31. JUL 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 
Uzreli svetlo sveta image



  

   Sebastian Giertl z Valaskej, Kristian Kobzos z Nemeckej, Vanesa Motoskova z Nemeckej, Alexandra Bartosova z Brezna, Eliska Demianova z Hornej Lehoty, Sofia Kovacikova z Cierneho Balogu, Sofia Bubelinyova z Bacucha, Michaela Auxtova z Brezna, Nela a Niko Gulovicovci z Brezna.

 

      Opustili nas_image

     

 

   Jozef Kvietok (57) z Cierneho Balogu, Valeria Dolnanova (87) z Hornej Lehoty, Mikulas Kolosta (74) z Predajnej, Julia  Sojakova (87) z Predajnej, Jan Belko (55) z Cierneho Balogu, Ondrej Mesko (72) z Podbrezovej.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V predposledny julovy piatok odstranili z vozovky v Ciernom Balogu spadnuty strom, ktory branil cestnej premavke. Na druhy den v Nemeckej doslo k dopravnej nehode, nastastie sa obisla bez zraneni. Zaevidovali sest poziarov - vysokym tlakom zlikvidovali poziar lesneho porastu v Kamenistej doline a sena v Myte pod Dumbierom, v Brezne a v Pohorelej horeli skladky odpadov, v Bystrej do prichodu hasicov majitelka auta uhasila horiacu vyfukovu cast na skodovke. Poskytli pomoc po zrazke dvoch osobnych vozidiel v Polomke, pricom sa zranili tri osoby, ktore sanitka RZP odviezla do nemocnice.

 

155

   Lekari v Brezne vystartovali 42-krat, z toho po 10-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k neurologickym prihodam, k urazom, po 2-krat k brusnym prihodam, porucham dychania a k umrtiam pred prichodom sanitky, 5-krat k psychiatrickym prihodam a raz k porodu. Bystrianski lekari pomohli v 27 pripadoch, a to pri 6 prihodach srdca a obehu, 3 neurologickych prihodach, 5 poruchach dychania, urazoch, inych pripadoch a previezli 3 pacientov. V Helpe zaznamenali 2 brusne prihody, 9 srdcovo-cievnych prihod, 2 neurologicke prihody, 6 urazov, z toho 3 zranenia po dopravnych nehodach.  V Lome nad Rimavicou zapisali prevoz do nemocnice v Banskej Bystrici, 5 prihod srdca a obehu a postarali sa o pacienta, ktory spadol a udrel si hlavu.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

  V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych pat odtahov. Zachranari prepravili tri vozidla po dopravnych nehodach v Hranovnici, Bratislave a v Poprade, odviezli Octaviu s rozbitou olejovou vanou a Opel s poskodenym motorom.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v nedelu pomohli 14-rocnemu slovenskemu turistovi, ktory utrpel uraz pri zjazde na bicykli v oblasti Jelenieho gruna. O pomoc ich poziadali aj z Kralovej hole, kde si muz poranil clenok.

 

Blahozelanie

   My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore ti chceme mama zazelat. Aby tvoj zivot bol krasnym snom, aby este vela lasky a stastia bolo v nom.
   Dna 2. augusta oslavi nasa draha mama, stara a prastara mama

Jarmila Sarvasova

krasne sedemdesiate narodeniny.
   Vsetko najlepsie, vela zdravia a lasky praju synovia Luboslav, Igor a Jan s rodinami.

 . . .

Ing. Anton Jursa a Jan Skrovina

   Mili Tomik a Janko,

   k vasmu krasnemu zivotnemu jubileu, ktoreho sa dozivate plni energie a novych planov, vam obom chceme popriat vela stastia, zdravia, zivotneho elanu, aby ste nas este vela rokov viedli po turistickych chodnickoch nasho krasneho Slovenska s takou laskou a zaujatim ako doteraz.

Clenovia OZ KST Brezno


Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

    Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.
   Dna 17. jula uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil otec, stary a prastary otec

Pavol Biacovsky.

   S laskou spominaju synovia s rodinami.

 . . .

    Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v spomienkach zostanes navzdy s nami.
   Dna 24. jula uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co navzdy odisiel bez rozlucky

Lubomir Krnac z Piesku.

   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

 . . .

    Dna 25. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Vladimir Schaller,

 ktory by sa dna 5. augusta dozil osemdesiatich rokov.
   S laskou spominaju synovia Vladimir a Jan s rodinami.

 . . .

    Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 28. jula uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila nasa svokra a stara mama

Frantiska Mikloskova.

   S laskou spomina zat a vnuk s rodinou.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 29. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil otec, stary a prastary otec

Stefan Svantner.

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 . . .

    Tak, ako tisko zil, tak tisko odisiel. Skromny vo svojom zivote, ale velky v laske a dobrote. Tak, ako z jeho oci ziarila laska a dobrota, tak nam bude chybat do konca zivota.
   Dna 30. jula uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Giertl z Brezna.

   Spominaju manzelka, synovia Pavol, Peter a dcera Zuzana s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 30. jula uplynulo patnast rokov od umrtia nasho otca a stareho otca

Jana Svantnera z Brezna.

   S laskou spominaju dcera Anna, syn Milan, vnucky Renatka a Danka s rodinami.

 . . .

  Dna 1. augusta uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany otec a stary otec

Jan Budaj.

   a dna 17. septembra uplynu smutne dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka

Juliana Budajova z Myta.

   Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienky. Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Mamicka nasa draha, zbohom
   S laskou spominaju syn Oto, dcery Emilia, Maria, vnucka Renata a vnuk Roman.

 . . .

   Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na vas spominame.
   Dna 3. augusta uplynie tridsatdevat rokov odvtedy, co nas opustil

Jozef Janotik z Lomu nad Rimavicou.

   S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 3. augusta uplynie druhe vyrocie umrtia

Mariana Bariho z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, syn, dcera, vnucata, mama, bratia a sestra s rodinami.

 . . .

  Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
   Dna 5. augusta uplynie sedem rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas syn

Dusan Giertl z Pohronskej Polhory.

   S laskou spominaju rodicia, manzelka, syn a dcera, svokra, brat a sestra s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

zostavila Ing. Svetlana Simurdova, tel.: 0905 119230

BARAN
   V praci nezaostavajte v tempe. Berte si priklad z kolegov, ktori su uspesnejsi. Pozor na dodrzanie dolezitych terminov. Mate s tym problemy, a to by sa vam mohlo vypomstit.

BYK
   Mate pocit, ze sa v nicom nemozete na nikoho spolahnut a vsetko si musite urobit sam. Len nebudte taky netrpezlivy a uvidite, ze sa najde dost takych, ktori to zvladnu prinajmensom takisto dobre ako vy.

BLIZENCI
   Lady sa pomaly topia a do vztahu sa zacina vracat laska. Dajte partnerovi sancu napravit, co pokazil. Rodina je pre vas velmi dolezita. Uprednostnite ju pred pracovnymi povinnostami!

RAK
   Oddych prinasa energiu. Kamkolvek ju vlozite, vsade vam prinesie pozitivny ucinok a vsetko sa vydari. V laske budte skromnejsi, mate vysoke poziadavky na partnera!

LEV
   Tesi vas, co robite. Vsetko ide ako po masle. Ak mate partnerske problemy, hodte ich za hlavu. Vyriesia sa same. Relaxujte tak dlho, ako sa len da!

PANNA
   Ak vas opustil alebo sklamal partner, ktoremu ste verili, prilis sa netrapte. Pre naval prace zabudate na blizkych. Napiste detom kratku spravu a ak ziadne nemate, nezabudajte na priatelov.

VAHY
   Ani tieto dni sa neodporuca podnikat cokolvek mimo domova, pokial nemusite. Ak sa chcete stretnut s priatelmi, pozvite ich radsej k sebe.

SKORPION
   Ak sa trapite kvoli blizkej osobe, caka vas este vela problemov. Pripravte si velku davku trpezlivosti a pochopenia. Nemate pravo odsudzovat druhych!

STRELEC
   Neoddalujte plnenie svojich slubov na neurcito. Mate vhodnu prilezitost napravit si reputaciu, najma pokial ide o osoby opacneho pohlavia a starsich spolupracovnikov.

KOZOROZEC
   Mozno ste trochu nepokojny a nerozhodny, preto sa radsej nepustajte do narocnych cinnosti. Skraslite si domov. Vymalujte, prestahujte nabytok, vytvorte si pocit harmonie.

VODNAR
   Pokial ste sa cez vikend vybrali do prirody, alebo ste sa prave vratili z dovolenky, vstavate do noveho pracovneho tyzdna s pocitom, ze ste nacerpali sily na cely zivot. Mate energiu na rozdavanie, tak to vyuzite!

RYBY
   Nevyhybajte sa stretnutiu s clovekom, ktoremu ste nieco slubili a nesplnili ste to. Budete mu chciet vsetko vysvetlit a jeho reakcia vas mozno prijemne prekvapi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT