11. APRIL 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete

1. volejbalova liga zien v sezone 2006 - 2007

    Volejbalovy klub ZP Sport Podbrezova vstupil do volejbalovych sutazi v roku 2001, ked sa zacina dvojrocne ucinkovanie v krajskej sutazi. Od roku 2003 druzstvo startuje v prvej volejbalovej lige a sezona 2006 - 2007 je jeho stvrtou prvoligovou.

   Druzstvo sa buduje postupne, s cielom patrit medzi popredne celky. Uz vlanajsia sezona bola peknym uspechom, ked ZP Sport obsadil druhe miesto. Do  rocnika 2006 - 2007 si podbrezovske volejbalistky dali smely ciel zvitazit v prvoligovej sutazi. Stale sa rozsiruje okruh priaznivcov, ludi, ktori druzstvu fandia, no su i taki, ktori mu neveria. Najlepsou odpovedou su dosiahnute vysledky. Zeleziarky sa od prveho kola usadili na veducom mieste tabulky, ktore uvolnili len dvakrat. Po 5. kole, ked v Hnusti vyhrali 3:2 a po 7. kole, ked rovnakym rozdielom vyhrali v Kosiciach. Na trone kralovali teda osemnast kol z celkovych  dvadsiatich. Ukazalo sa, ze najvaznejsim konkurentom v boji o vitazstvo bude druzstvo VK Spisska Nova Ves, pevne okupujuce druhe miesto tabulky, druzstvo, kde je vybudovane pevne volejbalove zazemie a dobra praca s mladezou. Vzajomne suboje boli ozdobou 1. volejbalovej ligy. V prvych troch vzajomnych dvojkolach si obe druzstva svorne podelili po jednom vitazstve. Prislo predposledne kolo, muselo sa rozhodnut. Zapasy sa hrali v Spisskej Novej Vsi a zeleziarky na udrzanie prvenstva potrebovali jedno vitazstvo. Tu sa ukazalo, ze v Podbrezovej je silny kolektiv, ktory dobre zvladne narocne suboje. V plnej miere sa prejavila vyssia vykonnost Horehroniek, dve vitazstva znamenali celkove prvenstvo v 1. volejbalovej lige. O tento cenny uspech sa zasluzil kolektiv: veduca druzstva Sona Luptakova, trener Milan Muka a hracky Ivana Mukova, Zuzana Michalcova, Veronika Migalova, Margareta Vanikova, Viktoria Michelcikova, Barbora Luptakova, Jana Babicova, Jana Vestfalova, Lucia Krajkovicova, Eva Bendikova, Jana Nikolajova, Ivana Avukova.

 

Volejbalistky ZP Sport Podbrezova – vitaz 1. volejbalovej ligy, skupina vychod - horny rad:  I. Rohac, J. Fischerova, J. Vestfalova, B. Luptakova V. Michelcikova, M. Vanikova, E. Bendikova, J. Nikolajova, spodny rad: Z. Michalcova, I. Avukova, M. Muka - trener, S. Luptakova -veduca druzstva I. Mukova, L. Krajkovicova, chybaju: J. Babicova, V. Migalova

 

    Prim v druzstve udavaju skusene hracky kapitanka Babicova a Krajkovicova. Su kostrou, okolo ktorej sa buduje silny kolektiv.  Postupne si i ostatne hracky osvojuju pojmy ako zdrave sportove sebavedomie, viera v uspech. Vyrastaju hracky, ktore si zacinaju vsimat treneri poprednych extraligovych druzstiev. Mena Babicova, Krajkovicova, Luptakova, Vestfalova a dalsie sa zapisuju do povedomia volejbalovych cinovnikov ci verejnosti. Netreba zabudat ani na mladsiu generaciu (Michelcikovu, Migalovu), ktora je velkou nadejou pre buducnost. Cielavedomou pracou, ochotou na sebe pracovat ukazali hracky, ktore s volejbalom zacinali neskor, ze ked sa chce, da sa vela dokazat. Hracky Vanikova, Mukova, Avukova, Michalcova dnes patria k prvoligovym osobnostiam na svojich postoch. Predsezonne posily Bendikova s Nikolajovou zapadli do kolektivu, splnili ocakavania a svojimi schopnostami pomohli zvysit jeho sportovu vykonnost. 
   Zeleziarky naplnili svoj ciel, nestratili sa vsak ani v Slovenskom pohari, kde ich vyradil  treti extraligovy celok VTC Pezinok. V najblizsom obdobi na toto druzstvo cakaju barazove zapasy o postup do extraligy. S prispenim a pomocou dobrej divackej kulisy nie su zeleziarky bez sanci opat posunut volejbal na Horehroni o stupienok vyssie. Zazelajme im „vela sportovych uspechov“ a pridme do Podbrezovej na dobry volejbal. V stredu 18. aprila o 18.00 v Sportovej hale na Stiavnicke.

   Program prelinacej sutaze o postup do extraligy: sobota 14. aprila o 18.00 UKF Nitra – ZP Sport Podbrezova, streda 18. aprila o 18.00 ZP Sport Podbrezova – UKF Nitra, sobota 21. aprila o 18.00 UKF Nitra – ZP Sport Podbrezova, streda 25. aprila o 18.00 ZP Sport Podbrezova – UKF Nitra.                                

(mm)

 Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
2. turnaj play off o majstra Slovenska
Jozef Pesta 564, Ondrej Kyselica 620, Radoslav Foltin 618, Jovan Ćalic 636, Milan Jovetic 568, Milan Tomka 615
   A druzstvo na druhom turnaji nadstavby na kolkarni Interu Bratislava dosiahlo dalsie vitazstvo a z turnaja si pripisalo 6 bodov do tabulky. Najlepsi vysledok v tomto turnaji dosiahol hrac Podbrezovej Jovan Calic vykonom 636 bodov.

 Extraliga muzov
2. turnaj play off o udrzanie
Pavol Jakubec + Tomas Dilsky 544, Rastislav Bajtos 516, Peter Sibal 551, Juraj Krivan 507, Tomas Pasiak 594, Pavel Paulecko 534
    B druzstvo v druhom turnaji nadstavby obsadilo az posledne stvrte miesto a tym opat zamotalo boje o udrzanie v extralige. V priebeznej tabulke v boji o zachranu patri B druzstvu Podbrezovej druhe miesto. Do konca sutaze zostavaju este dva turnaje.

Extraliga zien
2. turnaj play off
Gabriela Kucharova 552, Jana Turcanova 537, Eva Babelova 527, Katarina Micanova 525, Katarina Valigurova 557, Iveta Vankova 460
   Druzstvo zien obsadilo prve miesto na turnaji vo Velkom Sarisi a vedie v priebeznej tabulke o majstrovsky titul. Najlepsou hrackou Podbrezovej bola Katarina Valigurova vykonom 557 bodov.

1. liga muzov skupina vychod 20. kolo
FTC Filakovo - ZP Sport Podbrezova C 6:2 3082:2918
Jan Mojzis 424, Jan Stacho 529, Lubomir Niscak 461, Jozef Petras 489, Tomas Herich 522, Peter Vrbovsky 493
   Prehra vo Filakove bola vysledkom okliestenej zostavy. C druzstvo Podbrezovej si napriek prehre udrzalo siedmu priecku priebeznej tabulky. Najlepsim hracom Podbrezovej sa stal Jan Stacho vykonom 529 bodov.

 Dorastenecka liga 3. nadstavbovy turnaj
Tomas Herich 526, Dominika Kyselicova 468 - nepocitala sa, Peter Vrbovsky 490, Lubos Figura 524
   Aj v tretom nadstavbovom turnaji obsadili dorastenci ZP Sport az posledne stvrte miesto a pred poslednym turnajom im patri stvrta priecka priebeznej tabulky. Zaverecny turnaj sa odohra 22. aprila v kolkarni Modranka.

 (ks)

Oslava vlekarov na Chopku

   Stalo sa uz tradiciou lyziarskych stredisk Ski Myto pod Dumbierom, Chopok, Krpacovo, Certovica a Tale, ze na ukonceni zimnej sezony sa stretavaju ich vlekari. Na tretom rocniku, ktory minuly tyzden zorganizovali vlekari z Chopku s bohatym sportovym a kulturnym programom, bolo citit, ze ide o dobre zorganizovanu a odborne pripravenu skupinu dravych sportovcov a kvalifikovanych odbornikov, ktori sa staraju o dobre podmienky na tratiach a prijemnu atmosferu v strediskach.
   Z dvadsiatich styroch pretekarov kategorie od 17 do 54 rokov zvitazil J. Tajbos ml., na dalsich prieckach sa umiestnili: Somodi, J. Kovacik ml., R. Helebrandt a Macik st. Po vyhodnoteni a odovzdani cien na Kosodrevine sa o dobru naladu postarala ludova muzika folklorneho suboru Mostar. Vsetci ucastnici prijali pozvanie na 4. rocnik stretnutia vlekarov do strediska Ski centrum Myto pod Dumbierom.

(jof)

 Turisticka Velka noc

   Na Velky piatok skupinka skalnych turistov za idealneho pocasia absolvovala prijemnu jarnu vychadzku z Brezna hore Laznou dolinou nad Hancakovo. Po prijemnom posedeni pod polovnickym posedom zostupili spat do Laznej a vratili sa do Brezna.
   Obcianske zdruzenie KST Brezno pripravilo pre svojich clenov a milovnikov prirody na Bielu sobotu zajazd na vychod Slovenska - na Zadielsku planinu. Do tejto lokality chodia uz tradicne v obdobi, ked tu kvitnu zakonom chranene poniklece velkokvete, poniklece otvorene a hlavaciky jarne. Tentokrat turu zacinali v Turni nad Bodvou vystupom na Turniansky hradny vrch. Po prehliadke zrucanin hradu ich cakal neprijemny vystup strmymi skrapovymi poliami na vrcholove plato Okruhly Laz s najvyssim bodom Zadielsky kamen (600,6 m). Vystup im sprijemnoval chladny vetrik. Neprekazala im ani zamracena obloha a par dazdovych kvapiek. Dalej uz nasledoval len pohodlny naucny chodnik lemovany tisickami napadnych modrych poniklecov a zltych hlavacikov jarnych. Pohlad na rozkvitnute luky razom rozplynul ich obavy, ci su tu v spravnom case. Ti, ktori nemaju strach z vysky, mohli z Krkavcich skal obdivovat az 400 m vysoke skalne zrazy lemujuce obidve strany Zadielskej doliny. Na jej dne vidiet uzku asfaltovu cestu, ktora vedie do Zadielu, kde na nich cakal autobus. Kedze nahorna plosina poskytuje nadherne vyhlady do sirokeho okolia, urobili si tu kratku prestavku na doplnenie energie a vypotenych tekutin. Dojem z vyhladov narusuje len vapencovy lom Vcelare a turnianska cementaren, ktore tronia akoby na konci doliny. Potom ich uz cakal len zostup k  Zadielskej chate a nie menej zaujimava cesta dolu hlbokou, takmer 3 km dlhou, miestami len 10 m sirokou roklinou s huciacim potokom s mnozstvom kaskadovitych vodopadov a charakteristickym skalnym bralom Cukrova homola. Kym presli touto nadhernou roklinou, mraky sa uz rozplynuli a na strazenom parkovisku na konci obce Zadiel, ktore uzatvara vstup do rokliny, ich vitalo slnko. Po narocnom dni nasledoval vydatny obed, ktory pre vsetkych nachystali Melanka s Elenkou a priatelia zo Zvolena Evka a Lubos. Vsetci spokojni a bohatsi o mnozstvo zazitkov sa vydali na spiatocnu cestu domov.
   Na vychadzke vo Velkonocnu nedelu sa dievcata venovali zberu lieciveho podbela, ktoreho bolo popri ceste hore Rurami na Diel neurekom.
   Velkonocny pondelok turisti uz tradicne travili na svojom oblubenom mieste pod Skalkou na Malusovom prielohu. Okrem pohostenia nechybali ani korbaciky sibacov, ani velkonocne vajicka pre kupacov a sibacov.

Text a foto: (JSkr)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT