5. OKTOBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Vecer 26. septembra v case od pol jedenastej do pol dvanastej ktosi kvetinacom rozbil sklenenu vypln na dverach a okne espressa v Brezne a kradol. Odniesol si 6850 korun, alkoholicke napoje, cigarety a kavu, cim sposobil skodu bezmala za 14 000 korun, na zariadeni nechal 25 000-korunovu skodu.

Autoradio, mobilny telefon, autonabijacku a digitalny fotoaparat ukoristil zlodej zo Skody Fabie Combi 26. septembra popoludni na Trangoske. Okrem toho poskodil uzamykaci mechanizmus dveri vodica a vnutorne madlo na dverach spolujazdca. Kradezou vznikla obcanovi Ceskej republiky skoda za vyse 27 000 korun a poskodenim vozidla lizingovej spolocnosti vo vyske 2880 korun.

V noci z 27. na 28. septembra neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do Polnohospodarkeho druzstva Jasenie. Na parkovisku polnohospodarskej techniky z jedneho traktora ukradol 80 litrov motorovej nafty, z dalsieho starter a z tretieho traktora si odniesol vrchny kryt motora. Skodu vycislili na 14 932 korun.

Napoludnie 28. septembra na srotovom poli stareho zavodu v Zeleziarnach Podbrezova a. s. nasli protipancierovy granat. Municiu pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a na jej zneskodnenie privolali pyrotechnika. Na druhy den tam nasli 40-centimetrovu protipechotnu minu, ktorej sa opat ,,ujal" pyrotechnik.

Vlamanie do pohostinstva na Ulici CSA v Brezne hlasili 29. septembra. Nevolany navstevnik tam sarapatil pravdepodobne v noci z 26. na 27. septembra. Ukradol cigarety roznych znaciek a z trezoru financnu hotovost. Skodu sposobenu 53-rocnemu majitelovi vycislili na 66 800 korun.

Dvadsiateho deviateho septembra vysetrovatel vzniesol obvinenie z trestnych cinov vytrznictva a nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi voci Ivanovi K. z Brezna. Tento 24-rocny muz 7. augusta o 18. hodine prepadol 22-rocnu zenu z Brezna. Z vrecka vybral noz so slovami, ze ak nepojde s nim, vrazi jej ho do krku. Na vozidle okolo prave prechadzal brat zeny, zatrubil a vtedy sa jej podarilo ujst. Dvadsiateho druheho jula tesne pred desiatou vecer Ivan K. v pohostinstve na Mazornikove pod vplyvom alkoholu obtazoval hosti. Jedneho z nich dokonca pastou udrel po tvari a uhryzol do predlaktia lavej ruky. Obvineneho umiestnili v cele policajneho zaistenia a bude spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

Pocas otvaracich hodin popoludni 1. oktobra v case od jednej do pol siestej v predajni elektro v Brezne mali zlodeja. Z vykladu predajne sa mu podarilo zo stativu demontovat videokameru bezmala za 24 000 korun.

Pocas obchodzky 1. oktobra podvecer o piatej hodine breznianski policajti zistili spachanie trestneho cinu ublizenia na zdravi. Na zastavke autobusu v Zadnych Halnoch 11-rocny Radoslav F. dvojmetrovou drevenou latou udrel po hlave 37-rocneho muza, ktoreho zranenie si vyziada viac ako sedemdnove liecenie.

V case od 2. do 3. oktobra ktosi kradol v byte na 4. poschodi cinziaka na Malinovskeho ulici v Brezne. Jeho 56-rocnu majitelku zlodej obral o 9000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 24. septembra do 1. oktobra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Nina Ilcinova z Bratislavy, Kamil Pokos zo Sumiaca, Sara Baliakova z Benusa, Livia Maganova z Brezna, Peter Pokos z Brezna, Simona Sajgalikova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Vojtech Kovacik (59) z Cierneho Balogu, Antonia Fejesova (80) z Brezna, Marcel Dobry (3 tyzdne) z Brezna, Karol Paulecko (54) z Podbrezovej, Karol Kindernay (59) z Brezna, Jana Zajakova (71) z Michalovej, Ing. Zdenko Zibrin (73) z Kralik, Jozef Vasil (72) zo Zavadky nad Hronom, Maria Rusnakova (72) z Helpy, Maria Kojtylova (66) z Helpy, Anna Dudasova (81) zo Zavadky nad Hronom, Margita Belkova (43) zo Sasovej.

 

150

V poslednych septembrovych dnoch zaznamenali hasici len styri vyjazdy. Vystartovali k dvom dopravnym nehodam - v Bacuchu navijakom vytiahli z priekopy nakladne auto a v Bystrej pomohli vodicovi Skody 120, s ktorou vybehol mimo cesty po tom, co z vozidla odpadlo koleso. V nedelu ich privolali na Ulicu Ladislava Saru, kde z okna majitela bytu sa dymilo, nastastie k poziaru nedoslo. V Ciernom Balogu vysokym tlakom zlikvidovali poziar havarovaneho Opla a do prichodu lekarov poskytli pomoc dvom zranenym osobam.

 

155

V nocnych hodinach 28. septembra zaevidovali vyjazd do Cierneho Balogu, kde doslo k dopravnej nehode. Do breznianskej nemocnice prepravili dvoch muzov stredneho veku, jedneho s povrchovym zranenim hlavy a druheho s otrasom mozgu a urazom hrudnika. Dovedna vystartovali 22-krat, z toho 9-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k neurologickym prihodam, 6-krat k urazom, 3-krat k inym pripadom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

611654

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vodici na cestach su ohladuplnejsi, co mozno sposobila aj celoslovenska dopravna akcia Jastrab. Odtiahli Mazdu 323 s poskodenou prednou napravou, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Peugeot s pokazenou prevodovkou, zhoreny Opel a poskytli pomoc majitelom dvoch havarovanych Favoritov.

 

Horska sluzba

6195326

V pondelok od stvrtej popoludni do osmej vecer trvala patracia akcia po stratenom turistovi na Chopku, nastastie vsetko dobre dopadlo a muza transportovali do Jasnej. Na druhy den v sedle Polany poskytli pomoc turistke so zranenym clenkom a vrtulnikom ju prepravili do nemocnice. Pocas tyzdna sa vo Vysokych Tatrach uskutocnilo skolenie dobrovolnych clenov Horskej zachrannej sluzby. Na horach prevladalo chladne pocasie, oblast Dumbiera, Chopku a Chabenca je pokryta nesuvislou vsrtvou snehu.

 

 

SPOMIENKY

Ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme vam davali naposledy zbohom.
Dna 20. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Amalia Daxnerova z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

S laskou a uctou spomina syn Milan, dcery a synovia s rodinami a nevesta.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 29. septembra sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate piate narodeniny nasej mamy, starej mamy

Anny Duhanovej z Brezna.

S laskou spominaju dcery Viera, Zdenka a syn Jaro s rodinami.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
Dna 2. oktobra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila vo veku dvadsatdva rokov nasa draha dcera, mama, manzelka, sestra, vnucka, nevesta, krstna mama

Erika Figlusova, rodena Schönova.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Preslo uz vsetko, vsetko mile, nenahraditelne a nezabudnutelne chvile. Srdcia nam matie jesen ziariaca, zabudnut na bol a laskavost tvoju neda sa. Odisla si v zdrvujucom ziali. Odpust mi, ze nemozem ti ponuknut tie zlate sny, tu vieru hlboku. Tvoj obrazok vsak pri srdci mam, vzdy so mnou si, ty moja jedina. Usmej sa na mna z daleka.
Dna 5. oktobra uplynul rok odvtedy, co v jesenne rano sa zastavilo srdce drahej a milovanej dcery a vnucky

Livie Shirovej zo Sumiaca.

S laskou stale spominaju mama, stara mama, krstni rodicia, Simon a Katarina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 5. oktobra uplynul rok od smrti nasej mamy, manzelky, starej mamy

Anny Strelcovej z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzel, dcery Martina a Michala, synovia Jozef a Miroslav s rodinami a vnucata.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 5. oktobra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Jana Cabana zo Stiavnicky.

Spominaju manzelka, dcera Veronika, sestry, mama, ostatni pribuzni.

...

Uz len spomienky zostali na krasne chvile spolu prezite a pri nich sa slza v ociach zaleskne...
Dna 6. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama a starka

Antonia Kovacikova z Brezna – Podkorenovej.

S laskou a uctou spominaju synovia Jozef, Jan a dcera Eva s rodinami.

...

Hoci si nahle odisiel a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas. Len kyticku kvetov na hrob mozeme dat, s laskou a uctou na teba spominat.
Dna 8. oktobra si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia

Emila Muku z Dubovej.

S laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci nam bolest zostala a tiche spominanie.
Dna 8. oktobra si pripomenieme smutne dvanaste vyrocie umrtia drahej mamy, starej mamy

Paulinky Odelgovej z Michalovej.

S laskou a uctou spominaju dcera Katka, vnuci Peto a Milos.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Trigony Slnka a Merkura na Mars vam davaju vela podnikavosti, odvahy a zbavuju vas podvedomej obavy. Prinasaju prakticke moznosti uplatnit vlastne znalosti, dusevnu energiu a um. Verte, ze sa vam vsetko podari.

Byk

Zmietate sa v osiali lasky, v com vas podporuje sextil Venuse so Saturnom. U narodenych v 3. dekade zvysuje zodpovednost za partnersky vztah. Ti tiez dokazu lepsie a triezvejsie zhodnotit situaciu ako narodeni v 1. a 2. dekade.

Blizenci

Aj nadalej sa utapate v iluziach lasky alebo vytrvaleho sledovania objektu svojho zaujmu. Vobec si nechcete pripustit, ze takto iba zbytocne plytvate silami a energiou. Skuste sa sustredit na nieco, co vas uz dlho laka a vabi.

Rak

Ani v tomto tyzdni este nemozete ocakavat priaznivu zmenu k lepsiemu. Neprijemnosti stale pretrvavaju. Ich pricinou je kvadratura Slnka a Merkura s Dracou hlavou. Maria vase usilie o spojenie, spolupracu na baze priatelstva alebo lasky.

Lev

Vdaka trigonom Slnka a Merkura na vase znamenie mozete v tomto tyzdni s uspechom a so stastim realizovat mnohe plany a myslienky. Mars i Pluto davaju az nadbytok zivotadarnej regenerujucej energie, optimizmus, podnikavost.

Panna

Venusa v opozicii narusa partnerske, spolocenske vztahy a zavazky. Budete privelmi nekriticky, sebecky, neuznanlivy a agresivny. Podnecuje to vo vas kvadratura Marsu. Necudujte sa nahlym zmenam a udalostiam, za ktore mozete vy.

Vahy

Quinkunx Venuse posobi do emocionalnej oblasti. Prinasa pocit nespokojnosti, nenaplnenej tuzby po laske, nehe, porozumeni. Nepodari sa vam vybrdnut spod nepriazniveho vplyvu Venuse. U skor narodenych sa objavia migreny.

Skorpion

Prechod Mesiaca znamenim zici cez vikendove dni nadviazaniu alebo utuzeniu priatelstva a obchodnych spojeni s vyssie postavenymi ludmi. Rozhodne sa vsak neodporuca uzatvarat sobase, alebo podpisovat zmluvy.

Strelec

Mars v dome je stalou hrozbou pre domace pomery a partnerske vztahy. Kvadratura Venuse varuje najma narodenych v 1. a 3. dekade pred nedorozumeniami so zenami vseobecne na kazdom kroku.

Kozorozec

Kvadratura Slnka a Dracieho chvosta ukazuje na stazenu spolupracu a dorozumievanie sa partnerov v mileneckom i manzelskom spoluziti. Nemali by ste si otvorene vykricat, co si navzajom o sebe myslite. Pravda je nad zlato.

Vodnar

Sextily Slnka, Merkura a Marsu v trigone s Uranom a Neptunom vam prinesu roznorode moznosti stastia, uspechov a neocakavanych udalosti. To plati najma pre narodenych v 2. a 3. dekade. Vyuzite vsetky svoje dobre napady.

Ryby

Narodeni najma v 2. dekade zaziju nahle zmeny a prekvapenia. Kvadratura Venusa – Uran ukazuje pre ludi z 1. dekady na trhliny v oblasti citov, lasky a priatelstva, co pravdepodobne zasiahne aj obchodovanie a podnikanie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT