15. MAREC  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V uplynulych dnoch pohorelski policajti vypatrali pachatela trestneho cinu kradeze. Vlani v novembri sa 14-rocny mladenec z Helpy vlamal do neobyvaneho rodinneho domu 73-rocnej majitelky. Zo sporaka ukradol sest liatinovych platni, liatinove dvierka a plechovu ruru, ktore predal.

Policia patra po neznamom pachatelovi, ktory 7. marca o tretej rano na Ulici CSA v Brezne zapalil odstavene osobne auto Ford Focus. Na vozidle 45-rocneho majitela vznikla skoda asi za 300 000 korun, ked uplne zhorel interier a karoseria. V aute zaistili vecne stopy, ktore budu podrobene kriminalistickemu skumaniu. Okolostojace vozidla poziar neposkodil. K pricine poziaru sa vyjadri poziarny technik.

Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal 9. marca do vazby 37-rocneho Petra M. z Brezna, ktoreho policia obvinila z trestnych cinov vytrznictva a kradeze. Tento sestkrat sudne trestany muz v rannych hodinach 5. marca v Magic klube v Brezne bezdovodne fyzicky napadol 20-rocneho a 19-rocneho muza a 16-rocnej dievcine ukradol mobilny telefon za 9000 korun.

V noci z 8. na 9. marca sarapatil zlodej v areali noveho cintorina v Brezne. Vlamal sa do satne zamestnancov cintorina, odkial odniesol lopatu a furik a poskodil elektricku akumulatorovu pec. Za sebou nechal skodu za 4500 korun.

Deviateho marca vo vecernych hodinach v budove zimneho stadiona v Brezne vycinal vandal. Tri stvrte hodina mu stacila na to, aby poskodil automat na kavu. Spolocnosti z Kezmarku sposobil skodu asi za 50 000 korun.

Nie najkrajsie spomienky z pobytu v Krpacove si odnesu tri zeny z Prahy, Bratislavy a zo Ziliny, ubytovane v rekreacnej chate, ktore 9. marca ktosi okradol. V lupe za 16 300 korun sa nachadzali ich osobne veci. Okrem toho zlodej na zariadeni nechal skodu za 6800 korun.

Bez znamok nasilia z uzamknutej satne v budove Strednej priemyselnej skoly v Brezne v case od 7.45 do 8.30 hodiny neznamy pachatel odniesol mobilne telefony, penazenky a osobne doklady deviatich studentov. Skodu vycislili dovedna na 26 640 korun.

Obvineniu z podpory a propagacie hnuti smerujucich k potlaceniu prav a slobod obcanov celi doteraz netrestany 20-rocny Marek K. z Predajnej. Dvanasteho marca rano tento mlady muz na autobusovej stanici v Banskej Bystrici prejavoval sympatie k fasizmu. Na krku mal ciernu satku s nasivkou keltskeho kriza. Je to uz jeho druhy pripad, ked koncom februara mal na banskobystrickom namesti oblecenu bundu so znakom SONNENRAD a na lavom spanku vytetovany znak SS. Mladika, ktoremu hrozi vazenie na jeden az pat rokov, stihaju na slobode.

(lp)

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Jana Harvanova z Polomky, Barbora Ollerova z Nemeckej, Hana Bubelinyova z Cierneho Balogu, Rene Srnka z Bravacova, Elena Horvathova z Nemeckej, Miroslav Koncos z Rimavskej Pily, Aneta Mihova z Brezna.

Opustili nas_image 

 

Julius Stulrajter (60) z Brezna, Jozef Takac (65) z Brezna, Stanislav Kopis (70) z Podbrezovej, Michaela Pokosova (3 tyzdne) z Brezna, Stefan Kovacik (87) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Berakova (63) z Helpy, Ondrej Fedor (74) z Pohronskej Polhory, Emilia Horkava (85) z Nemeckej, Jan Chudik (50) z Helpy.

150

Hasici v tychto marcovych dnoch absolvovali dovedna pat vyjazdov. V Brezne a v Benusi vytiahli na cestu osobne auto a tahac, ktore boli mimo vozovky. Asi 300 000-korunovu skodu zaznamenali po poziari Fordu v objekte dopravnych prostriedkov v Brezne. V utorok vystartovali do Hornej Lehoty, kde uhasili horiaci stary matrac v provizornom dome. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar v povalovych priestoroch rodinneho dvojdomu v Benusi.

155

V piatok v obednajsich hodinach na zeleznicnom priecesti v Nemeckej vlak zachytil 42-rocnu zenu. So zranenim pravej dolnej koncatiny ju lekari previezli do breznianskej nemocnice, kde sa podrobila operacii. Dovedna zaevidovali 34 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k neurologickym pripadom, 3 urazom, po 4 k brusnym prihodam a k inym pripadom, 1 k umrtiu a 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Dopravnych nehod v tomto tyzdni bolo nastastie pomenej. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po havarii Suzuki z Tisovca do Banskej Bystrice, v Bacuchu vytiahli na cestu Skodu 120. Pomoc poskytli vodicom osobnych vozidiel s poruchou motora a elektroniky, previezli do srotu Lanciu. Prepravili zhoreny Ford a v Ciernom Balogu pomohli majitelovi Peugeota so zamrznutym motorom.

Horska zachranna sluzba
6195326

Vo vysokohorskom prostredi prevladalo nepriaznive pocasie, fukal silny vietor a snezilo, co odradilo od lyzovania ci snoubordovania milovnikov bielych sportov. Aj napriek tomu clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc asi piatim lyziarom, dvaja instruktori absolvovali skolenie v Zapadnych Tatrach.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom a znamym, ktori prisli dna 1. februara odprevadit na poslednej ceste nasu mamu a staru mamu

Valeriu Zahorcovu.

Smutiaca rodina

 

Blahozelania

Dna 17. marca si pripomenieme styridsatpat rokov spolocneho manzelstva

Marie Zlukyovej, rodenej Sevcovej a Frantiska Zlukyho z Bacucha

a zaroven nasa draha mamicka oslavi krasne zivotne jubileum sestdesiatpat rokov.
Zelame vam vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame vam, aby sa vam z tychto darov co najviac dostalo.
Zo srdca zelaju syn Jozef a dcera Lubka s rodinami.

K krasnemu sviatku ti prajeme plnu naruc sviezich dni naplnenych radostnymi chvilami v kruhu blizkych a priatelov.
Dna 15. marca oslavi patdesiate narodeniny moj brat

Jozef Cunderlik.

Vsetko najlepsie zela sestra Eva s rodinou.

SPOMIENKY

Dna 10. februara uplynulo devatnast rokov odvtedy, co nas opustila

Anna Kassova, rodena Kovalikova z Brezna

a 19. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Augustina Kassu.

Spomina syn s rodinou a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov ti na hrob mozem dat, pokojny spanok ti priat a s bolestou na teba spominat.
Dna 14. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Ondrej Muco z Brezna.

S laskou spomina manzelka a dcery Alena, Vlasta, Blanka s rodinami.

Aj ked ma uz nikdy nepohladia tvoje ruky, neprivinies si ma do svojho narucia a nepohladis moju drobnu hlavku, spominam si na teba prastarka

Maria Giertlova

v mene mojich najblizsich dna 15. februara, kedy uplynulo tridsatdva rokov od tvojho umrtia.
Kto ste ju poznali ako veducu predajne Mliekaren na Kuzmanyho ulici, venujte jej tichu spomienku.
Polrocna pravnucka Dominika a ostatna spominajuca rodina.

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 25. februara sme si pripomenuli velmi smutne prve vyrocie umrtia mojho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Danu z Valaskej.

Smutiaca rodina

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 26. februara uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas otec

Julius Molcan

a dna 6. marca sme si pripomenuli nedozite osemdesiate druhe narodeniny nasej mamy

Gabriely Molcanovej z Valaskej.

S laskou spominaju dcery Anna, Eva s manzelmi, vnucky Silvia s manzelom, Veronika, Dominika, vnuk Svetozar s manzelkou, pravnucata Zofia a Jergus.

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 8. marca sme si pripomenuli dvanaste vyrocie umrtia a dna 9. aprila si pripomenieme nedozite sestdesiate narodeniny nasho manzela, otca, stareho otca

Milana Stankovica z Brezna.

S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 13. marca sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia dcery, sestry, svagrinej, mamy, manzelky

Janky Galovicovej, rodenej Trajtelovej.

S laskou spomina mama, sestra s rodinou a manzel s detmi.

Hoci ste odisli bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na vas ostanu navzdy v nas.
Dna 18. marca uplynie smutnych desat rokov odvtedy, co nas opustili nasi drahi

Janka, Peter, Petrik a Ondrej Vanikovci z Predajnej.

S laskou spominaju dcery, matky, sestry, bratia, svagrine, svagrovia a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Otvaraju sa vam nove moznosti, nove sance spojene s pracou a s financiami. V partnerskych vztahoch moze vypuknut vymena nazorov a osudova hadka. Ked je to alkohol, reagujte spravne.

Byk
Mate pocit, ze na vas nikto nemysli a nema zaujem. Mate financne komplikacie. Riesenie najdete v zabudnutom kamaratovi. Laska vam funguje, len doma vam je stale malo citov.

Blizenci
Radi sa trapite nad malickostami. Vznikne napatie, ktore budete musiet riesit mlcanim a prejavit svoju skromnost. Rychlo sa viete vycerpat, preto pouzite energiu prirody. Chvila stastia vas este caka.

Rak
Vasa emocionalnost a impulzivnost je velmi velka a moze vam uskodit. Potrebujete navstivit vasich dobrych kamaratov, zostavit dobry plan a dat si dlhodobe predsavzatie. Nezabudnite na vasu lasku.

Lev
Mate moc a moznost drzat ju v rukach! Budte spravodlivy! Ked budete chciet vela, malo dostanete. V partnerskych vztahoch si urobte “jarne upratovanie”. Mozete ziskat vacsiu vyhru.

Panna
Pracovny tyzden zacnete aktivne s mensimi prekvapeniami. V sukromnom zivote potrebujete viac verit svojmu partnerovi a spolocne oddychovat. Dajte si pozor na prechladnutie a na bolesti v krizoch. Mozete ist na pracovnu cestu.

Vahy
V praci ste uspesny clovek. Dostavate stale nove ponuky prace, ste uspesny aj v skuskach. Vyvinte v sebe vacsiu rozhodnost a davajte si pozor na jazyk. V partnerstve vsetko funguje tak, ako ma byt. Nezabudajte na relax.

Skorpion
Dostanete pozvanie na dolezitu udalost, ktora ma riesit vase dedicstvo a financie. Netrapte sa, vsetko sa spravodlivo vyriesi. Mozete zmenit pracu, alebo rozposlat ziadosti. Mali by ste byt spokojny s atmosferou, ktora vladne vo vasom dome. Stretnete vasho davneho znameho.

Strelec
Prichadzaju zodpovedne a dost tazke casy, ktore mohli vzniknut kvoli vasim konkurencnym firmam alebo aj konkretnym osobam. Doma v rodiny budete skroteny, viac analyzujte situaciu. Cez vikend chodte na lyzovacku.

Kozorozec
Mate dobre obdobie na radost a uspech. Hviezdy vam dopraju moznost na dobry nakup a zlepsenie v majetku. Mozete poziadat o ruku vasu lasku a planovat svadobnu cestu. Pozor na zaludok a tazke jedlo.

Vodnar
Mate vela povinnosti a okolo vas je vela udalosti. Ste schopny vydrzat tieto burlive dni. Vasa energia je silna a dokaze rozohriat aj ostatnych ludi. Doma neziarlite na svojich blizkych a nebudte na nich taky prisny.

Ryby
Pracovny cas vam rychlo uteka. Mate dost zodpovednosti. Niekto z vasho okolia vas moze nahovorit na financne operacie, alebo vlozenie penazi. Laska vam moze doniest velke prekvapenie a urobi pre vas vsetko, co si len prajete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT