31. JUL 2007 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Kam za futbalom

I. liga 4. kolo
4. augusta o 17.00

Lucenec - Podbrezova
II. liga sk. Vychod 1. kolo

5. augusta o 17.00
Podbrezova B – Presov

V. liga sk. C 1. kolo
5. augusta o 16.30
P. C. Balog – Sliac
(Berta – J. Kosarnik, R. Kosarnik – Forgon)

I. trieda 1. kolo
5. augusta o 16.30
Hronec – Salkova, Nemecka – Helpa, Bravacovo – Benus, Lucatin – T. C. Balog, Jasenie – Sl. Lupca, Myto - Jakub

III. LSD a LMD 1. kolo

5. augusta o 10.00 a 12.30
Bytca – Podbrezova B
(Horak – Holesa, ObFZ ZA – Krajci), Zvolen – P. C. Balog (Cicmanec – Budinec, ObFZ ZV – Supka)
 
II. LSZJ a LMZJ 1. kolo
4. augusta o 10.00 a 12.00
P. C. Balog – Lucenec B
(5. 8., J. Kosarnik – R. Kosarnik), Hrinova – Podbrezova B (Kostial – R. Gonda)
 
III. LSZ a LMZ sk. C 1. kolo
4. augusta o 10.00 a 12.00
Ziar B – Helpa
(29. 8., J. Kosarnik – R. Kosarnik)

Vikendove futbalove zrkadlo

l. liga

3. kolo 28. jula

   Podbrezova – Humenne 2:0 (1:0), goly: Gajdosik, Uskrt, ZK domacich: M. Turna, Svintek, rozhodca: Panak, 1650 divakov.

   Podbrezovski hraci chceli v tomto stretnuti zvitazit a potvrdit tak tri body z Michaloviec. Svoj plan uz zacali naplnat v 2. minute, ked na Tirerov rohovy kop si nabehol Gajdosik a kriznou strelou ziskal vedenie pre domacich. Domaci mali nadalej miernu prevahu, ale skore sa nezvysovalo. Sporny moment prisiel v 17. minute, kedy brankar hosti Matkobis stiahol v sestnastke podbrezovskeho utocnika, ktory zakoncoval do prazdnej brany. No na prekvapenie vsetkych rozhodcovska pistalka zostala nema. V druhom polcase zacali opat aktivnejsie domaci a v 54. minute sa opat menilo skore. Po pravej strane zbehol Turna a spatnou prihravkou nasiel volneho Uskrta, ktoreho prudka strela trafila brvno a odtial sa odrazila do siete. Hostia mohli znizit po rohovom kope, ale Lapsansky tesne minul domacu branu. Podbrezovski hraci aj nadalej predvadzali pekny futbal, no skore sa uz nezmenilo, hoci prilezitosti na to zeleziari mali.

   V sobotu 4. augusta o 17. hodine sa predstavia podbrezovski hraci v Lucenci.  V nedelu 5. augusta o 17. hodine nastupi podbrezovske becko na stadione v Podbrezovej proti becku Tatrana Presov.

Marian Lauer

    Rimavska Sobota – Inter 2:1, Presov – Lucenec 2:2, Sala – Stara Lubovna 2:0, Trebisov – Prievidza 2:3, Kosice B – Michalovce 2:0.

1. Sala                                3       3       0       0       6:2         9

2. Podbrezova                      3       2       1       0       4:1         7

3. Inter                                 3       2       0       1       10:4       6

4. Rim. Sobota                     3       2       0       1       4:2         6

5. Prievidza                          3       2       0       1       7:8         6

6. Presov                             3       1       2       0       3:2         5

7. Kosice B                          3       1       1       1       4:4         4

8. St. Lubovna                      3       1       0       2       1:3         3

9. Trebisov                           3       1       0       2       5:8         3

10. Lucenec                         3       0       1       2       3:6         1

11. Michalovce                     3       0       1       2       1:4         1

12. Humenne                       3       0       0       3       1:5         0


Horny rad zlava: E. Novisedlak, M. Masar, T. Pancik, A. Uskrt, L. Sevcik, R. Chomistek, R. Kocan, J. Furman, J. Kaplan, G. Snitka, M. Turna, M. Melicher; stredny rad zlava: E. Ihradsky, V. Koncek, J. Vaculciak, J. Kostelny, J. Tirer, J. Hanak, L. Kozicka, M. Giertl, J. Gajdosik, S. Detko, P. Lauko; dolny rad zlava: J. Kentos, D. Uhrik - veduci druzstva, J. Chovanec - maser, Ing. V. Sotak ml. - viceprezident FO, A. Janos - trener, Ing. J. Krivan - prezident FO, S. Rusnak - asistent trenera, V. Vanik - manazer FO, N. Juracka - trener brankarov, P. Purdek - fyzioterapeut, M. Svintek.

  


 Futbalovy turnaj v Helpe

   Futbalovy oddiel SK Helpa v spolupraci s druzstvom Stari pani Helpa v nedelu 29. jula usporiadal na domacom stadione futbalovy turnaj „starych panov“. Pozvanie prijali „chlapci“ z Myta pod Dumbierom, Brezna a z Pohorelej. Hralo sa systemom kazdy s kazdym 2 x 25 minut. Z jednotlivych vysledkov: Helpa - Pohorela 5:2, Pohorela - Myto 4:1, Helpa - Brezno 3:4, Myto - Brezno 1:2, Helpa - Myto 1:1, Pohorela - Brezno 2:3. Konecne poradie: 1. Brezno, 2. Helpa, 3. Myto. Najlepsim strelcom turnaja sa stal P. Skladany z domaceho druzstva so siestimi golmi.

J. Pupis

Ucastnici turnaja


Sipkarska a stolno-futbalova liga

Leto Cup 2007

   V sobotu to bolo uz po deviatykrat, co sa na starom futbalovom ihrisku stretli chlapci z Brezna a okolia, aby si zmerali sily v najrozsirenejsom sporte - futbale. Podobne ako vlani sa na turnaji zucastnilo osem druzstiev, neprihlasili sa Ostre klince, co bolo urcite pre vsetkych sklamanim, pretoze prave tento tim bol spoluzakladatelom turnaja. Nahradil ho novacik Fernetik tim zo sidliska Zapad, premiera mu vsak nevysla, nepostupil zo skupiny do dalsich bojov.

   Druzstva boli rozdelene do dvoch stvorclennych skupin, kde sa hralo systemom kazdy s kazdym a do semifinale postupili dva najlepsie timy z kazdej skupiny. Na uvod sa predstavila  A skupina, ked Fernetik tim porazil Zoofilov 2:0. Ich prioritou  bolo konecne strelit gol, lebo v doterajsej historii sa im to este nepodarilo. Napriek enormnemu usiliu si na prvy vytuzeny golik musia este rok pockat, pretoze aj zvysne dva zapasy prehrali na nulu, a to s Pitbull timom 2:0 a s CSKA dokonca 4:0. V A skupine suverenne vyhrali obhajcovia prvenstva z vlanajska CSKA, ked neinkasovali ani raz so skore 8:0. Na druhom mieste skoncili Putbulli, ked v rozhodujucom zapase o postup zdolali Fernetikov 1:0. V B skupine najprv FK Valce – hokejisti velmi tesne a po dramatickom zavere zdolali posilnenych Schizofrenicov 4:3, ked uz Valce viedli 4:0. Vybornym zaverom sa dotiahli Schizofrenici na rozdiel golu, ale to uz bolo velmi neskoro, a tak Valce vedenie udrzali. Toto sa v B skupine ukazalo ako rozhodujuce v boji o postup, ked Schizofrenici dokazali s Chimenkovcami len remizovat a po vyhre v penaltovom rozstrele si do tabulky pripisali jeden pomocny bod navyse, to nestacilo. V role fackovacieho panaka boli chlapci z SBT, ktori nedokazali zdolat ani jedneho zo svojich superov, hoci sa predstavili vo velmi silnej zostave a aj ich prejav na ihrisku bol sympaticky. No futbal sa hra na goly a nie na krasu, na co urcite doplatili. Napokon skupinu so siedmimi bodmi vyhrali Chimenkovci, na druhom mieste so siestimi bodmi skoncili FK Valce a tretie miesto s piatimi bodmi obsadili Schizofrenici. Prve semifinale odohrali Chimenkovci s Pitbull timom a aj ti sa presvedcili o tom, ze futbal sa hra na goly. Zapas sa v riadnom hracom case skoncil bez golov, ale urcite by nikto nebol protestoval, keby ho Pitbulli vyhrali minimalne 3:0. Tolko sanci, co dokazali pozahadzovat Pitbulli, to sa len tak lahko nevidi, prakticky sa hralo len na polke Chimenkovcov, ktori dokazali do priestoru brany Pitbullov vystrelit len jediny raz. Po zapase prisli na rad penalty, kde uz bola loteria a stastena sa otocila Pitbullom chrbtom, ked este aj pred poslednou seriou vyhravali 2:1. Dve za sebou neuspesne penalty to vsetko ukoncili a z postupu sa mohli tesit Chimenkovci.
   Aj druhe semifinale bolo napinave, proti sebe hrali CSKA a FK Valce. Valce hned na zaciatku zaskocili supera a strelili gol. V druhom zapase to uz bolo lepsie, hlavne vdaka enormnej snahe sa im minutu pred koncom zapasu podarilo vyrovnat. Na rad tak opat prisli penalty, v tretej serii nezavahal ani jeden z hracov a stav bol 3:3. Potom sa uz hralo len na jeden pokutovy kop, kto da, ten vyhra. Najprv FK Valce premenili, no potom si na biely bod postavil loptu kapitan CSKA Juraj Srnka a sam rozhodol o osude obhajcu. CSKA ostavalo hrat len zapas s Pitbullmi o tretie miesto. Boj o tretie miesto bol velmi otvoreny, ked sa v uvode ujali vedenia Pitbulli, no o minutu bolo vyrovnane po rohovom kope a po akrobatickom zakonceni najkrajsim golom Misa Kellera. O chvilu Pitbulli inkasovali opat, otvorili hru a to sa im stalo osudnym, ked sa do otvorenej obrany zacal valit jeden utok za druhym. Napokon sa na vykone Pitbullov prejavila aj kondicka, a tak aj v druhom zapase podlahli CSKA  rozdielom troch golov 5:2.  Vo finale sa stretli Chimenkovci a FK Valce, ktory chcel zapas rychlo rozhodnut a strhnut vitazstvo na svoju stranu, no nepremenene sance nic neznamenali. Cely zapas sa hral viac-menej v strede ihriska a bolo jasne, ze o vsetkom rozhodnu penalty. Napokon to tak aj bolo. A opat sa ukazalo, ze nevyhralo lepsie, ale stastnejsie muzstvo, ked vsetko zariadil brankar Chimenkovcov Stevo Luptak, ktory najprv penaltu Valcov chytil a potom sam tvrdou strelou z pokutoveho kopu rozhodol o vitazstve Chimenkovcov.
   Po turnaji vyhlasili vitaza, ktorym sa stali Chimenkovci, ziskali putovny pohar na cely rok. Najlepsim brankarom sa stal Stefan Luptak, najlepsim strelcom a hracom Ivan Fedor (CSKA) s 8 golmi, o com rozhodli kapitani vsetkych timov.  Celkove poradie: 1. Chimenkovci, 2. FK Valce, 3. CSKA, 4. Pitbull tim. Velkou mierou na zorganizovani turnaja sa podielali ZP Sport Podbrezova a Dart club v Brezne a uz teraz sa mozeme tesit na jubilejny 10. rocnik.

(pp)


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT