17. APRIL 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Zjazdari sa lucili so sezonou

   Za krasneho slnecneho pocasia sa na Martinskych holiach uskutocnili posledne preteky Masters - 17. rocnik Memorialu M. Harmathu. Preteky boli open a zaroven prvykrat rozsirene aj o vsetky kategorie od predziakov az po muzov.
   Organizatori z domaceho lyziarskeho oddielu pripravili na trati rano este zamrznutej 1. kolo obrovskeho slalomu. Od tohto rocnika zaver lyziarskej sezony bude na Martinskych holiach, doteraz boli organizovane na Strbskom Plese.
   Podujatie obohatili sprievodne akcie i ucast slovenskych reprezentantov. Memorial, ktorym si lyziari pripominaju nezabudnutelne postavy slovenskeho lyziarskeho sportu, mal okrem sutazneho aj spolocensky ramec. Pri ludovej muzike trval do neskorych vecernych hodin.
   Neodmyslitelnou sucastou startoveho pola boli horehronski lyziari, ktorych svojou ucastou a dobrymi vykonmi zastupovala aj Janka Jagercikova, ktora v kategorii zeny 40- az 45-rocne skoncila na 3. mieste. V kategorii muzi 45- az 50-rocni Jaro Babic (ZP Sport Podbrezova) zvitazil, Marian Jagercik (Bucnik Polomka) skoncil na 5. mieste a v kategorii nad 55 rokov Jozo Horsky (Tatran N. Boca) na 3. mieste.
   Vitazmi Memorialu sa stali Dusan Ambroz z Bratislavy a Danka Ferulikova z Tatier.

(jb)

 Nike Premier Cup

   V piatok 13. aprila sa v sportovom areali v Nitre uskutocnil finalovy futbalovy turnaj Nike Premier Cup. Do finaloveho turnaja postupilo z krajskych turnajov osem najlepsich druzstiev starsich ziakov (rocnik 1992). Zo stredoslovenskeho regionu medzi najlepsiu osmicku postupilo druzstvo ZP Sport Podbrezova. Druzstva boli rozdelene do dvoch skupin, v prvej medzi sebou superili Spartak Trnava, AS Trencin, ZP Sport Podbrezova a CSFA Malacky, v druhej skupine FC Nitra, MSK Zilina, MFK Kosice, Tatran Presov.
   Vysledky ziakov Podbrezovej: Trnava - Podbrezova 0:0, Trencin - Podbrezova 4:0, Malacky - Podbrezova 1:0. Do finale postupilo z prvej skupiny druzstvo AS Trencin, ktore si v sobotu zmeralo sily s vitazom druhej skupiny - FC Nitra.  Domaci hraci z Nitry zvitazili 2:0, stali sa vitazmi Nike Premier Cup-u a postupili na europsky finalovy turnaj, ktory bude v holandskom Amsterdame.

(rk)

Spod vysokej siete

Prvy krok zeleziarok bol uspesny

   V sobotu sa zacala prelinacia sutaz o postup do extraligy 1. kolom, v ktorom sa stretavaju vitazi prvoligovych sutazi. Kedze zapadnu skupinu vyhrali volejbalistky SK UKF Nitra a vychodnu ZP Sport Podbrezova, prave tieto dve druzstva zacali vzajomne barazove suboje. Dejiskom prveho zapasu bola Nitra.
   Dolezitost subojov poznacila obe druzstva patricnou davkou nervozity. Naviac male a stiesnene priestory nitrianskej sportovej haly narobili zeleziarkam viac starosti, ako sa cakalo. Uvod zapasu jasne patril domacim volejbalistkam, niekolko vydarenych podani ich posadilo na „kona“ a pomohlo otriast nervozitu. Zeleziarkam sa nedarilo, podanie a prihravka daleko zaostavali za ocakavanim, co im este viac zvazovalo ruky. Nitrianky lahko viedli 6:1 a tento naskok si udrzali do konca setu, ktory vyhrali 25:16. Velkou mierou im pomohli zeleziarky vlastnymi chybami. Zaciatok druheho setu bol vyrovnanejsi, hracky UKF viedli s naskokom dvoch bodov. Ked Nitrianky usli na 20:12, zdalo sa byt rozhodnute. Volejbalistky ZP Sport akoby pochopili, ze dalej to takto nejde, otriasli sa a postupne hru vyrovnali. Znizili stav z 24:12 na 24:20 a tato pasaz bola pre dalsi vyvoj velmi dolezita. Hoci druhy set zeleziarky prehrali 25:20, pochopili, ze so superom nielen dokazu drzat krok, ale vedia nad nim i vyhravat. Do tretieho setu nastupila uplne ina Podbrezova, neporovnatelna s tou zo zaciatku zapasu. Volejbalistky ZP Sport zacali diktovat vyvoj.  Postupne si vypracovali naskok 8:17, hravo dotiahli set do vitazneho konca 18:25. Zaplnena hala stichla, divaci sa len cudovali, co dokazu dovtedy nevyrazne hostky na blokoch. Zlepsilo sa podanie i prihravka a zrazu zeleziarky dominovali v utoku. Stvrty set bol dramaticky a vyrovnany. Zo zaciatku sa druzstva tahali po bodiku, potom Nitrianky usli na 13:8. Zeleziarky odpovedali a znizili na 15:13. Ked UKF Nitra usla na 20:15, zdalo sa byt rozhodnute. Nitrania pritomni v hale uz pomaly oslavovali vitazstvo. Slova „nekric hop...“ opat raz doznali svoju krutu pravdu. Ako uz niekolkokrat v tejto sezone i teraz sa zeleziarky ukazali ako silny kolektiv. Zabojovali a otocili stav na 20:22. Nitra este znizila na 21:22, potom uz zeleziarky dotiahli set do vitazneho konca 21:25 a vynutili si rozhodnutie v piatom sete. Tu volejbalistky ZP Sport potvrdili stupajuci trend svojej vykonnosti a vyvoj drzali pevne v rukach. Isli do vedenia 0:3, strany sa menili za stavu 4:8 a Podbrezovcanky zvysovali na 4:10. Domace sa nevzdavali a znizili na 6:10 i 7:12. Podbrezovcanky pridali dva body a bolo 7:14. Hracky UKF bojovali a odvratili styri mecboly, ten piaty patril Podbrezovej a zeleziarky po vitazstve 11:15 vyhrali 2:3. V serii sa tak ujali vedenia 1:0. Nitrianska hala videla zaujimavy a kvalitny volejbal. Potesenim bolo, ze hrstka fanusikov Podbrezovej od tretieho setu prekricala domacich priaznivcov a pomohla zeleziarkam na ceste za vitazstvom prikladnym povzbudzovanim.
   K vysokej urovni zapasu prispeli dobrym vykonom i rozhodcovia Kovacik, Ivanka a ciarovi Dalog s Polakom.
   Prvy zapas prelinacej sutaze: SK UKF Nitra - ZP Sport Podbrezova 2:3 (16, 20, -18, -21, -11), stav serie 0:1. Zostava ZP: Mukova, Luptakova, Bendikova, Babicova, Krajkovicova, Vestfalova, liberka Avukova (Vanikova, Michelcikova, Michalcova, Nikolajova, Migalova).
   Druhy zapas prelinacej sutaze ZP Sport Podbrezova - UKF Nitra sa odohra v Sportovej hale na Stiavnicke v stredu 18. aprila o 18. hodine a vitazstvo zeleziarok je peknou pozvankou na tento suboj.   

(mm)

II. liga zien - junioriek
   V 10. kole cestovali volejbalistky volejbaloveho klubu MSK Brezno do Krupiny, kde bez problemov presvedcivo zvitazili.

TJ SK VK Krupina – VK MSK Brezno 0:3 (-22, -21, -25) a 0:3 (-26, -15, -17)
   Tazsi super cakal hracky Brezna v dalsom kole, pretoze s druzstvom Mladost  P. Bystrica odohrali v predchadzajucej sezone vyrovnane zapasy. V oboch zapasoch podali dievcata VK MSK velmi dobry vykon a az na uvodne sety nedali superovi sancu a presvedcivo zvitazili.

VK MSK Brezno – Mladost  Pov. Bystrica 3:1 (-23, 16, 16, 18) a 3:1 (-19, 10, 21, 15).  
Druzstvo VK MSK Brezno nastupilo v zostave:
Kokavcova, Mihalovicova, M. Sabakova, kapitanka Gabonova, Bohacikova, Stulrajterova, libero Franova. Striedali Kösegiova a J. Sabakova.
Ostatne zapasy: Krupina - Martin  3:2 a 0:3, Tvrdosin - SSK OA Pov. Bystrica 3:0 a 3:0, Ban. Bystrica - Zvolen 3:2 a 3:1

1. Ban.Bystrica                        22  18   4   55:26   40 

2. Tvrdosin                               22  16   6   54:31   38   

3. ML. Pov.Bystrica                  22  15   7   53:29   37   

4. VK MSK Brezno                  22  14   8   53:34   36 

5. Martin                                  22   8  14   41:47   30  

6. Krupina                                22   7  15   29:52   29  

7. SSK OA Pov.Bystrica           22   5  17   24:55   27   

8. Zvolen                                  22   5  17   22:57   27  

   Najblizsie domace zapasy odohra breznianske druzstvo 28. aprila o 10. hodine proti druzstvu TJ SLAVIA TU Zvolen v telocvicni SPS Brezno.                                        

                                                                                                                                  Ing. Peter Pohorelsky

Sipkarska a stolno-futbalova liga

Historicky uspech Martina Skantara

   Cez vikend neboli na programe len mestske ligy v sipkach a v stolnom futbale, ale v kupelnom mestecku v Moravskych Topliciach sa hral dalsi turnaj zo serie Europskeho pohara.   Do Slovinska cestovala aj stvorica Breznanov, nominovanych reprezentantov Slovenska, a to, ze sa im tejto pocty neuslo nahodou, ukazali aj svojimi vysledkami na turnaji EDU.

   V piatkovom Warm Up-e, ktory sluzi ako zahrievaci pred sobotnajsimi hlavnymi sutazami, si vyborne pocinal Matej Putnok, ked v konkurencii 79 hracov obsadil vyborne 3. miesto. Umiestnenie hracov dartu: 9. Martin Skantar, 49. Zdenko Pampurik, Eva Sitarcikova.

   V sobotu boli na programe hlavne sutaze muzov a zien a Breznania opat nesklamali. Trochu horsie to sice vyzeralo pri vykone Mata  Putnoka, ktory skoncil na 49. mieste, ale v konkurencii 98 hracov je to slusny vysledok. Este lepsie si pocinal Zdenko Pampurik, ktory sice prehral svoj prvy zapas, ale potom snurou siedmich vitazstiev napokon skoncil na 17. mieste. Ceresnicku na torte pripravil Martin Skantar, ktory ako prvy hrac Dart klubu, vystupil na stupne vitazov v kategorii muzov, ked obsadil vyborne 3. miesto. Predtym sa to podarilo len Marii Medvedovej, ked v roku 2000 dokazala vyhrat EDU v Spanielsku, a chlapcom este za cias juniorov, ked sa Palo Melicher stal majstrom Europy v chorvatskej Poreci.

   V zenskej kategorii to bolo uz slabsie, Eva Sitarcikova nedokazala porazit ani jednu zo svojich superiek a s turnajom sa rozlucila skor ako zacal. Skvele vsak zabrala dalsia Slovenka Petra Kvasnickova, ktora podobne ako Martin obsadila krasne 3. miesto.

   Konecne poradie : muzi: 1. Sebastian Pecjak (SLO), 2. Martin Hoffman (CZE), 3. Martin Skantar (SVK), zeny : 1. Mojca Humar (SLO), 2. Blanka Vojtkova (CZE), 3. Petra Kvasnickova (SVK).

   Najblizsie na sipkarov caka mestska liga jednotlivcov, v piatok a v sobotu v Mamutku v Handlovej bude posledny Master tejto sezony so zaciatkom o 11. hodine, na programe su sutaze muzov, zien a juniorov.

   Od buduceho tyzdna dart rozbieha novu sutaz v elektronickych sipkach pod nazvom Mestska Barbot liga druzstiev. Hracim dnom bude streda a potrebne materialy dostanu kapitani pocas tohto tyzdna. Na stolnych foosbalistov caka tento vikend stvte kolo Slovenskeho pohara, ktore sa uskutocni v Cerveze v Trnave. Podujatie je po prvykrat rozplanovane do troch dni, preto stolni foosbalisti sa maju urcite na co tesit. Blizsie informacie o turnaji najdete na www.foosball.sk

(pp)

Turisti brigadovali

   Breznianski turisti, tak ako kazdy rok v jarnom obdobi, venovali minulu sobotu cisteniu prirody pod breznianskou Skalkou. Vyhrabali listie a upravili ohniska a teren na casto navstevovanych miestach „pri zbojnikoch“ a na „maluske“ a vycistili a opravili tri pramene. Na tejto akcii sa zucastnili aj deti zo Specialnej zakladnej skoly na Zahradnej ulici v Brezne, ktore na Markovej ceste a okolo ohnisk nazbierali takmer styri vrecia odpadkov.
   Turisti popri praci nezabudli ani na blahozelanie svojej clenke a priatelke Milke, ktora v tychto dnoch oslavila okruhle vyrocie narodenia.
   Pri navrate domov na Sajbe zabezpecili ohnisko proti rozsireniu poziaru, ktore neuhasene opustili nezodpovedni vyletnici.
   Na buducu sobotu pojdu pod Polanu (vodopad Bystre – Vrchdetva – Skliarovo; Melichova skala; Kalamarka – Kalamarka, chaty), na akciu sa treba prihlasit do 19. aprila E. Slavkovskej (c. tel. 6113327, 0908 646311).

Text a foto: (JSkr)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT