5. APRIL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Dvadsiateho deviateho marca v case od 01.30 do 03.00 hodiny na parkovisku na Sturovej ulici v Brezne vycinal vandal. Na Peugeote 607, ktory patri 26-rocnemu muzovi z Cierneho Balogu, poskodil spatne zrkadlo na strane vodica a poskriabal farbu na lavych prednych a zadnych dverach auta. Skodu vycislili na 30 000 korun.

Obvineniu z pokusu o trestny cin tazkeho ublizenia na zdravi celi 32-rocny Roman S. z Podbrezovej. Popoludni 29. marca v lesiku oproti autobusovej stanici v Podbrezovej napadol svoju 34-rocnu druzku. Dal jej facku, potom ju zvalil na zem a kamenom udrel do hlavy. Sposobil jej opuch a trznu ranu na cele s predpokladanym casom liecenia asi tyzden. Romanovi S. hrozi trest odnatia slobody od dvoch do osmich rokov.

V noci z 29. na 30. marca sa neznamy pachatel vlamal do potravin vo Valaskej. Ukradol registracnu pokladnicu, v ktorej bolo 4000 korun, a rozny potravinarsky tovar. Majitelovi predajne sposobil kradezou skodu za 50 000 korun a poskodenim zariadenia tisickorunovu skodu.

Na miestnej komunikacii v Raztoke 30. marca vecer havaroval 53-rocny vodic Jan S. z Raztoky. Nasledkom neprisposobenia rychlosti jazdy svojim schopnostiam narazil do betonoveho murika rodinneho domu. Pri nehode utrpel zranenie, z ktoreho sa bude liecit asi tri tyzdne. V breznianskej nemocnici nepozornemu vodicovi odobrali krv na zistenie alkoholu, pretoze javil znamky opilosti a navyse nemal pri sebe vodicsky preukaz.

Za trestny cin kradeze policia stiha 22-rocnu Milenu S. z Valaskej. Prveho aprila o tri stvrte na sedem rano prisla za svojim krstnym otcom do Brezna. Do bytu ju vpustila manzelka krstneho otca, ktory v tom case spal v obyvacej izbe. Milena to vyuzila a zo zadneho vrecka nohavic mu ukradla penazenku s hotovostou bezmala 136 tisic korun. Po kratkom rozhovore s jeho manzelkou zlodejka odisla. Pri odchode pred cinziakom peniaze vybrala a penazenku zahodila. Policia u nej zaistila este 70 tisic korun, ostatne peniaze minula. Milenu S. stihaju na slobode.

Neznamy pachatel 2. aprila popoludni v case od tri stvrte na dvanast do stvrtej hodiny okradol dvoch 29-rocnych muzov z Izraela, ktorym sposobil skodu dovedna asi za 220 tisic korun. Kradez sa odohrala na prijazdovej ceste k hotelu Trangoska v rekreacnej oblasti Srdiecko, kde sa zlodej vlamal do tam zaparkovaneho auta VW Bora. Ukradol z neho dve videokamery, okuliare a rozne oblecenie. Na firemnom aute sposobil skodu za 5000 korun.

Pod ruskom tretej aprilovej noci sarapatil zlodej na Brezenskej ulici v Brezne, kde sa vlamal do novinoveho stanku. Odniesol si cigarety a zuvacky roznych znaciek, cim majitel utrpel kradezou skodu za 10 000 korun a poskodenim stanku za 1500 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 24. marca do 1. aprila
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Tamara Vozarova z Cierneho Balogu, Matus Bariak z Brezna, Veronika Mojzisova z Brezna, Staislava Pollakova zo Sumiaca, Denis Pistol zo Sihly, Veronika Strmenova z Lucatina, Andrej Berky z Nemeckej, Filip Nanias zo Zavadky nad Hronom, Marek Pindiak z Pohronskej Polhory, Lukas Patus z Valaskej, Matej Pustaj z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Juraj Feriencik (71) z Krpacova, Jozef Longauer (85) z Brezna, Bozena Karvaiova (70) z Pohronskej Polhory, Jan Rejta (70) z Lopeja, Arpad Urban (71) z Bujakova, Julius Medved (71) z Cierneho Balogu, Anna Slivkova (96) z Brezna, Juliana Demianova (78) z Hronca, Anna Majerova (75) z Brezna, Liliana Slabeyova (novorodenec) z Brezna, Jan Odelga (72) z Rohoznej, Judita Piliarova (73) z Bacucha, Maria Knizkova (63) z Telgartu, Otto Bartos (38) z Brezna, Anna Babelova (84) z Helpy.

 

150

Sviatky jari boli celkom pokojne, na Velkonocnu nedelu hasici vystartovali do Rohoznej, kde navijakom vytiahli na cestu Peugeot. Predbeznu skodu asi 50 000 korun zaevidovali v utorok po poziari rodinneho domu v Helpe, pricina je v setreni. V Podbrezovej, cast Skalica, na Vrbovej ulici v Brezne, v Podkorenovej jednoduchymi prostriedkami uhasili horiaciu staru travu. V stredu v Ciernom Balogu v spolupraci s policiou patrali po nezvestnej osobe, prehladali cele koryto Hrona az po obec Hronec. Zaevidovali plany poplach na Malinovskeho ulici, na Ulici Frana Krala v skrinke elektrickej rozvodne vznikol skrat, poruchu odstranil elektrikar. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar kontajnera na Clementisovej ulici v Brezne a v piatok v skorych rannych hodinach v Hlbokej rozobrali komin, v ktorom horeli sadze.

 

155

Lekari skonstatovali, ze v poslednych marcovych dnoch k vaznejsim nehodam nedoslo. V statistike vyjazdov RZP je ich zapisanych dovedna 30, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k neurologickym prihodam, 3 k urazom, po 4 k inym pripadom, k umrtiam, 1 k zneuzitiu, 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po dopravnych nehodach tri vozidla, nastastie to boli len mensie havarie v Banskej Bystrici, Jaseni a v Dobroci, k zraneniam nedoslo. Z Krpacova do Polomky previezli terenne vozidlo so zadretym motorom, pomohli vodicovi Skody 120 so zlomenou polosou a postarali sa o Skodu 1203 s poskodenym riadenim.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pekne slnecne pocasie prevladalo aj vo vysokohorskom prostredi. Clenovia Horskej zachrannej sluzby cez velkonocne sviatky zaznamenali dva urazy, pomoc poskytli lyziarom z Madarska. Pocas tyzdna so zachranarmi z celeho Slovenska patrali po 5-rocnom chlapcekovi z Lipan, ktory je nezvestny uz niekolko dni.

 

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme sa dna 31. marca rozlucili s mojim manzelom

Arpadom Urbanom z Brezna,

ktory nas nahle opustil 28. marca.
Uprimne dakujem vsetkym za jeho odprevadenie na poslednej ceste. Vyslovujme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca manzelka s rodinou.

 

Blahozelanie

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tychto darov co najviac dostalo.
Dna 7. aprila oslavi sestdesiat rokov

Ivan Daxner z Brezna.

Vsetko najlepsie zelaju manzelka a deti s rodinami, vnucata.

 

 

SPOMIENKY

Cas plynie, bolest stle trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
Dna 21. marca sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej drahej

Emilie Petrovej zo Sumiaca.

S laskou spominaju manzel, dcera, vnucky a pravnuci.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spmienku.

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked som vas opustila. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 26. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila draha manzelka, mama a pani ucitelka

Katarina Kukulova zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju manzel, dcera s rodinou, syn a otec.

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 30. marca uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary a prastary otec

Imrich Turna

a dna 16. aprila si pripomenieme dvanaste vyrocie umrtia nasho brata

Vladimira Turnu z Cierneho Balogu.

S laskou spomina dcera – sestra s rodinou.

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.
Dna 2. aprila sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate piate narodeniny a dna 11. aprila uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary a prastary otec

Pavel Libic.

S laskou spomina manzelka Zuzana, dcery a syn s rodinami.

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 7. aprila si pripomenieme sieste vyrocie umrtia nasej

Eleny Hlivovej, rodenej Bariovej.

Kto ste ju poznali, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.
S laskou spominaju manzel, dcera, syn, vnuk, mama a surodenci.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 8. aprila uplynie rok odvtedy, co nas navdy opustil nas drahy manzel, otec, zat, syn, svagor, brat a krstny otec

Vojtech Kupec z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka, deti, svokra, mama, surodenci a ostatna rodina.

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 10. aprila si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Vanka z Bravacova.

S laskou spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Zivot a smrt. V nich nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zije v nas – my v teba, nie sme sami.
Dna 30. marca uplynulo desat rokov odvtedy, co od nas navzdy odisiel otecko

Jan Balaz z novej Valaskej.

Spomienka stale ostava ukryta v srdciach deviatich deti s rodinami.

Ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote.
Dna 11. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia mojej teticky

Amalie Machovej, rodenej Medvedovej, rodacka z Cierneho Balogu – Fajtova

posledne bytom Chomotov, ktorej kniha zivota sa zavrela na sedemdesiatej osmej stranke zivota.
S laskou a uctou spomina Vierka s rodinou.
Za tichu spomienku dakujem vsetkych, ktori ju poznali, nezabudli a spominaju s nami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran

Otvara sa vam nova zivotna prilezitost, ktora je spojena s novou laskou. Ked sa vsak budete ponahlat, mozete urobit chybny krok. Budte trpezlivy a skromny. V praci vam ponuknu financnu odmenu. Je vhodny cas na spolocenske aktivity.

Byk

Jar vam prinasa novy zaciatok vo vasom zivote. Odmietnite vsetko stare a neperspektivne. Najdete v sebe silu na novu lasku. Pozor na to, aby ste vsetko naraz neprezradili. Ti, ktori maju starsie deti, sa mozu u nich stretnut s nechapavostou a agresivitou.

Blizenci

Prichadza k vam dolezita sprava, ktora sa moze tykat pracovnej prilezitosti. Ste kvoli tomu trochu nervozny, pretoze neviete, na com ste. Vas partner/ka vas akceptuje, no nebojte sa minat viac penazi na domacnost a na lasku.

Rak

Prichadzajuci tyzden je zodpovedny, rozhodujuci a dolezity do dalsieho polroku. Mozete vytazit z toho velku slavu a peniaze. V laske je harmonia. Dajte si pozor na cestach a nezabudnite sa spravne stravovat!

Lev

Mate vela energie na rokovanie, obchodovanie a cestovanie. Mozete si zabezpecit velku karieru a ziskat velke mnozstvo penazi. Je mozne, ze stretnete osobu, ktora vas zaujme na prvy pohlad. Pozor na kamaratov, aby vas nezneuzili.

Panna

Tento tyzden sa musite viac riadit ituiciou riesit otazky medzi vasimi blizkymi a surodencami. Snazte sa to riesit bez velkych emocii a konfliktov. Dajte tomu cas a budte trpezlivy. Pozor na bolesti hlavy.

Vahy

Nespekulujte nad tym, co sa uz neda napravit, drzte hlavu hore a chodte za svojim cielom. Dva – tri tyzdne prejdu a vy uz nebudete lutovat, co vsetko bolo. Necakajte podporu vasej lasky, ta si vas neceni. Noste so sebou slovnik cudzich slov, niecomu sa priucite.

Skorpion

Stastie, uspech, zdravie a vyhra. To vsetko vam pomoze a doda silu k vasmu stastiu. V praci su s vami spokojni a ziadna zmena vas necaka. Vo financiach je moznost dostat premiu a ocenenie od vasich veducich. Pozor na krize!

Strelec

Zamyslite sa viac nad vasou duchovnostou. Budte citlivy aj opatrnejsi. V laske mozete ocakavat velku zmenu. Praca vas tak netrapi, tam je vsetko v poriadku. Mozete dostat spravu, ktora sa bude tykat vasich pribuznych. Nemusi byt vsak pozitivna.

Kozorozec

Je vhodne obdobie na dlhsiu cestu alebo na stahovanie. Zmena vam pomoze. V poslednom case sa trapite so svojim sebavedomim. Viac citatje duchovne knihy, chodievajte do prirody a obetujte sa pre niekoho, robte dobre skutky.

Vodnar

Dostanete dobru spravu, ktoru ste uz dlhsi cas cakali. Moze zmenit vas osud a vasu buducnost. Kvoli nej mozete mat problemy so svojou laskou. Ocente spravnu situaciu a urcite najdete spravnu cestu. Zeny si dajte pozor na gynekologicke problemy.

Ryby

Mate stale zmiesane pocity. Neradi ste nervozny z toho, ze neviete odhadnut spravnu situaciu. Chyba je vo vas. Ukludnite sa, pouzite vasu intuiciu. Vasa laska zacina byt podrazdena a vy mate dost malo casu na to, aby ste dokazali zmenit situaciu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT