27. FEBRUAR  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 27. februara do 6. marca

3. sobota, 4. nedela - KRADEZE VLAMANIA - (USA, MP/12, 19.30) - Kazda laska ma svoje tajomstva. Romanticky film.


KULTURA

Mestske kulturne stredisko v Brezne v piatok 9. marca o 19.00 pozyva do mestskeho domu kultury

na NESLYSITELNY ŘEV UMĚNI.

Divadelne studio GaGa v spolupraci s Divadlom Bolka Polivku uvadza vernisazovu komediu, ktora rozsiruje usta aj rozhlad.

Predpredaj vstupeniek za 70 Sk je v TIKu.

  

PANI RICHTARKA

- repriza Divadelnej hry Ferka Urbanka v podani Divadelneho suboru Jana Chalupku mesta Brezno

v piatok 16. marca o 19.00

v mestskom dome kultury

Vstupne: 60 Sk, predpredaj v TIKu

 


DAKUJEME ...  

   V sobotu 17. februara sa v popoludnajsich hodinach ozyval vesely dzavot z detskych sukromnych jasli Margaretka, kde sa stretli na karnevale deti mladsie i starsie v roznych peknych a zaujimavych maskach. O zabavu nielen pre deti, ale aj rodicov sa postarali vcielka Maja a Vilko roznymi sutazivymi hrami a detskymi pesnickami. Za sutaze a hry deti dostali sladke odmeny. Touto formou sa chcem velmi pekne podakovat celemu kolektivu detskych sukromnych jasli Margaretka pod vedenim Evky Vlckovej za zorganizovanie tohto mileho podujatia a tesime sa na dalsie stretnutie.

Ucastnicka karnevalu

...

   Dakujem svojim spoluziakom z Gymnazia Metodova Bratislava za uhradenie mojho kupelneho pobytu s opatrovatelkou.

Ing. Nina Janoskova - Sandanusova

...

   Organizacny vybor dakuje polovnickemu zvazu z Ceskej republiky a ostatnym sponzorom, ktorych pre nedostatok miesta nie je mozne vymenovat, za to, ze prispeli k uspesnemu priebehu plesu s bohatou tombolou v hodnote 25 000 korun. Dakujeme a tesime sa na dalsi rocnik.

Jan Kan, clen OV plesu PZ Kolesarova Zavadka nad Hronom

...

   Breznianski atleti dakuju riaditelovi MSK Brezno Petrovi Luptakovi za pochopenie a pomoc pri vycestovani za medailami do Bratislavy.

(rs)


SPORT

Prazdniny na Taloch!

Verejne preteky v slalome pre deti, rodiny a vsetkych neregistrovanych

Termin: stvrtok 1. marca

Miesto: Tale, lyziarsky areal

Registracia: v den pretekov v restauracii Stodola, Tale

Start: od 9. do 13. h

Vyhodnotenie a odovzdanie cien: asi o 15.00 h

Organizator: Tale, a. s.

Ocenenie: vecne ceny

Kategorie:  podla poctu prihlasenych

System sutaze: kazdy startujuci ma moznost 5 startov, do

vysledku sa bude zapocitavat najlepsi cas; startovne je jednorazove

Startovne: 50 Sk/osoba + lyziarsky listok, 210 Sk/detsky celodenny lyziarsky listok,  900 Sk/rodinny celodenny lyziarsky listok (2 dospeli +1 dieta),1090 Sk/rodinny celodenny lyziarsky listok (2 dospeli +2 deti)

Startovaci prispevok od Tale, a. s.: odmena pre kazde sutaziace dieta

 


INE

   Obecny urad Valaska a Slovensky zvaz protifasistickych bojovnikov v v pondelok 5. marca pozyvaju

na SPOMIENKOVE OSLAVY pri prilezitosti 62. vyrocia oslobodenia obce.

Program:

14.30 - slavnostna clenska schodza Zvazu protifasistickych  bojovnikov

16.00 - pietny  akt  polozenia  kytic k  pamatnikom padlych v materskej casti obce a na cintorine za ucasti dychovej hudby a Miesaneho spevackeho zboru Valaska

 . . .

   Poslanim Matice slovenskej a Horehronskeho muzea v Brezne je zveladovanie nasho narodneho kulturneho dedicstva, narodneho povedomia a hlavne posobit na mladez v duchu narodnych, mravnych a demokratickych hodnot. Velavravne vyjadrene - kto nepozna svoju minulost, nebude mat ani buducnost. Aj posledne sucasne vedecke vyskumy dokazuju, ze predstavy o buducnosti v kazdom z nas idu ruka v ruke so spomienkami na minulost. Predstava buducnosti teda ani u jednej zijucej osoby nie je mozna bez poznania minulosti, na ich vyvolanie clovek pouziva totiz tie iste casti mozgu.
   Tuto filozoficku uvahu rozvijam preto, aby nas pripomienka zivota a diela Jozefa Medveda doviedla k pohnutke zalozenia tradicie - Dna alebo Dni slovenskych filmov ako Memorial rezisera Jozefa Medveda. Memorial by si nasiel trvale miesto v kalendari nasho mesta - vzdy zaciatkom marca, blizo k terminu jeho narodenin. Jeho obsahom by boli jednak klasicke, historicke, povstalecke, dobove a ine slovenske filmy, ale aj filmy z novsej a novej slovenskej tvorby. Verim, ze ich nasa mladez bude rada poznavat a nam starsim sa vratia spomienky na mladost.

   Spomienkove stretnutie o zivote a diele rezisera Jozefa Medveda pripravuje Miestny odbor Matice slovenskej v spolupraci s Horehronskym muzeom v Brezne a Slovenskym filmovym ustavom v Bratislave. Uskutocni sa vo stvrtok 8. marca o 16. hodine v priestoroch Horehronskeho muzea na Namesti gen. M. R. Stefanika 13.
Na stretnutie su pozvani  spoluziaci Jozefa Medveda z gymnazialnych cias, rodinni prislusnici, clenovia MO MS v Brezne a kulturna verejnost. Pocas akcie bude premietnuty film z jeho produkcie. V pripade zaujmu o dalsiu propagaciu tohto podujatia v skolach, obciach, ... s moznostou premietnutia filmu, sa prosim obratte na M. Maculovu z MO MS v Brezne, c. tel.: 0903 800933 alebo H. Peterajovu z Horehronskeho muzea, c. tel.: 6112283.

Ing. Milan Kovacik

. . .

   Folklorny subor Mostar v Brezne pozyva zaujemkyne od 15 rokov do svojej zenskej spevackej skupiny ako aj od 15 rokov hracov na husliach a zaujemcov o hru na ludovych hudobnych nastrojoch (pistalka, fujara, heligonka, ustna harmonika).
   Ak ste doteraz v ziadnom subore nehrali a nespievali, nevadi, pridte medzi nas. Stretnutie zaujemcov sa
uskutocni vo stvrtok 1. marca o 19. h v skusobni FS Mostar v Mestskom dome kultury v Brezne (prizemie vlavo). Informacie 0908 939 084.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT