24. MAJ  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci zo 14. na 15. maja v Gasparove vykradli predajnu COOP Jednota. Zlodej si odtial odniesol cigarety, alkoholicke napoje, kavu, drogeriovy tovar, cukrovinky a masove vyrobky za vyse 60 000 korun, okrem toho aj radio a vreckovu kalkulacku za 1500 korun. Na zariadeni nechal skodu za 3500 korun.

V case od 14. do 16. maja sa neznamy pachatel vlamal do pozicovne DVD a VHS v Polomke. Z jej priestorov ukradol najmenej 462 originalnych DVD nosicov, 426 originalnych VHS nosicov, 40 originalnych CD nosicov, pocitacovu zostavu, kombinaciu DVD a VHS prehravaca Toschiba, digitalnu kameru Sony a farebny televizor Samsung. Majitelovi pozicovne sposobil kradezou skodu za vyse 970 000 korun a majitelovi budovy poskodenim dveri skodu vo vyske 15 000 korun.

Na trati Ciernohronskej zeleznice medzi Ciernym Balogom a Chvatimechom sa 16. maja o tristvrte na jednu popoludni zrazili dva vyletne vlaky. V pravidelnej vlakovej suprave sa viezol 43-rocny rusnovodic, v druhej mimoriadnej vlakovej suprave 22-rocny rusnovodic, 45-rocny tratveduci a 46 turistov z Nemecka. Pri zrazke tratveduci utrpel zlomeninu spodiny lebecnej s krvacanim a zlomeninu vybezku stavca, dvoch cestujucich s lahkymi zraneniami po osetreni v breznianskej nemocnici prepustili do domaceho liecenia. Pricinu nehody, pri ktorej CHZ vznikla skoda asi za 50 000 korun, urci znalec z odboru zeleznicnej dopravy.

O pol siedmej vecer 15. maja 53-rocny chodec z Pohronskej Polhory pri prechadzani cez cestu mimo priechodu stratil rovnovahu a spadol pred prichadzajuci dodavkovy Citroen Jumper s privesom, ktory viedol 26-rocny vodic z Kysaku. Chodec pri naraze utrpel zranenia, ktorym na mieste podlahol. Pozitie alkoholu u vodica nezistili.

Vysetrovatel v Brezne 17. maja z trestneho cinu falsovania a pozmenovania penazi a cennych papierov obvinil 17-rocneho Mateja z Jasenia a 16-rocneho Patrika z Podbrezovej. Matej v januari vyrobil tridsat tisickorunacok (vsetky c. P 00374398) a dal ich Patrikovi. Ten dve predal za 200 korun 16-rocnemu Marekovi z Velkej Vsi, dve dal v aprili do obehu v pohostinstve vo Valaskej a v novinovom stanku v Predajnej. Marek 14. maja jednou tisickorunackou zaplatil v night clube v Tomasovciach. Ostatne bankovky neboli zaistene. Obvineni su stihani na slobode.

Pred tristvrte na dve v noci 19. maja traja neznami pachatelia, maskovani kuklami a vyzbrojeni palicami, v objekte stavebnej firmy v katastri Valaskej prepadli 56-rocneho straznika. Po uderoch pastou a palicami ho zviazali a ukradli pevny disk pocitaca s datami a vyrobnym programom, roznu elektroniku, rucne elektricke naradie a nastroje na spracovanie dreva. Breznianskej firme sposobili skodu za vyse 25 000 korun. Straznikovi ukradli osobne doklady, mobilny telefon a 500 korun. Zo zraneni, ktore mu sposobili, sa bude liecit asi desat dni.

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. maja
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Lukas Ridzon z Valaskej, Erik Puska z Brezna, Natalia Markusova z Brezna, Zita Pokosova zo Sumiaca, Lucia Kupcova z Cierneho Balogu, Nina Reizerova z Podbrezovej, Jozef Giertl z Cierneho Balogu, Nina Strelcova z Cierneho Balogu, Erik Gabris z Brezna, Miroslav Bartos z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

 

Zaneta Noskova (21) zo Zavadky nad Hronom, Zita Rosikova (35) z Podbrezovej, Jan Janostiak (53) z Pohronskej Polhory, Jozef Mutis (45) z Predajnej, Fridrich Zoboinsky (53) z Michalovej, Stefan Zabka (79) z Brezna, Helena Skulavikova (75) z Jasenia, Bozena Mikulikova (65) z Brezna, Frantisek Maly (49) z Brezna, Emilia Brozmanova (77) z Brezna, Zdenko Vrbovsky (44) z Brezna, Jan Kvietok (50) z Cierneho Balogu.

 

150

V piatok trinasteho absolvovali dva vyjazdy. V Sumiaci zlikvidovali poziar pracovneho stroja, predbezna skoda je pat milonov korun, v Podbrezovej po zrazke dvoch aut poskytli vodicovi predlekarsku pomoc. Na druhy den v Cervenej Skale odtiahli za krajnicu havarovany Fiat a Vapexom zasypali vyteceny olej na ceste. Po dopravnej nehode v Hornej Lehote osetrili vodicov osobnych vozidiel, jedneho nalozili do vakuovej dlahy a vycistili vozovku. V nedelu v Pohronskej Polhore vodic Citroena zrazil chodca, hasici mu skontrolovali dolezite zivotne funkcie, no lekari po prichode na miesto uz len s polutovanim skonstatovali smrt. V Hroncianskej doline na Ciernohronskej zeleznici sa zrazili dva motorove vlaciky, zachranari vykonali obhliadku celej supravy, privolana RZP sa postarala o jedneho zraneneho. Vo vecernych hodinach vo stvrtok ich policia poziadala o pomoc pri vytiahnuti vodica zakliesneneho v havarovanej Skode 130.

 

155

Po zrazke vlacikov na Ciernohronskej zeleznici v pondelok v obednajsich hodinach previezli do Banskej Bystrice pacienta s vnutrolebecnym krvacanim. Zaevidovali pracovny uraz v Cervenej Skale - z auta sa uvolnilo nalozene drevo a robotnikovi zranilo hlavu. Muz mal nastastie helmu, ktora naraz stlmila, do breznianskej nemocnice ho prepravili s otrasom mozgu. Dovedna zaevidovali 32 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 7 k urazom a k inym prihodam, 3 k neurologickym prihodam, 4 k umrtiam pred prichodom sanitky a 2 pacientov odviezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby z piatich vyjazdov styri absolvovali k dopravnym nehodam, ktore sa neobisli bez zraneni. Po havariach sa postarali o tri skodovky a Daewoo. Vystartovali do Valaskej, kde poskytli pomoc majitelovi Skody 100 so zlomenou zadnou polosou a odtiahli ju do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Vo vysokohorskom prostredi prevladalo nepriaznive pocasie, fukal silny vietor, sprevadzany dazdom, na hrebeni dokonca padal aj sneh. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz, zranenie ci patraciu akciu. Skonstatovali, ze v tychto sychravych dnoch bolo turistov obdivujucich prirodu pomenej.

 

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme dna 16. maja navzdy odprevadili na poslednej ceste nasho milovaneho syna, manzela, otca, brata, svagra

Frantiska Maleho z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Manzelka Katarina, deti Andrejka a Petko a ostatna smutiaca rodina.

SPOMIENKY

Dna 15. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustil milovany

Peter Bafia

S laskou spominaju mama, manzelka, deti, bratia s rodinami a ostatna rodina

a dna 25. maja uplynie tridsattri rokov odvtedy, co nas navzdy opustil milovany

Stefan Bafia.

S laskou spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.
Nikdy na vas nezabudneme.

...

Mal som vas vsetkych rad a chel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 20. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Mgr. Juraj Kosco.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinou.

...

Dna 20. maja s bolestou v srdci, ktoru ani cas nezahojil, sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia nasho draheho pribuzneho

Pavla Krakovskeho.

Za tichu spomienku dakuje smutiaca rodina.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 25. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Anna Stulajterova z Brezna.

S laskou spomina dcera a syn s rodinami.

...

Dna 25. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec

Alexander Fasko z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcery Erika a Marta s rodinami.

...

Lubili sme ta, chceli sme navzdy spolu byt. Neda sa na teba zabudnut, tazko nam je tu bez teba zit.
Dna 26. maja uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Ruzena Kolegova z Bravacova.

S laskou a uctou spominaju dcery, synovia, trinast vnucat a dve pravnucata.

...

Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 26. maja si pripomenieme desiate vyrocie smrti manzela, otca a stareho otca

Dusana Parasina z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Julia, dcera Iveta s rodinou, syn Jan s rodinou, dcera Zuzana s dcerou Jarkou a syn Dusan.

...

Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti mozeme dat, na krasne prezite roky s tebou spominat.
Dna 27. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Pavla Kupca z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, brat Miroslav, sestra Anka s rodinou a priatelka.

...

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 27. maja uplynie sest rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Stulajter z Brezna.

Spominaju surodenci s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Citite vnutorny hlas. Nieco potrebujete pozitivne rozbehnut a to vas urobi stastnym. Pokoj duse pomoze aj vasmu vztahu aj laske. Mozete dostat darcek, alebo dostat dobru ponuku na dovolenku. Navstivte cez vikend svojich rodicov.

Byk
Spad vasej energie, mravcanie duse, nici vase sily. Neskorsie dostanete prekvapenie, nove stretnutie, moze to byt v piatok alebo neskorsie v sobotu. Vase emocie zacnu byt pozitivne. Strazte si svoj jazyk aj informacie, ktore odchadzaju od vas!

Blizenci
Vasa praca vas bavi. Nasli ste si to, co vam pomoze k uspechu vo vasej kariere. O dovolenke nesnivajte, vysvetlite vasej laske to, co vas spolu trapi, a to co ste niekedy pokazili. Ked treba, ospravedlnte sa! Navstive s rodinou ZOO.

Rak
Zacnite pozitivne mysliet. Nebudte bojazlivy vo vasich rozhodnutiach. Zacnite pracovat nad vasim projektom, moze to byt spojena stavba domu, bytu alebo chaty. Nekoketujte, neslubujte, co nie je vo vasich silach, doprajte si cas aj na samotu.

Lev
Caka vas zmena v zivote. Moze to byt spojene so zenbou, u zien ist na matersku alebo aj porod. Ostatni maju zabavny tyzden. Mozu sa uvolnit aj relaxovat, dajte si pozor na urazy, zaludok a na vztahy v kolektive.

Panna
Mate vela prace. Nedavajte sa rusit, cestuje, vybavujte, teste sa zo zivota! Ti, ktori si hladaju pracu, si ju mozu najst. Ti, ktori dlhodobo podnikaju, dostanu dobru ponuku. Relaxujte, sledujte zdravie vasich deti.

Vahy
Vsade majte svoj osobny nazor. Skuste pocuvat aj to, na co nie ste zvyknuty a pripraveny. Pracujte vela, vysledky budu neskorsie, budte skromny aj na financne hodnoty. Zamyslite sa a naucte sa prisposobit. Necestujte zbytocne.

Skorpion
Vy ste diplomat, viete ukludnit vasu spolocnost a vplyvat pozitivne na vase okolie. Robite to z lasky. Riaditel vam moze ponuknut vyssiu priecku v kariere. V laske doma je celkom harmonia. Pozor na financie, mozete viac minut ako zarobit.

Strelec
Mozete vasu vasnivost prejavit aj podporit na konkretnu osobu. Snazte sa, hviezdy vam v tom pomozu. Pozor na prepracovanost. Utek informacii vam moze ublizit a poskodit. V praci je celkom pohoda, v tomto case je dobre sa venovat duchovnym veciam.

Kozorozec
Budete cestovat tento tyzden a preto si dajte pozor na cestach a na osobne veci. Nezoznamujte sa lahko. Mozete sa pomylit. V praci mozu vzniknut mensie konflikty. Doma je harmonia, nezabudnite na drobne darceky.

Vodnar
Mate pred sebou skusku. Uvolnite sa a bude to jednoduhsie. Kto ma lasku, mozu vzniknut mensie konflikty a nepochopenia. Kto koketuje na dvoch “frontoch”, mozu ho chytit. Na to vam pomoze vasa logika.

Ryby
Netrapte sa nad vasou minulostou, viac myslite pozitivne, hladajte nove riesenie, nebojte sa koketovat, navrhovat a vymyslat nieco zaujimave a zabavne. Cez vikend chodte na spolocne podujatie s partiou. Pozor na alkohol, nenicte vase fyzicke telo!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT