5. APRIL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 5. do 12. aprila

9. so, 10. ne – VZBURA VO VAZNICI CARANDIRU (Brazilia, MP/15, 19.30) – V roku 1992 vo vaznici Carandiru vypukla seria nepokojov, ktore prerastli do vzbury, o zivot prislo 111 vaznov. Jedina vec dolezitejsia ako sloboda je prezit!

Kam za kulturou

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci Teatriady pozyva: od 14. do 18. aprila do mestskej kniznice na TYZDEN SLOVENSKYCH KNIZNIC – v znameni hesla Nadalej zviditelnovat kniznice, v sobotu 30. aprila o 17.00 na namestie na STAVIAME MY MAJE – oslavy 1. vyrocia vstupu do EU s DFS Stastne detstvo a FS Mostar.

...

Horehronske muzeum na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne do 29. aprila ponuka vystavu prac troch vytvarnicok BATIKA – sucasna tvorba odevnych doplnkov historickou technikou

...

Bombura klub v Brezne v sobotu 9. aprila o 20. h pozyva na ANTICAGE.

...

Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva: v piatok 15. aprila o 17.00 do koncertnej saly ZUS na koncert byvalych ziakov spojeny s vystavou prac byvalych ziakov vytvarneho odboru, pri prilezitosti 45. vyrocia zalozenia skoly v stredu 20. aprila o 17.00 do kinosaly mestskeho domu kultury na slavnostny koncert ziakov, spojeny s vystavou prac ziakov vytvarneho odboru; vstupne je dobrovolne.

...

Astrologicka, numerologicka a chiromanticka Ing. Svetlana Simurdova v utorok 5. aprila o 17.00 pozyva do Mestskeho domu kultury v Brezne (na 2. poschodi v Slovenskej izbe) na prednasku Choroba je vykrik duse.

...

,,EDITH PIAF” V BREZNE!

P. Loiselot (o Edith Piaf): ,,Velka bleda tvar, hlas akoby vyumyvany vsetkymi vodami, co tecu francuzskymi ulicami ... vysla na javisko ... zase tie proste saty ... ruky kazatela ... vylakany pohlad uhybajuci pred vykrikmi nadsenia ...”
Mestske kulturne stredisko v Brezne v utorok 12. aprila o 19.00 pozyva do mestskeho domu kultury na vynikajuci muzikal o dvoch velkych spevackych hviezdach Edith Piaf a Marlene Dietrich s nazvom

EDITH A MARLENE

v podani Divadla Jonasa Zaborskeho z Presova.
Nevahajte a pridte, uvidite pekny pribeh a vypocujte si tie najznamejsie a najkrajsie sansony a piesne.
Vstupenky za 150 Sk su v predaji v Turisticko-informacnej kancelarii v Brezne, c. tel.: 6114221.

...

Slavik Slovenska

Obec Bacuch a Centrum volneho casu v Brezne v stredu 27. aprila o 9.30 v Kulturnom dome v Bacuchu organizuju XV. rocnik okresneho kola sutaze v speve ludovych piesni ziakov zakladnych skol SLAVIK SLOVENSKA.
Sutaz bude sprevadzana vystavkou prac ziakov Zakladnej umeleckej skoly v Brezne. Organizacny vybor okresneho kola sutaze Slavik Slovenska pozyva vsetkych milovnikov spevu ludovych piesni, aby prisli sutaziacich povzbudit.


Dakujeme ...

My, byvali ucitelia – dochodcovia, stravujuci sa v skolskej jedalni pri Zakladnej skole Pionierska 4 v Brezne, chceme vyjadrit uprimne podakovanie riaditelovi skoly Mgr. Lubomirovi Fabusovi, veducej ZSS Viere Mondlovej a vsetkym kucharkam pod vedenim znamenitej Lubice Lacikovej. Chceme podakovat za vyborne obedy, ktore denne pripravuju pre svojich ziakov, zamestnancov, dve materske skoly, ale i pre nas dodchodcov. Stravovali sme sa uz vselikde, ale strava – obedy, ktore nam poskytuje Zakladna skola Pionierska 4 v Brezne, su velmi chutne a pestre, skladba je v sulade so zasadami zdravej vyzivy a hygieny. K obedom pravidelne podavaju ovocie, mliecne a ovocne napoje. Sme radi, ze tu pracuju sikovne a obetave zeny, ktore maju k svojej praci velmi dobry vztah a pre spokojnost vsetkych vkladaju do nej aj svoje srdcia.
Tuto moznost uprimne sa podakovat za velmi chutne obedy vyuzivaju aj vychovavatelky SZS v Brezne. Jedla su pripravene s velkou profesionalitou a laskou, zo srdiecka. Jedalny listok je velmi pestry, jedlo na tanieri je esteticky upravene. Dakujeme Zakladnej skole Pionierska 4 za to, ze nas prijala, pretoze nase deti su odvsadial odstrkovane. Kolektivu skoly prajeme vela zdravia a pracovneho elanu do dalsich dni.


Pridajte sa k nam!

V piatok 8. aprila sa na Slovensku uz po deviatykrat rozziaria mesta a obce zltou farbou kvetu narcisu pod symbolom boja proti rakovine. V Brezne Den narcisov pod heslom Dobrych ludi sa vsade vela zmesti organizuje oddelenie vychovy ku zdraviu, SCK v spolupraci so studentmi strednych, materskych a zakladnych skol celeho okresu. Skusenosti z predchadzajucich rokov potvrdili opodstatnenost tohto hesla. Kazdorocne sa viac ludi zapaja a pridava k tym, ktorym osud chorych na rakovinu nie je lahostajny. Na znak porozumenia, spolupatricnosti a pomoci pacientom sa v tento den ozdobia malym kvietkom narcisu a dobrovolne prispeju do financnej zbierky.
Den narcisov v uliciach mesta Brezna v piatok 8. aprila bude v case od 10.00 do 15.00, a to na pevnych stanovistiach – v nemocnici od 6.00 do 8.30, v obchodnom dome Coop Jednota od 10.00 do 15.00, v Bille od 10.00 do 14.00, po 15.00 budu v zbierke pokracovat breznianski skauti. Organizatori pevne veria, ze aj tento rok sa stretnu s co najvacsim poctom ludi, aby sa heslo Dna narcisov do slova a do pismena naplnilo. Dakuju za akukolvek pomoc a podporu.
Vynos financnej zbierky bude pouzity na podporu programov prevencie, vcasnej diagnostiky, liecby rakoviny a psychosocialnej pomoci chorym na rakovinu a ich rodinam.

 

Svetova zdravotnicka organizacia vyhlasila 7. april za Svetovy den zdravia, tento rok pod heslom Dajme sancu kazdej matke, kazdemu dietatu. Zakladnym zaujmom statov SZO je starostlivost o zdravie matiek, deti a zenam poskytnut bezpecne materstvo. Bezpecny, zdravy porod, starostlivost o novorodenca a dojciacu matku je prvy krok k zdravemu zivotu. Poskytovanie doslednej starostlivosti a podpory dojciacim matkam a novorodencom, ozdravenie rodiny, ako aj ine preventivne aktivity urcite prinesu pozitivne vysledky v celom dalsom zdravom biologickom, ale aj psychosocialnom vyvoji buducej generacie.
V meste Brezne sa na plneni uloh v oblasti zlepsenia zdravia deti a matiek okrem zdravotnych pracovnikov aktivne podiela n. o. Slniecko centrum v spolupraci s oddelenim vychovy ku zdraviu. Pripravuju mnoho zdravotnovychovnych podujati prospesnych pre matky. Ich spolocnym cielom je, aby deti, ktore sa v sucasnosti rodia, boli zdravsie, stastnejsie, aby sa ozdravila rodina, skvalitnila starostlivost o dieta, povzniesla uloha zeny, matky, nositelky zivota.
Sme radi, ze na tychto uslachtilych cieloch sa mozeme podielat.

...

CIVILNA OCHRANA INFORMUJE

Preskusanie prevadzkyschopnosti systemov varovania obyvatelstva
Podla § 3a ods. 4 zakona NR SR cislo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvatelstva v zneni neskorsich predpisov stanovil Urad CO MV SR v piatok 8. aprila o 12.00 dvojminutovym stalym tonom preskusanie prevadzkyschopnosti siete elektrickych siren na uzemi Slovenskej republiky.

...

Slniecko centrum, n o., organizuje 6-tyzdnovy kurz pre tehotne mamicky

h0514a.jpg (14492 bytes)Co vas caka:

- prednaska o prenatalnej psychologii
- kupanie, prebalovanie novorodenca (nie babiky)
- informacie o kozmetike
- prednaska pediatra, gynekologa-porodnika

- dychacie cvicenia
- cvicenie na fitlopte

- relaxacia pre hudbe
- odburavanie strachu z porodu

- poradenstvo pri dojceni
- podporna skupina dojciacich matiek – konzultacie.
Prihlasit sa mozete na tel. c.: 6123890, 0903 043100, 0915 830822, M. Benku c. 1, stary Mazornik.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT