Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 13

CISLO

21

24. MAJ  2005 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Seniori na okresnej prehliadke

h0521d.jpg (16225 bytes)

 

Desat zakladnych organizacii Jednoty dochodcov Slovenska z okresu Brezno, jedna hostujuca z Tornale, dovedna stodvadsat ucinkujucich - spevakov krasnych slovenskych ludovych piesni, piesni a poezie z vlastnej tvorby a desat vyrobcov rozmanitych rucnych prac a suvenirov sa v predposlednu majovu sobotu prezentovalo v Kulturnom dome v Bacuchu. Zisli sa tu na stvrtom rocniku okresnej prehliadky spevackych skupin a solistov - seniorov spojenej s vystavkou svojich vyrobkov, aby dokazali, ze napriek vraskam na tvarach dokazu zit naplno.

Foto: Stefan Vozar


TRI OTAZKY Branislavovi Braucokovi, poverenemu vedenim Mestskeho sportoveho klubu Brezno

h0521c.jpg (14374 bytes)o Dni mesta Brezna budu mat aj svoju sportovu cast. Ktore podujatia ste zahrnuli do tohtorocneho programu Dni?
- Do Dni mesta, ktore trvaju od 1. do 4. juna, zapadne pat sportovych podujati. Naplanovali sme ich vsak uz od 30. maja, pretoze bolo by problematicke organizacne ich zvladnut od stredy do soboty, kedy su oficialne Dni mesta. Preto uz v pondelok o 10. hodine na ihriskach v okoli Zakladnej skoly na Mazornikove organizujeme streetballovy turnaj zakladnych skol. V utorok je na programe nulty rocnik vyskarskeho mitingu Breznianska latka, ktory bude na namesti. Vo stvrtok o 9. hodine na mestskom stadione zacnu atleticke preteky zakladnych skol O putovny pohar primatora mesta a popoludni o 13. hodine na namesti uz klasicke podujatie Najrychlejsi casnik mesta. V piatok sa uz po osmykrat stretneme na stadione na Sportovej olympiade deti materskych skol okresu.

o Vratme sa podrobnejsie k jednotlivym akciam ...
- Na rokovani mestskeho zastupitelstva zaznela myslienka, ze jednotlive sportove akcie mame rozdelit do vsetkych casti mesta. Ako som spomenul, streetballovy turnaj bude na Mazornikove na asfaltovom ihrisku, kde sa bude hrat na obidvoch kosoch vyradovacim sposobom. Podujatie bude pre mladez pritazlive tym, ze sme zabezpecili aj hudbu a ozvucenie. Pozvanky sme poslali do vsetkych skol v okrese. Chceme, aby sa na turnaji zucastnili hlavne skoly, kde streetball ovladaju, napr. na vyssej urovni ho hraju Balocania, Valastania a Polomcania. Zaujimave podujatie vyskarsky miting Breznianska latka by sa malo podobat medzinarodnemu mitingu Bystricka latka. Kazdy pretekar totiz svoje pokusy absolvuje pri reprodukovanej hudbe, ktoru si sam vyberie. Pozvali sme pretekarov z celeho okresu, ktori budu skakat v kategoriach mladsi ziaci, starsi ziaci a dorastenci, mladsie ziacky, starsie ziacky a dorastenky. Aj takymto “odkopirovanym” sposobom, ktory bezi vo svete, sa snazime mladez prilakat na sportoviska. Atleticke preteky zakladnych skol O putovny pohar primatora mesta su specificke tym, ze uz organizujeme ich 40. rocnik. Vdaka patri aj nasim predchodcom, ktori zalozili toto krasne podujatie pre zaujemcov o atletiku zo sirokeho okolia. Do tychto pretekov sa budu zaratuvat aj vysledky Breznianskej latky. Do sutaze Najrychlejsi casnik mesta sa snazime pritiahnut nielen stredne skoly, ktore ucia casnikov, ale aj ostatnych stredoskolakov. Proste je to otvorena sutaz, v ktorej vekova kategoria nie je striktne obmedzena. Verime, ze ucastnikov bude viac ako minuly rok a zasutazia si zabavnou formou pri hudbe. Pozvanky a propozicie olympiady materskych skol sme rozposlali do vsetkych skolok v okrese. Podla poslednych informacii prihlasenych je dvadsatdva materskych skol. Deti sutazia v styroch upravenych atletickych disciplinach. Druzstvo jednej skolky tvoria styri deticky, kazdy sutazi v skoku do dialky z miesta, v behu na 30 m, v hode loptickou a v stafetach, nesutaznou disciplinou je zdravotnicka priprava. Vyhlasena bude najlepsia materska skola a najlepsi jednotlivci, ale kedze detska dusicka je krehka, odmenime vsetky deti, ktore sa nominuju pod olympijskym heslom Nie je dolezite zvitazit, ale zucastnit sa.

o Organizacna priprava tychto podujati je urcite narocna. Kto sa na nej podiela?
- Sportovu cast Dni mesta MSK pripravuje spolu s mestom, s klubmi, ktore MSK zastresuje, a s komisiou sportu pri mestskom zastupitelstve, Brezniansku latku v spolupraci zo Zakladnou skolou na Pionierskej 2, streetballovy turnaj so Zakladnou skolou na Mazornikove a olympiadu materskych skol nam pomaha zabezpecovat odbor skolstva mestskeho uradu i riaditelky jednotlivych skolok. Dufame, ze prim bude hrat Breznianska latka, atleticke preteky a olympiada materskych skol. Hlavne pri akciach pre starsich ziakov sa snazime ich atraktivitu podfarbit ci uz hudbou, ozvucenim i cenami. Obyvatelov Brezna, ale aj sirokeho okolia srdecne pozyvame na vsetky spomenute sportove podujatia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT