4. OKTOBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V Myte pod Dumbierom za bieleho dna 27. septembra v case od siedmej do tri stvrte na pat sarapatil zlodej. Neznamy pachatel neopravnene vnikol na sukromny pozemok pri rodinnom dome a v zahrade nic netusiacej majitelky si naoberal jablka.

V noci na 27. septembra sa neznamy pachatel vlamal do predajne potravin v Zadnych Halnoch. Z pokladnice ukradol 2200 korun a okrem penazi si odniesol aj dve flase alkoholu, styri telefonne karty, cigarety a rozne potraviny. Kradezou a poskodenim zariadenia majitelovi obchodu vznikla skoda za 4300 korun.

Z trestnych cinov nasilie proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a poskodzovanie cudzej veci breznianski policajti obvinili 24-rocneho Petra z Cierneho Balogu. Dvadsiateho piateho a 26. septembra doma fyzicky napadol svoju sestru a mamu, ktorym sa vyhrazal zabitim. Poskodenim zariadenia bytu matke sposobil skodu asi za 25 000 korun. Sudca Okresneho sudu v Brezne 28. septembra vzal nasilnika do vazby.

Podbrezovskym policajtom 28. septembra hlasili nalez municie. Na srotovom poli v starom zavode objavili 20-centimetrovy delostrelecky granat, ktory mal priemer osem centimetrov. Granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny pred tym, ako sa ho ujal pyrotechnik, zabezpecili proti manipulacii.

O pol siedmej rano 28. septembra v hospodarskej budove za domom v Ciernom Balogu nasli obeseneho 31-rocneho muza. Privolany lekar konstatoval udusenie obesenim bez zavinenia cudzou osobou a nariadil pitvu.

Osemnastrocny Marian z Brezna sa 28. septembra popoludni dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a trestneho cinu vytrznictva. Na parkovisku pred pohostinstvom na Mazornikove vytiahol plynovu pistol, ktoru namieril proti dvom muzom a jednej zene. Mladeho muza zadrzali a umiestnili v policajnej cele.

Policia v Brezne patra po styroch neznamych pachateloch, ktori 28. septembra o osmej vecer na namesti v parku napadli 37-rocneho muza z Jasenia. Jeden z pachatelov muzovi sediacemu na lavicke z vrecka vytiahol mobilny telefon. Potom ho vsetci styria bili, zhodili na zem a kopali. Svojej obeti sposobili zranenia, z ktorych sa bude liecit asi dvadsatjeden dni. Okrem mobilu muzovi z lavicky ukradli aj volne polozeny ruksak, cim mu vznikla skoda za 8700 korun.

Kratko pred desiatou vecer 28. septembra na Chalupkovej ulici v Brezne neznamy muz okradol 54-rocnu zenu. Zlodej jej zobral kabelku, ktoru mala volne prevesenu cez plece. V kabelke okrem osobnych dokladov bola aj znacna financna hotovost. Skoda, ktoru utrpela okradnuta zena, predstavuje 100 000 korun.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 23. do 30. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Juraj Siman z Brezna, Matus Cesnak z Bacucha, Patrik Toth z Brezna, Kristina Mravcova z Brezna, Janka Cibulova z Pohronskej Polhory, Laura Brozmanova z Brezna, Terezia Berkyova z Piesku, Samuel Rybovic z Brezna, Jozef Budaj z Predajnej, Adam Kubica z Pohorelej, Veronika Ginajova z Brezna.

 

Opustili nas_image

 

 

Karol Kocka (69) z Lopeja, Valeria Prochazkova (54) z Valaskej, Ladislav Beteg – Bigus (84) z Brusna, Marian Macula (47) z Brezna, Emil Spisiak (98) z Brezna.

 

150

Predposledny septembrovy piatok znamenal pre hasicov z Brezna dva vyjazdy k poziarom. Ten prvy bol na Chamarovej a horelo motorove vozidlo Oltcit bez SPZ. Ten druhy bol v Telgarte, kde horeli baliky sena, ku ktorym boli privolani aj v nedelu 25. septembra. Dopravne nehody vo Valaskej, Jarabej a v Brezne na Razusovej ulici si nevyziadali vazne zranenia.

 

155

Zaznamy lekarov hovoria o tom, ze dovedna zaznamenali 32 vyjazdov. Z toho bolo 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 7 k neurologickym prihodam, patkrat boli privolani z urazom, dvakrat k psychiatrickym prihodam a trikrat k dychacim. Zaevidovali aj jedno umrtie pred ich prichodom.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

K styrom dopravnym nehodam, ku ktorym doslo uplynuly tyzden, boli privolani clenovia Cestnej zachrannej sluzby. Medzi Benusom a Polomkou to bol Opel Vectra, Krpacovom a Skalicou Renault Laguna, Breznom a Pieskom Skoda Fabia a medzi Breznom a B. Bystricou zase Ford Tranzit. Zlomena poloos niekde na trase Podbrezova – Medzibrod bola na Skode 120. Prevazali auto Seat Ibiza, ktore bolo po dopravnej nehode z Brezna do Piesku.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pomerne zle pocasie, ktore vladlo tento tyzden, odradilo mnoho turistov od nasich krasnych hor, pretoze v statistikach clenov Horskej zachrannej sluzby sa neobjavuju nijake patracie akcie ani ine v suvislosti s turistami. Avsak zaznamenali prvy poprasok snehu.

 

 

 

-------------------------------------------------------------

SPOMIENKY

...

Kyticu kvetov ti na hrob kladieme, s laskou a uctou na teba ocko, spominame.
Dna 6. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, syn, brat, zat, vnuk, svagor a krstny otec

Zdeno Predajna z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Uplynulo dlhych pat rokov od smrti nasho milovaneho brata

Jaroslava Kafrika z Valaskej.

Nas zial za tebou ani cas nedokazal zahojit.
Spominaju surodenci Eva, Maria a Dusan s rodinami.

SPOMIENKY

Hoci si odisla bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 18. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama, sestra, svagrina

Anna Kvietkova z Cierneho Balogu - Komov - Latky.

S laskou spomina manzel, synovia, sestra a brat s rodinami a ostatna rodina.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 26. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, stara mama

Margita Faskova z Filipova.

S laskou spomina manzel Ladislav, syn a dcera s rodinami.

...

Zivot a smrt - v nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita, ty zijes v nas - my v tebe, nie sme sami.
Dna 27. septembra by sa dozila osemdesiat rokov nasa draha

Anna Krbylova z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju manzel Cyril, deti Judita, Vladimir a Slavomir s rodinami.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Mamicka draha, zbohom.”
Dna 29. septembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama, svokra, sestra, starka a prastarka

Hermina Kapustikova, rodena Leitnerova z Hronca.

S laskou a uctou na teba spominaju syn, dcery, nevesta, vnucata, pravnucata ako aj ostatna rodina.
Vdaka vsetkym tym, co sa na chvilu pozastavia a spomenu si.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 30. septembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a syn

Ivan Kliment z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka, dcery Ivanka a Veronika, rodicia a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 2. oktobra ulynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha dcera, sestra, mama, manzelka, vnucka, krstna mama

Erika Figlusova, rodena Schönova z Brezna.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Zavrela si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas matka draha v nom.
Dna 5. oktobra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, mamy, starej mamy, sestry a svagrinej

Anny Strelcovej z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzel, dcery Miska, Martina, synovia Miroslav a Jozef s rodinami a ostatna rodina.

...

Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat spominame. Marne ho nase oci hladaju, marne po tvari slzy stekaju.
Dna 5. oktobra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil tragickou smrtou vo veku dvadsatdva rokov nas drahy milovany syn, brat, svagor, krstny otec a kamarat

Jozef Vetrak z Lomu nad Rimavicou.

Z nasich srdc vsak neodisiel, stale tam ostava. S laskou na neho spomina mama, brat Jan a sest sestier s rodinami, ostatna rodina a vsetci znami.
Venujte mu spolu s nami v modlitbach tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Pracu berte s nadsenim a s velkou chutou. Mozu sa udiat necakane udalosti, ktore vsak nastastie budu pozitivne. Neznamym ludom radsej neposkytujte osobne udaje o vasich znamych.

Byk
V tychto dnoch by ste sa mali vyhnut kazdej narocnej cinnosti. Ak vas trapi nejaky nevyrieseny problem, nemali by ste ho utapat v alkohole. Pracou, ako je vseobecne zname, sa liecia problemy lepsie nez alkoholom.

Blizenci
Nie ste celkom vo svojej kozi. Problem spociva vo vasej prepracovanosti a vypati sil. Skuste vyvazit nepomer medzi mnozstvom prace a nedostatkom odpocinku. Relaxujte, venujte sa vasim zalubam a pocuvajte hudbu.

Rak
Od isteho casu rozpravate viac ako treba a nezvazujete dosah svojich slov. Preto pozor na zhorsenie atmosfery v okoli. Tancna zabava je prilezitostou na nadviazanie novej znamosti.

Lev
Ak podnikate, mali by ste nadviazat co najviac obchodnych kontakov a nebat sa premyslene investovat. Volnejsi cas spravne rozloze medzi svojich blizkych. Neprovokujte svojho partnera.

Panna
Splnia sa vsetky vase predstavy o idealnom naplneni volneho casu. Najdolezitejsie je, aby ste sa nezavreli vo svojom domacom kralovstve a dumali o tom, aky je zivot nudny.

Vahy
Mate schopnost vytvorit uzasnu atmosferu vsade tam, kde pridete. Vasa fantazia je neobmedzena a ste velmi oroginalny. Vasi najblizsi sa rozhodne s vami nudit nebudu.

Skorpion
Nepustajte sa do ziadnych radikalnych zmien, co sa tyka prace, vybavovaciek a financnych zalezitosti. Nie je vhodny cas na presadzovanie vasich myslienok, ale vzdat sa ich, by bola skoda.

Strelec
Od zaciatku tyzdna budete mat vela vnutornej energie. Vo vasej dusi vas bude hriat pocit stastia a lasky. Pocas tyzdna sa vam bude darit, ak zacnete naplno hned zrana.

Kozorozec
Mate velmi dobru naladu a nebojte sa ju rozdavat aj vokol seba. Ste az po usi v nezvycajnej aktivite, tesi vas praca a akakolvek cinnost. Nezabudnite na lasku.

Vodnar
Mate pocit, akoby ste boli velmi silny a mali velku moc. Neprecenujte sa a neplytvajte zbytocne svoje sily na nepodstatne veci. Nechajte si rezervy na dolezitejsie veci.

Ryby
Ste naplno rozbehnuty, ale vas organizmus si potrebuje oddychnut. Ak mate v praci vsetko hotove, spravte nieco pre svoje zdravie. Jedzte viac ovocia, prechadzajte sa, alebo chodte do sauny.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT