22. NOVEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

          Pod ruskom dvanastej novembrovej noci vo Valaskej a v Drabsku sarapatili zlodeji motorovych vozidiel. Z uzamknutej casti pozemku pri statnej ceste vo Valaskej zmizla tmavozelena Lada Niva bez evidencneho cisla, ktorej majitel utrpel skodu za 70 000 korun. Z dvora rodinneho domu v Drabsku v tom istom case ukradli motocykel Yamaha XT, cim jeho majitel prisiel o 20 000 korun.

   Vysetrovatel v Brezne 14. novembra z trestnych cinov nasilie proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi a ublizenie na zdravi v stadiu pokusu obvinil 37-rocnu zenu z Telgartu. V noci 7. novembra sa zabitim vyhrazala svojmu 44-rocnemu druhovi v jeho dome v Polomke. Po predchadzajucej hadke ho bodla nozom do lavej casti brucha. Potom ho po hlave udrela smaltovanym kuchynskym hrncom, cim mu sposobila trznu ranu na cele. Vysetrovatel zenu, v minulosti patkrat trestanu, umiestnil do policajnej cely. Sudca Okresneho sudu v Brezne ju 15. novembra vzal do vazby.

   Nevolanu navstevu mali v case od dvanastej predpoludnim 12. novembra do piatej hodiny rano14. novembra v predajni potravin COOP Jednota v Raztoke. Zlodej si odtial odniesol financnu hotovost 57 500 korun.

  

    Na vyzvu policajnej hliadky na zastavenie vozidla 14. novembra v Helpe nereagoval vodic Skody 100. Pri prenasledovani niekolkonasobne vyzvy na zastavenie vobec nebral na vedomie. Az po pouziti sluzobnej zbrane zastal. Dvadsatpatrocneho muza z Helpy potom predviedli na obvodne oddelenie PZ v Pohorelej.

   Strnasteho novembra oznamili styri kradeze vlamanim do rekreacnych chat na Taloch v katastri Bystrej. Majitelovi chaty z Lucatina zlodeji ukradli veci za 60 000 korun, chatarovi z Brezna za 8000 korun, dalsiemu z Banskej Bystrice za 21 800 korun a z chaty majitela z Cadce si odniesli lup za 26 000 korun.

   Dvadsatpatrocnu zenu z Brezna stala jej nepozornost 35 000 korun. V predajni nabytku v Brezne 14. novembra popoludni nechala totiz volne polozenu kabelku, v ktorej mala spomenutu sumu penazi, a neznamy pachatel jej ich ukradol.

Otocne koleso z lyziarskeho vleku v Sihle ukradol ktosi pravdepodobne v noci z 13. na 14. novembra. Skodu vycislili na 20 000 korun.

   V noci z 15. na 16. novembra v Bystrej vycinal autickar, ktory spred rodinneho domu ukradol Audi A4 sivej metalizy. S vozidlom majitelovi z Bystrej zlodej zobral aj doklady, cim mu vznikla skoda za 306 000 korun. Po pachatelovi kradeze patraju breznianski policajti.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

    

   Nikolas Pistol zo Zavadky nad Hronom, Sofia Cabanova z Rimavskej Pily, Lukas Demian z Valaskej, Nina Oravcova z Valaskej, Andrej Harvan z Helpy, Alexandra Singerova z Brezna, Peter Pacan zo Sumiaca, Patrik Gabris z Brezna, Tibor Balaz z Valaskej, Adrian Halaj z Predajnej, Petra Sencekova z Valaskej, Bianka Piliarova z Bacucha, Adam Badinka z Brezna, Nikola Kutikova z Nemeckej, Viktoria Savolova z Valkovne.

 

 

 Opustili nas_image

 

  

   Jan Zemko (50) z Cierneho Balogu, Ondrej Koziak (82) z Brezna, Kamil Licko (58) z Brezna, Anna Predanska (80) z Valaskej, Ondrej Gildein (83) z Hronca, Dusan Grafik (70) z Brezna, Juraj Dekret (53) z Dolnej Lehoty, Cyril Stavina (65) z Banskej Bystrice.

  

 

150

      Hasici zaevidovali styri vyjazdy. V druhy novembrovy piatok vystartovali do Valaskej, kde na priechode pre chodcov vodic Forda zrazil dve chodkyne, ktore do nemocnice previezla sanitka RZP. Elektricky skrat v kotolni rodinneho domu v Ciernom Balogu sposobil poziar, ktory zlikvidovali 1C prudom, pri haseni museli pouzit aj dychacie pristroje. V utorok zaznamenali havariu medzi Breznom a Valaskou, nastastie sa obisla bez zraneni. Po zrazke dvoch aut na Mazornikove vyprostili z vozidla osobu a privolali odtahovu sluzbu.

 

 

155

   V breznianskej nemocnici v piatok a v sobotu prijali dvoch lesnych robotnikov, ktorych pri praci v hore v lokalite Myto pod Dumbierom privalil strom - jedneho priviezli s tazkou zlomeninou dolnej koncatiny, druheho so zlomenym stavcom. Absolvovali vyjazd do Valaskej, kde osobne auto zrazilo dve chodkyne, ktore utrpeli uraz koncatin. Dovedna vystartovali 34-krat, z toho 8-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 3-krat k dychacim prihodam, 6-krat k mozgovym prihodam, 7-krat k urazom, 9-krat k inym pripadom a raz ku gynekologickej prihode.

 

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov, aby boli opatrni hlavne na ceste smerom na Horehronie, kde v skorych rannych hodinach je poladovica. Odtiahli styri vozidla po dopravnych nehodach, pri ktorych osoby utrpeli aj zranenia. Postarali sa o Skodu 120, o Feliciu, prepravili Fabiu z Mazornikova do Piesku, Favorit z Bacucha do Brezna, o pomoc ich poziadal vodic auta s poruchou eletroniky.

 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   V nedelu popoludni clenov Horskej zachrannej sluzby poziadali o pomoc pri patrani po 54-rocnej turistke z Banskej Bystrice, ktora sa nevratila z tury na Salatin. Nezvestnu nasli na druhy den rano s poranenim dolnej koncatiny na luke, kde prezila noc bez vaznejsieho poskodenia zdravia. Zachranari zenu osetrili a transportovali na Donovaly.

 

SPOMIENKY

   

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 21. novembra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, matka, starka a prastara mama

Maria Schönova z Cierneho Balogu – Komova.

   Spomina manzel a dcery s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 22. novembra si s uctou pripominame piate vyrocie umrtia nasho draheho otca, stareho a prastareho otca

Alojza Puobisa.

   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku a modlitbu.
   Deti s rodinami

...

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
   Dna 22. novembra si pripominame patnaste vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho otca

Stefana Kurtika z Michalovej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienkovy na tych, co tu s nami boli. Kazda rana raz preboli, kazdu ranu cas zahoji. Len jazva v nas zostane.
   Dna 23. novembra uplynie sest rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn, brat a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

   S laskou spominaju mama, otec, brat Jaroslav s rodinou a sestra Blanka s rodinou.

...

   Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 24. novembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara mama, sestra, svagrina a teta

Katarina Lachova, rodena Ziakova zo Zadnych Halan.

   S uctou a laskou spominaju syn Frantisek, dcera Katarina s rodinami, syn Milan a ostatni pribuzni a znami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Uz stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k otcovi. Prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrel, vzdy budes zit v nas.
   Dna 24. novembra si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia

Pavla Durisa z Pohronskej Polhory.

   S laskou spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

   Dna 25. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec, stary otec

Jan Maruniak z Brezna.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, deti a vnucata.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 25. novembra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia manzela, syna, otca, stareho otca

Dusana Revesza z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Maria, synovia Igor a Roman s rodinami.

...

   Aj ked prestali pre teba hviezdy svietit a prestalo i slnko hriat, ti, co ta milovali, neprestanu na teba nikdy spominat.
   Dna 25. novembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama a starka

Katarina Koziakova.

   S laskou spomina manzel, deti a vnucata.

...

   Ani cas nehoji bolest a zial, ktory mame za tebou.
   Dna 27. novembra si pripomenieme nedozite patdesiate narodeniny nasej drahej

Aleny Tazkej Madajovej.

   S velkou bolestou v srdci spomina cela rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vasa financna situacia sa rapidne zhorsi, takze sa snazte co najviac setrit a vacsie investicie si este raz premyslite. Mozete sa vsak tesit na pochopenie partnera.

Byk
   Niekto z vasich blizkych alebo priatelov vam moze ublizit! Pozor na osobne veci, pretoze hrozi strata. Nespoliehajte sa na platonickych priatelov, ktorych este nepoznate.

Blizenci
   Ste velmi lahkomyselny, na co mozete v buducnosti doplatit! Nekonajte unahlene a vsetky vase kroky si premyslite! Co sa tyka napadov, mnohi ocenia vasu originalitu.

Rak
   Skuste zacat aktivne sportovat, mozete vyskusat dynamickejsie sporty, pri ktorych treba lepsiu kondicku. Ak si na take nieco netrufate, zajdite aspon na plavaren a do sauny.

Lev
   K ludom budte viac prijemnejsi a snazte sa im vychadzat v ustrety. Niektori nemusia pochopit vas suchy humor. Nezacinajte ziadne spory, pretoze mozu prerast do velkych rozmerov.

Panna
   Budete mat tazsie a lahsie dni. Raz sa vam vsetko bude darit a raz vam nic nebude vychadzat a budete mat smolu. Mate moznost spoznat mnozstvo vplyvnych ludi.

Vahy
   Ste sebavedomy a svojimi nazormi dokazete vase okolie presvedcit. Rovnako to bude aj v praci. Na pracovnych rokovaniach budete s vasou vyrecnostou hviezdit.

Skorpion
   Budete mat velmi dobru naladu a nic vam ju nemoze pokazit. Budete mat chut kazdeho poucovat a opravovat. Pozor, aby ste sa nedostali az do neprijemnosti.

Strelec
   Nesnazte sa o nemozne veci a radsej sa zmierte s tym, co mate. Viac sa venujte vasej postave a vasmu zivotnemu stylu. Pozor na konflikty v laske.

Kozorozec
   Budete dost vela premyslat nad vasimi planmi a nad vasou buducnostou. Mozete sa necakane zamilovat alebo prave naopak, sklamat v laske.

Vodnar
   Tento tyzden bude skor pokojnejsi a neudeju sa ziadne vacsie zvraty. Je vynikajuce obdobie na sportovanie a posilnovanie organizmu. Vyberte sa na vacsie nakupy.

Ryby
   S vasou laskou si budete velmi dobre rozumiet a zazijete mnozstvo prijemnych chvil. Budete prekypovat dobrou naladou a optimizmom. V praci budete mat vela energie a problemy budete riesit s radostou.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT