16. NOVEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Od popoludnia 5. novembra do rana 6. novembra v Lome nad Rimavicou na Javorine neznamy pachatel bez znamok nasilia vnikol do zamknuteho rodinneho domu. V kuchyni spoza kredenca ukradol dve volne polozene zbrane - brokovu kozlicu a viacranovu gulovnicu. Sestdesiatstyrirocnemu majitelovi legalne drzanych zbrani vznikla ich kradezou skoda asi za 25 000 korun.

V case od 2. do 10. novembra mali nevolanu navstevu v rekreacnej chate na Sedle v katastri Michalovej. Neznamy pachatel najskor odmontoval visiaci zamok na brane oplotenia a vosiel do dvora, kde odkrutil skrutky na ochrannej mrezi vchodovych dveri, ktore vylomil v oblasti zamku. Z vnutra chaty, ktora sluzi na prechodne ubytovanie, ukradol krbovu vlozku. Jej kradezou sposobil 54-rocnemu majitelovi zo Sliaca skodu vo vyske 20 000 korun a poskodenim dveri a krbovej obmurovky 25 500-korunovu skodu.

Na srotovom poli v starom zavode Zeleziarni Podbrezova a. s. 8. novembra rano nasli naslapnu minu blizsie neurceneho povodu. Municiu zabezpecili proti manipulacii a poziadali o pyrotechnicky zasah.

Pravdepodobne v noci zo 7. na 8. novembra na autobusovom nastupisti na namesti v Brezne sa neznamy pachatel vlamal do cakarne, kde sa nachadza ambulantna predajna sviecok a umelych kvetov. Zo stola ukradol kovovu pokladnicu spod registracnej pokladnice s hotovostou. Skodu vycislili dovedna na 3500 korun.

Na ceste v smere Podbrezova - Horna Lehota sa o stvrt na tri nadranom 11. novembra stala dopravna nehoda. Dvadsatpatrocny Peter L. z Osrblia za volantom Skody 105 v lavotocivej zakrute neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, presiel za krajnicu a skoncil v priekope. Jeho 22-rocny spolujazdec utrpel lahke zranenie. Vodicovi, u ktoreho dychovou skuskou zistili pozitie alkoholu (0,79 MG/L), zadrzali vodicsky preukaz. Na aute vznikla skoda asi za 10 000 korun.

V rodinnom dome v Dolnej Lehote sa za bieleho dna v priebehu desiatich minut odohrala kradez. Popoludni 8. novembra dve zeny pod zamienkou podomoveho predaja so suhlasom majitelky vosli do domu. Kym ju jedna zo zien zahovarala, druha z kuchyne ukradla 60 000 korun.

Od popoludnia 12. novembra do nasledujuceho rana v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne sarapatil autickar. Ukradol tam zaparkovanu sivu Skodu 120 s evidencnym cislom BR 882-AF. Jej majitel z Brezna utrpel kradezou skodu za 20 000 korun.

Tri kompletne kolesa s pneumatikami a styri okrasne kryty v noci z 13. na 14. novembra odmontoval ktosi zo Skody Felicie. Majitel auta, ktore bolo zaparkovane na Ulici 9. maja v Brezne, prisiel kradezou o 12 000 korun.

Z uzamknutej garaze pri novostavbe rodinneho domu na Polnej ulici v Brezne nezistenym sposobom v case od 13. do 14. novembra neznamy pachatel ukradol elektricku priklepovu vrtacku Bleck Decker, akumulacnu vrtacku Bosch, ponorne cerpadlo a visiaci zamok, vsetko dovedna za 20 000 korun.

Pod ruskom strnastej novembrovej noci v Lopeji ktosi vosiel do neoploteneho objektu firmy z Predajnej a bez znamok nasilia z chlieva ukradol dve 300-kilogramove jatocne osipane. Skodu vycislili na 15 000 korun.

Na Chalupkovej ulici v Brezne sa neznamy pachatel vlamal do dielne, odkial si odniesol minivezu, rychlovarnu kanvicu, zvaraci agregat a akumulacnu a priklepovu vrtacku. Touto kradezou vlamanim v noci z 13. na 14. novembra vznikla breznianskej firme skoda za 34 000 korun.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Kip Anderson z Brezna, Veronika Giertlova z Brezna, Jan Cipciar z Brezna, Natalia Sentimekova zo Zavadky nad Hronom, Radoslav Bartos z Valkovne, Marek Pustaj z Telgartu, Daniela Spevakova z Bacucha, Ema Pauliakova z Benusa, Anna – Maria Conkova zo Zavadky nad Hronom, Nina Hrickova z Detvy, Jakub Zajko z Myta pod Dumbierom, Tatiana Gallova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Michal Gordulic (73) z Polomky, Elena Mazurekova (73) z Brezna, Ladislav Novak (74) z Hornej Lehoty, Monika Medvedova (62) z Bystrej, Terezia Krettova (66) z Michalovej, Marcel Baliak (25) z Filipova, Anton Kohut (50) Z Cierneho Balogu.

 

150

V tychto novembrovych dnoch absolvovali len tri vyjazdy. V piatok vystartovali do Cierneho Balogu - Janosovky, kde 2C prudmi zlikvidovali poziar hospodarskej budovy, predbezna skoda je 100 000 korun. Na druhy den ich zo SLN v Brezne poziadali o otvorenie bytu, na ktorom sa zabuchli dvere. V Podbrezovej doslo k dopravnej nehode, pri ktorej vodic so Skodou 105 narazil do plechovej budy. Hasici odpojili akumulator, vozidlo nalozili na auto odtahovej sluzby a privolali lekarov, ktori do nemocnice previezli jednu lahko zranenu osobu. Pripad je v setreni policie, pretoze islo o odcudzenu skodovku.

 

155

V rannych hodinach v pondelok lekarov privolali do Dubovej, cast Zamostie, kde z vlaku cestujuci uvideli lezat na zemi pri zeleznicnej trati nejaku osobu. Po prichode na miesto zachranari zistili, ze islo o 15-rocne dievca, ktore s poraneniami hlavy previezli do breznianskej nemocnice, neskor ju prepravili do Banskej Bystrice. Dovedna zaznamenali 31 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5 k neurologickym prihodam a k inym pripadom, 4 k urazom a 5 pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 745988
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby asistovali pri troch dopravnych nehodach, riadili premavku, po havariach odtiahli z Hronca do Cierneho Balogu Favorit, z Kokavy do Brezna Mazdu, z Podbrezovej do Osrblia Skodu 120. Postarali sa o vozidla s poruchou motora, s poskodenou polosou a z Hronca do Podbrezovej prepravii ukradnuty Favorit. Upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost v skorych rannych hodinach, kedy je hmla.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V sobotu sa v Lopeji uskutocnilo skolenie dobrovolnych zachranarov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby v ramci metodickeho dna v Jasnej nacvicovali skladanie ludi z novej sedacky v pripade poruchy a pocas tyzdna absolvovali lekarske prehliadky. Vo vysokohorskom prostredi je mierny poprasok snehu, turistov je pomenej.

 

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 11. novembra uplynulo desat rokov od umrtia

Stefana Fatuna z Brezna.

S laskou spominaju synovia Peter a Stefan s rodinou.

...

Hoci si odisiel a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 16. novembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Stefan Ridzon z Brezna.

S laskou spomina cela rodina.

...

To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie. V srdci nam bolest zostane a iba spominanie.

Dna 17. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila stara mama

Augustina Roskova z Brezna.

S uctou a laskou spomina vnucka Zuzka s manzelom Lubkom a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 18. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Juraja Misaniho z Myta pod Dumbierom.

S laskou a uctou spomina manzelka Bozka, syn Miroslav, dcery Miroslava a Jaroslava s rodinami.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 19. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Petra Stastneho z Brezna.

S laskou spominaju manzelka s dcerou a synom.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 21. novembra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasho stareho otca

Jana Longauera z Lopeja.

S laskou spominaju vnucky Janka, Ivetka a Alenka s rodinami.

 

Blahozelania

Dna 14. novembra uplynulo styridsat rokov odvtedy, co nasi rodicia a stari rodicia

Maira a Pavol Faskovci z Helpy

uzavreli manzelstvo.
Do dalsich rokov vela zdravia, spokojnosti a radosti z vnucat uprimne vinsuju syn Stanislav a syn Peter s manzelkou, detmi Petkom a Terezkou, dcera Martina s manzelom a syncekom Martinkom.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel: 0905 199230

Baran

Tento tyzden sa pre vas zacne relaxacne. Oddychujte a nestresujte sa. Ak sa vam v praci vyskytnu problemy, pouzite zdravu logiku a um. Budete rad v prirode a cvicte jogu.

Byk

Sustrette sa na vasu pracu a povinnosti. Vzniknute napatie vas dost prekvapi. Tento cas vam pomoze prezit kolektivny relax. Laska vam moze ukazat ziarlive sceny. Dajte si pozor na prechladnutie.

Blizenci

Prichadza kludne obdobie prace. Mozete sa viac uvolnit. Navstivte so svojou laskou divadlo alebo kulturne podujatie. Dajte si pozor na alkoho, moze vam uskodit.

Rak

Mozete zazit velku hanbu. Prezijete ju vsak celkom dobre, pretoze mate silne sebavedomie. V laske cakajte novinky. Mozete mat dalsie dieta, co vas moze prekvapit. Vikendujte v domacom klude a kruhu rodiny.

Lev

Mate dobre obdobie na lasku aj na pracu. Nemoze vas nic rozrusit. Pouzivajte viac intuiciu, dvolte si dobru zavabu a vacsi relax. Dajte si pozor, aby ste sa zabavy “neprejedli”.

Panna

Mozete prezit vela stastnych chvil so svojou laskou. Mate dobre obdobie na spolocne byvanie a planovanie rodiny. Nezabudajte na humor a na cvicenie.

Vahy

Nebojte sa studovat a vzdelavat sa. Je vhodne obdobie na zmenu prace a na uvedomovanie si svojich schopnosti. Hviezdy vam pomozu. V rodine moze niekto ochoriet, len sa nestresujte.

Skorpion

Emocie v tomto tyzdni budu hrat hlavnu ulohu. Mozete byt podrazdeny, ale dajte si pozor, aby ste si nenarobili problemy s laskou. Vikend bude vydareny a uspesny. Pozor na cestach!

Strelec

Mozete mat vela jednani o buducej praci aj o zmene byvania do zahranicia. Mozete planovat, do troch mesiacov vam pride pozitivna odpoved. Nebojte sa riskvoat, vynutze si viac lasky.

Kozorozec

Pozrite sa na vase okolie a rychle sa zorientujte. Mate moznost odist od minulych zlozvykov. Pocuvajte viac vasich anjelov. Verte im, ze vas nechcu sklamat.

Vodnar

Prijemne zmeny vas cakaju v sukromnom zivote. Nebojte sa prejavit svoje city a budte skromny k vasim snom. Pracu mozete odat na chvilu bokom, pretoze tam je vsetko v poriadku.

Ryby

Pozor na zdravie, na psychiku a na prijatie informacii. Je dobre uzit si predlzeny vikend, chodte do prirody a zacvicte si fitness. Mate sancu zoznamit sa s novou laskou.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT