2. AUGUST  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci z 22. na 23. jula v Cervenej Skale v objekte Lesov, s. p., Odstepny zavod Benus sa neznamy pachatel vlamal do pojazdnej dielne nakladneho motoroveho vozidla Praga V3S. Kradezou nabijacky, startovacieho vozika, vrtacky, rozneho naradia a nahradnych dielcov firme z Velkeho Krtisa sposobil skodu asi za 300 000 korun.

Tridsatosemrocna podnikatelka z Brezna 23. jula vecer policii oznamila, ze v trzbe nasla dve bankovky nominalnej hodnoty 1000 korun, ktore mali rovnake cislo G 93430357. Tisickorunacky nevykazovali znaky pravosti, preto ich zaslali na expertizu do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska.

Z trestneho cinu ublizenia na zdravi policia vo Velkom Krtisi obvinila 23-rocneho Marka B. z Brezna. V Dolnej Strehovej vecer 23. jula pri brane arealu kupaliska, kde bolo v tom case kulturne podujatie, Marek B. neodborne manipuloval s perkusnym revolverom. Po nahodnom vystrele strela zasiahla dlan lavej ruky 40-rocneho muza z Lovinobane, ktory stal pred nim. Zranenia postreleneho muza si vyziadaju praceneschopnost tri az pat mesiacov. Obvineny je stihany na slobode.

Pod ruskom 25. julovej noci z odstavnej plochy pred hotelom v Bystrej zmizlo cervene motorove vozidlo Skoda Favorit 135 L s ceskym evidencnym cislom. Majitelovi auta zlodej sposobil skodu za 60 000 ceskych korun.

Alkoholicke, nealkoholicke napoje, cigarety a 6000 korun si neznamy pachatel odniesol z pohostinstva na Ulici CSA v Brezne. Kradezou, ktora sa stala 27. jula v case od druhej v noci do pol deviatej rano, vznikla majitelovi z Banskej Bystrice skoda za vyse 14 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 5000-korunovu skodu.

Tridsatsedemrocnu zenu z Podbrezovej, ktora nad ranom 27. jula sedela na lavicke na autobusovom nastupisti v Brezne, okradli. V case od tretej do stvrtej jej zmizla taska, v ktorej mala osobne veci, 1000 slovenskych, 500 ceskych korun a mobilny telefon.

V Okresnom dopravnom inspektorate v Brezne od 15. do 28. jula zaznamenali dvadsatdva dopravnych nehod, ktore sa stali na cestach okresu. Pri tychto nehodach sest ludi bolo tazko zranenych a dvaja utrpeli lahsie poranenia.

Tridsatosemrocneho Jana P. a 21-rocneho Jozefa B. z Brezna 1. augusta pat minut pred jednou hodinou v noci policajna hliadka prichytila vo chvili, ked sa pokusali kradnut v pohostinstve na Jarmocisku v Prednych Halnoch. Ked rozbili sklenenu vypln na dverach, zbadali hliadku. Chceli ujst, no nepodarilo sa im to.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. jula
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Milan Podstavek zo Sihly, Viktoria Blazeckova z Helpy, Adam Anderko zo Zavadky nad Hronom, Simon Svantner z Cierneho Balogu, Matej Cellar z Brezna, Patrik Berky z Cierneho Balogu, Vanesa Pustajova z Rimavskych Janoviec, Radoslav Giertl z Valaskej, Matus Hurajt z Hnuste.

 

Opustili nas_image 

 

 

Pavel Pekar (66) z Valaskej, Ing. Katarina Boldisova (62) z Brezna, Dagmar Novakova (60) z Dolnej Lehoty, Antonia Zemkova (83) z Cierneho Balogu, Maria Medvedova (75) z Cierneho Balogu, Maria Stavova (82) z Brezna.

 

150

V sobotu na trase medzi Hroncom a Osrblim doslo k dopravnej nehode, hasici Vapexom zasypali vyteceny olej a pohonne hmoty, havarovany Opel nalozili na auto odtahovej sluzby. V Pohorelej v nakladnom vozidle Tatra 148 horela kabina, motor a lava predna pneumatika, poziar zlikvidovala tamojsia jednotka 2C prudmi. V utorok zaznamenali falosny poplach - v oblasti medzi Bystrou a Mytom skupinka obcanov zalozila ohen, preto ich poziadali o opustenie lesa. Na druhy den sa po zrazke Skody 120 s Renaultom pri pamatniku v Nemeckej zranili tri osoby, zachranari im poskytli predlekarsku pomoc, regulovali premavku a vozidla odtiahli za krajnicu.
V Bacuchu zaevidovali poziar bez zasahu, v rodinnom dome vybuchol televizor, majitelia ho hodili do vane, zaliali vodou a zemou, jednotka odpojila bojler od elektrickeho prudu.

 

155

Lekari v sobotu vystartovali do Prednych Halan, kde osobne vozidlo zrazilo 9-rocne dieta, s pocetnymi zraneniami ho previezli do breznianskej nemocnice. Zle spomienky na teply letny vecer ostanu 44-rocnej zene, ktora vo stvrtok spadla z bicykla a utrpela uraz hlavy. Dovedna absolvovali 40 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k neurologickym prihodam, po 6 k urazom a k inym pripadom, 2 ku gynekologickym prihodam, 1 k dychacej prihode a 5 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903745988

V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych pat pripadov. V spolupraci s hasicmi poskytli pomoc po dopravnych nehodach v Nemeckej a v Benusi. Postarali sa o Ford s poskodenou prednou napravou, najdlhsiu trasu absolvovali z Polomky do Nitry pri odtahu osobneho auta s pokazenym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby upozornuju, ze usek turistickeho chodnika na hlavnom hrebeni Nizkych Tatier (sedla Certovica - Priehyba) je pre jesennu kalamitu tazko priechodny. Na potulky vysokohorskou prirodou je vhodna centralna cast, v tychto dnoch navstevnikom prialo aj slnecne pocasie.

 

 

Podakovanie

Dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, znamym a susedom za odprevadenie na poslednej ceste dna 23. jula nasej zosnulej

Beatky Fillovej – Sapiovej z Benusa.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Bol len smrtelnikom, no obdaruvaval nas smiechom. Na rukach mozole, chodil s kravickoou cez pole. Na tvari vrasky, srdce plne lasky. Zivot ho vela naucil, navzdy sa s nami rozlucil.
Dna 26. juna uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil a dna 4. augusta si pripomenieme nedozite sedemdesiate narodeniny

Jozefa Syca z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou spomina manzelka, deti a vnucata.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 28. jula sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Frantisky Mikloskovej z Polomky.

Spomina zat a vnuk s rodinou.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 1. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a syn

Zoltan Koren z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcera, syn, matka a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.
Dna 1. augusta uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, syn, brat a stryko

Jan Benedik z Pohronskej Polhory.

S lasko spomina smutiaca rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 2. augusta uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas milovany

Milan Marcinek z Dolnej Lehoty.

S laskou spomina druzka Eva s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 3. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany syn, brat, vnuk

Jan Kunak.

Kto ste ho poznali, venujte mu kratku modlitbu.

...

Dna 3. augusta uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Ondrej Fialka z Cierneho Balogu.

S uctou spomina manzelka, syn s rodinou a dcery s rodinami.
Cest jeho pamiatke!

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 5. augusta si pripomenieme piate vyrocie umrtia

Dusana Giertliho z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju rodicia, manzelka, syn a dcera, svokra, brat a sestra s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 6. augusta uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa

Elena Tomkova z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Vo vztahu dosiahnete lepsie vysledky, ak partnerovi dokazete, ze vam na nom zalezi. Budte chapavejsi a viac si doverujte. Davajte si pozor na vase spravanie!

Byk
Kym urobite hlupost, ktora vam moze vsetko pokazit, poriadne si to zvazte! Ak vam mnoho veci nevychadza, najma v laske, nezufajte, vsetko sa casom napravi.

Blizenci
Budte viac sebavedomejsi a dajte prednost veciam, na ktorych vam najviac zalezi, aj ked to bude trochu risk. V partnerskom vztahu si dajte pozor na hadky, ktore mozu viest k rozchodu.

Rak
Vo vztahoch neriskujte a budte oddany tomu, koho naozaj milujete. Realizujte sa vo vasich snoch. Ak vam vasa praca nevyhovuje, osamostatnite sa a skuste pracovat sam na seba.

Lev
Aj ked budete na hranici vysilenia, pokracujte dalej, pretoze vam to moze priniest slubene ovocie. Ak mate niekoho na kom vam velmi zalezi, neskryvaje ho, ale verejne predstavte vas vztah.

Panna
Zabudnite na to, co uz bolo, je to minulost. Caka vas obdobie, kedy budete musiet tvrdsie pracovat. Toto usilie vas dovedie na vrchol. Doprajte si cas pre seba a zabudnite na vsetkych okolo.

Vahy
Leto je ako stvorene na nezavisle flirtovanie. Vas vsak caka nieco viac. Preto, ak nie ste spokojny s doterajsim vztahom, radsej ho ukoncite. Budu vam vychadzat aj obchodne zalezitosti.

Skorpion
Nosite na sebe bremeno, ktoreho sa zbavite, ak zacnete brat zivot s lahkostou. Svoje osobne veci si vybavujte v tajnosti a rychlo. Doprajte si relax pri vode.

Strelec
Netrapte sa zbytocne a najdite si cas na oddych. Ked budete mat chladnu hlavu, problemy sa vyriesia lahsie. Nezabudajte na partnera a stravte do dvojici viac casu.

Kozorozec
Caka vas pokojny a uspesny tyzden. Preto sa do neho pustajte s chutou. Ak sa potrebujete zregenerovat, urobte to. V laske bude vsetko tak, ako ma byt.

Vodnar
Nezabudajte na vasich priatelov, ktori vam budu onedlho potrebni. Mali by ste oprasit stare znamosti a pripravit mensi vecierok. Caka vas zasadna zmena.

Ryby
V praci prilis neriskujte a davajte si pozor na neprajnikov. Ste uprimny clovek a viac sa venujete druhym. Nezabudajte vsak na vasu polovicku. Nebudte velmi napaty a zbavte sa stresu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT