12. OKTOBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V case od 11. hodiny 4. oktobra do 11. hodiny 6. oktobra ktosi kradol na Razusovej ulici v Brezne v byte na 7. poschodi. Bez pouzitia nasilia nezistenym sposobom a predmetom otvoril dvere bytu a odniesol si 39 000 korun. Trestneho cinu porusovania domovej slobody sa dopustil aj zlodej, ktory sa 6. oktobra predpoludnim podobne dostal do bytu na 6. poschodi v Brezne a ukradol 2700 korun.

Desat Ciernobalocanov - 30-rocny Branislav H., 25-rocny Milos B., 28-rocny Jozef B., 41-rocny Jozef P., 37-rocny Juraj H., 30-rocny Milan D., 39-rocny Jozef D., 40-rocny Peter B., 39-rocny Branislav M., 29-rocny Marek B. - ma na svedomi rozobratie a kradez asi sto kusov betonovych prefabrikatovych kociek tvoriacich zlab na odtok vody. Pachatelia tym Obecnemu uradu v Ciernom Balogu sposobili skodu za 20 000 korun. Zlodejov, ktori su stihani na slobode, usvedcili prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu. Cast ukradnutych kociek uz pouzili a zbytok museli vratit.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 7. oktobra vzniesol obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi voci 28-rocnemu Jozefovi T. z Banskej Bystrice, ktory prechodne byva v Bacuchu. Je dovodne podozrivy, ze 7. oktobra o tristvrte na pat rano v garazi pri rodinnom dome v Bacuchu fyzicky napadol svoju staru mamu. Rukami ju strkal a sacal, pricom sa jej vyhrazal smrtou. Ked mu v tom jeho matka chcela zabranit, aj jej sa vyhrazal. Obe zeny zo strachu usli do dolnej casti domu, kde nasilnik nesetriac nadavkami a vyhrazkami vnikol a rozbil sklenenu vypln dveri. Ked matka telefonicky privolala pomoc, fyzicky ju napadol. Pred prichodom hliadky dalsim utokom Jozefovi T. zabranil jeho o desat rokov mladsi brat.

Nabijacku k mobilnemu telefonu, dve retiazky zo zlteho kovu, styri prstene zo zlteho kovu a sto korun si odniesol zlodej z bytu na Ulici SLN v Brezne. Stalo sa tak v case od 5. do 7. oktobra, kedy nezistenym sposobom a predmetom bez zjavnych znamok nasilia otvoril zamknute vchodove dvere bytu a kradol. Skoda, ktora vznikla kradezou veci, predstavuje 12 900 korun.

Tridsatosemrocny Jaroslav M. z Brezna 9. oktobra o stvrtej popoludni v Zadnych Halnoch po predchadzajucej hadke nadaval a vyhrazal sa svojej druzke, s ktorou byva v spolocnej domacnosti. Zena v obave o svoj zivot usla. Ked sa vratila, druh jej opat nadaval, urazal ju a vyhrazal sa, ze ak odide, zabije ju. Na ceste ju opat napadol, pri pade nastastie neutrpela ziadne zranenie.

Asi pod ruskom desiatej oktobrovej noci na Razusovej ulici v Brezne vycinal autickar. Zmizol tam zaparkovany hnedy Fiat Uno so statnou poznavacou znackou BBI 02-90. Majitelka auta z Brezna utrpela kradezou skodu za 70 000 korun.

V cele policajneho zaistenia v Podbrezovej skoncil 45-rocny Milan L. z Brezna. Deviateho oktobra o pol piatej popoludni podnapity nadaval a zabitim sa vyhrazal svojmu synovi . Napadol aj svoju byvalu manzelku a obom sa vyhrazal smrtou. V strachu o svoj zivot poziadali o pomoc policiu.

Pravdepodobne v noci zo 6. na 7. oktobra sa na Ulici SLN v Brezne odohrala kradez vlamanim do Skody Fabie, ktora bola zaparkovana pred vchodom. Zlodej z vozidla po rozbiti skla na okne zadnych pravych dveri ukradol autoradio s CD prehravacom. Majitelovi z Brezna kradezou sposobil skodu vo vyske 5000 korun a poskodenim auta 1220-korunovu skodu. Tej istej noci takym istym sposobom vykradli aj Skodu Favorit na Razusovej ulici v Brezne. Aj z tohto auta chyba autoradio. Skodu vycislili dovedna na 8000 korun.

(vp)

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. oktobra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Stanislava Pribylinova z Helpy, Dominika Skultetyova z Podbrezovej, Lucia Kohutova z Brezna, Ema Stefancikova z Brezna, Katarina Potkanyova z Cierneho Balogu, Lenka Tazka z Brezna, Livia Giertlova z Brezna, Daniel Auxt z Cierneho Balogu, Simon Giertl z Cierneho Balogu, Kristina Eremiasova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Blazena Kudelkova (77) z Valaskej, Vladimir Pancik (46) z Cierneho Balogu, Vaclav Kortan (78) z Valaskej, Rozalia Babicova (75) z Valaskej, Rudolf Ret (66) z Brezna, Maria Gynicova (52) z Helpy, Michal Berak (58) z Helpy, Dominik Demeter (73) z Predajnej, Jiri Svorc (59) z Brezna, Margita Salkova (77) z Brezna, Maria Gazdikova, rodena Svantnerova (90) z Banova.

 

150

V prvy oktobrovy piatok po dopravnej nehode na krizovatke ulic Razusova a Svermova v Brezne vycistili vozovku. Na druhy den pomocou navijaka vytiahli z Vajskovskeho potoka v Lopeji Skodu Octaviu a nalozili ju na auto odtahovej sluzby. Zaevidovali dva falosne poplachy - na namesti vedla predajne elektro sa z kotolne na pevne palivo nastastie len dymilo, v druhom pripade im lekari nahlasili, ze v oblasti medzi Hornou Lehotou a Krpacovom sa po havarii nachadza zranene malolete dieta, po doslednom prehladani objektu nikoko nenasli. V utorok ich z tiesnovej linky 112 poziadali o pomoc pri otvoreni bytu na Ulici CSA v Brezne. V Piesku zo zahradky zeriavom vytiahli havarovany Opel, prevratili ho na kolesa, odpojili akumulator, nehoda sa obisla bez zraneni.

 

155

Dva vaznejsie pripady zaznamenali prveho v piatok – pred obedom do breznianskej nemocnice prepravili so zlomenou nohou a otrasom mozgu starsiu zenu, ktoru v Podbrezovej zrazilo osobne auto, popoludni vystartovali do Lomu nad Rimavicou, kde sa pravdepodobne s traktorom prevratil muz, utrpel otras mozgu a zlomeniny rebier. Zapisanych je dovedna 32 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k mozgovym prihodam, po 3 k urazom a k brusnym prihodam, 9 k inym pripadom a 1 prevoz do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

611654

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost na cestach hlavne v skorych rannych hodinach, kedy prevlada hmla. Po dopravnych nehodach odtiahli dve vozidla, prepravili z Dubovej do Brezna Octaviu s defektom, z Brusna do Zavadky Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, z Krpacova do Piesku Renault s poruchou elektroniky. V Brezne a v Myte pod Dumbierom otvorili Feliciu a Octaviu, v ktorych si majitelia zabuchli kluce.

 

Horska sluzba

6195326

Na horach prevladalo pekne slnecne pocasie, co na turistiku vyuzili aj obdivovatelia jesennej prirody. Clenovia Horskej zachrannej sluzby v utorok a v stredu uspesne absolvovali kondicne previerky v Malej Fatre na Velkom Rozsutci. V prych oktobrovych dnoch nezaznamenali ziadnu patraciu akciu ani uraz.

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 11. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Kanova zo Zavadky nad Hronom.

Za tichu spomienku dakujeme vsetkym, ktori ju poznali, nezabudaju a spominaju s nami.
S laskou a uctou spominaju deti s rodinami.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.
Dna 11. oktobra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil v patdesiatom roku svojho zivota moj manzel a otec

Dusan Vagner z Predajnej.

S uctou a laskou spominaju manzelka Irena, synovia Dusan a Miroslav, nevesta Katka, vnucky Lucka a Silvika.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 11. oktobra uplynulo tridsat rokov odvtedy, co nas opustil otec

Jozef Daucik.

S laskou spomina manzelka a styri dcery s rodinami.

...

Hoci si odisla a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 15. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej mamicky

Marie Sagatovej.

S laskou spominaju dcery Marcela, Margita s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Len kyticku kvetov ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 16. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustila nasa mamicka

Angela Bubelinyova z Bacucha.

S laskou a uctou spominaju deti s rodinami.

...

Dotlklo tvoje dobre a laskave srdce, stichol nas dom a ty nasa draha mamka nam chybas v nom.
Dna 17. oktobra uplynie smutne prve vyrocie umrtia nasej mamky

Anny Chudikovej z Hronca.

S laskou spominaju dcery Zdenka, Blanka a Anka s rodinami a sestra Maria.

 

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 6. oktobra odprevadit na poslednej ceste nasho

Vladimira Pancika z Cierneho Balogu – Dobroce.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.
Smutiaca rodina

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Tento tyzden mate vsetky rozhodnutia vo vlastnych rukach. Pri troche snahy dokazete jedine vy istu vec udrzat pod kontrolou, a to je viac nez potrebne.

Byk

Vase usilie v oblasti lasky coskoro prinesie svoje ovocie a vsetci okolo budu prekvapeni, ako sa vam snaha v tomto smere vyplatila.

Blizenci

Nerozptylujte svoju pozornost na vsetky svetove strany, zabudnite na detaily a venujte sa tento tyzden iba klucovo dolezitym veciam!

Rak

Nic sa nesnazte hned a okamzite napravat. Vsetko potrebuje svoj cas. Nakoniec – situacia sa skonsoliduje rychlejsie, ked nebudete “pichat do osieho hniezda”.

Lev

Menej hladte do zrkadla a viac sa zaoberajte svojim okolim. Myslite prilis casto na seba a zabudate na tych, co vas robia spokojnymi a stastnymi.

Panna

Teraz bude s vami radost spolupracovat. Kazdy, kto sa ocitne vo vasej blizkosti, si vsimne vasu velkodusnost, dobrotivost a nesmiernu taktnost.

Vahy

Ak sa medzi vami a istym clovekom schyluje k ostrej konfrontacii, nestracajte hlavu a snazte sa ziskat cas. Nie je vylucene, ze budu z vas ti najlepsi priatelia.

Skorpion

Pricinu svojich sucasnych tazkosti, nervozity a podrazdenosti hladajte vo svojom zivotnom style, vo svojej rozbehanosti a pretazenosti.

Strelec

V najblizsom case si asi prilis vela priatelskej podpory neuzijete. Najde sa toho dost, co moze byt nielen vasim neprajnikom, ale i tym, ktori vas doteraz podporovali, “trnom v oku”.

Kozorozec

Darmo sa budete namahat vedome usmernovat city. Planety vas donutia brat vsetko tak, ako to prichadza a pozerat sa na dianie okolo seba viac realisticky.

Vodnar

Cez vikend budete nuteny rozhodovat o spravodlivosti. Nad vsetky malichernosti sa pri tom povzneste, budete to velmi potrebovat.

Ryby

Svojou tohtotyzdnovou nerozhodnostou len “prilejete olej do ohna”. Celkom zbytocne by ste svojim lavirovanim vyprovokovali komplikacie a tazkosti v citovej sfere.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT