22. NOVEMBER 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 22. do 29. novembra

25. pia - Rukojemnik (19.30, USA, MP/12) - Akcny film.

kam za kulturou

Caro a krasa Vianoc
   K tradicnym podujatiam Horehronskeho muzea patri predvianocna vystava spojena s predajom vianocnych ozdob, peciva, odevnych doplnkov a roznych inych darcekovych predmetov. Ak mate zaujem taketo vyrobky ponuknut na vystave, mozete ich prinasat od 28. novembra do 2. decembra do budovy Horehronskeho muzea na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 (Mestiansky dom) od 8. do 16. hodiny. Tesime sa aj tento rok na stalych, ale aj novych dodavatelov.

. . .

Vojensky ples byvalych delostrelcov bude 27. januara o 19. h v hoteli Dumbier, hrat bude skupina Drislak.
   Predpredaj vstupeniek za 800 korun je od 22. novembra do 18. januara v kasarnach u P. Kubenakovej.


Dakujeme...

          Okresne koordinacne centrum Zdruzenia poskodenych obcanov v Brezne dakuje Milanovi Palovcikovi za bezplatne poskytnutie priestorov na cinnost zdruzenia. Zaroven mu zela vela uspechov v osobnom, pracovnom i spolocenskom zivote.

...

... kazdy den stretnut cloveka. Cloveka stretnut kazdodenne.

                                                                                (J. Kostra)

    Ludi, ktori prejavia ochotu pomahat druhym, nie je vela, o to viac tesi stretnutie s nimi.  Radost kolektivu Specialnej materskej skoly internatnej pri Odbornom ucilisti vo Valaskej urobil majitel predajne Hraciek a kojeneckeho tovaru v Brezne Jan Racak, ktory najmensim venoval pekne a hodnotne hracky, a tak im sprijemnil pobyt v skole. Za to mu patri nase podakovanie.

Za kolektiv SMS Olga Dubecka

...

   Hoci oneskorene, ale o to uprimnejsie chcem sa v mene starych rodicov a rodicov podakovat ucitelkam, ako i nasim vnucatam zo Zakladnej skoly s materskou skolou na Pionierskej 4 v Brezne, s pracoviskom na Nalepkovej 50 za milu besiedku, ktoru nam pripravili 26. oktobra pri prilezitosti Mesiaca ucty k starsim. Srdecne dakujeme.

Maria Schmidtova

...

  ,,Vazeny pan primator,
   pri prilezitosti ukoncenia 38. rocnika Chalupkovho Brezna, celoslovenskej sutaznej prehliadky zaujmovej umeleckej tvorivosti pedagogickych zamestnancov vsetkych typov a druhov skol a skolskych zariadeni, Vam vyjadrujem uprimne podakovanie za jeho zvladnutie na vysokej spolocenskej a umeleckej urovni.
   Dovolte mi vyslovit osobne presvedcenie, ze nasledujuce rocniky Chalupkovho Brezna si udrzia vysoku uroven jedneho z najstarsich podujati na Slovensku, ktore uz davno prekonalo to, co v zaciatkoch od neho zakladatelia ocakavali. Zaroven dava nadej a realny predpoklad, ze toto vysoko kulturne podujatie si uchova svoju existenciu aj do dalsich rokov.
   Moje podakovanie patri aj vasim najblizsim spolupracovnikom a ostatnym zanietenym organizatorom, ktori svojim entuziazmom a osobnym nasadenim nemalou mierou prispeli k jeho dobremu priebehu.”

Martin Fronc, minister skolstva SR

...

   Folklorny subor Mostar dakuje vsetkym svojim priaznivcom za prispevky darovane v roku 2005 formou 2 % z dane. Zaroven dakuje vsetkym sponzorom za financnu pomoc pri organizovani slavnostneho programu i vecera pri prilezitosti 50. vyrocia zalozenia suboru.

. . .

   Dakujem personalu psychiatrickeho oddelenia pod vedenim primara MUDr. Mareka Zelmana, vsetkym lekarom, sestram a a celemu personalu za velmi dobru starostlivost pocas mojho pobytu v oddeleni. Velka vdaka vsetkym.
Pacient

. . .

   Dakujem majitelovi a celemu personalu penzionu Aquarius v Ciernom Balogu - Komove za prijemne posedenie, obsluhu a stravu na mojej oslave (este v auguste), nech sa im dari. Za hudbu dakujem Marianovi Natherovi ,,Mimovi”, bolo to super. Dakujem.
(mk)


V dnoch 29. a 30. novembra (utorok, streda) sa v banskobystrickom Dome kultury uskutocni jubilejny 10. rocnik vystavy strednych skol. Prostrednictvom prezentacie strednych odbornych ucilist, strednych odbornych skol, gymnazii burza ponuka komplexny balik informacii o sposobe studia, druhoch studijnych a ucebnych odborov ci profile absolventa.

. . .

Hotelova a Obchodna akademia v Brezne vo stvrtok 8. decembra od 8.30 do16.00 pozyva do priestorov skoly na DEN OTVORENYCH DVERI.
   Kontaktna adresa: Hotelova akademia, Obchodna akademia, Malinovskeho 1, 977 01 Brezno.
   Tel.: 6112143, e-mail: habrezno@stonline.sk, www.habrezno.sk.
   Vasu ucast nahlaste na c. tel.: 6112143.

. . .

Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne pozyva clenov:
- vo stvrtok 24. novembra o 10. h do Centra volneho casu v Brezne na sutazny kviz ziakov zakladnych skol Poznaj svoje mesto, a to prostrednicvom ulic a osobnosti, podla ktorych su pomenovane,
- v piatok 25. novembra o 16. h do budovy Horehronskeho  muzea na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne na besedu o rodacke, vyznamnej akademickej maliarke Z. B. Klincovej pri prilezitosti jej zivotneho jubilea osemdesiatych piatych narodenin, beseda bude s jej bratmi.

. . .

Obec Polomka vyhlasuje 10. rocnik sutaze HOREHRONIE VO FOTOGRAFII.
   Propozicie sutaze: 1. kategoria - Priroda a krajina, 2. kategoria - Zvyky a obycaje, 3. kategoria - ciernobiela fotografia (s temou prvych dvoch), 4. kategoria - Polomka (fotografia musi mat preukazatelne povod z podujatia, prirody alebo diela v obci Polomka), format: 13 x 18 cm.
   Do sutaze mozete prihlasit jednotlive fotografie a serialy. Do jednej kategorie posielajte maximalne 10 fotografii. Jeden serial moze pozostavat maximalne z 5 fotografii.
   Organizatori sutaze si vyhradzuju pravo pouzit fotografie na prezentaciu Horehronia. V pripade publikovania zostavaju autorske prava nedotknute. Fotografie posielajte na adresu: Obec Polomka - kulturne stredisko, Osloboditelov 12, 976 66 Polomka. Na obalku treba uviest heslo Fotosutaz. Zadnu stranu fotografie oznacte menom, priezviskom autora, adresou, telefonnym cislom, nazvom fotografie a kategoriou.
   Uzavierka sutaze je 30. novembra. Blizsie informacie ziskate na c. tel.: 6193190, 0904 216338.

. . .

Miluj svoj zivot - prednaska Ing. Svetlany Simurdovej - vo stvrtok 22. novembra o 17.00 v Mestskom dome kultury v Brezne , na 2. poschodi (v Slovenskej izbe).


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT