31. AUGUST  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Elektroniku, tlaciaren k pocitacu, hracky, kopirovacie pristroje, kuchynske potreby a detsky koberec bezmala za 140 000 korun v case od 20. do 22. augusta ukradol ktosi z materskej skoly v Brezne. Na zariadeni nechal zlodej 7000-korunovu skodu.

 

V noci z 22. na 23. augusta neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do Skody Forman, ktora bola zaparkovana pri miestnej komunikacii v Hronci. Z auta zmizli dva reproduktory, tlakomer, autolekarnicka, rozne naradie, rezervne koleso, styri kompletne kolesa a prave predne dvere. Majitel utrpel skodu dovedna za 15 200 korun.

 

Dvadsiateho tretieho augusta vysetrovatel obvinil Jana K. z Cierneho Balogu z pokusu trestneho cinu ublizenia na zdravi. O pol jedenastej vecer 22. augusta tento 50-rocny muz v izbe rodinneho domu po predchadzajucej hadke kuchynskym nozom do lavej strany hrudnika pichol svojho 27-rocneho syna. Sposobil mu poranenie interkostalnej zily a pravdepodobne aj pluc s praceneschopnostou asi tri tyzdne. Obvineny je stihany na slobode.

 

Tridsatstyrirocny Jozef B. z Brezna 22. augusta vecer bez povolenia vosiel do bytu 44-rocnej zeny, ktoru ohrozoval nozom. Pred odchodom este dorezal potahy na trojmiestnej sedacej suprave, cim sposobil skodu za 16 000 korun. Na druhy den vysetrovatel voci Jozefovi B. vzniesol obvinenie z trestnych cinov porusovania domovej slobody a poskodzovania cudzej veci.

 

Tragicka dopravna nehoda sa stala popoludni 24. augusta v Pohorelskej Masi Za Gindurou. Sestdesiatsestrocny vodic z Pohorelskej Mase v miernom klesani nezvladol riadenie traktora Zetor s pripojenou podomacky vyrobenou vleckou a zisiel do potoka, kde sa traktor prevratil na bok. Vodic na mieste zomrel, jeho 44-rocny spolujazdec z Valkovne utrpel zranenia, z ktorych sa bude liecit asi dva tyzdne. Pozitie alkoholu u vodica nezistili.

Obvineniu z trestneho cinu tyrania blizkej a zverenej osoby celi 47-rocny Stefan M. z Bacucha. Obvineny od roku 1999 fyzicky a psychicky tyral svoju 73-rocnu matku. Tyranie vyvrcholilo vecer 23. augusta, ked ju pod vplyvom alkoholu znova bezdovodne napadol, zhodil z postele, na ktorej spala, skrtil, bil a vulgarne nadaval. Dvadsiateho stvrteho augusta Stefana M. zadrzali a vysetrovatel dal podnet na jeho vzatie do vazby.

 

Z trestnych cinov kradeze a porusovania domovej slobody vysetrovatel 25. augusta obvinil 32-rocnu Tatianu E. z Brezna. Dvadsiateho siedmeho februara popoludni Tatiana E. zaklopala na dvere bytu 71-rocnej zeny pod zamienkou, ze potrebuje ist na zachod. Ked ju nic netusiaca zena vpustila dnu, obvinena jej z penazenky ukradla 3000 korun. Na druhy den opat klopala na dvere bytu, no okradnuta ju uz nepustila, zavrela, ale nezamkla. O pat minut bez suhlasu majitelky bytu zlodejka vosla dnu a z penazenky si vzala 2000 korun. Ked ju poskodena zbadala na chodbe, ziadala vratenie penazi, Tatiana na zem vsak hodila len tisicku a usla.

 

Podvecer 28. augusta 47-rocny Vladimir D. neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a so Skodou 100 presiel cez chodnik, kde narazil do odstavenej Mazdy a do budovy firmy v Hronci. Pri naraze utrpel zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tri tyzdne. V aute sa s nim viezli tri deti, 14-rocne dievca a chlapec maju zranenia s tyzdnovou lehotou liecenia, ale o rok starsia dievcina sa bude liecit az pol roka. Na Mazde vznikla skoda asi za 50 000 korun.

 

Z arealu sukromnej firmy v Podbrezovej v noci z 23. na 24. augusta zmizlo rozne elektricke i rucne naradie a mobilny kompresor. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim zariadenia vycislili bezmala na 800 000 korun.

 

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. augusta
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Uzreli svetlo sveta

Dominik Danko z Podbrezovej, Zuzana Bartosova z Cierneho Balogu, kristian Harvan z Telgartu, marcela Ferkova z Cierneho Balogu, Emilia Mackova z Brezna, Barbora Pauliakova z Bravacova, Michaela Pustajova z Telgartu, Simona Kupcova z Brezna, Vanesa a Klaudia Pustajove z Telgartu, Dominik Capko z Valaskej.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Opustili nas

Anna Haviarova (77) z Podbrezovej, Anna Mistrikova (91) z Predajnej, Stanislav Piliar (60) z Bacucha, Emilia Janosikova (67) z Brezna, Marta Snopkova (96) z Predajnej, Anna Kokavcova (85) z Pohronskej Polhory, Antonia Muranska (80) z Cierneho Balogu, Margita Muranska (60) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Kukulova (80) z Helpy.

 

 

150

V sobotu vystartovali k dvom dopravnym nehodam na to iste miesto medzi Pieskom a Bystrou. Prvykrat o jednej poobede z priekopy na vozovku vytiahli Renault, doslo k zraneniu dietata a troch dospelych, druhykrat vecer o pol siestej poskytli pomoc vodicovi osobneho auta, ktore bolo prevratene na streche desat metrov od cesty, do sanitky nalozili malolete dieta so zranenim hlavy. Zaevidovali poziar elektrickeho vedenia a travy na Mazornikove a vypalovanie strniska v Brezne - Cachove. V nedelu v Rohoznej vbehol do priekopy blizko zelezicnej trate Liaz, hasici vozidlo zaistili a vylozili naklad. Na druhy den traktor pri vyhybani sa autu vbehol do miestneho potoka, pricom doslo k usmrteniu osoby a jednemu tazkemu zraneniu, pri zasahu pomahali aj zamestnanci Narodneho parku Muranska planina. Za poplatok 300 korun otvorili byt na Sladkovicovej ulici v Brezne.

 

 

155

V utorok lekari vystartovali do Valkovne, kde sa stala dopravna nehoda. Po havarii traktora bol vodic na mieste mrtvy, jeho spolujazdca s tazkymi zraneniami previezli do breznianskej nemocnice, kde ho operovali a je vo vaznom stave. Dovedna je zapisanych 38 pripadov, z toho 12 nahlych prihod srdca a obehu, 2 neurologicke prihody, 10 urazov, 11 inych pripadov, 1 umrtie pred prichodom sanitky a 2 prevozy pacientov do Banskej Bystrice.

 

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zaznamenanych pat dopravnych nehod, ktore sposobilo nedanie prednosti v jazde, na vodicov zrejme vplyvalo aj nepriaznive uprsane pocasie. Pomoc poskytli majitelovi Octavie s prerazenou olejovou vanou, prepravili Volskwagen s poskodenou elektrikou motora a z Podbrezovej do Jarabej odtiahli Nissan s poruchou spojky.

 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Aj napriek nepriaznivemu pocasiu clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali znacny pocet turistov, zranenia a urazy nezaevidovali ziadne. V piatok na horach fukal silny narazovy vietor, na Chopku namerali len 4 stupne Celzia, co narusilo pracu zachranarov, ktori sa v tychto dnoch venuju hrebenovemu tycovaniu a pripravam na zimne obdobie.

 

Blahozelanie

 

Strieborne nitky pretkavaju tvoje vlasy, na cele hlbia sa nove vrasky. Starosti pribudaju s rokmi, cas kraca milovymi krokmi. My by sme chceli zastvit ten cas a povedat ti, otec nas, aby si nikdy, nikdy neodisiel od nas a setri sa, ved mas nas.

Dna 31. augusta oslavil krasne sedemdesiate narodeniny nas drahy manzel, otec a stary otec

Julius Daxner z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju manzelka, deti a vnucata.

SPOMIENKY

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chybas v nom.
Dna 19. augusta uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Albin Gasperaz z Bravacova.

S laskou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Kto zije v srdiach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 21. augusta uplynulo devat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

Viliam Keller.

Spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 23. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas

Milan Kucerak z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, deti a ostatna smutiaca rodina.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
Dna 24. augusta uplynulo desat rokov od smrti nasej drahej mamy a starej mamy

Anny Turnovej z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a sestra Maria.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 31. augusta by sa nasa milovana mama a stara mama

Terezia Auxtova z Podbrezovej

dozila osemdesiatdva rokov.
S laskou na teba spominaju dcery Vierka a Marika a synovia Jan a Miroslav s rodinami.

...

Ten den syn nas bol plny slz, odisiel si bez slova a rozlucky. V nezman svet si odisiel spat, zaplakal kazdy kto ta mal rad. Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
Dna 31. augusta si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho syna

Adriana Pacesu z Bravacova.

S laskou spominaju rodicia, brat, Mirka a ostatna smutiaca rodina.
Zo srdca dakujeme kamaratom a spolupracovnikom, ze nazabudaju.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba nikdy spominat.
Dna 1. septembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Ridzon z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

Dotlklo tvoje dobre a laskave srdce, stichol nas dom a ty nas drahy otec nam chybas v nom.
Dna 2. septembra uplynie smutne prve vyrocie umria nasho draheho manzela, otca, stareho a krstneho otca, brata, svagra

Stefana Perichtu z Hronca.

S uctou a laskou spominaju manzelka, synovia, nevesty, vnucik, pribuzna rodina a byvali spolupracovniki.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak di dame na hrob kyticu a povieme: “Otec nas drahy, zbohom.”
Dna 5. septembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia, co nas opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Juraj Jackuliak z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinou.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, byvalym spolupracovnikom a znamim, ktori odprevadili na poslednej ceste nasho draheho zosnuleho

 

Emila Krejciho.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrati a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran

Vase sance su vyborne, ale vam sa bude zdat, ze preslapujete na mieste. Z pokoja vas vyrusi osoba, ktora vam nie je lahostajna. Ak obchodujete, mate postarane o dobre meno.

Byk

Zaletitosti, ktore suvisia s budovanim kariery, prestavaju byt pre vas zivotne dolezite. Asi dokazete zharmonizovat vlastny domov i okolie. Obratite sa na priatelov a pojite sa do spolocenskeho zivota.

Blizenci

Caka vas slubne obdobie, lebo vela ludi bude chciet vyuzit vase sluzby. Len od vas zavisi, pre co a pre koho sa rozhodnete. Vas sarm a dobra vola zaposobia na okolie.

Rak

Zhorsovanie situacie. Bez dosledkov tazkosti prekonaju len skromnejsi Raci. Pracovat budete cez chuti, mozne su konflikty. Vase vztahy k okoliu sa vyraznejsie zhorsia.

Lev

Nova situacia bude vyzadovat rychle reakcie. Vase vystupovanie bude bezchybne a prinesie obdiv okolia. Vdaka nahodnej znamosti mozete ziskat vyhody.

Panna

Budete pozitivne naladeny, stupne vam sebavedomie a budete si vedomy sarmu. Asi sa k vam prihlasi stary znamy. S jeho pomocou posuniete niektore zalezitosti dopredu.

Vahy

Ak sa objavia konflikty, vyriesite ich diplomaticky. Nehanbite sa za nazory, len ich podate opatrne. Cakaju vas zmeny v laske. Predstierat city, ktore vyprchali, nema zmysel.

Skorpion

Hned na zaciatku tyzdna vas mozu znepokojit nejake spravy. Ukaze sa, ze ide o nepravdive informacie. Zachovajte pokoj a vyckajte na dalsi vyvoj.

Strelec

Hviezdy stastie neslubuju. Najvucsie problemy budete mat d dodrzanim terminov. Asi zmeskate niekolko dolezitych schodzok. Budete mat vela ponuk suvisiacich s cestovanim.

Kozorozec

Menite pracovisko, alebo cestujete? Cakaju vas stretnutia s neznamymi ludmi, lebo hviezdy hovoria o udalostiach, ktore vas citovo rozrusia.

Vodnar

Nic nenechavajte na nahodu a ani sa pred nicim neskryvajte. Vsetky problemy by ste mali ventilovat. Ostatni sa na vas budu hnevat, ale aj ocenia uprimnost.

Ryby

Este stale musite ratat s komplikaciami v rodine alebo v zamestnani. Asi sa sustredite len na vlastne problemy. Vacsiu pozornost by ste mali venovat partnerovi.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT