30. MAREC  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Osemnasteho marca sa ktosi vlamal do bytu na prvom poschodi rimskokatolickej fary v Brezne. Odniesol si dva mobilne telefony bezmala za 16 500 korun. Na zariadeni nechal zlodej 500-korunovu skodu.

Policia v Brezne patra po neznamom pachatelovi, ktory sa v case od 14. hodiny 19. marca do 6.30 hodiny 21. marca vlamal do predajne potravin v Drabsku. Ukradol tam rozne potraviny, stravne listky a z plechovej pokladnicky zabudovanej v stene 33 250 korun. Spotrebnemu druzstvu Coop Jednota Brezno sposobil kradezou a poskodenim zariadenia skodu za 161 000 korun.

O desiatej vecer 23. marca na stanovisti pri otocke autobusov na sidlisku Mazornikovo v Brezne 21-rocny Milan M. z Brezna fyzicky napadol 15-rocneho chlapca. Udieral ho do brucha a vyhrazal sa mu zabitim. Milana M. stihaju za trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi.

Na zaklade rozhodnutia sudcu Okresneho sudu v Brezne do Ustavu na vykon vazby v Banskej Bystrici 23. marca umiestnili 49-rocneho Petra C. z Valaskej. Dopustil sa trestneho cinu falsovania a pozmenovania verejnej listiny, uradnej pecate a uradnej uzavery, pretoze falsoval a pozmenoval cestovne pasy, vodicske a obcianske preukazy. Okrem toho ma na rovasi aj zanedbanie povinnej vyzivy.

Desat minut po polnoci 24. marca pohorelska policajna hliadka zadrzala 40-rocneho Juraja R. z Cierneho Balogu prave vo chvili, ked sa nasilim pokusal vniknut do budovy Obecneho uradu v Bravacove. Juraja R. stihaju na slobode.

Dvadsiateho tretieho marca od 17. do 22. hodiny v Mlynnej doline v Myte pod Dumbierom sa ktosi vlamal do objektu konice, ktora sluzi ako prechodne ubytovanie. Odniesol si motorovu pilu Husqvarna 365, cim jej majitelovi z Banskej Bystrice sposobil skodu za 35 000 korun.

V case od 26. do 28. marca nevolany host navstivil budovu na Chalupkovej ulici v Brezne, kde vylomil vchodove dvere a vosiel na prve poschodie. Z kancelarie tam sidliacej firmy ukradol LCD monitor, digitalny fotoaparat a sperky, cim ich majitelke sposobil skodu za 46 000 korun. Az 240 000-korunovy lup si odniesol z vedlajsej kancelarie patriacej majitelke z Banskej Bystrice.

Z trestneho cinu vytrznictva 28. marca obvinili 21-rocneho Michala L. z Brezna. Toho isteho dna o tri stvrte na pat popoludni pri ihrisku na Mazornikove fyzicky napadol o rok mladsieho mladenca. Udrel ho pastou do tvare, cim mu sposobil asi tyzdnovu praceneschopnost. Michala L. zadrzali a umiestnili v cele predbezneho zadrzania v Podbrezovej.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Linda Palockova z Predajnej, Kristian Drnaj z Cierneho Balogu, Dorota Slivkova z Valaskej, Simon Bartos zo Sumiaca, Emma Wagnerova z Hornej Lehoty, Svetlana Harvanova z Telgartu, Ema Mikloskova z Brezna, Jana Bartosova z Brezna, Fabian Reisinger z Podbrezovej, Barbora Pokosova z Brezna, Kristian Oksa z Lopeja.

 

Opustili nas_image 

 

 

Vladimira Ruzickova (20) z Brezna, Vojtech Hrasko (67) z Brezna, Jan Morozuk (93) z Valaskej, Jan Dobos (68) z Lopeja, Katarina Stulajterova (43) z Brezna, Terezia Medvedova (75) z Brezna, Olga Ferenczova (60) z Jelsavy, Jan Cevar (48) z Jasenia, Ladislav Majer (70) z Brezna, Pavel Ridzon (83) z Drabska, Anna Durcova (86) z Valkovne, Jaroslav Giertl (45) z Valaskej, Ing. Dusan Brozman (78) z Brezna.

 

150

Hasici absolvovali vyjazdy len v piatok a v sobotu, ostatne dni boli pokojne. Starosti im narobili hlavne ladove zatarasy na celej dlzke vodnych tokov. Na Budovatelskej ulici sa vzpriecili ladove kryhy, v spolupraci so zamestnancami Povodie Hrona vycistili koryto. Na Banisku len sledovali situaciu a v Ciernom Balogu bol vyhlaseny treti stupen povodnovej aktivity. V sobotu v Zavadke nad Hronom zatopilo zubnu ambulanciu, preto odcerpali vodu, v Benusi, cast Filipovo pristupili k odstrelom ladovych kryh.

 

155

V tychto marcovych dnoch lekari nezaevidovali ziadne vazne zranenia. V statistike vyjazdov RZP je ich dovedna zapisanych 28, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 2 k brusnym prihodam a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 4 k inym pripadom, 5 k mozgovym prihodam, po 1 k urazu a k plucnej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po dopravnej nehode jedno vozidlo. Pomohli vodicovi Forda s poruchou zadnej napravy, prepravili Renault so zablokovanymi brzdami z Dolnej Lehoty do Podbrezovej, postarali sa o Skodu 130 s poskodenou zadnou polosou. Previezli do srotu v Brezne dve skodovky, kombajn z Brezna do Ziaru nad Hronom a ukradnutu Octaviu na policiu.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli pomoc viacerym lyziarom, zaznamenali urazy ako zlomeninu predkolenia ci vyklbene rameno. Skonstatovali, ze turistov obdivujucich pomaly sa prebudzajucu prirodu je pomenej, teplym a slnecnym dnom bola streda.

 

Podakovania

Dakujeme priatelom, znamym, vedeniu hotelovej akademie a spoluziakom za zmiernenie nasho neopisatelneho smutku pri poslednej rozlucke s nasou milovanou

Vladkou.

Smutiaca rodina s priatelom

Dakujeme pribuznym, priatelom, znamym a susedom, ktori dna 22. marca odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Ladislava Majera z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
Dna 16. marca uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, matka, stara a prastara mama

Emma Trepacova z Brezna.

Ticho spominaju vsetci pribuzni.

Dna 22. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mamka, stara mamka a babicka

Lydia Kochanova z Myta pod Dumbierom.

Vsetci, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu modlitbicku.

Ako tisko zila, tak tisko odisla. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme jej davali naposledy zbohom. To, ze cas rany zahoji, je iba klamne zdanie. V srdci nam bolest zostane a iba spominanie.
Dna 28. marca uplynie rok od smrti nasej mamy, starkej a babky

Marie Brozmanovej z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou a uctou spominaju synovia Dusan a Jan s manzelkami, vnucata s rodinami a pravnucata.

Kyticku kvetov na hrob davame, v modlitbach s laskou na teba spominame.
Dna 28. marca sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Antona Hanka z Valaskej.

Neustale spomina dcera Anka s rodinou, s bratom Marianom a dcerou Alicou s rodinami.

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 28. marca sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Rudolfa Svantnera z Brezna – Mazornikova.

S tichou spomienkou spomina manzelka s rodinou.

Osud nevrati, co vzal, ostali len spomienky a zial.
Dna 31. marca si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Anny Ujmicovej z Brezna.

S laskou spominaju sestra Maria, neter Maria, synovec Zdeno s rodinami a krstny syn Jan s rodinou.

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 31. marca si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia

Marie Belkovej z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou spominaju dcery Alena, Slavka, Miladka s rodinami.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chybas v nom.
Dna 1. aprila si pripomenieme smutne druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Skodu z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou spomina manzelka, synovia Jozef a Ivan s druzkou a synom Ivanom, vnucata Jozko, Monika, Lenka, Maria, pravnucata Terezka, Dodko, David, bratia Janko a Vlado s rodinami.

Dna 1. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil otecko

Jozef Giertl z Cierneho Balogu – Komova.

S laskou na neho spominaju manzelka, deti, vnucata, pravnucik Matus a blizka rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 1. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil vo veku tridsatsest rokov

Peter Murin.

Spominaju mama, dcery Petranka, Jolka, syn Breta s rodinami, bratia Stefan, Juraj, Igor s rodinami a ostatna rodina.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran

Tyzden, co prichadza, vam donesie vela prekvapeni. Je dobre obdobie, aby ste boli sikovny, stihli vsetko vybavit a pouzit vasu diplomaciu. V rodine bude pokoj a mozete vela veci riesit s humorom. Je dobry cas na zabavu.

Byk

Praca vam ide, dobre ste si ju nastartovali v predchadzajucich tyzdnoch. V rodine nastane pokoj a harmonia. Vasa polovicka vam bude chciet urobit vsetko, co vam na ociach uvidi. Mozete to neocenit, a tym padnete do priepasti. Cez vikend prijmite navstevnikov a budte stedrejsi!

Blizenci

Niekedy mate pocit, ze sa nudite. Aby ste mali vacsiu zabavu, potrebujete stale ziarlit. Damy sa sklamu vo svojej laske a tie, ktore dlho cakaju na sobas, mozu byt oklamane. V praci neocakavajte velke zmeny, vsetko pojde tak, ako vzdy. Vikend budete na horach a v prijemnej spolocnosti.

Rak

Mate velky elan do prace. Potrebujete sa sustredit na dolezite podujatia. Nalada bude dobra. Stretnutie s vasimi kamaratmi a spoluziakmi bude prekvapujuce. Na chvilu zabudnite na vasu starostlivost o domacnost a na vasu lasku. Vikend prejde v pokoji pri dobrej hudbe. Ten moze vyrusit zaujimavy telefonat.

Lev

Zacnite byt citlivejsi a vnimavejsi. V nejakych situaciach mozete nespravne reagovat. Viac pozornosti venujte domacnosti, kde cez vikend mozete mat navstevu. V praci mozete mat mensie nepokoje a dostat sa do konfliktu. Dajte si pozor na rychlu jazdu, radsej sa castejsie prechadzajte!

Panna

Pracovna cinnost v tomto tyzdni je velka. Ziarite od prace, mate velky elan, len velky pozor na jazyk. Aj na to, na kolko sa otvorite ludom a vasim blizkym. Kto ma partnera, bude mat celkom prijemne zazitky a citit jeho pomoc. Slobodne Panny mozu stretnut sympatie v spolocnosti a priznanie v laske.

Vahy

Mozete zistit nieco, co je dost neprijemne a podvodne. Chysta sa na vas velka burka. Budte pripraveny. Vy to zvladnete, pretoze vasa laska vam pomoze a pomoze vo vasich citoch. Nestracajte vela casu, chodte na internet a hladajte si pracu. Cez vikend sa venujte kvetom a domacim pracam.

Skorpion

V praci vas chvalia, doma ste dobry pomocnik, ale s peniazmi si neviete poradit. Niekedy minate aj na to, co by mohlo pockat. Potrebujete pouzit diplomaciu, aby ste sa mohli vyhybat vsetkemu, co ste niekedy pokazili. Kupte vasej laske kvet, alebo listok do divadla, kina. Vase zdravie vam moze sluzit lepsie, ked budete davat do ust viac vitaminu C. Majte rad svoje telo.

Strelec

Mate moznost stretnut osobu, ktora vam pripomina vasu minulost. Reagujte korektne a opatrne. Moze vplyvat na vas osud. V praci ste uspesna osoba, viete si svoje miesto udrzat. Mozete dostat ponuku na vyssiu poziciu, berte to, aj hviezdy vam do odporucaju.

Kozorozec

Napatie v rodine moze na vas vplyvat depresivne. Trapite sa z toho a neviete to dat zo seba von. Cez vikend potrebujete situaciu napravit, priznat si chybu a ist dalej. V praci je nastastie vsetko pod kontrolou a spravaju sa k vam dobre.

Vodnar

Citite sa unaveny a snivate o horucom lete a o dovolenke. Potrebujete stretnut niekoho, kto by vam dal napad a podporil vas na dalsiu pracu. Ste vasnivy, jar vam v tom pomaha a preto pozor, aby ste len tak lahko nepadli do falosnej lasky. Priroda vas upokoji a pomoze vam vyrovnat sa.

Ryby

Mate nestabilnu emociu. Chcete niekedy vela dokazat a niekedy by ste radsej spali cely den. Chaos vo vasom zivote je bezny. Podporte v sebe to, co vam najviac vyhovuje. Vase okolie vas ma rado, aj takych, aky ste. Manzelstvo funguje. Ziadne vacsie prekvapenie vas necaka, mozete si cez vikend dovolit tortu, alebo nieco sladke. Dobre to padne tym, ktori si nemusia drzat figuru.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT