17. AUGUST  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

h0433i.jpg (14392 bytes)

V sobotu 14. augusta breznianski turisti absolvovali nelahky prechod burkou rozmocenou roklinou Sucha Bela. Naskytol sa im pohlad na bohate vodopady, den zakoncili kupanim na termalnom kupalisku vo Vrbove. V sobotu 21. augusta chcu vystupit na Suchy Vrch v Rohacoch, odchod je o 6.30 hodine spred stadiona v Brezne. Zaver akcie bude tentoraz na kupalisku v Besenovej. Zaujemcovia sa mozu prihlasit u E. Benackovej (611 6213) alebo u E. Slavkovskej (6113327).

 

Kam za futbalom

II. liga 5. kolo

22. augusta o 10.30

D. Streda - Podbrezova

III. liga 3. kolo

22. augusta o 16.00

Podbrezova B - Revuca (Kapusta - Putra, Horak - Babka)

 

V. liga sk. C 3. kolo

22. augusta o 16.00

Dudince - C. Balog (L. Szabo - Kubinec, Filkus - Starove), Brezno - Zarnovica (Siman - Forgon, I. Krahulec - Alaksa), Dubova - Poniky (Nozdrovicky - György, Mojzis - Kanka)

 

I. trieda 3. kolo

22. augusta o 16.00

Myto - Badin (Hlacik - Kadlec, Zeman - Krahulec), Bravacovo - Osrblie (M. Ridzon - J. Ridzon), Jasenie - Helpa (Daxner - Kupec, Suchy - Mojzis), T. C. Balog - Benus (Malcek - Citara - Turna)

 

II. trieda sk. A 3. kolo

22. augusta o 16.00

Strelniky - Nemecka (Risa - Golian)

 

II. trieda sk. B 3. kolo

22. augusta o 16.00

Polomka - Pohorela (Potkany), Sihla - Sumiac (Pribylina), Telgart - Michalova (Jan Sitarcik), P. Polhora - Hronec (Svantner), Zavadka - H. Lehota (Jozef Sitarcik - Vrbovsky), T. C. Balog B - D. Lehota (21. 8., Citara - Malcek)

 

III. LSD a LMD

3. kolo 22. augusta o 10.00 - 12.30

C. Balog - Brezno (I. Krahulec - Forgon, Citara - Jekkel)

 

14. kolo 25. augusta o 13.30 - 16.00

Lucenec - Brezno (Petrinec - Löcsös, Hrmo - Michalko), C. Balog - L. Mikulas (Polacek - Segul, Trso - Libiak)

 

II. LSZJ a LMZJ 3. kolo

21. augusta o 10.00 - 12.00

Dubova - Hrinova (Nemecka, Peter Turna - Miklos), Detva - Podbrezova B (M. Kucera - Pocklan)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 3. kolo

21. augusta o 10.00 - 12.00

Helpa - Brezno (22. 8., Vrbovsky - Jozef Sitarcik)

 

Vydareny vystup

Bezmala stovka turistov zo vsetkych kutov Slovenska, ale aj z Ceska a z Bulharska sa v prvu augustovu sobotu zisla na 29. rocniku vystupu na Velky bok (1727 m n. m.), ktory usporiadal Klub slovenskych turistov pri SK Helpa. Ti zdatnejsi vystupili na vrchol z namestia v Helpe, druha, vacsia skupina vystupila zo sedla Priehyba (1191 m n. m.). Aj ked pocasie na vrchole spociatku neprialo, postupne sa turistom striedavo spoza oblakov otvarala panorama Liptova a hrebena Nizkych Tatier. Najmladsou ucastnickou podujatia bola 7-rocna M. Tkacikova z Helpy a najskor narodenou pani Kudzbelova z Brezna. Na vystupe sa zucastnili aj E. a Z. Trstenske z Banskej Bystrice, dcera a vnucka chatara P. Droppu, ktory posobil v chate pod Velkym bokom v rokoch 1941 - 1944. Pamiatkou na vydarene podujatie bude ucastnicky list. Nechybala ani tombola s vecnymi cenami. Organizatori pozvali vsetkych ucastnikov na jubilejny 30. rocnik, ktory sa uskutocni 6. augusta 2005.

Mgr. Jozef Pupis

PAV Brezno - Cierny Balog

V dnoch 28. - 29. augusta sa v Ciernom Balogu - Vydrove uskutocni XI. rocnik Pretekov automobilov do vrchu Brezno - Cierny Balog. Pat sutazi - Medzinarodne majstrovstva SR, rakusky Berg cup, Cesko-slovenska trofej, Majstrovstva CR a FIA zona - zarucuju dobru uroven. Pocas pretekov na statnej ceste II/529 v useku Vydrovo - Tlsty Javor bude docasna ciastocna uzavierka.
Organizatori na cele s organizacnym riaditelom pretekov Mgr. Vladimirom Libicom pozyvaju vsetkych fanusikov rychlych aut.

OPEN
Pohorela 2004

Sachovy klub Gindura v dnoch od 6. do 8. augusta v Zakladnej skole v Pohorelej usporiadal 4. rocnik turnaja OPEN Pohorela 2004. Zucastnilo sa na nom 95 hracov, pricom stastie prisli skusit aj sachisti zo susedneho Polska, Madarska a z Ciech. Najvyssie nasadeny medzinarodny majster (IM) G. Meszaros to nemal jednoduche. Do poslednej chvile musel tuho bojovat o vitazstvo, ktore mu nakoniec zarucila len vyhra v poslednom kole a vyhra na druhom stole v poslednom kole minulorocneho vitaza V. Giertliho z Podbrezovej nad domacim borcom V. Novackom. Druhy skoncil F. Frindt z Kosic, treti Z. Banduka z Banskej Bystrice. Najlepsi zo ziakov bol V. David, kategoriu do ELO 1900 vyhral Mgr. F. Baloha z Gindura Pohorela a najlepsi chochodca J. Sabo z Podbrezovej.

(jk)

V Dubovej medzinarodny volejbal

Treti augustovy vikend uz niekolko rokov patri medzinarodnemu volejbalovemu turnaju v Dubovej. Jeho 32. rocnik bude v dnoch 20. – 22. augusta. Turnaj bude zaroven 8. rocnikom medzinarodnych majstrovstiev Slovenska na antuke. Divaci sa mozu tesit na troch majstrov svojich krajin. Polskeho majstra Jaztrebie vedie slovensky trener Igor Prielozny, ktory je momentalne na Olympijskych hrach v Grecku ako asistent narodneho druztva Polska. Z Polska pridu aj Kezierzin (byvaly majster, ktory vedie dalsi Slovak Rasto Chudik) a Bialsko Biala. Madarskeho majstra Kazinc – Barciku vedie taktiez Slovak Daniel Oravec. Slovensko zastupuje majster VKP Bratislava, Zvolen, Humenne a novacik extraligy PU Nitra. Zo zahranicia su to este Sokol Vieden s trenerom Miroslavom Palgutom, Rusko bude zastupovat Saint Peterburg. Z Ciech pridu Ceske Budejovice, Popava, Zlin, Ostrava. Zial domaci prvykrat v historii turnaja nebudu mat zastupenie. Budu tam vsak hraci, ktori sirili slavu Petrocheme Dubova ako V. Prochadzka, P. Turciansky (Ostrava), trener P. Kalny. Zvolensky dres si oblecu este J. Skladany, M. Michalec, M. Murgas. Organizatori veria, ze uvidime volejbal na vysokej urovni, na ktory vas pozyvaju, so zaciatkom v piatok o 14.30 hodine, v sobotu a v nedelu 8. hodine.

(vu)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

V piatok a v sobotu sa stolni futbalisti stretli uz v 8. kole letneho turnaja jednotlivcov a dvojic. V piatok v turnaji jednotlivcov sa predstavilo sestnast najlepsich singlistov. Svoj den mal Ivan Zemko, ktory nenasiel seberovneho supera a s prehladom zvitazil, ked vo finale zdolal Martina Ciesara. Na tretom mieste sa umiestnil stale sa zlepsujuci Matej Banik. Novu sezonu odstartuju 3., respektive 4. septembra.
V sobotu sa stretli futbalisti v sutazi dvojic. Svoju dominanciu potvrdili z piatka Ivan Zemko s Martinom Ciesarom, ktori tentokrat hrali spolu a suverennym sposobom zvitazili. Na druhom mieste sa umiestnili Jano Cernak s Martinom Sramkom a ukazali, ze ich umiestnenia z poslednych turnajov neboli ziadnou nahodou a treba s nimi do buducna pocitat. Tretie miesto obsadila uz tradicna dvojka Martin Bajzik a Jozef Lalik, ktori mali urcite finalove ambicie, ale tentokrat im to prekazili Cernak so Sramkom.
Najblizsie sa stolni futbalisti stretnu uz tento piatok a v sobotu o 19. hodine v Dart clube v bojoch o Letny pohar.

(pp)

 

Treti na Slovensku a druhy vo svete

O najvacsom uspechu mladych karatistov z Brezna informuje Bc. Peter Jenca, predseda Karate klubu MP pri MSK Brezno:

- Najvyznamnejsou udalostou v tomto roku bola ucast Lukasa Kuceraka na Svetovom pohari karate BUDONORD - vo svedskom Eslov, ktory sa uskutocnil 30. juna az 5. jula. Pozoruhodne je, ze Luky sa na tejto akcii nezucastnil ako clen slovenskeho reprezentacneho timu, ale jeho ucast hradil nas klub a dalsi sponzori. Preto aj jeho druhe miesto v kategorii mladsich dorastencov a tretie v kategorii starsich ziakov v kumite bolo potvrdenim spravnosti kluboveho vyberu a Luky potvrh0433a.jpg (18655 bytes)dil, ze ma na to, aby reprezentoval nielen nas klub, ale aj cele Slovensko. Ved jeho vykon v kumite bol najlepsim, ktore Slovaci vo Svedsku ziskali.

*Mozete nam Lukasa blizsie predstavit?

- Ma trinast rokov, je ziakom Zakladnej skoly Pionierska 4 a clenom klubu od svojich piatich rokov. Po prvykrat ziskal medailu v kumite ako 8-rocny, hoci sutazne zacal az ako 10-rocny. Za posledne tri roky sa zapisal do povedomia verejnosti vitazstvami nielen na domacej, ale aj medzinarodnej scene, napr.: 3-nasobny vitaz Slovenskeho pohara, 2-nasobny majster Slovenska, vicemajster Slovenska a bronzovy, strieborny z Europskeho pohara a ceresnicka na torte je uz spominany Svetovy pohar vo Svedsku. Keby som to zhrnul, tak vo svojej sportovej kariere sa Lukas zucastnil na domacich a medzinarodnych podujatiach, z ktorych doniesol 41 medaili, poharov a inych oceneni. Z vitazstva sa tesil devatnastkrat, desatkrat bol druhy a dvanastkrat treti.

(vk)

Cyklisticke preteky amaterov po horskom chodniku v Jarabej

Myslienka cyklistickych pretekov v jedinecnom horskom prostredi vznikla v hlave Milana Jurosa, majitela chaty Jarabata, pre domacich znama pod nazvom U Cika. Usporiadatelom bola obec Jaraba, kde sa preteky v sobotu 14. augusta konali a obcerstvenie tak pre sutaziacich ako i pre divakov zabezpecovala pocas celeho dna spominana chata. Na nultom rocniku cyklistickych pretekov sa zucastnilo 31 pretekarov v 3 kategoriach: deti, zeny a najpocetnejsie druzstvo zastupovali muzi. Organizatori odstartovali preteky v obednajsich hodinach a sutaziacich cakala takmer 4-kilometrova trasa horskym chodnikom okolo Jarabej s prevysenim 223 metrov.
Ako prvy z muzov presiel cielovou rovinkou Milan Juros (30 rokov) s casom necelych 17 minut, 2. miesto obsadil Ivan Mozola (30-rocny, cas 17´07), 3. miesto Patrik Kvietok (25-rocny, cas 17´38), 4. miesto Roman Svantner (26-rocny, cas 18´19). Najrychlejsou z kategorie zien bola Veronika Luptakova (16 rokov) s casom 28 minut, 2. miesto obsadila Jana Katrencikova (27-rocna, cas 37´09), 3. miesto Martina Daxnerova (18-rocna, cas 38´06). Z deti vybojovali prvu priecku za chlapcov Marek Smolen, 2. miesto Tomas Belov, 3. miesto Peter Rafaj a za dievcata 1. miesto Zuzana Cechovska a 2. miesto Julia Sabanosova.
Vitazi i porazeni si zo sobotnajsich pretekov odniesli diplomy, mnozstvo cien, no predovsetkym dobry pocit z vlastneho vykonu a prijemnej sportovej atmosfery. Organizatori dufaju, ze nulty rocnik cyklistickych pretekov v amaterskom obsadeni v Jarabej bude mat po vydarenom starte este vydarenejsie pokracovanie o rok.

Ivana Kokavcova


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT