27. FEBRUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Majitel Fordu Eskort z Roznavy nebude spominat v dobrom na navstevu v Bystrej. V nedelu 18. februara ho totiz neznamy pachatel pripravil o autoradio a sposobil mu skodu priblizne za 34 000  korun, ked sa vlamal do jeho vozidla zaparkovaneho pred hotelom.

   Z nedele 18. na pondelok 19. februara z pracovneho stroja LKT ktosi ukradol dve kolesa. Stroj sa nachadzal v Ciernom Balogu v doline Pusta a jeho majitelovi vznikla skoda za 30 000 korun.

   V batozinovom priestore Skody Oktavia „nakupil zadarmo“ zlodej v pondelok 19. februara na parkovisku na Taloch. Ukradol tasku s kamerou, digitalnym fotoaparatom, dalekohladom, sportovu tasku s detskym overalom, lyziarske rukavice, ciapky, saly, slnecne okuliare a MP3 prehravac. Majitel odcudzenych veci z Madarska vycislil skodu na 25 000 korun.

   V utorok 20. februara pred 20. hodinou zmizla z parkoviska na Sramkovej ulici v Brezne Skoda Octavia combi. Vozidlo s evidencnym cislom BB 438 CL bolo ciernej farby a patrilo spolocnosti z Banskej Bystrice. Vodicovi pri kradezi vznikla skoda za tisic korun a spolocnosti, ktora vozidlo vlastnila, az 900 000 korun.

   O dvoje zjazdove lyze s viazanim a snoubord sa obohatil zlodej, ktory ich ukradol zo stresneho nosica Fordu Mondeo zaparkovaneho pred hotelom v Krpacove v utorok 20. februara vo vecernych hodinach. Majitelovi sposobil skodu za 45 000 korun.

   Vozidlo Fiat Punto, zaparkovane v stredu 21. februara na krajnici v doline Krupova, otvoril niekto, kto sa chcel obohatit na ukor jeho majitela z Brezna. Z auta odcudzil autoradio a CD prehravac s digitalnym tonerom, ruksak s oblecenim a zo sedacky zimnu bundu, spolu v hodnote asi za 13 000 korun.

   Neopravneny odber elektrickej energie bol zisteny v piatok 23. februara v popoludnajsich hodinach na Zahradnej ulici v Brezne. Pachatel nelegalnou pripojkou, ktoru napojil pred merac elektrickej energie, vykuroval ohrievac vody v obytnej casti domu.

   Zo srotoveho pola v Podbrezovej v nedelu 25. februara o 19. hodine hlasili nalez delostreleckeho granatu, pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny. Granat zabezpecili proti manipulacii v tlakovej nadobe. O jeho zneskodnenie sa postaral privolany pyrotechnik.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

         

   Dominik Spevak z Bacucha, Frederika Eremiasova z Brezna, Mario Markus z Polomky, Dana Bartosova z Brezna, Nina a Lea Zakalicke z Brezna, Lubomira Bartosova z Cierneho Balogu, Andrej Harvan z Pohorelej, Andrea Paulovicova z Brezna, Nina Jarganova z Pohronskej Polhory.

 

   Opustili nas_image

     


  

   Marta Multanova (54) z Brezna – Zadnych Halan, Anna Stulrajterova (65) z Cierneho Balogu, Jozef Kubasiak (66) z Michalovej, Maria Horbasova (87) z Michalovej, Elena Kralikova (82) z Predajnej, Stefania Bohacikova (85) z Pohorelej Polhory, Justina Srokova (77) z Pohronskej Polhory, Frantisek Oravcik (84) z Podbrezovej, Valeria Holekova (81) z Piesku, Elena Budova (75) z Jasenia, Ing. Viliam Fur (47) z Brezna, Jozef Kovacik (73) z Brezna, Jozef Belko (56) z Cierneho Balogu, Ladislav Erdösi (72) z Brezna, Jozef Vetrak (61) z Brezna, Elena Demianova (91) z Hornej Lehoty, Valeria Mistrikova (64) z Jasenia.

 

150

  Hasici absolvovali tri vyjazdy. V piatok deviateho im nahlasili poziar rodinneho domu v Bujakove, po prichode na miesto zistili, ze majitel vypaloval sadze v komine. V utorok zaznamenali ekologicky zasah, ked v miestnom potoku v Bravacove sa nachadzala modra tlaciarenska farba, pripad odovzdali zamestnancom odboru zivotneho prostredia. V Sumiaci v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi zlikvidovali poziar domu a rozobrali drevene sindle okolo komina.

 

155

   Breznianski lekari vystartovali 35-krat, z toho 14-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 8-krat  k neurologickym prihodam, 2-krat k dychacim prihodam, po 6-krat k urazom a k inym pripadom, raz k umrtiu pred prichodom sanitky.  Zachranari v Lome nad Rimavicou zaznamenali 2 nahle prihody srdca a obehu, prevozy pacientov do Banskej Bystrice a do Trnavy. V Helpe zaevidovali neurologicku prihodu, 3 srdcovo-cievne prihody, 2 brusne prihody, po 4 urazy a  dychacie prihody, previezli do nemocnice dieta s vysokou horuckou a pacientku na psychiatricke oddelenie. V statistike vyjazdov lekarov v Bystrej je dovedna zapisanych 18 vyjazdov, z toho 2 k neurologickym prihodam, 10 k prihodam srdca a obehu, 3 k porucham dychacieho systemu, 1 k urazu - na Srdiecku kotva udrela lyziarku do hlavy a prepravili 2 pacientov.  

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby pomohli po siestich dopravnych nehodach, ktore sposobili vodici neprisposobenim rychlosti stavu a povahe vozovky. Odtiahli tri skodovky, BMW a Nissan po havariach  v Brezne, Piesku, Zavadke nad Hronom, Vydrove a v Osrbli.   

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  V druhy februarovy piatok skoncilo medzinarodne stretnutie psovodov v Popradskom plese, kde absolvovali vycvik zamerany na vyhladavanie a zachranu ludi zasypanych lavinou. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili, ze ich hlavnou cinnostou v tychto dnoch bolo poskytovanie prvej pomoci po lyziarskych urazoch.

 

Blahozelanie

  

   Dna 23. februara sme si pripomenuli vyznamne zivotne jubileum – patdesiate vyrocie sobasa manzelov

Anny a Juraja Kvoriakovcov zo Zavadky nad Hronom.

   Aj touto formou sa im chce za lasku a obetavost podakovat dcera Maria, vnucata Marian s Jankou, Evka s Mirkom a za vsetkych ich obijima a bozkava pravnuk Matejko.

   Dnes obrus prestri slavnostny, blizki uz idu blahopriat. Potajme slzu zotri horucu, ved ten, kto pride, ten ma rad. Vsetko najlepsie, vela zdravia a lasky zelame nasmu drahemu otcovi

Janovi Noskovi

   k jeho osemdesiatinam, ktore oslavi dna 28. februara.
   Zi dlho medzi nami, kym vas s mamou mame, s ktorou si prave pripominate patdesiate osme vyrocie sobasa, nie sme sami.
   Deti s rodinami.

 

Podakovania

 

Spomienky

    Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Vo februari sme si pripomenuli nedozite narodeniny a umrtie otca, stareho a prastareho otca

Juliusa Molcana

   a v marci si pripomenieme nedozite narodeniny mamy, starej a prastarej mamy

Gabriely Molcanovej z Valaskej.

   S laskou spominaju dcery Anna a Eva s rodinami.

   Tak ako tisko zila, tak tisko odisla. Skromna vo svojom zivote, ale velka v laske a dobrote.
   Dna 24. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka a mama

Anna Nomilnerova z Brezna.

   S laskou spomina manzel, syn a dcera s manzelom.

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 27. februara sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Jozefa Faska z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcera a syn s rodinou.

   Roky plynu, bolest a spomienky natrvalo ostavaju.
   Dna 27. februara sme si pripomenuli osme vyrocie smrti nasej manzelky, mamy, starej mamy, svokry, svagrinej a tety

Sone Stehlovej z Brezna.

   Ak ste ju poznali a mali radi, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.

   Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a tisko spominat.
   Dna 27. februara uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Maria Vestfalova z Dubovej.

   S uctou a laskou spominaju dcery Libusa a Zdenka s rodinami, nevesta Jarmila s rodinou a ostatna rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

   Rana v srdci stale boli, zabudnut nam nedovoli, aj ked nie si medzi nami, v nasich srdciach zijes s nami.
   Dna 28. februara uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Dusan Schvarzbacher z Brezna.

   So smutkom v srdci spominaju manzelka a deti s rodinami.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

   Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam. Vas odchod, otecko nas, zije s nami. Vy zijete v nas – my vo vas, nie sme sami.      
   Dna 2. marca uplynie osemnast rokov odvtedy, co od nas vo veku osemdesiat rokov tisko odisiel nas milovany otecko, starky a prastarky

Laurinc Kucera.

   Navzdy si ho pripomina jeho devat deti s rodinami.
   Kto ste ho poznali, spominajte s nami.

   Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol tvoj hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt stale boli nas.
   Dna 3. marca si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Pavla Kubaliaka z Lomu nad Rimavicou.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Spomina manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Neprestante sa riadit podla vasich pravidiel, ale nenutte okolie, aby sa podla nich riadilo. Budete mat dostatok energie na vsetko, co budete chciet stihnut. Prilis sa neponahlajte.

Byk
   Ak budete mat pocit, ze mate privela povinnosti a malo casu, skuste si napisat zoznam a nepodliehajte panike. Ked budete mat vybavene vsetky povinnosti, venujte sa naplno rodine.

Blizenci
   Davajte si pozor, aby vas neovladla zla nalada, lebo by ste mohli upadnut do depresii a zbytocne by ste sa len trapili. Viac casu travte vonku v prirode.

Rak
   Budete mat plno dobrych napadov a radost z vasej dobrej nalady pociti aj vase okolie. Pre rodinu mozete zorganizovat prijemny spolocny vikend.

Lev
   Ak vas bude boliet hlava a budete unaveny, doprajte si oddych. Nezanedbavajte vsak partnera a prejavujte mu vasu lasku naplno, inak vas caka velka hadka.

Panna
   Budete mat velmi vela starosti a nebudete vsetko stihat. Necakajte ani na zlepsenie financnej situacie. Viac setrite peniaze a aj zdravie.

Vahy
   Ovladne vas zla nalada. K tej dobrej si nepomozete tym, ze budete ziarlit. Opatrne s obvineniami. Kym ste si nie isty tym, co viete, tak radsej nikomu nic nehovorte. Ak sa citite zle, tak ostante radsej doma a liecte sa.

Skorpion
   Nesmiete byt pesimisticky. S prichadzajucim tyzdnom vas caka plno novych zazitkov. Hlavne treba riesit vsetko s usmevom na tvari.

Strelec
   Budete vyrovnany so vsetkymi problemami a konecne zacnete mysliet aj na veselsie veci. Castejsie sa schadzajte s opacnym pohlavim a betre vasu lasku na romanticke rande. Vasmu vztahu to velmi pomoze.

Kozorozec
   Caka vas velky financny zisk. Vasim usilim ste si ho zasluziili. Len ho rychlo a bezhlavo neminajte. V laske vam to trocha zaskripe, no nemali by ste to unahlene ukoncit!

Vodnar
   Nemali by ste si vymyslat ziadne vyhovorky. Ak spravite chybu, priznajte si to! Mate vela veci zameskanych, tak mate tento tyzden co dobiehat.

Ryby
   Ak mate pochybnosti o svojom zdravi, navstivte lekara. Nemajte strach, ze meskate v praci. Zdravie je dolezitejsie. Vikendujte v pokoji a v kruhu rodiny.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT