4. APRIL  2007 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Program kina Mostar od 3. do 17. aprila

7. so, 8. ne – nepremieta

14. so, 15. ne – PARFUM: PRIBEH VRAHA (NEM/FR/SP, MP/15, 19.30)  - Thriller.


KULTURA

 

Mestske kulturne stredisko v Brezne

pozyva

na zabavny program

STREDOSLOVACI NA CESTACH

- estradny program popretkavany scenkami a pesnickami, v ktorom ucinkuju: Jan SNOPKO, Stefan SKRUCANY a Rasto PISKO

v pondelok  23. aprila

o 19. hodine

v mestskom dome kultury.

Vstupne: 130 Sk

Predpredaj vstupeniek v TIKu, c. tel.: 611 4221.

 

...

   Obecny urad vo Valaskej v nedelu 15. aprila o 16. hodine pozyva do tamojsieho kulturneho domu  na premieru divadelnej hry VESELA HROBARKA v podani clenov divadelno-tanecneho suboru Valastan.

. . .

Priaznivcom folkloru
   Stredoslovenske osvetove stredisko v spolupraci s obcou Telgart organizuje 44. rocnik sutaze o HOREHRONSKU VALASKU, ktory sa uskutocni v nedelu 29. aprila v Kulturnom dome v Telgarte.


DAKUJEME ...  

   Organizatori prveho rocnika  furmanskej sutaze v sobotu 17. marca na Luckach dakuju vsetkym spoluorganizatorom, sponzorom, prevadzkovatelom sprievodnej akcie a rodine za velku pomoc pri pripravach a uspesnom priebehu sutaze. Dakujeme a tesime sa na dalsi rocnik.

Bratia Zilikovci

   Uprimne podakovanie patri hasicom, zachrannej sluzbe, rodine Matuskovej, Obecnemu uradu v Hronci a vsetkym, ktori v rannych hodinach 17. marca pomohli uhasit poziar v stvorbytovke na Svermovej ulici v Hronci. Poziar sa nastastie nerozsiril na ostatne byty a vdaka vcasnemu zasahu je strata len na majetku a nie na zivote a zdravi. Este raz dakujeme.

Olga Perichtova s rodinou, Richard Perichta a rodina Kubusova  

   Dakujeme primarovi MUDr. Ivanovi Droppovi a sestrickam neurologickeho oddelenia breznianskej nemocnice za opateru a starostlivost o nasu mamu Annu Donovalovu z Brezna pocas poslednych chvil jej zivota.

Smutiaca rodina


SPORT

 


INE

  Mesto Brezno a Mestske kulturne stredisko v Brezne v spolupraci s HLP grafik, s. r. o., a regionalnymi novinami Horehronie vyhlasuju 12. rocnik medzinarodnej sutaze kresleneho humoru a satiry
O BOMBUROVU SABLU.
   Sutazne prace by mali byt realizovane ciernobielou alebo farebnou lubovolnou technikou formatu A4. Jeden autor moze zaslat najviac 10 prac na temu Alkohol - metla ludstva. Na zadnej strane treba oznacit nazov prace, meno a priezvisko autora, adresu, vek, povolanie a cislo telefonu, pripadne e-mail. Sutaz je rozdelena do dvoch vekovych kategorii - do 15 a nad 15 rokov. Uzavierka sutaze je 15. maja (rozhoduje datum postovej peciatky).
   Na navrh odbornej poroty organizatori sutaze udelia ceny a diplomy za najlepsie kresby - v kategorii do 15 rokov vecne ceny, v kategorii nad 15 rokov financne odmeny (1. miesto - 3000 Sk, 2. miesto 2000 Sk, 3. miesto 1000 Sk). Porota ma pravo niektoru z cien neudelit, alebo navrhnut cestne uznanie.  Najlepsie prace budu vystavene na samostatnej vystave v ramci podujatia Dni mesta Brezna, ktorej vernisaz sa uskutocni v sobotu 2. juna o 11.30 v Synagoge na Sturovej 11 v Brezne, kde vyhodnotia sutaz za ucasti jej autorov (sutazne prace sa nevracaju a usporiadatelia si vyhradzuju pravo ich publikovat a inak propagovat). Vysledky sutaze organizatori uverejnia v regionalnych novinach Horehronie a budu ich publikovat v mesacniku Narodna osveta, v humoristickych casopisoch a dennej tlaci.
   Sutazne prace s oznacenim na obalke Bomburova sabla zasielajte na adresu: Mestske kulturne stredisko, Svermova 7, 977 01 Brezno. Informacie: Daniel Rakyta (tel./fax: 6113412, 0907 688058), Peter Zifcak (tel.: 6115585, 0908 605196), HLP  grafik, s. r. o., Ferdinand Hrablay (tel.: 6113671, e-mail: hlpgrafik@hlpgrafik.sk).

. . .

   V piatok 6. aprila o 12. hodine a v nedelu 8. aprila o 10. hodine sa v PIARISTICKOM KOSTOLE v Brezne uskutocnia PRAVOSLAVNE BOHOSLUZBY.

 . . .

Verland Group, s. r. o.,

Strojarenska 19, Piesok prijme s nastupom ihned:

- pracovnika technickeho oddelenia (normovanie, kalkulacie, technologicke postupy, sprava technickej dokumentacie).

   Pozadujeme bezpodmienecne: komunikativnu anglictinu, VS, prax v odbore minimalne 3 roky.

   Ponukame: nadpriemerne platove ohodnotenie, zabezpecujeme dopravu aj z B. Bystrice.

   Dalej prijmeme: kovoobrabacov s praxou a vodica sk. C

Kontakt: 6187100, 0908 949404

 . . .

   Sprava Narodneho parku Nizke Tatry B. Bystrica hlada na   funkciu strazcu vhodneho kandidata – uplne SS, VP, PC, dobry zdravotny stav pre pracu v terene. Zivotopis so ziadostou zasielajte do 10. aprila na napant@sopsr.sk
alebo S-NAPANT, Zelena 5, 974 01 Banska Bystrica.

. . .

 Jedinecna prilezitost pre sikovnych stvrtakov

   Riaditelstvo Zakladnej skoly s materskou skolou na Pionierskej 4 v Brezne oznamuje, ze v skolskom roku 2007/2008 otvara v 5. rocniku triedu s rozsirenym vyucovanim matematiky a prirodovednych predmetov
- s vyucovanim anglickeho, nemeckeho, francuzskeho a ruskeho jazyka, s kvalifikovanymi pedagogmi v modernych pocitacovych ucebniach, moznost pracovat v zaujmovych kruzkoch, ziaci su uspesni riesitelia celoslovenskych a medzinarodnych sutazi.
   Pisomne prijimacie pohovory sa uskutocnia v stredu 25. aprila o 9. hodine v ZS s MS na Pionierskej 4 v Brezne.
   Informacie a prihlasky na c. tel. 0904 489355 – Mgr. Milan Vetrak, 6114013 - riaditelstvo ZS s MS a  na www.zspionbr.edu.sk.

 . .

   Riaditelstvo Zakladnej skoly s materskou skolou na Pionierskej 2 v Brezne oznamuje rodicom ziakov 2. rocnikov ZS, ze mozu svoje dieta prihlasit na vyberove konanie do triedy s rozsirenym vyucovanim cudzich jazykov (anglicky, nemecky) v 3. rocniku. Vyucovanie cudzich jazykov je intenzivne, pouzivame praxou overene vynikajuce zahranicne ucebnice, jazykove ucebne a odbornu ucebnu. Na zaklade prihlasky, ktoru treba dorucit riaditelstvu ZS s MS na Pionierskej 2 do pondelka 16. aprila, bude dieta pozvane do vyberoveho konania. Poplatok za testy je 100 korun.
  Vyberove konanie sa uskutocni vo stvrtok 19. aprila o 8. hodine v budove skoly. Po absolvovani triedy s rozsirenym vyucovanim cudzich jazyov ziaci ziskaju  komunikativne schopnosti na vybornej urovni a maju moznost sirsieho vyberu dalsieho studia.
   Vyuzite jedinecnu prilezitost, ktora moze v buducnosti kladne ovplyvnit volbu buduceho povolania vasho dietata, ako aj praktickeho uplatnenia!

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT