23. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

     Breznianski policajti patraju po pachateloch trestnych cinov kradezi vlamanim do rekreacnych chat. V case od 14. aprila do 13. maja z pivnicnych priestorov rekreacnej chaty na Taloch zmizol elektricky kabel s koncovkami, tri historicke zehlicky, rucna pila, kombinovane klieste a zavaraniny. Sestnasteho maja oznamili, ze z rekreacneho domu v Dolnej Lehote  zlodeji ukradli radioprijimac, rucne prenosne svietidlo, deku, paplon, rychlovarnu spiralu a potraviny.

   Od marca do juna 2004 70-rocny Jozef S. z Cadce v garazi v Podbrezovej na Stiavnicke hrozbami prinutil tri skolacky pozerat pornonahravky, potom sa museli vyzliect a ohmataval ich. Okresny sud v Brezne dochodcu, ktory z Kysuc odisiel pracovat do Podbrezovej a od roku 1993 bol bezdomovcom, odsudil na 2,5 roka za trestne ciny ohrozovania mravnosti, vydierania, sexualneho zneuzivania a ohrozovania mravnej vychovy mladeze. Proti tomuto verdiktu sa odvolal. Odvolaci senat Krajskeho sudu v Banskej Bystrici 16. maja Jozefovi S. trest odnatia slobody na 2,5 roka nepodmienecne potvrdil a zo styroch trestnych cinov jeden vypustil. Rozhodnutie je pravoplatne a sudca nariadil vykon trestu.

   V poobednajsich hodinach 16. maja na policii v Podbrezovej prijali oznamenie, ze pri polnohospodarskych pracach v katastri Hornej Lehoty bol najdeny skorodovany kovovy predmet presne nezisteneho druhu, pravdepodobne municia z druhej svetovej vojny. Hliadka 50-centimetrovy nalez s priemerom 30 cm prevzala a vyziadala pyrotechnicky zasah.

         Zo zlocinu vydierania a z precinov vytrznictva, kradeze, porusovania domovej slobody a neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla obvinili 15-rocneho ziaka Zakladnej skoly z Helpy. Spachal ich v okrese Brezno od decembra do aprila. V decembri sa v Pohorelej vlamal do vozidla VAZ a majitelovi zo Spisskeho Stiavnika ukradol mobilny telefon s nabijackou, cim mu sposobil skodu za 2500 korun. V januari v skole v Helpe vydieral 14-rocneho chlapca, ktoremu sa vyhrazal bitkou, ak mu neprinesie 100 korun. V aprili z hotelovej izby v Krpacove po spolocnej dohode s dalsimi kumpanmi ukradol kluce od Skody Fabie, na ktorej sa previezli, dostali smyk a zisli z cesty, pricom auto poskodili a jeho majitelovi sposobili skodu za 70 tisic korun. Sudca Okresneho sudu v Brezne 16. maja vzal skolaka do vazby. Hrozi mu trest odnatia slobody az do siestich rokov, ktory sa mu krati na polovicu, pretoze je mladistvy.

   Predpoludnim 17. maja neznamy pachatel vylomil bocne vchodove dvere na rodinnom dome v Benusi, vosiel dovnutra a z bundy zavesenej na chodbe zobral kluce od Fiatu Ducato. S vozidlom bielej farby, ktore bolo odstavene pred domom, potom odisiel na nezname miesto. Majitelovi auta sposobil skodu za 1,7 miliona korun.

   Z precinov nebezpecne vyhrazanie, porusovanie domovej slobody a utok na verejneho cinitela obvinili 51-rocneho muza z Cierneho Balogu. V noci 16. maja neopravnene vosiel do rodinneho domu v Ciernom Balogu, kde sa 73-rocnej majitelke vyhrazal zabitim a byvalej manzelke a dcere zastrelenim. Po predvedeni na policiu fyzicky napadol policajta. Nastastie nikoho nezranil. Sudca Okresneho sudu v Brezne ho 18. maja vzal do vazby.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

   Richard Rosiar z Michalovej, Marek Alberty z Brezna, Adam Cizmar z Brezna, Martin Pokos zo Sumiaca, Veronika Stajerova z Polomky, Terezia Troligova z Valaskej, Julia Pohlodova z Valkovne, Denisa Pokosova z Brezna, Peter Sitarcik z Brezna, Viktoria Matasova z Telgartu, Ema Bacusanova z Bravacova, Karolina Babiakova z Benusa, Sofia Hazakova z Brezna.

 

 

 Opustili nas_image

 

            

               Estera Kalatova (79) z Brezna, Ing. Ondrej Kmet (76) z Brezna, Frantisek Giertl (66) z Brezna, Andor Petko (79) z Hronca, Ladislav Kurtik (76) z Pohronskej Polhory, Maria Maruskinova (79) z Polomky, Ruzena Kralova (69) z Brezna, Dusan Tanac (51) z Jasenia, Jaroslav Houska (novorodenec) z Brezna, Jozef Kuzma (75) z Brezna, Kvietoslava Pljusnikova (73) z Drabska.

 

150

   Hasici v sobotu vystartovali do Dolnej Lehoty, kde z cesty odstranili spadnuty strom. Po havarii Skody 105 L za Hroncom sa zranili dve osoby, ktore lekari previezli do nemocnice. Zachranari Vapexom vycistili vozovku a auto nalozili na vozidlo  odtahovej sluzby. Pomoc poskytli vodicke po dopravnej nehode pri autobusovej zastavke v Podbrezovej. Zaznamenali vypalovanie travy v Ciernom Balogu, medzi Podbrezovou a Dolnou Lehotou, na zlikvidovanie poziaru pouzili jednoduche hasiacie prostriedky a vysoky tlak. V utorok pomocou rebrika cez okno otvorili byt v Domove dochodcov a socialnych sluzieb na Ulici Frana Krala v Brezne.

 

155

   V sobotu vecer lekari absolvovali vyjazd k dopravnej nehode, ktora sa stala medzi Hroncom a Osrblim. Do breznianskej nemocnice prepravili mladeho muza, ktory viacerym vaznym zraneniam podlahol. Dovedna ja zapisanych 40 pripadov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k dychacej prihode, 2 k urazom, 11 k mozgovym prihodam, 3 k brusnym prihodam, 14 k inym pripadom a 1 ku gynekologickej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby su zaevidovane styri dopravne nehody. Po havariach, pricom jedna skoncila so smrtelnym zranenim, odtiahli skodovky z Osblia do Banskej Bystrice a z Polomky do Brezna, pomohli vodicom Citroenov, ktore prepravili z Podbrezovej do Helpy a z Hornej Lehoty do Brezna. Postarali sa o Feliciu, ktoru previezli z Polomky do Brezna

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v tychto dnoch venovali odstranovaniu zimnych znaceni a lavinovych vystrah. Skonstatovali, ze turistov bolo v horach pomenej, zvysenu navstevnost ocakavaju az v dovolenkovej sezone.

 

Blahozelanie

      Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti millou. Na stole sedemdesiat ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.
   Dna 23. maja oslavila sedemdesiate narodeniny nasa draha mama a stara mama

Margita Hunova z Brezna.

   Vsetko najlepsie zo srdca zelaju synovia Jan a Miroslav, vnucata Miska a Mirko, sestra Irena, brat Anton.

SPOMIENKY

 

      Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihla si sa s nami ani roulucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas draha v nom.
   Dna 10. maja uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama a stara mama

Maria Vajcikova z Brezna.

   S laskou spominaju manzel Viktor s detmi Lenkou a Igorom, vnuk Igorko s mamou Evou, rodina Komiskova a Krahulcova.

...

   Bez teba nam slnko nase len spolovice ziari, utapa sa v smutku a vo velkom ziali.
   Dna 19. maja sme si pripomenuli nedozite sestdesiate narodeniny nasho milovaneho otca a manzela

Jozefa Jamricha z Cierneho Balogu.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera, syn a ostatna rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 22. maja uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila draha mama

Anna Pastorekova z Bujakova.

   S laskou spomina dcera Margita s Perlou, Anicka s rodinou, synovia Peter, Gejzko, Pavol s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

   Su ludia, ktori pre nas znamenaju viac ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nic zit.
   Dna 24. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila najdrahsia bytost na svete nasa milovana mamicka, manzelka, stara mama

Anicka Toncikova z Lopeja.

   S laskou a neutichajucou bolestou v srdci spominaju manzel, syn a dcery s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 24. maja si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Veroniky Muchovej zo Sihly.

  S laskou spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 26. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec a stary otec

Jan Saling z Podbrezovej.

   S laskou spominaju deti s rodinami.

...

   Dna 29. maja uplynie smutny rok odvtedy, co vsemohuci Pan Boh povola do vecnosti nasu dobru, laskavu a starostlivu mamu, svokru, staru mamu, sestru, svagrinu a znamu

Margitu Gajdosikovu z Predajnej.

   Prosime vsetkych, co ju poznali o tichu spomienku v modlitbe. Pane Boze, nebud jej sudcom, ale spasitelom.
  S laskou a uctou spomina syn Fratnisek s manzelkou Alenkou, milovane vnucatka Matko a Monika, svatka Melanka a Vlado.

 

Podakovanie

   Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 19. maja nasho draheho otca, stareho a prastareho otca,  brata, krstneho otca a pribuzneho

Jozefa Seba, rodaka  z Valaskej. 

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Deti s rodinami a ostatna smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Nepustajte sa radsej zbytocne do hadok a konfliktov. Mozu z toho vzniknut velke problemy. Radsej sa sustredte na pracu a povybavujte si vsetko zameskane.

Byk
   Hned na zaciatku tyzdna vas prekvapi necakana navsteva, ktorou vsak budete nadseny a onedlho bude vo vasom zivote velmi dolezita, tak ju nenechajte odist.

Blizenci
   Mali by ste si davat pozor na to, co poviete pred vasim sefom. Tento tyzden bude vami posadnuty a nedovoli vam ziadny preslap. Zaoberajte sa len svojimi povinnostami.

Rak
   Zatuzite po akejsi zivotnej zmene. Skuste sa viac starat o seba, ako o problemy druhych ludi. Tiez si davajte pozor na zakernych kolegov, preto sa radsej velmi nechvalte!

Lev
   Budete sa dlho rozhodovat a premyslat, co je spravne. Mnohi z vasho okolia prestanu mat s vami trpezlivost, preto tento tyzden budte radsej osamote a premyslajte nad tym, co potrebujete v zivote.

Panna
   Zaplavi vas priliv romantiky a budete mat netradicne napady. Vytiahnite svoju polovicku na romanticku prechadzku alebo veceru a budete sa citit vynikajuco.

Vahy
   Ak budete rozmyslat prefikane, vyhrate aj nad vasimi nepriatelmi, ktori si z vas budu utahovat. Nebude sa vam velmi darit v oblasti lasky. Opacne pohlavie budete viac odpudzovat ako pritahovat.

Skorpion
   Nepraktikujte fyzicke aktivity alebo tazku pracu. Mohlo by dojst k velmi neprijemnemu urazu. Poriadne sa vyspite a oddychnite si.

Strelec
   Neplytvajte energiu na ziskavanie si priazne opacneho pohlavia. Je len mala sanca, ze uspejete. Zamerajte sa radsej na ine sfery.

Kozorozec
   Stastena sa od vas odvracia. No aj tak sa vam bude darit ziskavat peniaze. No nebude to nic horibilne. Je mozne, ze sa vam zvysia prijmy z vedlajsich cinnosti.

Vodnar
   Caka vas nieco uplne nove, o com by sa vam ani vo sne nesnivalo! Bude to vsetko o laske a zabave. Praca pojde v tychto dnoch bokom. Budte vsak nadalej opatrny!

Ryby
   Nekonajte narychlo a pri natlaku inych osob. Nechajte si vsetko prelezat v hlave. Zvazte si vzdy to, co sa chystate povedat!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT