13. SEPTEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Cez letne prazdniny v Banskobystrickom kraji zasahoval policajny pyrotechnik tridsatsedemkrat pri nalezoch a likvidacii nebezpecnych vybusnin. Najviac municie nasli v okresoch Brezno a Zvolen na poliach, v zahradach, v lesoch, v potokoch, pri rekonstrukcii domov a v zeleznom srote. Za dva letne mesiace ludia objavili 11 delostreleckych granatov, 10 delostreleckych min, 8 rucnych granatov, 4 minometne granaty, 3 cvicne protitankove miny, ale aj municiu neznameho typu. Vacsina najdenej municie je stale funkcna, preto pri kazdom takomto naleze treba okamzite volat policiu a v ziadnom pripade s vybusninami nemanipulovat.

Tretieho septembra v priebehu dna neznamy pachatel vnikol do rodinneho domu v Brezne na Podkorenovej. Odstranil zamok z koterca, z ktoreho ukradol 4-mesacnu fenku plemena moskovsky strazny pes. Dvadsatrocnej majitelke psa sposobil skodu za 11 000 korun.

Trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi sa dopustil 18-rocny Rudolf D. z Brezna. Siesteho septembra buchal na dvere rodinneho domu, vulgarne nadaval a zabitim sa vyhrazal svojej matke a 54-rocnemu muzovi. Sudca Okresneho sudu v Brezne 8. septembra vzal Rudolfa D. do vazby.

 

Pravdepodobne naruzivy fajciar pod ruskom siedmej septembrovej noci sarapatil v potravinach Coop Jednota v Jaseni. Zo skladu si odniesol 150 kartonov cigariet roznych znaciek, cim Jednote Coop Brezno sposobil skodu za 80 000 korun.

O osmej vecer 8. septembra 43-rocny Miroslav D. z Brezna v rodinnom dome fyzicky napadol svoju manzelku. Vulgarne jej nadaval a vyhrazal sa zabitim, preto sa obratila na policiu. Zena utrpela zranenia na krku a na uchu. Vytrznika zadrzali a umiestnili do cely policajneho zaistenia. Bol spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

Z trestneho cinu lupeze v spolupachatelstve vysetrovatel 9. septembra obvinil 19-rocneho Maria P. a o rok mladsieho Jozefa V. z Valaskej. Obidvaja lupeznici boli uz viackrat sudne trestani za roznu majetkovu a nasilnu trestnu cinnost. V noci 8. septembra vo Valaskej opakovane fyzicky napadli 24-rocneho Michala, ktoremu Jozef nasilim strhol z ruky naramkove hodinky. Ked sa im Michal vytrhol, dobehli ho, prehliadli a zobrali aj mobilny telefon Nokia 3310, cim mu sposobili skodu dovedna za 3500 korun. Michalove zranenia si vyziadali lekarske osetrenie bez praceneschopnosti. Sudca Okresneho sudu v Brezne vzal Maria P. a Jozefa V. do vazby.

V noci z 8. na 9. septembra v katastri Sumiaca sa odohrala kradez drevnej hmoty v mnozstve 17,5 metra kubickeho. Drevo bolo ulozene na odvoznom mieste v lokalite Skalnicka. Neznamy pachatel touto kradezou sposobil Lesom SR skodu za 29 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Veronika Berakova z Kosic, Sofia Figlusova z Cierneho Balogu, Filip Bosela z Helpy, Vladimira Brvenikova z Tisovca, Stanislav Komorny z Brezna, Aneta Demianova z Tisovca, Viktoria Kruzliakova z Brezna, Vladimira – Anna Pupalova z Jasenia, Fedor Molcan z Brezna.

 

 Opustili nas_image 

 

 

Jozef Fillo (49) z Brezna, Jan Oravec (58) z Bacucha, Ibola Demianova (77) z Brezna, Jolana Stulrajterova (52) z Brezna, Julia Harvanova (41) z Valaskej, Julius Kovalcik (90) z Brezna, Julius Skorsepa (86) zo Zavadky nad Hronom.

 

150

V Jarabej hasici zaevidovali dve dopravne nehody - po prvej poskytli vodicovi predlekarsku pomoc, z vozidla odpojili akumulator, nalozili ho na auto odtahovej sluzby a vytecenu naftu na ceste zasypali Vapexom, po druhej vytiahli z potoka Octaviu, k zraneniam nedoslo. Dva C prudy, jednoduche hasiace prostriedky, vaky s vodou - toto vsetko pouzili na likvidaciu poziaru lesneho porastu v Pohorelej. Poziadali ich o otvorenie dvoch bytov - na Mazornikove, z ktoreho sa dymilo, a na Ulici CSA si majitelka zabuchla dvere. V Bacuchu, na Luckach, v Pohronskej Polhore uhasili horiacu suchu travu a stromy.

 

155

Lekari skonstatovali, ze v poslednom obdobi zaznamenali najviac pripadov mozgovych prihod, ktore sposobuje hlavne nelieceny vysoky tlak. Dovedna zaevidovali 30 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 10 k mozgovym prihodam, 1 k plucnej prihode, 2 k urazom, po 4 k inym pripadom a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 1 pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16154
0903 745988

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych sest vyjazdov. Postarali sa o tri vozidla po dopravnych nehodach, skoda vznikla na autach, k vaznym zraneniam osob nastastie nedoslo. Odtiahli z Krpacova do Brezna Volkswagen s poskodenou prednou napravou, do servisu v Brezne Renault s pokazenym motorom a z Podbrezovej do Brezna Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v prvom septembrovom tyzdni absolvovali rozne skolenia. Pekne slnecne pocasie prilakalo do hor mnoho turistov, hlavne z Ciech. K urazom ci zraneniam nedoslo, navstevnici si mohli dosytosti vychutnat krasy vysokohorskej prirody.

 

 

Blahozelanie

Aj ked podlomene zdravie mas a uz nesluzi tak, ako volakedy, nevadi, ved tvoj usmev sa ti z tvare netrati.

Dna 14. septembra oslavi krasne sedemdesiate piate narodeniny nasa draha manzelka, mamka a starka

Julia Noskova z Brezna.

Chceme a prajeme ti, aby si medzi nami este hodnu chvilu pobudla. Aby so svojou laskou a dobrym srdcom este dlhy cas dokazala potesit nas vsetkych, ktori ta mame radi. A ktori ti v tejto slavnostnej chvili prajeme vela zdravia, stastia a lasky.

Manzel, dcera a synovia s rodinami

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 29. augusta uplynul rok od smrti mojho manzela a otca

Palka Hrabovskeho z Brezna.

S laskou na teba spominaju manzelka Mirka s dcerou Majkou, svokra Alena a svagrina Zuzana.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 1. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama

Jozefina Pobozna z Hronca.

S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami, vnucata.
Dakujeme vsetkym, ktori jej spolu s nami venuju tichu spomienku.

...

Prestali pre neho hviezdy svietit, prestalo i slnko hriat, ale ti, co ho mali radi, neprestanu na neho spominat.
Dna 1. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil otec, manzel, stary otec a svagor

Frantisek Lach z Bujakova.

S uctou spomina syn Frantisek s rodinou, dcera Katarina s rodinou a syn Milan.

...

Velke srdce na svete sme mali, ktore vedelo nas milovat, i keby sme laskou prebudit ho chceli, neozve sa viackrat.
Dna 3. septembra uplynul rok od chvile, ked nas navzdy opustil nas

Dusan Stancik z Brezna.

S laskou a uctou spominaju mama, otec, sestra Tana s Milanom, krstny syn Marin, dcera Erika, syn Marek s celou rodinou a susedia.
Venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
Dna 5. septembra uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Stulajter (Amigo) z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia Jozef, Juraj, dcera Anna s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si bez rozlucky a tovja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 10. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary a prastary otec

Rudolf Kucera z Brezna – Lucok.

S uctou a laskou spominaju manzelka, deti s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka si otec za vsetkych nas.
Dna 13. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho otca, stareho otca

Ondreja Demetera z Jasenia.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta hodina, ked som vas musel opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, v zivote som vas vela naucil a navzdy som sa s vami bez slova rozlucil.
Dna 14. septembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Vetraka z Predajnej.

S laskou v srdci spominaju manzelka, dcery, synovia, vnucata a pravnucata s rodinami.

...

Cas je tecuca a nespomalitelna rieka nasho zivota. Hovori sa o nej, ze tisi bolest a prinasa zabudnutie. V nasom priprade vsak ani desat rokov, ktore uplynu 14. septembra, nezmiernili hlboky zial nad stratou nasho milovaneho syna, manzela, otca a brata

Milana Piliara z Valaskej.

Bolestne, s hlbokym smutkom na neho spominaju rodicia, manzelka s detmi, sestra a brat s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, no navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
Dna 16. septembra si pripomenieme osme vyrocie umrtia

Valeria Poliakovej, rodenej Baliakovej z Bravacova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Aj ked si myslite, ze je na vas toho vela, vsetko by ste mali zvladnut na cas. Poziadajte o pomoc partnera alebo prislusnika rodiny. Vas zamestnavatel urcite neprehliadne vas talent a snahu a da vam to najavo aj zvysenim platu.

Byk
Venujte sa vasim koncikom a zmierte sa s tym, ze vela veci budete musiet zariadovat sam. Na niektorych sa vsak usmeje stastie a budu obklopeni ludmi, ktori im budu velmi pomahat. Vyberte sa do lesa na lesne plody alebo huby.

Blizenci
Radsej sa venujte tomu, co vas bavi a vyhybajte sa akciam, ktore vas velmi nelakaju. Venujte sa domacim pracam a doma si urobte vacsie upratovanie. Pracovne zalezitosti berte aj vazne, ale aj s humorom!

Rak
Caka vas prekvapenie v laske a vo financiach mozte ocakavat zlepsenie. Niekto vas bude chciet ovladnut a vlastnit vas. Budte sam sebou a nesnazte sa niekoho kopirovat.

Lev
Budete chciet co najrychlejsie zbohatnut. Zvladnete to len poctivou pracou a s dobrymi spolocnikmi. Pozor na ludi, ktori vas budu chciet oklamat, alebo okradnut.

Panna
Za zivobytie budete zarabat najma vasim hlasom. Tyka sa to roznych recnickych podujati, prednasok ci vystupovania na verejnosti. Caka vas dolezite rozhodnutie.

Vahy
Ak keby ste si chceli od vsetkeho oddychnut, tak skoro to nepojde. Prace budete mat vyse hlavy a vo vasej domacnosti bude vladnut stres. Pouzite svoju vnutornu silu.

Skorpion
Ak si chcete najst viac casu na vasu rodinu, spravte si najprv najdolezitejsie povinnosti a malickosti nechajte na neskor. Pracujte viac na vasej fyzickej kondicii a duchovnom vyvijani.

Strelec
Viac sa stretavajte s priatelmi a nebojte sa vacsej spolocnosti. Snazte sa byt dobrym rodicom a ak este nemate deti, dobre zvazte, ci uz nie je na ne cas.

Kozorozec
Vase okolie vas berie ako “vzdy usmievave slniecko” a preto budu prekvapene, ak sa pred svetom uzavriete a budete sa pre vsetko trapit. Spamatajte sa a skuste sa na svet pozerat z tej lepsej stranky.

Vodnar
Spravte partnerovi radost a nebojte sa minat viac penazi. Ak nahodou mate vyrocie, nezabudnite na to. Radsej sa rychlo pustite do neodkladnych veci a to ostatne nechajte na neskor.

Ryby
Tento tyzden by mal prebehnut bez vacsich komplikacii, ale v partnerskych vztahoch budte opatrnejsi. Ak ste trochu ziarlivy, snazte sa viac partnera tolerovat a nezacinajte zbytocne hadky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT