6. JUN  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Policia v Brezne patra po pachatelovi, ktory sa v case od  26. aprila do 27. maja vlamal do rekreacnej chaty v doline Vagnar. Ukradol mikinu modrej farby, pracovnu obuv ciernej farby, flanelove kosele a sportove nohavice, cim majitelovi sposobil skodu za 5000 korun.

   V case od 28. do 29. maja sa na Hlavnej ulici v Ciernom Balogu zlodej vlamal do neobyvaneho domu, ktory sluzi ako videopozicovna. Odniesol si 463 DVD nosicov, 480 videokaziet, 70 obalov na DVD nosice, 30 obalov na videokazety, PC zostavu, penazenku s financnou hotovostou, prenosny telefon, fotoaparat a zaroven poskodil atramentovu tlaciaren k PC. Firme sposobil skodu za viac ako pol miliona korun.

   Nahradne suciastky na zeriavy - 6 repasovanych parovych dvojic opernych kladiek pre zeriav, 3 kompletne pojazdne kolesa s ozubenim pre zeriav - toto vsetko si odniesol neznamy pachatel  v case od 26. do 29. maja z priestorov skladu v objekte mostarne. Firme z Cierneho Balogu vznikla takmer 300 000-korunova skoda.

   Doposial nezisteny pachatel sa 29. maja vlamal do pohostinstva na Razusovej ulici v Brezne, odkial ukradol rozny alkohol, cigarety a financnu hotovost. Majitelovi sposobil skodu za 7500 korun. Zaroven poskodil dva vyherne automaty, z ktorych vybral drobne mince. Firme so sidlom v Ziline vznikla takmer 13 000-korunova skoda.

  V pondelok doobeda 54-rocny muz z Polomky oznamil policii, ze od marca je nezvestny jeho 28-rocny syn. Mlady muz meria 165 cm, je stihlej postavy, telo ma nachylene dopredu vpravo, ma pomalu chodzu, napada na pravu nohu. Ma tmavohnede kratke vlasy, na cele plesinu, je kratkozraky, ale okuliare nenosi. Hovori spisovnou slovencinou, ciastocne po rusky, zdanlivo vyzera na 25 - 30 rokov. Oblecenu mal oranzovu koselu, bledomodre firme, nosil ciernu siltovku, na nohach mal obute svetlohnede turisticke topanky.

   Prveho juna v rodinnom dome v Drabsku doslo ku kradezi. Dve nezname zeny vosli so suhlasom majitela do priestoru kuchyne pod zamienkou vratenia preplatku za dan – 3500 korun. Majitela domu poziadali o vydavok z 5000-korunovej bankovky, pricom vybral z kuchynskej linky penazenku s financnou hotovostou a vydal im. Potom vsetci presli do vedlajsej izby, pricom jedna zo zien vyuzila nepritomnost majitela a z kuchyne ukradla celu financnu hotovost 30 000 korun. Obe osoby odisli v osobnom motorovom vozidle nezisteneho typu s evidencnym cislom zaciatocnych pismen LC.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ v Brezne)

 

Co sa udialo v tyzdni od  26. maja do 2. juna
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Michaela Sajgalikova z Brezna, Helena Anderkova zo Zavadky nad Hornom, Nikola Busova z Brezna, Timur Skorvanek z Brezna, Jaromir Horvath z Brezna, Pavol Kovacik  z Jasenia, Zuzana Vondercikova z Brezna, Matej Kuban z Brezna, Nikolas Eremias z Polomky, Maros Janosik z Helpy, Denis Kovac z Polomky, Andrej Kubiny z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

            

    Maria Vaslikova (88) z Brezna, Jan Kovacik (78) z Brezna, Jan Suhajda (61) z Dubovej, Jan Zachar (47) z Cierneho Balogu.

 

150

   V poslednych majovych a prvych junovych dnoch hasici absolvovali len dva vyjazdy, a to v pondelok. Vo vecernych hodinach vystartovali do Cierneho Balogu, kde osobne vozidlo zrazilo chodca. Po prichode na miesto poskytli pomoc pri nalozeni zraneneho do sanitky, skontrolovali stav auta, ci nedoslo k uniku ropnych produktov. V Podkorenovej vytiahli na vozovku Renault, ktory zbehol do priekopy, pricom sa rozbila olejova vana.   

 

155

   Vo vecernych hodinach v pondelok osobne auto zrazilo chodca, ktory bol pod vplyvom alkoholu. Muz mal stastie, pretoze neutrpel ziadne zranenia. Dovedna je zapisanych len 13 pripadov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k mozgovym prihodam, po 1 k urazu a k brusnej prihode, 2 k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby su zaevidovane styri dopravne nehody, ktore sa obisli bez zraneni. K havariam doslo v Brezne, Dubovej a Banskej Bystrici.  Odtiahli z Brezna do Piesku Fiat s poskodenou prevodovkou, z Pohronskej Polhory do Revucej Ford s poruchou motora, postarali sa o Favorit s pokazenym riadenim. 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

    Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo stvrtok patrali po mladom chlapcovi, ktory sa stratil v okoli Liptovskeho Mikulasa. Na akcii sa zucastnilo osem psovodov, dvaja zachranari a policia. Patranie skoncilo neuspesne, preto bude pokracovat.

 

 

 

 

Blahozelanie

     

Podakovanie

 

SPOMIENKY

   Bez teba nam slnko nase len spolovice ziari, utapa sa v smutku a vo vellkom ziali.
  Dna 18. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej dcerky

Zanetky Noskovej zo Zavadky nad Hronom.

   S laskou spominaju rodicia, sestry, svagrovia, krstny syn Norik, synovci a ostatna rodina.

...

   Len kyticku kvetov z lasky na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci spominat.
   Dna 28. maja sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej matky

Anny Prepletanej z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

...

   Prosime laskaveho Boha, aby zmiernil nas bol a dodal nam utechy s vedomim, ze nasa draha maminka zije v Bozej blizkosti, kde sa s nou aj my raz stretneme. Nech tvoje telo v ochrane Pana, v pokojnom spanku odpociva. V pamati nasej ziarit bude pamiatka tvoja stale ziva.
   Dna 29. maja uplynul rok odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustila nasa draha

Anna Zilkova z Dolnej Lehoty.

   S vdakovu a laskou spominaju manzel, deti, vnucata, mama, sestry i cela rodina.

...

   Kto zuje v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 1. juna sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasho otca

Jana Janosika

   a dna 15. juna si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasej matky

Eleny Janosikovej z Bacucha.

   S laskou a uctou spominaju synovia s rodinami.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: „Otec nas drahy, zbohom.“
   dna 5. juna sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Rudolfa Tapajaka z Brezna.

   S laskou spomina manzelka Julia, dcera Marta s manzelom Jozefom, vnucata a pravnucata.

...

   Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci a v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.
  Dna 6. juna uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Viktor Hrnciarik.

   S uctou a laskou spominaju mam, bratia, sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Len sviecu horiacu a kyticu kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na polhorskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 8. juna uplynie rok odvtedy, co nas tragicky opustil nas drahy syn, brat a vnuk

Marcel Vrana z Pohronskej Polhory.

   S laskou spominaju rodicia, surodenci a blizka rodina.

...

   Dna 8. juna uplynu tri roky od smrti nasho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Daxnera z Brezna.

   Drahy nas otec, nikdy na teba nezabudneme, budes stale v nasich spomienkach a v srdciach.
   Manzelky, dcery s rodinami

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 8. juna uplynie sest rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany syn a brat

Miroslav Janostiak.

   Smutiaca rodina

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 10. juna si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Klementa Spisiaka z Osrblia.

   Spomina manzelka a dcery s rodinami.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mate pocit, ze kazdy vas den je rovnaky a potrebujete nejkau zmenu. Najvyhodnejsia pre vas by bola exoticka dovolenka s priatelmi alebo nejaky relaxacny pobyt s rodinou.

Byk
   Tento tyzden nebude pre vas dobry, rychlo sa vyvediete z miery. Ak ste o svojej pravde 100 %-ne presvedcny, mozete za nu bojovat. Musite byt viac sebevedomejsi, aby ste boli pre ostatnych autoritou.

Blizenci
   Tento cas je skvely na zasnuby. Preto ti, ktori uz planuju sobas, mozu zacat s organizaciou. Ostatni si mozu upevnit priatelstvo, vztahy a byt viac tolerantni k blizkym.

Rak
   Budete mat velmi narocnu ulohu na zvladnutie. Preto budete vystresovany. Skuste si zaviest do vasho pracovneho planu nejaky system. Potom zbadate, ze vsetko vam ide hned lepsie.

Lev
   Nedajte sa rychlo znechutit. Ak vam uz aj nieco pokazi naladu, nedavajte to na sebe znat. Budete dost naladovy a podrazdeny. Dajte si preto pozor na spravanie k vasmu okoliu. Mozete ziskat zaludocne bolesti, pomozu vam bylinky.

Panna
   Snazte sa viac cestovat, vyhodnejsi pre vas bude, ak to bude mimo domova a co najdlhsie. Prinesie vam to velke zarobky, aj ked vam bude chybat domov. Oplati sa to!

Vahy
   Nehadajte sa so starsimi a skusenejsimi, aj ked stojite pevne na svojom. Majte uctu pred kolegmi aj ked potrebujete pomoct, obratte sa na nich. Urobte si dobry darcek v podobe kamena.

Skorpion
   Budete mat velmi neprijemne tazkosti. Snazte sa zbytocne peniaze neminat ani sa zadlzovat. S financiami to nebude vyzerat prave najlepsie. Venujte sa vasmu zdraviu, mozete si vybrat nejaku dietu.

Strelec
   Budete mat problemy v praci. Nemusite ich riesit hned teraz, pretoze vacsina sa vysriesi casom a sama. Ak uz mate zalozenu rodinu, venujte sa viac jej a jej problemom.

Kozorozec
   Hrozi vam, ze sa velmi pohadate s rodinou alebo blizkymi. Budete mat samotarske sklony, zbytocne budete nervozny, neupadajte vsak do depresii. Prechadzky v prirode vam pomozu.

Vodnar
   Pozor na to, co vypustate z ust. Snazte sa nemat ziadne narazky na citove vztahy vasich priatelov a nikoho neohovarajte. Klebety vam mozu dost poskodit.

Ryby
   Tento tyzden je vhodny najma na nakup a vacsie investicie. Ak potrebujete vylepsit byt alebo zahradu, pustite sa do toho. Mozete si zobrat na pomoc priatelov a kamaratov, z toho budete vsteci poteseni.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT