23. MAJ 2006 Strana 4

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Vsetko este raz? Bez problemov!

   Je dobojovane a tituly su rozdane. Tie najprestiznejsie si odniesli Galina Buvalova a Vladimir Urban. Prave oni sa mozu najblizsi rok pysit titulom MISS a MISTER strednych skol Brezno 2006. Trosku skromna Galina s nadhernym usmevom a vyrecny Vladimir s iskrami v ociach sa po opadnuti tremy "rozkecali" o tom, ako to vsetko bolo, co zazili, co sa pacilo, co nie... Vlado mi prezradil, ze by pokojne vsetko znovu a rad zopakoval, ze to bol jedinecny zazitok. Galina suhlasila...

Prihlasili ste sa do sutaze kazdy sam, alebo je to zasluha niekoho ineho?
Galina:
Za mnou prisla pani profesorka Jana Hubacekova a povedala mi, ze chce aby som sla na MISS, ze mi veri a mam na to. Najprv som nechcela ist, neverila som si, ale potom som si povedala, ze to skusim. A nelutujem, som velmi rada.

Vladimir: Ja som sa viac – menej rozhodol sam a este ma k tomu dotlacila priatelka. Isiel som z pozicie nahradnika. Akurat som si siel robit nalepky na auto a volala mi Marika Sajgalikova, ze sa stal problem, jeden z finalistov vypadol a ze ci pojdem na miesto neho. No a bolo to!

Co vsetko vam sutaz dala, comu ste sa naucili?
G:
Boze, tazka otazka. Uz sa tak nebojim vystupovat pred tolkymi ludmi a spoznala som novych ludi, nasla novych kamaratov. A bola zabava!

V: Co mi dala sutaz? Ani neviem (smiech). Naucil som sa zodpovednosti – musel som poctivo chodit na tie skusky. Trema trochu ustupila, lebo som bol zvyknuty vystupovat pred ludmi s bojovymi umeniami. Ale teraz mi to pomohlo este viac.

Vo vrcholovych sutaziach krasy si dievcata navzajom zavidia, intriguju medzi sebou. Bolo tomu tak aj medzi vami?
G:
(smiech) Urcite nie. Drzali sme spolu. Nic take sme vobec necitili.

V: My chlapci sme spolu v satni spievali, takze nie!

Cakali ste svoje vitazstvo? A ake boli vase typy?
G:
Vobec som to necakala, ja som mala inu favoritku. Myslela som si, ze vyhra Romana, ktora skoncila tretia. A z chlapcov som si typovala Vlada. Tak aspon nieco mi vyslo. :-)

V: Medzi chlapcami som typoval Martina Kirdaja, z dievcat neviem povedat. Ani som sa na to tak nepozeral. O tych nizsich dievcatach som si velmi nemyslel, ze by mohli vyhrat. Do uvahy mi pripadala iba Galina, Peta Palovcikova a Romana Nguyenova.

Teraz napriklad neuvazujete nad karierou modelky/modela?
G:
Ked som stala pred tym kreslom a vyhlasili ma za "missku", tak som rozmyslala, ze na buduci rok, ked budem mat osemnast, skusim sa prihlasit na celoslovensku MISS. Jeden book uz nafoteny mam.

V: Ja som to vobec necakal. A na modeling by som sa mozno aj dal. :-)

A podla vas, ako to cele dopadlo? Celkove zhrnutie podujatia MISS a MISTER.
G:
Perfektne. Aj Marika Sajgalikova, naozaj skvela zena. Aj s Katkou Kaliskou. Trosku nervozity, ale za mesiac sme museli riadne "makat".

V: Dopadlo to super. Sem – tam nervozita, ale to patrilo k tomu.

A na zaver. Ktorej discipliny ste sa najviac obavali a naopak, z ktorej ste mali dobry pocit, ze dobre dopadne?
G:
Ja mam dve discipliny. Plavky a volna disciplina – spev. Toho som sa najviac bala. No a zaver a modna prehliadka, tak z toho som mala najmensie obavy.

V: Pred volnou disciplinou som trochu "fucal", ale dopadlo to super. Z nastupov, chodze a z rohovoru som nemal strach. To bolo fakt v pohode. :-)

Dakujem :-) Miroslava Auxtova

Sutaz o dva listky na SNPH 2006

   V dnoch 16. a 17. juna sa v priestoroch amfiteatra v Pohorelej uskutocni hudobny festival Svatojanska noc plna hudby.
   O
krem vystupeni znamych hudobnych kapiel, stalic slovenskej hudobnej sceny, organizatori podujatia uz tradicne davaju moznost predstavit sa aj nadejnym zacinajucim, ale aj skusenym znamym kapelam z regionu. Tohto roku to budu skupiny Prometeus, Slepe Crevo, Druhy Dych s hostom Ondrom Micikom, BlueCat, Chimera ShandyRP a RekuSynku, ktora bude v piatok na festivale krstit svoje debutove CD.
   Vrcholom piatkoveho vecera vsak urcite bude vystupenie Katky Knechtovej so skupinou Peha (drzitelia oceneni AUREL za najlepsi zensky spevacky vykon, najlepsia piesen roka, najlepsi vykon hudobnej skupiny a najlepsi album) a zlatej slavice Zuzany Smatanovej.
   Vstupenky na festival si mozete v predpredaji kupit na tychto miestach: Obecny urad v Pohorelej, Espresso Pod Orlovou v Pohorelej, Internetova kaviaren i-P@B Pohorela (na zel. stanici), Textil Monika Molotova (Polomka), Kuchynske studio Hamannax v Brezne (Sturova 36), Kuchynske studio IV-Trend (Banska Bystrica, Horna 46).
   V predpredaji do 15. juna je cena dvojdnovej vstupenky 199 korun. Priamo na mieste je cena dvojdnovej vstupenky 250 korun a na sobotu 150 korun.
   Vsetky vstupenky na podujatie su zrebovatelne.          
 Okrem kvalitnej hudby je postarane aj o bezproblemove obcerstvenie sietou vycapov a bufetov vybudovanych v areali amfiteatra partnermi podujatia firmou BARTRANS a pivovarom SARIS. Podujatie sa uskutocni za kazdeho pocasia! Ochrana divakov pred pripadnym dazdom je zabezpecena vojenskymi stanmi a najma „pivnymi“ stanmi.
   V blizkosti arealu je moznost stanovania.  
   Sutazna otazka (o dva listky na SNPH 2006): Ktory drzitel ocenenia Zlaty slavik 2005  sa predstavi na  5. rocniku najvacsieho hudobneho festivalu v bystricko-breznianskom regione Svatojanska noc plna hudby 2006?
   Korespondencne listky s odpovedou, kuponmi, vasou adresou a telefonnym cislom posielajte na adresu redakcie do 13. juna.

KUPON


 

Prvy junovy vikend obec Hela ozila spevom a tancom v podani mladych folkloristov na 7. rocniku detskeho festivalu Kolovratok. Mnozstvo ucinkujucich z celeho Slovenska sa postaralo o spestrenie dni v obci, ktora je zdrojom inpsiracie pre slovenskych aj zahranicnych umelcov.

 

 


 

V nedelu 4. juna sa vo Valaskej uskutocnil 35. rocnik festivalu dychovych hudieb Valaska 2006. Priaznivci tohto stylu hudby si mohli vychutnat melodie v podani dychoviek nielen zo Slovenska, ale aj z Ceskej republiky.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT