17. AUGUST  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby 34-rocneho Ondreja R. z Banskej Bystrice, ktory je obvineny z trestnych cinov neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla, kradeze a pokusu o kradez. Dopustil sa ich v Brezne v case od 27. jula do 5. augusta, kedy v siestich pripadoch sposobil skodu vo vyske 69 500 korun.

Do vazby sa 10. augusta dostal 44-rocny Jozef G. z Cierneho Balogu, ktory ohrozoval manzelku i policajta. Vecer 7. augusta v mieste trvaleho bydliska sa vyhrazal zabitim svojej 43-rocnej zene. Po prichode policajtov fyzicky zautocil aj na clena hliadky. Stihany je pre trestne ciny utoku na verejneho cinitela a proti skupine obyvatelov a jednotlivcovi.

V noci zo 7. na 8. augusta z parkoviska pred cinziakom na Ulici MPCL v Brezne zmizla cervena Skoda Octavia 1,9 TDI. Prazdne auto predpoludnim nasli policajti havarovane v potoku v Poprade.

V case od 7. do 8. augusta sa ktosi vlamal do byvalej mliecnice v objekte Polnoproduktu v Ciernom Balogu a ukradol bordovy motocykel Jawa 250 bez evidencneho cisla. Kradezou utrpel majitel z C. Balogu 6000-korunovu skodu.

Dve motorove pily, tri krovinorezy a nabijacka akumulatorov sa nachadzali v lupe, ktory si v noci na 9. augusta odniesol zlodej zo skladu na Kratkej ulici v Brezne. Skodu sposobenu Slovenskemu vodohospodarskemu podniku - zavod Povodie horneho Hrona Banska Bystrica vycislili dovedna na 110 500 korun.

 

V case od stvrt na dvanast v noci 8. augusta do tretej hodiny nadranom 9. augusta neznamy pachatel vosiel do dvora rodinneho domu na Ceste osloboditelov v Brezne, odkial ukradol cervenu Skodu 105 za 16 000 korun. Vo vozidle sa nachadzala bandaska s dvadsiatimi litrami motorovej nafty, pilcicka prilba, osvedcenie o evidencii auta, obciansky, vodicsky preukaz a karta poistenca.

Valandy, postelnu bielizen, skrinu a kresla povynasal zlodej z polovnickej chaty v lokalite Zuber v katastri Telgartu. Kradezou vlamanim, ktora sa odohrala v case od 27. jula do 10. augusta, vznikla Lesnemu zavodu v Benusi skoda za 10 500 korun.

Vo Vagnari v katastri Brezna od 8. do 10. augusta sarapatil zlodej. Vlamal sa tam do styroch rekreacnych chat, v ktorych kradezou roznych predmetov a poskodenim zariadenia sposobil skodu za: 15 200, 8400, 1730 a 6460 korun.

V noci z 11. na 12. augusta v Gasparove neznamy pachatel zo skladu pily spolocnosti s rucenim obmedzenym ukradol 167 metrov stvorcovych drevenej podlahoviny z buka. Skodu vycislili na 111 600 korun.

Dvanasteho augusta vecer mladistvi Marian H. a Miroslava B., ziaci Zakladnej skoly v Helpe, klucmi, ktore boli vo dverach, odomkli branu do dvora, potom vchodove dvere do rodinneho domu a z kuchyne ukradli mobilny telefon a 120 korun. Malych zlodejov vypatrali pohorelski policajti.

Nevolanu navstevu mali pod ruskom deviatej augustovej noci v predajni textilu v Predajnej. Zlodej odtial ukradol rozne letne a zimne odevy za 95 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 1500 korun.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od  6. do 13. augusta

 
Uzreli svetlo sveta image

Viktor Belko z Cierneho Balogu, Alexandra Snekova z Brezna, Patrik Pokos z Hronca, Jozef Sandor z Brezna, Viktor Pacaj zo Zavadky nad Hronom, Peter Grisnik z Hornej Lehoty, Ema Lodererova zo Zavadky nad Hronom, Nada Poliakova z Brezna, Sarah Neuzerova zo Zavadky nad Hronom, Veronika Sulkova z Helpy.

Opustili nas_image 

 

Jan Skalos (58) z Bystrej, Zoltan Koren (49) z Brezna, Jozef Veverka (80) z Michalovej, Edita Reinhardtova (87) z Brezna, Etela Habovcikova (87) z Myta pod Dumbierom, Jozef Kubancek (91) z Jasenia, Frantisek Onderko (91) z Michalovej, Maria Nikelova (91) z Brezna.

150

Hasici po zrazkach osobnych vozidiel pri Baldovskom moste v Brezne a pri cerpacej stanici v Podbrezovej riadili premavku a vycistili cestu. Na Vrchdolinke a v Helpe uhasili horiacu travu a seno, v Piesku v spolupraci s hasicmi Zeleziarni Podbrezova 1C prudom a vysokym tlakom zlikvidovali poziar drevenej pristavby. Za uhradu 300 korun otvorili byt na Krculovej ulici v Brezne. V stredu po havarii skodovky v Polomke pomohli lekarom nalozit do sanitky zranene osoby. Poslednykrat v tomto tyzdni vystartovali do Lopeja, kde Fabia narazila do kusu dreva, ktore spadlo na vozovku spred iduceho nakladneho auta.

155

V stredu dopoludnia doslo pred Polomkou k dopravnej nehode, pri ktorej vodic s osobnym vozidlom vyletel z lavotocivej zakruty a auto zostalo na streche. Po havarii lekari do breznianskej nemocnice previezli tri mlade zeny s lahsimi zraneniami. Dovedna zaevidovali 33 vyjazdov, z toho po 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam, 8 k neurologickym prihodam, 6 k urazom, 1 k umrtiu pred prichodom sanitky a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Pat dopravnych nehod zaevidovali zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby. V piatok trinasteho na trase Donovaly – Banska Bystrica doslo az k trom havariam, v Polomke sa postarali o Octaviu a vo Valaskej o Opel. Odtiahli ukradnutu Octaviu z Popradu do Brezna, na Taloch vytiahli na cestu Mercedes, ktory bol mimo vozovky.

  Horska zachranna sluzba
6195326

Na horach v tychto dnoch prevladalo pekne pocasie, slniecko si v prirode vychutnavalo aj vela navstevnikov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa venuju obnovovaniu zimneho znacenia od Kralovej hole az po Donovaly. V utorok z Chaty M. R. Stefanika na Dumbieri vrtulnikom z Popradu do nemocnice prepravili starsieho ceskeho turistu so srdcovou prihodou.

 

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 13. augusta uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Anton Pepich z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spominaju deti.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.

Dna 13. augusta uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil svokor, stary otec

Rudolf Giertl (Bandiak) z Cierneho Balogu – Dobroce.

Za tichu spomienku dakujeme vsetkym, ktori ho poznali, nezabudaju a spominaju s nami.

S laskou spomina nevesta Viera a vnuk Peter s rodinou.

SPOMIENKY

Neplacte, nechajte ma uz tichucko spat, bola to bozia vola, muselo sa to stat.

S velkou bolestou a zialom, ktore nezmiernil ani cas, sme si dna 8. augusta pripomenuli rok odvtedy, co nas bez slova rozlucky navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Blazej Srnka.

Lubili sme ta, chceli sme navzdy spolu byt. Neda sa na teba zabudnut, tazko nam je tu bez teba zit.

S laskou spominaju manzelka, syn, dcera s rodinou a ostatni pribuzni.

...

Stale zijes v nasich srdciach...

Dna 8. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil syn, manzel, otec a brat

Pavel Tomka z Valaskej.

Spomina smutiaca rodina.

...

Aj ked si chcel s nami este dlho byt, osud choroby ti uz v mladom veku nedovolil dlhsie zit.

Dna 10. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, zat a brat

Peter Miklosko z Becova, rod. z Dolnej Lehoty.

S laskou na neho spominaju manzelka, dcera, svokrovci, bratia Pavol s rodinou, Jan, Jozef a sestry s rodinami.

...

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.

Dna 10. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Jan Kovacik z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcery a ostatna rodina.

...

Tazko je bez teba, smutno je nam vsetkym, uz nic nie je take, ako bolo predtym.

Dna 10. augusta uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Michal Patras z Valaskej.

S laskou spominaju manzelka Maria, synovia Miroslav a Michal s rodinami.

...

Odisiel si od nas necakane, ale my na teba stale spominame a modlitby za teba odriekame.

Dna 11. augusta si pri svatej omsi pripomenieme druhe vyrocie smrti, ked nahle zhasol zrak a utichol hlas mojho draheho syna

Branislava Pobozneho,

ktory nas opustil vo veku 51 rokov.

Smutiaca mama a cela rodina.

...

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.

Dna 13. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas vo veku nedozitych 58 rokov opustil

Ladislav Mondl zo Zadnych Halan.

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcera Elena, synovia Jaroslav a Ladislav s rodinami a ostatna rodina.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

Po zlom pocasi sa konecne vycasi na lepsie casy aj vam. Ste prilis uzavrety do seba sameho a nevnimate krasy leta a vsetko pekne naokolo. Skuste sa viac venovat partnerovi. Pokial ho nemate, rodina je vybornym spolocnikom.

Byk

Mohutnost vasho znamenia odzrkadluje vase velke ego, ktorym obcas dokazete poriadne liezt na nervy nielen kolegom v praci, ale aj svojim najblizsim. Mali by ste dbat o to, aby sa vsade nerozpravalo len o vas. Nie ste na svete sam.

Blizenci

V najblizsom obdobi sa vam crta vyhodna kupa bytu, auta alebo inej hodnotnej veci. Preto nevahajte a vyuzite tuto moznost! Aj v laske sa vam bude darit a vasa polovicka to patricne oceni. Nebudte skromny a davajte lasku priehrstim.

Rak

Nastalo vase najoblubenejsie obdobie. Slniecko, teplo, voda. Energia, ktora z vas priam ziari, by naladila cely svet. Pokuste sa ju udrzat, patrite medzi tych ludi, na ktorych sa druhi radi pozeraju pre ich vnutornu silu.

Lev

Obdobie Leva na vas vplyva velmi pozitivne. V zamestnani sa vam bude darit, v partnerskom zivote tiez a ked budete velmi a uprimne chciet, aj korunky sa nazbieraju. Oslavte narodeniny vo velkom style, ved ste Lev, kral zvierat!

Panna

Uprimnost a plachost vam tentokrat prinesu bohaty uzitok. Davajte si vsak pozor na neprajnikov a na tych, ktori by vedeli vami nadobudnute bohatstvo velmi rychlo rozhadzat. To, co sa vam podarilo, alebo len podari v najblizsom case, sa tak casto nevidi.

Vahy

Prestante vahat a urobte nieco blaznive a bez rozmyslania. Chodte na dovolenku na poslednu chvilu, kupte nieco drahe, alebo urobte nieco, co vam zdvihne adrenalin. Je ten spravny cas. Aj vy mate pravo chvilu sa spravat ako teenager.

Skorpion

Po vydarenom vikende ste nabity silou a dobrou naladou. Do cesty vam pride necakana dovolenka alebo ina akcia spojena s letom. Vyuzite to a bavte sa, lebo inokedy uz nebude ta spravna chvila.

Strelec

Zle obdobie, ktore ste mali, uz pominulo a teraz sa mozete tesit zo vsetkeho, co vam zivot prinesie. Nebudte oduty a skuste sa viac usmievat a nekricat na inych. Strelci zo zaciatku znamenia budu mat velke stastie vo vsetkych sferach.

Kozorozec

“Rohy na hlave nemate bez priciny”. Musite sa nimi branit pred nepriatelmi, ktori sa usiluju o vasu degradaciu a vasu smolu. Davajte si pozor, lebo za milym usmevom sa najcastejsie skryva podly clovek.

Vodnar

Vase tajne zelanie sa konecne naplni. To cakanie sa vyplatilo. Ale pozor! Tak ako lahko pride, tak lahko moze aj odist. Strazte si svoje sny a svoje poklady, ci uz financne, alebo emocionalne. Laska slubuje velmi vela.

Ryby

Praca, praca a praca. Nic ine v tychto dnoch pre vas nema vyznam. Musite to okamzite zmenit. Leto sa chyli ku koncu a vy ste si este poriadne neoddychli. Vezmite partnera a priatelov a vyrazte si za poriadnou zabavou. Vsetko vam vyjde.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT