9. JANUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Pocas silvestrovskej noci z parkoviska pred hernou na namesti v Brezne zmizla Skoda Favorit oranzovej metalizy. Kradezou auta, v ktorom bolo autoradio, reproduktory a doklady od vozidla, jeho majitel z Brezna prisiel o 45 000 korun.

   Obvineniu z precinu nebezpecne vyhrazanie celi 33-rocny Peter V. z Pohorelej. Podvecer 1. januara na Ulici kapitana Nalepku v Pohorelej v kuchyni rodinneho domu sa vyhrazal svojej matke. Ked ju jeho starsi brat branil, napadol ho a zo stola zobral noz so slovami, ze ho zabije. Brat usiel, ale mame ustedril dva udery. Utocnika stihaju na slobode.

   V noci na 2. januara vo Valaskej pri cisticke odpadovych vod Pod Bukovinkou uradoval vykradac aut. Vlamal sa tam do osobnych motorovych vozidiel Skoda Fabia a Renault Clio, z ktorych ukradol autoradia. Skodu vycislili dovedna na 43 000 korun.

   Pocas druhej januarovej noci pred vchodom na Ulici CSA v Brezne ktosi prelomil zamok volantu na Skode 105 L, vytrhol spinacie kable, nastartoval a odisiel. Auto nasli odstavene na parkovisku na Malinovskeho ulici. Chyba z neho autoradio, styri reproduktory a velka a mala sada gola naradia. Majitel auta utrpel skodu bezmala za 11 000 korun.

   Skodu dovedna za 206 000 korun nechal za sebou zlodej, ktory v case od 31. decembra do 2. januara sarapatil v jednotarskej predajni potravin v Nemeckej. V sklade vylomil zabetonovanu bezpecnostnu pokladnicku a odniesol si peniaze, stravne listky, telefonne karty i rozne druhy cigariet a alkoholickych napojov.

 

 

   Precinu porusovanie domovej slobody sa 1. januara vecer dopustil 33-rocny Radovan B. z Valaskej.  Na Namesti 1. maja zaklopal na dvere bytu na druhom poschodi. Otvorila mu manzelka majitela bytu, ktora po udere do tvare spadla na zem. Aj napriek vyzvam, aby byt opustil, zotrval tam a zenu bil po celom tele. Odisiel az po upozorneni, ze zavolali policiu.

   Pod ruskom tretej januarovej noci sa neznamy pachatel vlamal do Renaultu Modus, ktory stal pred domom na Hlavnej ulici v Myte pod Dumbierom. Rozbil okno na strane spolujazdca a potom ukradol autoradio s CD prehravacom a kryt na pristrojovu dosku pri ventilatore. Majitelovi auta z Banskej Bystrice vznikla skoda za 12 000 korun.

   Styridsatsestrocny Zdeno S. zo Zavadky nad Hronom v mieste bydliska 2. januara vecer na chodbe domu bez zjavnych dovodov napadol 23-rocneho muza z Cierneho Balogu. Kovovym skrutkovacom sa ho pokusil zozadu bodnut do krku. Obet sa stihla uhnut, a tak ju zasiahol len do pravej strany krku, z coho sa bude liecit asi tyzden. Vysetrovatel Zdena S. na druhy den obvinil a zacal trestne stihanie za pokus o ublizenie na zdravi.

   V case od pol jedenastej vecer 4. januara do pol jednej popoludni 5. januara z Malinovskeho ulice v Brezne zmizla biela Skoda 105 L zaparkovana pri bytovom druzstve. Majitelovi zo Zeliezoviec sposobil autickar skodu za 15 000 korun.

   Hodina a dvadsat minut stacili zlodejovi na to, aby 7. januara v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne vykradol Citroen Xara s ceskym evidencnym cislom. Na aute, ktore bolo zaparkovane v objekte zimneho stadiona, rozbil okno na pravych prednych dverach. Odniesol si kozenu tasku, v ktorej sa nachadzala vacsia suma penazi, zlata obrucka, platobne karty, firemne peciatky a rozne doklady. Majitel z Nemeckej utrpel skodu za vyse 200 000 korun.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 Co sa udialo v tyzdnoch od 15. decembra do 5. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

          

   Viktor Siman z Brezna, Maria Pokosova z Valkovne, Lea Ilcinova z Brezna, Eduard Pokos zo Sumiaca, Erika Goceliakova z Pohronskej Polhory, Lukas Demeter z Lopeja, Peter Bartos z Brezna, Klara Skladana z Helpy, Denisa Medvedova z Brezna, Marek Pokos z Podbrezovej, Salina Gaborova z Michalovej, Jan Harvan z Polomky, Michaela Kalmarova z Utekaca.

 

   Jakub Mydlo z Brezna, Olivia Markova z Cervenej Skaly, Damian Jansto z Brezna, Slavomira Bartosova z Brezna, Juraj Belko z Brezna, Daniel Kan z Brezna, Matus Kalman z Brezna, Nina Slivkova z Dubovej, Marek Bartos z Brezna, Marek Pustaj z Brezna, Karolina Novakova z Valaskej, Emilia Harvanova z Helpy, Adam Gabris z Polomky, Maria Bartosova z Jasenia, Diana Strelcova z Cierneho Balogu, Dusan Golian z Benusa, Sofia Goceliakova z Pohronskej Polhory, Ema Pepichova z Brezna, Tomas Musuka z Cierneho Balogu, Vanesa Bartosova z Cierneho Balogu, Nina Kovacikova z Michalovej, Michaela Stefancikova z Podbrezovej, Martin Stefancik z Podbrezovej, Janka Hipikova z Pohorelej, Iveta Anderkova z Brezna, Ivana Puskova z Pohorelej.

 

  Opustili nas_image

     

 

   Jozef Studeny (61) z Osrblia, Stefan Skantar (80) z Benusa, Ing. Frantisek Klescht (79) z Brezna, Julius Svantner (60) z Cierneho Balogu, Gizela Puskova (68) z Valaskej, Jan Prokopec (76) z Brezna, Anna Svecova (95) z Jasenia, Jaroslav Mucha (67) z Pohronskej Polhory, Zuzana Pavlikova (80) z Brezna, Jozef Makusa (81) z Cierneho Balogu, Anton Puska (42) z Brezna, Jozef Svantner (50) z Bravacova, Pavlina Komorova (76) z Myta pod Dumbierom, Jan Kucerak (51) z Brezna, Jan Kohut (31) z Brezna, Anna Sefrankova (84) z Lucatina.

 

   Edita Englerova (62) z Hornej Lehoty, Martin Valach (79) z Brezna, Jan Donoval (65) z Cierneho Balogu, Oliver Hagara (novorodenec) z Brezna, Hilda Vlckova (76) z Pohronskej Polhory, Jozef Vavrek (70) z Polomky, Eduard Pustaj (78) z Brezna, Jolana Rohacova (72) z Brezna, Zuzana Auxtova (82) z Cierneho Balogu, Stefan Bencok (63) z Brezna, Jan Bitala (77) z Lomu nad Rimavicou, Ing. Alena Halasova (47) z Lopeja, Antonia Makusova (83) z Cierneho Balogu, Maria Kvietkova (86) z Cierneho Balogu, Oto Baldovsky (78) z Brezna, Jozef Sekac (53) z Brezna, Anna Balcova (83) z Hornej Lehoty, Maria Giertlova (55) z Brezna, Matej Zachar (27) z Brezna, Peter Rappensberger (49) z Podbrezovej, Frantisek Foltany (83) z Predajnej, Jaroslav Cellar (44) z Myta pod Dumbierom, Margita Spevakova (86) z Brezna, Pavel Venger (89) z Brezna, Jolana Kojnokova (74) z Brezna, Anna Tomasikova (91) z Michalovej, Peter Sarik (76) z Valaskej, Ludovit Arvay (86) z Podbrezovej, Juraj Sreiner (42) z Cierneho Balogu, Emilia Pauliakova (71) z Bravacova, Stefan Nosko (92) zo Zavadky nad Hronom, Maria Lunterova (84) z Telgartu, Maria Kupcova (62) z Cierneho Balogu.

 

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. decembra

150

   Hasici absolvovali styri vyjazdy do Cierneho Balogu. V druhy decembrovy piatok vyprostili Renault, odpojili autobateriu, po havarii doslo k zraneniam osob. Zaznamenali tri poziare - v komine rodinneho domu horeli sadze, ktore uhasili pieskom, zlikvidovali poziar trafostanice a rodinneho domu, predbezna skoda je 500 000 korun. Na Ceste osloboditelov v Brezne sa stala dopravna nehoda, po ktorej pomocou navijaka vytiahli z priekopy na vozovku Hondu.  

155

   Breznianski lekari v piatok 8. decembra vo vecernych hodinach poskytli pomoc dvom mladym muzom po havarii v Ciernom Balogu - Vydrove.  Dovedna zaznamenali 41 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 10 k mozgovym prihodam, 3 k plucnym prihodam, 5 k urazom, 9 k inym pripadom, 2 k umrtiam pred prichodnom sanitky. Lekari v Lome nad Rimavicou zhodnotili, ze tento tyzden bol pokojny. Zaevidovali dva vyjazdy, a to k nahlej prihode srdca a obehu a k dopravnej nehode, ktora sa obisla bez vaznejsich zraneni. V  statistike vyjazdov RZP v Helpe su zapisane 3 gynekologicke prihody, 2 urazy hornych koncatin, brusna prihoda, nahla prihoda srdca a obehu a pomoc pacientovi, ktory krvacal z ustnej dutiny.

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Zamestnanci zachrannej sluzby skonstatovali, ze vodici jazdia neopatrne, mnohi nemaju na autach vymenene letne pneumatiky za zimne, cim ohrozuju nielen svoju bezpecnost, ale aj inych ucastnikov cestnej premavky.  Po havariach odtiahli pat aut, najdlhsiu trasu absolvovali z Michalovej do Zvolena, v Rohoznej vytiahli na vozovku Fiat a postarali sa o Kiu s poruchou motora.

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v tychto dnoch absolvovali zdravotne prehliadky a lavinovi psovodi sa zucastnili na skoleni na Donovaloch. Vo vysokohorskom prostredi bolo turistov pomenej, urazy nezaevidovali ziadne.

 

 Co sa udialo v tyzdnoch od 15. decembra do 5. januara

150

   V predvianocnom obdobi hasici zaznamenali dopravne nehody vo Valaskej, v Benusi, v Podbrezovej, ekologicky unik ropnych produktov v Zavadke nad Hronom a na Ulici CSA v Brezne otvorili byt. Na Stefana im z policie nahlasili, ze v rodinnom dome na Lichardovej ulici v Brezne sa nachadza casovana bomba. Po prichode pyrotechnikov a skontrolovani objektu zistili, ze islo o falosny poplach. Den pred Silvestrom vytiahli z potoka Opel, v spolupraci s lekarmi poskytli pomoc zranenemu vodicovi. Prvykrat v novom roku vystartovali do Benusa, kde vytiahli na cestu Peugeot, ktory bol mimo vozovky. Zlikvidovali tri poziare - uhasili horiace nakladne auto v Cervenej Skale, v hoteli na Taloch pomocou hasiacich praskovych pristrojov znicili poziar elektrickej trafostanice a v Rohoznej horela hospodarska budova a drevaren blizko rodinneho domu.

155

   V statistike vyjazdov breznianskych lekarov je zapisanych dovedna 118 vyjazdov. Vystartovali 29-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 13-krat k dychacim prihodam, 17-krat k neurologickym prihodam, 10-krat k brusnym prihodam, 8-krat ku gynekologickym prihodam a k porodom, 3-krat k otravam, 22-krat k urazom, 9 k inym pripadom, raz k umrtiu a v jednom pripade islo o zneuzitie RZP. Den po Novom roku asi o druhej poobede v nemocnici hospitalizovali a operovali muza, ktory sa pichol nozom do brucha. Lekari v Bystrej zaevidovali 54 vyjazdov, z toho po 8 k neurologickym prihodam, k urazom - vo vacsine pripadov uradoval alkohol, k inym pripadom, 12 k prihodam srdca a obehu, 9 k porucham dychacieho systemu, 5 k sekundarnym prevozom a 4 k porodom. Na 2. sviatok vianocny v Podbrezovej poskytli pomoc zene, ktora po pade zo schodov v rodinnom dome utrpela patnasobnu zlomeninu nohy. Zachranari v Helpe zhodnotili, ze pocas sviatocneho obdobia nedoslo k vaznym nehodam. Absolvovali 31 vyjazdov, z toho 9 k srdcovo-cievnym prihodam, 2 k porodom, 8  neurologickym prihodam, po 4 k urazom a k inym pripadom, po 1 k autohavarii, bolesti brucha, umrtiu a k zneuzitiu. V Lome nad Rimavicou pomohli v 14 pripadoch, z toho su 4 urazy a 4 prihody srdca a obehu, brusna prihoda, psychiatricka zalezitost, umrtie pred prichodom sanitky, 3 prevozy do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zaevidovali mnozstvo dopravnych nehod -  pomohli vodicom pri odtahu vozidiel, lekarom pri osetreni zranenych ci hasicom pri vycisteni vozovky. Najdlhsie trasy absolvovali pri preprave Volkswagena z Nitry do Brezna a Hondy z Jarabej do Presova. K vacsim poraneniam osob doslo po havarii Felicie, ktoru odtiahli z Podbrezovej - Stiavnicky do Brezna.  

Horska zachranna sluzba
6195326

   Koncom roka panovalo na horach pekne pocasie, co vyuzili na potulky vysokohorskou prirodou i turisti. Aj napriek tomu, ze chodniky boli zladovatele, clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadne zranenia. Tridsiateho decembra o tretej poobede v spolupraci s Leteckou zachrannou sluzbou v Poprade poskytli pomoc po uraze vytaharovi.

 

 

Blahozelanie

 

   Dna 22. decembra si pripomenieme s mojimi milymi rodicmi

Emiliou a Andrejom Pavlovskymi

   v dobrom aj v zlom patdesiate piate vyrocie ich spolocneho zivota.
   Do dalsieho spolocneho zivota vam prajeme vela zdravicka, pokoja a Bozieho pozehnania.
   Dcera Stela, zat Janko, nevesta Majka, vnucky Lucka, Katka, Anicka, Sasenka, Miska a pravnucata.

 

 

Podakovania

   Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamim, ktori sa dna 16. decembra zucastnili na poslednej rozlucke s nasim drahym

Jankom Kohutom.

   Osobitne dakujeme nasmu kaplanovi a kapucinovi Marianovi za dostojnu rozlucku, slova utechy, tiez hudobnemu a spevackemu doprovodu pri pohrebnom obrade.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme vsetkym, ktori dna 26. decembra prisli odprevadit na poslednej ceste zivotom nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Stefana Bencoka z Brezna,

   ktory nas opustil po dlhej a zakernej chorobe vo veku 63 rokov.
   Dakujeme za vyjadrenie uprimnej sustrasti a za pomoc v tych najtazsich zivotnych chvilach.
   S hlbokym zarmutkom a uctou manzelka Vierka, dcery Lubka a Ivka s rodinami.

 

 

 

 

Spomienky

    Stratu svojich najblizsich milovanych ani cas nezahoji a neda zabudnut.
   Dna 12. decembra uplynulo smutnych pat rokov od umrtia mojho manzela

Rudolfa Svantnera

  a dna 3. januara sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia nasho 32-rocneho jedineho syna

Ing. Frantiska Svantnera.

   S velkym zialom a bolom v srdci si na ich v modlitbach stale spomina manzelka, matka a ostatna rodina.
   Kto ste ich poznali, mali radi, venujte im prosim tichu spomienku.

...

   Zostane navzdy v nasich srdciach.
   Dna 26. decembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil vo veku 69 rokov nas drahy manzel a otec

Pavel Kupec.

   Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.
   S laskou spomina manzelka, syn a dcera s rodinou.

...

   Kyticu kvetov na hrob dame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 28. decembra uplynul prvy rok odvtedy, co nas opustila draha mama a stara mama

Antonia Daxnerova z Brezna.

   S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Dna 1. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary otec

Jozef Tazky z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

...

   Tak ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Tak ako z jej oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 2. januara uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila milovana manzelka, mama a stara mama

Anna Snekova z Brezna.

   S laskou a uctou spomina manzel Jan, synovia Jan a Marian a dcera Ingrid s rodinami.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 6. januara sme si pripomenuli piate  vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Jaroslava Aschenbriera z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, syn s manzelkou a vnuci Martin a Michal a ostatna rodina.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 11. januara si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho draheho a milovaneho otca, stareho a prastareho otca

Rudolfa Pobisa z Brezna.

   S laskou spomina dcera Vlasta s rodinou.
   Kto ste ho poznali, venujte mu prosim tichu spomienku.

...

   Mal si nas rad, chcel si zit, prisla zla choroba a ty si musel odist. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.
   Dna 15. januara uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec a pribuzny

Ing. Michal Miklovic z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, deti s rodinami a rodina Krahulcova.

Spomienky

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 9. decembra sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Vojtecha Kovacika z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, deti, vnucata a pravnucata.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 14. decembra uplynul smutny rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, svokor, brat, svagor, druh a starky

Henrich Zelencik z Valaskej.

   S laskou a uctou spomina syn, sestra a druzka s rodinami.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom.
   Dna 16. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho otca

Otakara Brejzu z Piesku.

   S laskou spomina manzelka, dcera s rodinou a syn.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tich spomienku.

...

   Necakane si odisiel z nasho zivota, my ostali sme sami, no naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s kvetmi mozeme prist.
   Dna 16. decembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Ludovita Lauberta z Gasparova.

   S laskou a bolestou v srdci spomina manzelka, dcery Janka, Miska a syn Tomas.

...

   Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen.
   Dna 17. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil

Jaroslav Caban z Brezna.

   S laskou spomina syn, dcera a sestra s rodinami a ostatna rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 19. decembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Magdalena Murinova z Podkorenovej.

   S laskou a uctou spominaju synovia Vlado, Ivan, dcery Viera, Magdalena s rodinami.

...

   Tak tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote. Tak ako z tvojich oci ziarila laska a dobrota, tak nam budes chybat do kocna zivota. Vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 19. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej dobrej mamy, starej mamy

Valiky Pustulkovej.

   S laskou a uctou spomina dcera Biba s rodinou.

...

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 19. decembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Jasenska, rodena Svantnerova z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S laskou spominaju manzel, syn Peter s rodinou, syn Miroslav a ostatna rodina.

...

   Tak ako mu z oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota. Odisiel potichucky, bez slova rozkucky, my ho vsak v srdciach mame, s laskou na neho spominame.
   Dna 19. decembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jozef Ridzon z Drabska.

   S laskou spomina manzelka Maria, synovia a dcery s rodinami.

...

   Osirela zahrada, osirel dom, smutno je nam, chybas nam mama v nom. Marne ta nase oci hladaju, marne slzy po tvari stekaju. Uz iba spomienky na teba v srdciach nam zostanu.
   Dna 25. decembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej mamy, starkej a prastarkej

Jolany Malcekovej z Brezna – Zadnych Halan.

   S laskou spominaju dcera a synovia s rodinami, vnucata a pravnucata.
   Kto ste ju poznali, spomente si, kto ju mal rad, nech nikdy nezabudne.

...

   Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma pokojne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.
   Dna 26. decembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil syn, brat, svagor

Robert Hrnciarik z Pohronskej Polhory.

   S laskou spomina mama, bratia, sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 26. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama, stara mama

Maria Precuchova z Brezna – Rovien.

   S laskou spomina mama, manzel, synovia a dcera s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat. Smrti si sa neubranil, hoc si este mlady bol, svojim drahym srdce ranil, neckany tazky bol. Utichol uz hlahol zvonov a ty stale tisko spis, necujes nas zalostny plac a viac sa k nam nevratis.
   Dna 27. decembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas tragicky a necakane opustil vo veku 16 rokov nas drahy syn a brat

Marian Skalos z Polomky.

   S laskou a smutkom v srdci spominaju rodicia a sestry.

...

   Roky plynu, bolest a spomienky natrvalo zostavaju.
   Dna 28. decembra uplynuli tri roky od umrtia manzela, otca a stareho otca

Ing. Vladimira Kvackaja.

   S laskou spominaju manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.
   Dna 29. decembra uplynie sest rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany otec, manzel a stary otec

Stefan Vetrak z Brezna – Mazornikova.

   S uctou a laskou spominaju manzelka Rozalia, dcery Irena a Anna s rodinami, synovia Jan a Jozef s rodinami a ostatna rodina.

...

   Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
   Dna 29. decembra uplynie dvadsatjeden rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

Adam Botka.

   S laskou a uctou spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, spokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 31. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha

Emilia Poliakova z Bravacova.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia a dcera Anna s rodinou.

...

   Cas plynie a bolest zostava...
   V decembri si pripomenieme nedozite sedemdesiate narodeniny a piate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, brata a svagra

Jozefa Uhrika z Valaskej.

   S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Mate menej priaznive obdobie pre podnikanie, zmluvy, dohody a kominikaciu. V tomto case vam hrozi srata alebo nejaky podvod. Dajte si pozor!

Byk
   Mate menej priaznive obdobie pre lasku! Radsej sa venujte naplno praci a podnikaniu.

Blizenci
   V tychto dnoch vam Venusa prinesie priaznive obdobie pre lasku i sympatie okolia. Nesmiete byt vsak povrchny!

Rak
   Merkur vam prinasa nejasost, nerozhodnost, roztriestenost. Budte opatrny a vyhybajte sa konfliktom.

Lev
   V tomto obdobi ste dost zranitelny, mali by ste sa vyhybat vsetkym moznym vystrelkom a neprehanat to s alkoholom!

Panna
   Merkur vam doda ostrovtip, humor, jasnu mysel a vyhody pri rokovaniach.

Vahy
   V tomto case nerieste ziadne zasadne a dolezite veci, radsej si spestrite zivot zabavou.

Skorpion
   Merkur vam slubuje, ze vam vsetko pojde lepsie, od ruky a bude dobre vplyvat na vase napady.

Strelec
   Planeta Mars vam bude dodavat energiu a odporovat podnikaveho ducha.

Kozorozec
   Pre vas je teraz velmi priaznivy cas, bohaty na nevsedne udalosti, cinnost a zisk.

Vodnar
   Mate priaznivejsie obdobie na lasku! Caka vas vela prijemnych chvil s osobou, ktoru mate velmi radi. Budete prekypovat sarmom.

Ryby
   Teraz je vhodny cas na to, aby ste v zamestnani ukazali svoju kreativnost a komunikativnost.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT