11. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Posledny marcovy den breznianski policajti prijali oznamenie o kradezi cervenej Skody 125 L z Ulice Bozeny Nemcovej. V ten isty den o 17. hodine v pohostinstve na breznianskom namesti okradli 45-rocneho muza. Z vrecka bundy, ktoru mal na sebe, mu ktosi ukradol penazenku s peniazmi, obcianskym preukazom, kartou poistenca a preukazom ZTP. Policia po pachateloch patra.

   Vysetrovatel v Banskej Bystrici 3. aprila zo zlocinu lupeze obvinil 20-rocneho Martina z Banskej Bystrice a v nepritomnosti 19-rocneho Vladimira zo Zavadky nad Hronom. Obvineni muzi 21. januara v skorych rannych hodinach na Okruznej ulici v Banskej Bystrici lupezne prepadli 70-rocnu zenu. Kradezou kabelky jej sposobili takmer 7-tisickorunovu skodu.

   V case od 1. do 3. aprila v Piesku sa neznamy pachatel vlamal do prevadzky firmy so sidlom v Brezne. Po nasilnom vniknuti do unimobunky v areali firmy ukradol kompletnu pocitacovu zostavu, kovovu prirucnu pokladnicku s peniazmi, rozne druhy alkoholickych napojov, rucny vysavac a rozny elektroinstalacny material. Z vedlajsieho skladu ukradol motorovy krovinorez a rozny elektroinstalacny material. Kradezou vznikla firme skoda bezmala za 125 tisic korun a poskodenim zariadenia unimobunky a kovoveho trezoru v sklade materialu priblizne za 60 tisic korun.

   Breznianski policajti vysetruju pripady kradezi vlamanim, ku ktorym doslo v case od 1. do 4. aprila v katastri Valaskej. Zo zahradnych chatiek Pod Bukovinou zmizli rozne druhy potravin, pracovne rukavice a televizor. Skodu vycislili na viac ako 9 tisic korun.

    Vysetrovatel v Brezne 4. aprila zacal trestne stihanie pre trestny cin nedovolenej vyroby a drzania omamnej latky, psychotropnej latky, jedu a prekurzora, ich drzanie a obchodovanie s nimi. Doposial nezisteny pachatel si zadovazil a v rodinnom dome v Brezne neopravnene prechovaval marihuanu. Expertizou bolo zistene, ze vzhladom na mnozstvo latky by sa z nej dalo vyhotovit najmenej 6570 jednorazovych davok. Tridsatdevatrocny muz z Brezna, ktory tento rodinny dom obyva, marihuanu distribuoval. Najdene boli igelitove tasky, vrecusko a plastove nadoby, v ktorych sa nachadzali susene casti nezistenych rastlin a rastliny neznameho povodu v kvetinacoch. Odoslali ich na expertizne skumanie.

   Breznianski policajti hladaju pachatela, ktory sa v noci na 6. aprila vlamal do budovy posty na Ulici 9. maja v Brezne. Kradezou financnej hotovosti, radia a mobilneho telefonu z kancelarie sposobil majitelke takmer 1500-korunovu skodu.

   Obvineniu z trestneho cinu poskodzovania cudzej veci od 6. aprila celi 20-rocny Jan z Brezna. V objekte polnohospodarskeho druzstva na Tisovskej ceste v Brezne este vo februari rozbil volne polozeny nahradny hlinikovy motor do kosacky. Hlinikove casti motora odniesol do zbernych surovin. Poskodenim motora majitelovi z Brezna vznikla skoda takmer za 11 tisic korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 31. marca do 7. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

      Nikola Pustajova z Brezna, Dominik Muco zo Zavadky nad Hronom, Erik Harvan z Polomky, Filip Kucera z Podbrezovej, Michaela Cibulova z Pohronskej Polhory, Lucia Plavuchova z Nemeckej, Tomas Szymanski z Valaskej.

 

 Opustili nas_image

 

            

Klement Pravotiak (62) z Bacucha, Jan Melko (40) z Jasenia, Marian Fasko (51) z Benusa, Helena Liptakova (97) z Brezna, Ludmila Valachova (52) z Valaskej, Jaroslav Kralik (56) z Piesku, Julius Tazky (90) z Brezna, Frantisek Maruskin (72) z Polomky, Marta Bardejovska (77) z Dubovej.

 

150

   V posledny marcovy piatok  vystartovali do Bujakova, kde za kominovym telesom budovy pre zivocisnu a rastlinnu vyrobu vznikol poziar. Hasici pred zasahom vyviedli von styri kone, pomocou motorovej pily rozobrali drevenu konstrukciu a postupne ju zalievali vodou. O pomoc ich poziadali pri otvoreni dvier na rodinnom dome v Hronci a bytu v Domove dochodcov a domove socialnych sluzieb v Brezne. Na Ulici CSA v Brezne sa zrazili dve osobne auta, nastastie nehoda sa obisla bez zraneni. V Jarabej zaevidovali ekologicky zasah, ked  doslo k uniku ropnych produktov z nezisteneho vozidla, olejovu skvrnu na ceste zasypali Vapexom. Vo stvrtok v priestoroch mostarne v Brezne zlikvidovali poziar v opustenej kotolni, kde pocas demolacnych prac zacal horiet odpad a drevo. Zaznamenali vypalovanie travy v Ciernom Balogu a v Polomke uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu.

 

155

   V pondelok zo Zavadky nad Hronom do breznianskej nemocnice previezli muza s poranenym hrudnikom po tom, co ho zena pichla nozom. Lekari absolvovali dovedna 41 vyjazdov, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 12 k neurologickym prihodam, po 3 k dychacim prihodam a k urazom, 4 k porodom, po 1 k psychiatrickej prihode, brusnej prihode, 2 pacientov previezli do Banskej Bystrice a zapisali 1 zneuzitie.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zaevidovany jeden odtah po dopravnej nehode v Brezne, pri havarii doslo k lahsiemu zraneniu. Zachranari sa postarali o Feliciu s poskodenym alternatorom, prepravili Peugeot so zablokovanym zadnym kolesom, Feliciu s odtrhnutym motorom  a Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze v tomto tyzdni navstevnost turistov vo vysokohorskom prostredi  poklesla.  Prvu pomoc poskytli na Kosodrevine a na Srdiecku, osetrili podvrtnuty clenok a zaznamenali srdcovu slabost.

 

Podakovania

      

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary na poslednej rozlucke dna 24. marca s nasou drahou mamou, starou mamou, manzelkou a sestrou

Mariou Budovcovou z Brezna.

   Smutiaca rodina

 

 

Blahozelanie

 

 

 

SPOMIENKY

       Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.
   V januari sme si pripomenuli dvanaste vyrocie umrtia

Frantiska Bubelinyho

   a dna 22. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Jozefiny Bubelinyovej z Bacucha.

   Spominaju dcery s rodinami.

...

   Dna 2. aprila uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Kucerakova z Cierneho Balogu.

   S laskou a uctou spominaju synovia Milan a Jan s rodinou, dcera Margita s rodinou a nevesta Maria.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 11. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila

Valeria Leitnerova z Osrblia.

   Spominaju dcery s rodinami.

...

   Hoci si odisiel a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 11. aprila sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia

Pavla Libica.

   S laskou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na dobrocskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 13. aprila uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Amalia Kovacikova z Cierneho Balogu.

   Spominaju manzel, dcery s manzelmi, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

   Nepocut tvoj hlas, neprides viac medzi nas. Uz dva roky spis svoj sen, nam zostala na teba krasna spomienka len.
   Dna 13. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil

Stefan Luptak z Brezna.

   Spomina manzelka, dcery s rodinami, syn a ostatna rodina.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 13. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil

Juraj Zivcak z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

...

   O, cintorin, zahrada cudna, aj ked vela kvetov mas, velmi si smutna. Ked na hrobe sviecka hori, clovek tiskou modlitbou Bohu sa kori. Ako mu z oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota. Nech sniva krasne sny, nech odpociva v pokoji.
   Dna 14. aprila si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Mariana Vraniaka z Pohronskej Polhory.

   S laskou spomina manzelka, syn Marek, dcera Marika, Iveta s manzelom Marekom a vnucata Maria, Mario, Karinka, Lenka a ostatna rodina.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, s modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
  Dna 16. aprila uplynu dva roky odvtedy, co nas nahle opustil nas drahy

MUDr. Frantisek Suranek z Brezna.

   S uctou a laskou spomina manzelka a dcery s rodinami.

...

   Uz ta nepreubdi slnko, ani krasny den, na benusskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 16. aprila si pripomenieme smutne desiate vyrocie umrtia manzela, otca, stareho otca

Jozefa Libica z Bravacova.

   S laskou a uctou spomina manzelka, syn a dcery s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Do nicoho sa nenahlite, mate dost casu na vsetko. Dokladne si premyslite vsetky vase rozhodnutia a plany do buducnosti.

Byk
   Ak podcenite oblecenie pri tomto nevyspytatelnom pocasi, moze sa stat, ze rychlo ochoriete. Jedzte viac vitaminov a chodte na prechadzky do prirody.

Blizenci
   Pocitite zlepsenie vasich citovych vztahov. Blizky vam budu pomahat ako najviac mozu.

Rak
   Nepustajte si ostatnych do svojho sukromia. Davajte si pozor na „priatelov“ z vasho susedstva, ktori su velmi zvedavi. Mohli by zacat sirit o vas neprijemne reci.

Lev
   Tento tyzden sa viac venujte fyzicky namahavejsim pracam, pretoze budete mat nadbytok energie. Vasa vedomostna stranka na tom nebude az tak dobre.

Panna
   Ak ste si stihli dolezite ulohy splnit uz minuly tyzden, teraz mozete planovat dovolenku. Zorganizujte vecierok a pozvite vsetkych priatelov.

Vahy
   Budete mat radost z toho, ze sa vam zacina konecne darit, no s pribudajucim uspechom vam pribudaju aj povinnosti, preto nezaspite na vavrinoch.

Skorpion
  Snazte sa byt ku kazdemu ferovy, pretoze vas mozu zacat povazovat za klamara a podvodnika. Podniknite mensi vylet s kamaratmi.

Strelec
   Aj ked si ziskate uctu a obdiv mnohych vasich nepriatelov, spoznate tiez niekoho zaujimaveho a sympatickeho, s ktorym si hned padnete do oka.

Kozorozec
   Nespoliehajte sa na druhych a necakajte kym sa vsetky vase problemy vyriesia same. Stastie vas caka najma v laske. Pustite sa uz do jarneho upratovania.

Vodnar
   Ak ste volny, teste sa na mnoho prijemnych zoznameni, z ktorych jedno moze byt naozaj vazne. Moze sa z toho vyvinut slubny a nadejny vztah.

Ryby
   Nahrnu sa na vas same problemy a vy nebudete vediet kde vam hlava stoji. Nerozrusujte sa zbytocne a pomaly ich zacnite riesit. Nebudte sebecky!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT