial ho nemate, rodina je vybornym spolocnikom.

Byk
Mohutnost vasho znamenia odzrkadluje vase velke ego, ktorym obcas dokazete poriadne liezt na nervy nielen kolegom v praci, ale aj svojim najblizsim. Mali by ste dbat o to, aby sa vsade nerozpravalo len o vas. Nie ste na svete sam.

Blizenci
V najblizsom obdobi sa vam crta vyhodna kupa bytu, auta alebo inej hodnotnej veci. Preto nevahajte a vyuzite tuto moznost! Aj v laske sa vam bude darit a vasa polovicka to patricne oceni. Nebudte skromny a davajte lasku priehrstim.

Rak
Nastalo vase najoblubenejsie obdobie. Slniecko, teplo, voda. Energia, ktora z vas priam ziari, by naladila cely svet. Pokuste sa ju udrzat, patrite medzi tych ludi, na ktorych sa druhi radi pozeraju pre ich vnutornu silu.

Lev
Obdobie Leva na vas vplyva velmi pozitivne. V zamestnani sa vam bude darit, v partnerskom zivote tiez a ked budete velmi a uprimne chciet, aj korunky sa nazbieraju. Oslavte narodeniny vo velkom style, ved ste Lev, kral zvierat!

Panna
Uprimnost a plachost vam tentokrat prinesu bohaty uzitok. Davajte si vsak pozor na neprajnikov a na tych, ktori by vedeli vami nadobudnute bohatstvo velmi rychlo rozhadzat. To, co sa vam podarilo, alebo len podari v najblizsom case, sa tak casto nevidi.

Vahy
Prestante vahat a urobte nieco blaznive a bez rozmyslania. Chodte na dovolenku na poslednu chvilu, kupte nieco drahe, alebo urobte nieco, co vam zdvihne adrenalin. Je ten spravny cas. Aj vy mate pravo chvilu sa spravat ako teenager.

Skorpion
Po vydarenom vikende ste nabity silou a dobrou naladou. Do cesty vam pride necakana dovolenka alebo ina akcia spojena s letom. Vyuzite to a bavte sa, lebo inokedy uz nebude ta spravna chvila.

Strelec
Zle obdobie, ktore ste mali, uz pominulo a teraz sa mozete tesit zo vsetkeho, co vam zivot prinesie. Nebudte oduty a skuste sa viac usmievat a nekricat na inych. Strelci zo zaciatku znamenia budu mat velke stastie vo vsetkych sferach.

Kozorozec
“Rohy na hlave nemate bez priciny”. Musite sa nimi branit pred nepriatelmi, ktori sa usiluju o vasu degradaciu a vasu smolu. Davajte si pozor, lebo za milym usmevom sa najcastejsie skryva podly clovek.

Vodnar
Vase tajne zelanie sa konecne naplni. To cakanie sa vyplatilo. Ale pozor! Tak ako lahko pride, tak lahko moze aj odist. Strazte si svoje sny a svoje poklady, ci uz financne, alebo emocionalne. Laska slubuje velmi vela.

Ryby
Praca, praca a praca. Nic ine v tychto dnoch pre vas nema vyznam. Musite to okamzite zmenit. Leto sa chyli ku koncu a vy ste si este poriadne neoddychli. Vezmite partnera a priatelov a vyrazte si za poriadnou zabavou. Vsetko vam vyjde.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT