15. AUGUST  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

      Obvineniu z precinu kradeze celi 35-rocna zena z Brezna, ktora 4. augusta popoludni v obchodnom centre ukradla prostriedok na umyvanie riadu, krem, potraviny, zubnu pastu, casopisy a alkohol, vsetko dovedna za 630 korun. Za drobnu kradez bola blokovou pokutou potrestana aj 29. jula.

   Spred obchodneho domu v Polomke 7. augusta o deviatej rano ukradli motorovu pilu. Pravdepodobny pachatel prisiel vozidlom za muzom z Polomky, aby mu porezal drevo. Motorovu pilu nalozili do auta a spolocne sa odviezli pred obchodny dom, kde siel majitel pily este nakupit. Ked vsak vysiel von z predajne auto s podvodnikom a s nim aj motorova pila boli fuc. Kradezou prisiel o 16 tisic korun.

   Ludia aj po desiatkach rokov nachadzaju municiu z druhej svetovej vojny. Policia v Brezne 7. augusta v poobednajsich hodinach prijala oznamenie o naleze municie na srotovom poli spolocnosti z Podbrezovej. Sedemnast delostreleckych granatov z obdobia druhej svetovej vojny zabezpecili proti manipulacii v specialne upravenej tlakovej nadobe. Deviateho augusta predpoludnim 44-rocny muz z Ruzomberka oznamil, ze vo Filipove na volnej ploche pri stavebnych pracach nasiel municiu. Na miesto nalezu prisla policajna hliadka a pyrotechnik, ktory nevybuchnuty minometny granat z druhej svetovej vojny zneskodnil. 

    Z dreveneho manipulacneho skladu asi 500 m za Jarabou v case od 4. do 7. augusta zmizlo 33 metrov kubickych smrekoveho dreva. Kradezou dreva, ktore malo priemer 20 - 40 cm a dlzku 5 m, firme z Kysuckeho Noveho Mesta vznikla skoda bezmala za 83 tisic korun.  

   Desiateho augusta vysetrovatel zacal trestne stihanie pre trestne ciny porusovanie domovej slobody, nebezpecne vyhrazanie a zaroven obvinil 36-rocneho Pavla z Polomky, uz viackrat sudne trestaneho. Dopustil sa ich 9. augusta v neskorych vecernych hodinach vo Valaskej. So suhlasom 32-rocnej majitelky vosiel do jej bytu, kde jej nadaval, vyhrazal sa zabitim a fyzicky ju napadol. Na druhy den rano sa vratil a opat ju zbil. Zene sa podarilo ujst, utocnik isiel za nou, co vyuzila a vbehla spat do bytu. Pavol vsak vykopol dvere a opat utocil. Ked jej prislo zle, zavolal sanitku, lekar konstatoval, ze zo zraneni sa bude liecit asi tyzden. Pavla stihaju na slobode.

   O desiatej vecer 10. augusta na parkovisku pred bytovkou na Razusovej ulici v Zavadke nad Hronom horela Skoda Fabia. Poziar uhasili pohorelski hasici. Pricina poziaru zatial nie je znama. Banskobystricka spolocnost utrpela skodu priblizne za 200 tisic korun.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. augusta

 
Uzreli svetlo sveta image

 

     

   Jakub Chovanec z Brezna, Juraj Kovac z Valaskej, Kristian Vondercik z Brezna, Filip Nagy z Brezna, Rastislav Prosovsky z Brusna, Matej Herich z Cierneho Balogu, Juraj Salko z Brezna, Linda Strmenova z Hornej Lehoty, Sascha Jirmerova z Brezna.

 

  Opustili nas_image

     

  

        Miroslav Svidron (55) z Polomky, Emil Smolinsky (91) z Brezna, Kamila Skultetyova (91) z Brezna, Kamila Kovacikova (85) z Valaskej, Vojtech Kuracina (73) z Nemeckej, Michal Backo (85) z Raztoky, Lubomir Rochocky (64) z Jasenia, Jaroslav Jablonka (56) z Lopeja, Jan Kovacik (82) z Cierneho Balogu – Fajtova, Jan Hyriak (58) z Helpy.

 

150

   V statistikach breznianskych hasicov je zaznamenany pomerne pokojny tyzden. Dopravna nehoda na Vrchdolinke sa nastastie obisla bez zraneni. Z auta Peugeot 309 vytekal na vozovku olej. Hasici ho ohranicili absorpcnou latkou, auto vytiahli z priekopy a odpojili akumulator. V Brezne na Sturovej ulici vo stvrtok narazila Skoda Octavia do betonoveho kvetinaca. Z auta zacal unikat propan butan. Poskytnuta technicka pomoc nastastie vsetko vyriesila. V ten isty den, vecer o 22. hodine bol hlaseny poziar auta v Zavadke nad Hronom. Po prichode na miesto privolani hasici z Pohorelej zistili, ze poziar uz bol uhaseny obcanmi. Priblizna skoda bola vycislena na asi 200 000 korun.

 

155

   Dohromady 27 vyjazdov absolvovali lekari za uplynuly tyzden. Desatkrat boli privolani k nahlym prihodam srdca a obehu, osemkrat k neurologickym, dvakrat k psychiatrickym pripadom, trikrat k porucham traviacej sustavy, jedenkrat k oblickovej prihode, dvakrat k intoxikacii a jedenkrat k urazu.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Dve prerazene olejove vane na autach Volkswagen Golf a Skoda Octavia, odtiahnuty Seat po dopravnej nehode, porucha motora na aute Mitshubishi, Skoda 120 a Skoda Felicia po nehodach a odvoz traktora. Tak takto zneli udaje Cestnej zachrannej sluzby v 32. tyzdni, ku ktorym boli privolani na pomoc.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Vyrazne ochladenie sa podpisalo aj na nizkom pocte turistov na okolitych horach. Vzdy dvaja clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnovali sportovej akcie v zavesnom lietani ako asistenti pri starte.

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori spolu s nami odprevadili na poslednej ceste nasu matku

Zuzanu Liptakovu zo Zavadky nad Hronom,

ktora nas opustila vo veku 94 rokov.
   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme rodine, pribuznym a vsetkym, ktori prisli odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Ladislava Rostara z Brezna.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina Rostarova

 

Blahozelanie

 

   

SPOMIENKY

  

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
   Dna 10. augusta uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil

Jan Kovacik z Brezna.

   S laskou spominaju manzelka, dcery a ostatna rodina.

...

   Uz ta nezobudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj krasny sen.
   Dna 14. augusta uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec

Stefan Muransky z Brezna – Zadnych Halan.

   S laskou a uctou spominaju synovia Jozef a Lubomir, dcery Elena s rodinami a vnucata i pravnucata.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 17. augusta si pripomenieme nedozite 70. narodeniny

Michala Kraska.

   S laskou spominaju manzelka a dcera s rodinou a vnucata.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit bez nich zit.
   Dna 18. augusta uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Ervin Puchy.

   Manzelka, dcery s rodinami a vnuk.

...

   Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
   Dna 19. augusta si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Pavla Sirakyho z Brezna.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Tazko je bez teba, smutno nam je vsetkym, uz nic je take, ako bolo predtym. Len bolest v srdci vryta, je v nasich srdciach skryta.
   Dna 19. augusta si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Albina Gasperana z Bravacova.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 20. augusta si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia manzela

Pavla Liptaka z Podbrezovej.

   S laskou spomina manzelka, synovia a nevesty, vnucky, vnukovia a pravnucka.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Šimurdová, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vyrazte dych okoliu a ukazte im, ze sa viete postarat aj sam o seba a nie ste zavisly na nikom inom, ze sa viete zabavat aj bez ich spolocnosti. Doteraz to vnimali tak, ze ste odkazany na ich plany a volny cas.

Byk
   Aj ked nesuhlasite s nazormi rodiny, viete, ze su v prevahe a nic s tym neurobite. Radsej ustupte a vyhnete sa tym tak velkej hadke a vymene nazorov. Nebudte prehnane tvrdohlavy.

Blizenci
   Cakaju vas nezabudnutelne zazitky v naruci vam velmi prijemnej osoby. Mnohi z vas si mozu vybudovat vazny vztah a moze sa schylovat aj k zasnubam.

Rak
   Budete mat naladu pod psa a nik vas nevytiahne robit si vase povinnosti. Mali by ste mysliet na viac pozitivnych veci, ktore zivot prinasa a netrapit sa kvoli malickostiam. Na tie si vo vasom zivote uz neskor nespomeniete.

Lev
   Dohodnite si stretnutie so starym priatelom alebo spoluziakom. Uvidite, kolko si toho budete mat co povedat a zaroven si pospominate na stare dobre casy. Viac by ste sa mali zamysliet na to, co od zivota ocakavate.

Panna
   Tento cas by ste sa mali snazit travit v prirode a na cerstvom vzduchu. Chodte na chatu a povenujte sa vasim konickom a zahradke. Pripojte do toho aj deti a partnera.

Vahy
   Cakaju vas mensie financne nedorozumenia a problemy s uradnikmi. Dobre si skontrolujte, ci mate zaplatene vsetky poistky a podobne veci, aby ste sa vyhli pokutam.

Skorpion
   Nepoddavajte sa zlej nalade a hromade problemov. Bude toho na vas vela, ale musite to prekonat. Onedlho sa vsetko zlepsi. Snazte sa v zlych veciach najst pozitivny zmysel.

Strelec
   Viac oddychujte osamote a trochu sa distancujte od sveta. Vyberte sa do kupelov alebo na dovolenku na odlahlom a exotickom mieste. Ked si take nieco nemozete dovolit, tak si aspon vypnite mobil a meditujte.

Kozorozec
   Nesnazte sa za kazdu cenu uputat pozornost a nerobte zo seba to, cim nie ste. Vyhybajte sa ludom, ktori vam budu na prvy pohlad nesympaticki.

Vodnar
   Budte presvedceny o svojich kvalitach a nedajte sa tak rychlo rozhadzat, ked si niekto bude preverovat vase schopnosti a vedomosti. Viac pouzivajte vasu kreativitu a fantaziu.

Ryby
   Co najmenej casu travte doma. Snazte sa stale nejako zamestnavat. Potrebujete zo seba dostat prebytocnu energiu a stres.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT