9. JANUAR 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Silvester Izoterm Streetball 2006

   V sobotu 30. decembra ukoncili streetballovy rok 2006 turnajom Silvester Izoterm Streetball 2006 vo Valaskej. Zucastnilo sa na nom iba 5 timov, ale prisiel aj vitaz Stiavnickeho turnaja, krupinsky tim UNNI. Hrali systemom kazdy s kazdym, do semifinale postupili timy Bordel, Jumpers, Jabcak a UNNI. Pre tim Traja Veterani sa turnaj skoncil v skupine. V prvom zapase odlpatili Jumpers prehru v skupine timu UNNI v pomere 16:10, no v druhom zapase prekvapujuco vitaz skupiny Bordel podlahol Jabcaku 12:16. V suboji o 3. miesto viedol Bordel nad UNNI 10:0, nakoniec sa vsak radoval UNNI, vyhral 16:15. Vo finale sa jednoznacne potvrdila kvalita a skusenost JUMPERS (R. Severeny, M. Koralka, M. & R. Gonda), porazili Jabcak (P. Charvat, T. & L. Podklen) 16:11. Konecne poradie: 1. Jumpers, 2.Jabcak, 3.UNNI, 4.Bordel, 5.Traja Veterani.

(j6)

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Vianocny turnaj
   Vo viano
cnom turnaji sa predstavilo asi to najlepsie, co brezniansky stolny futbal momentalne moze ponuknut. Dvojice ako Sramko-Pompura, Marcek-Raffay, Boris Banik-Fasko, Ambros-Ciesar, Hajduch-Bosela a mnohi dalsi... Podla ocakavania sa do finale acka dostali Sramko a „Pompi“ (nezastavili ich ani Marcek-Raffay) a Ambros-Ciesar. Najdalej sa dostali Boris s Fakom a Ondro Hajduch s Janom Boselom.  Konecne vysledky: 1. Ambros-Ciesar, 2. Sramko-Pompura, 3. Boris Banik-Fasko.

Posledne turnaje v starom roku
   V poslednom kole mestskej ligy v starom roku sa predstavilo predstavilo len 13 jednotlivcov. Po vianocnom vitaznom tahani Ciesara s Ambrosom sa ocakavalo, ze by mali dominovat aj teraz. Martin Ciesar to aj potvrdil, ked turnaj vyhral. V celkovom finale sa tesil z prveho miesta. V celkovej tabulke sa podarilo Martinovi Ciesarovi dotiahnut na prveho Jana Ambrosa uz na par bodov a tym sa zdramatizoval boj o celkove prve miesto v jednotlivcoch. V sutazi dvojic sa predstavilo 8 parov. O najvacsie prekvapenie sa postarala dvojica Zemko/Zofajova ktorym sa podarilo porazit hned v prvom kole porazit silnu dvojicu Ambros/Omiliakova. V sobotu sa najviac darilo momentalne najlepsej zenskej hracke v stolnom futbale na Slovensku RoXi (Terka Turnova). S prehladom vyhrala turnaj spolu so Siskom.

Bohata ucast v novom roku
   Prvy vikend v novom roku chcelo co najviac stolnych futbalistov skusit, ci nahodou nezabudli hrat foosball. V piatok sa predstavilo v turnaji jednotlivcov peknych 21 hracov. Od zaciatku sa darilo Misovi Banikovi (Rastep), ktory presiel do finale A strany pavuka bez vacsieho zavahania. Tu sa prebojoval skuseny „OLD SCHOOL“ hrac Martin Raffay (Kolik), ktory vsak nestacil na rozbehnuteho Rastepa. Cakalo sa, ze finalovy suboj bude napinavy, v nom sa stretli Ambros a Michal Banik. Dramu vsak nechcel v ziadnom pripade dopustit Miso, a tak svojou vybornou hrou nedovolil Janovi uhrat ani leg a zasluzene vyhral.
   V sobotu si z piatka dobru formu priniesol Rastep, ktory sa spolu s Tomasom Cizom prebojoval znova do finale A strany pavuka. Tu vsak Miso nezopakoval vyhru proti Kolikovi, ktory hral s Tomasom Pompurom (RedMaN) a teraz musel ist do B-cka Miso. Cez B-cko sa velmi napinavymi zapasmi predierala dvojica Ambros/Omiliakova. Dostali az do finale B-cka, kde ich cakal Miso s Tomasom. V celkovom finale sa tak stretli Giovanni/Pea a Redman/Kolik. Redman/Kolik uz raz poslali tuto dvojicu do B-cka a rovnaky priebeh mal aj tento finalovy zapas. Tomas im nedal ani najmensiu sancu na vyhru ani jedineho legu a zasluzene vyhrali.

Na mastri bronzova Eva Sitarcikova
   Prvy novorocny vikend priniesol so sebou Master, ktory bol na programe 6. januara v Buka Pube vo Zvolene. V hlavnom pavuku sa predstavilo 56 hracov a po prvykrat sa v tejto sezone na turnaji organizovanom pod hlavickou SSF predstavil Peter Martin zo Zvolena urcite stale patri medzi najlepsich hracov na Slovensku. Nakoniec to dokazal aj svojimi vykonmi, ked turnaj vyhral bez vacsich problemov. Na druhom mieste sa umiestnil dalsi Zvolencan Jozef Rolnik. Ich nadvladu zavrsil treti Jozef Petrik. Prvu stvorku uzavrel Breznan Martin Skantar. V zenskom pavuku sa predstavilo 9 „babeniek“ a najlepsie si pocinala Petronela Gibalova. Druha v poradi bola Lucencanka Valika Kostalova a prvu trojku uzavrela aj v slovenskych tabulkach momentalne tretia Eva Sitarcikova z Brezna. Piaty master sa uskutocni 27. januara v Zemianskych Kostolanoch. Na breznianskych sipkarov caka tento vikend tvrdy oriesok v podobe svojich superov v extralige, ked do Brezna zavita uradujuci majster Slovenska DC Toi Toi Dixi Bratislava a novovzniknuty sipkarsky klub DC Bratislava – Raca.

(pp)

Z kolkarskej drahy

Opatovne vitazstvo Milana Tomku

   V kolkarni Interu Bratislava sa v sobotu 6. januara uskutocnil 4. turnaj serialu Majstrovstiev Slovenska v sprinte muzov za ucasti 49 pretekarov. Zo zeleziarov potvrdil svoju dominanciu v tejto discipline Milan Tomka, ktory si pri svojej tretej ucasti na tychto turnajoch pripisal druhe vitazstvo a patri mu prva priecka v priebeznom hodnoteni. Zaverecny turnaj bude 31. marca v Trnave, Modranke.
   Vysledky: 1. Milan Tomka (ZP Sport Podbrezova),
2. Milan Balicky (Slavoj Velky Saris), 3. Jozef Martisek (Inter Bratislava), 4. Radoslav Foltin, 5. Ondrej Kyselica (obaja ZP Sport Podbrezova). Pretekari ZP Sport, ktori nepostupili do finalovej 16-tky: 17. Rastislav Bajtos, 26. Jozef Pesta, 28. Pavel Paulecko, Matej Srsen, Peter Sibal, Tomas Dilsky, Juraj Krivan a Michal Stieranka.
   V kolkarni Tatranu Sucany sa uskutocnil 4. turnaj Majstrovstiev Slovenska v sprinte dorastencov
   Vysledky: 1. Roman Bukovy (Tatran Sucany), 2. Martin Kolejak (SKK Trstena), 3. Tomas Herich, 9. Lubos Figura, 10. Peter Vrbovsky, 12. Marek Mihok (vsetci ZP Sport Podbrezova). Tomas Herich sa vo svojom tretom vystupeni v seriali majstrovstiev Slovenska v sprinte opat dostal na stupen vitazov a vedie v priebeznej tabulke sprintu dorastencov.

(ks)

Turisti na Hornych lazoch

   Tak ako po ine soboty, aj na sviatok Troch kralov sa breznianski turisti stretli, aby sa vydali za krasami okolia Brezna. Sychrave a hmliste rano, vobec nie typicke pre toto rocne obdobie, neslubovalo prijemny zazitok. Po kratkej ceste vlakom do Valaskej to vsak uz vyzeralo optimistickejsie. Oblaky sa zacali pretrhavat a objavila sa aj modra obloha. Z valastianskej zeleznicnej stanice sa vydali po zltej turistickej znacke cez staru Valasku hore dolinou Potocky. Popri takmer vyschnutom potoku s tromi tajchami na zachytavanie privalovej vody v case topenia snehu a burok vystupili do sedla Vrchdolin, ktore tvori hranicu medzi valastianskym a bystrianskym chotarom. Tu opustili turisticku znacku a pokracovali smerom na zapad na Horne lazy. V sedle s polovnickym posedom pri obede obdivovali zasnezeny hlavny hreben Nizkych Tatier, ktory sa striedavo zahaloval do nizkych mrakov. Pohlad na juh poskytoval nadherne vyhlady na Veporske vrchy s dominantnym Klenovskym Veprom. Potom ich uz cakal len zostup blatistou cestou dolu dolinou Lazna spat do Brezna.

(JSkr) Foto: J. Skrovina

Vydareny 21. rocnik

   Klub slovenskych turistov pri SK Helpa usporiadal posledny den roka 2006 21. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu (1692 m n. m.). Aj ked sa rano zdalo, ze pocasie turistom opat nebude priat, na vrchole sa ucastnikom otvorila prekrasna panorama Zapadnych, Vysokych a Nizkych Tatier aj Muranskej planiny. Na zaver si pri turistickej chate na Dolinkach popriali vsetko dobre do noveho roka 2007, pochutnali na dobrom caji a aj zaspievali v sprievode harmonikara V. Hronceka. Na fotografii cast ucastnikov vystupu na namesti v Helpe pred otvorenim. 

Text a foto: Jozef Pupis

 

 

  Stefanska 8-hodinovka v korculovani

   Usporiadatelom Stefanskej 8-hodinovky (SCK Dumbier - clen MSK Brezno, MSK Brezno) ide o co najsirsie zapojenie ludi, sportovych klubov, spolocenskych organizacii, skol a sirokej verejnosti blizkeho okolia. Okrem samotneho zapojenia sa do korculovania na okruhu 8-hodinovky na Zimnom stadione L. Horskeho mali ucastnici moznost korculovat sa na vyhradenom sektore v strede klziska. Velmi zaujimava bola sutaz v rychlostnej sutazi o najrychlejsie tri okruhy, na ktorej sa zucastnilo sedemnast pretekarov: 1. Samuel Brvenik (1.01 min), 2. Roman Schwarzbacher (1.04,3), 3. Jozef Skultety (1.04,8).
Dovedna sutazilo 117 korculiarov, niektori sa zucastnili aj viackrat.

Text a foto: Jan Kirdaj

 

 J. Pocklan obhajil prvenstvo na Silvestrovskom behu

   Zamracene pocasie s teplotou minus jeden stupen Celzia sprevadzalo sutaziacich jubilejneho 10. rocnika Silvestrovskeho behu ulicami Michalovej a Pohronskej Polhory. Spomedzi 66 bezcov v jednotlivych kategoriach zvitazili: muzi do 40 rokov: Jan Pocklan (SK Hrachovo), od 40 do 50 rokov: Pavol Fasko (JM Bardejov), od 50 do 55 rokov: 1. Ivan Macko (Auto Danubius B. Bystrica), od 55 do 60 rokov: Peter Kypta (B. Bystrica), od 60 do 65 rokov: Stanislav Bobak (Michalova), nad 65 rokov: Jozef Babka (Jasenie), zeny od 18 do 30 rokov: Martina Merkova (ASK Grafobal Skalica), ktora dosiahla tratovy rekord, od 30 do 40 rokov: Diana Grexova (H. Lehota), nad 40 rokov: Jana Baronova (SMTA Nitra), juniori: Jakub Baron (Nitra), starsi ziaci: Simon Suja-Pumel (P. Polhora), mladsi ziaci: Pavol Cenka (Benadikova), starsie ziacky: Zuzana Popperova (P. Polhora), mladsie ziacky: Paulina Temniakova (Brezno).

(ls)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT