14. AUGUST 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Majstrovstva Osrblia v biliarde

   Z iniciativy Pavla a Samuela Krupovcov, zaujemcov o tuto hru sa v sobotu 4. augusta uskutocnila v Osrbli sportova sutaz v hrani biliardu. Na jej prvom rocniku sa zucastnilo sedem sutaznych druzstiev, ktore hrali v miestnom pohostinstve o titul majstra Osrblia v biliarde. Vyradovacim sposobom sa do stvrtfinale dostala dvojica Jozef Spisiak a Stano Wais. Vo finale sa stretli Jaroslav Knazik a Matej Trnik. Vitazom turnaja sa stal Jaroslav Knazik pred Matejom Trnikom, na tretom mieste sa umiestnil Jozef Spisiak. Ucastnici tohto podujatia sa tesia na druhy rocnik.

(ouo)

 Vydareny vystup

   Klub slovenskych turistov Helpa prvu augustovu sobotu usporiadal uz 32. rocnik turistickeho Vystupu na Velky bok (1727 m n. m.). Aj ked pocasie rano ucastnikom velmi neprialo, na podujati sa zislo 110 turistov zo vsetkych kutov Slovenska. Ucastnici sa na vrchole pokochali nadhernymi vyhladmi, zapisali sa do vystupovej knihy a dostali spomienkove diplomy. V sedle pod Velkym bokom sa obcerstvili a pochutnali si na dobrom gulasi. Nechybal ani spev. Najmladsou ucastnickou podujatia bola trojrocna N. Riaposova z Helpy, najstarsim ucastnikom uz niekolkonasobny rekorder vystupu v tejto kategorii Ing. V. Pelikan z Revucej.

(jp)

 Hokejbalovy turnaj vyhral Damix Brezno

   V sobotu 11. augusta sa na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne uskutocnil hokejbalovy turnaj O pohar riaditela mestskeho sportoveho klubu. Zucastnilo sa na nom desat muzstiev z Brezna, Banskej Bystrice a Velkeho Krtisa. Divaci mali moznost vidiet skvele momenty a kvalitne zapasy. Vitazom turnaja sa stal tim Damix Brezno pred Hbk Dogy Brezno a tretim Hbk 06 Velky Krtis. Ostatne timy sa umiestnili takto: 4. Wanderers Valaska, 5. Wicky Team Banska Bystrica, 6. Victors Lopej, 7. Axes Mazornikovo, 8. Pittbuls, 9. Dewils Mazornikovo, 10. Bruins Brezno.

(mp)

 SCK Dumbier opat uspesne!

   V sobotu 11. augusta sa clenovia Slovenskeho cykloklubu DUMBIER (clen MSK Brezno) Miroslav Kovacik, Jan Kirdaj, Karol Kirdaj, Karol Kirdaj st. a Ivan Zemko zucastnili na znamom HORAL ALTO cyklomaratone vo Svite. Tieto preteky, ktore maju uz svoju tradiciu, su zaradene do cyklomaratonskej MTB serie na Slovensku, do ktorej patri aj nedavno uskutocneny brezniansky cyklomaraton - GIANT biketour Brezno. Vo Svite skoncil na prvom mieste Miroslav Kovacik z Brezna, ktory 115-kilometrovu trasu s prevysenim 3400 m presiel za rekordnych 6 hodin a 33 minut v uprsanom a rozbahnenom terene.

Foto a text: Jan Kirdaj

 

Pohar Podbrezovej 2007 – druhe a tretie miesto patri domacim

   Dvadsiaty prvy rocnik medzinarodnej sutaze O pohar Podbrezovej v zavesnom lietani sa skoncil 12. augusta vitazstvom ceskeho timu Bohemia v zlozeni J. Matějovsky, P. Fiala, J. Masek a P. Dolak, ktory ziskal dovedna 2439 bodov. Druhy v poradi skoncil tim Slovensko 1 ZP Sport, a. s., Podbrezova s 2264 bodmi a treti Slovensko 2 ZP Sport, a. s., Podbrezova s 2181 bodmi. Pohar generalneho riaditela ZP ziskal Cech Petr Cejka, druhe miesto obsadil jeho krajan Jan Matějovsky a tretie miesto patri Poliakovi Jaczekovi Pawlusovi. Najlepsie vysledky v podbrezovskom time mali: 4. Juraj Sladky, 5. Ivan Plucinsky, 8. Ferdinand Nizner, 10. Bohumir Kolesar.

(mj)

V Osrbli po vlastnych aj na kolieskovych lyziach

   Vikend v Osrbli patril letnemu biatlonu – 3. kolu IBU medzinarodneho pohara, 2. kolu Viessmann pohara a pretekom SZB biatlonu na kolieskovych lyziach.

   V sobotu 11. augusta sa na start rychlostnych pretekov 3. kola IBU medzinarodneho pohara postavilo 72 pretekarov z osmich krajin Europy, aby si zmerali bezecke a strelecke schopnosti. Na 4 km trati medzi muzmi zvitazil Slovak Miroslav Matiasko (14:00,4), za nim skoncil Pavol Hurajt (SVK, 14:02,5) a Pavel Kostin (RUS, 14:29,7). S trojkilometrovou tratou a strelbou z malorazky si najlepsie poradila Pavla Matyasova (CZE, 12:33,1), druha skoncila Michaela Balatkova (CZE, 13:27,2) a na tretom mieste Janka Gerekova (SVK, 13:28,5). Vysledky: juniori – 1. Lukas Palarczyk (CZE, 14:58,5), 2. Norbert Gröne (SVK, 15:07,4), 3. Valentin Vukov (BUL, 15:12,8), juniorky – 1. Martina Darmova (SVK, 13:46,6), 2. Judith Wagnerova (GER, 14:00,9), 3. Ksenya Dyakonova (RUS, 14:01,4).
   Uprsana nedela na pretekoch s hromadnym startom bola pod slovenskou taktovkou – muzi 6 km 1. Miroslav Matiasko (23:05,4), 2. Pavol Hurajt (24:03,1), 3. Radovan Cienik (24:10,5), zeny 5 km 1. Janka Gerekova (23:15,4), 2. Pavla Matyasova (CZE, 23:16,2), 3. Petra Slezakova (24:56,9). Vysledky: juniori – 1. Marek Firlej (POL, 25:04,53), 2. Istvan Muskatal (HUN, 25:10,65), 3. Niklas Heyser (GER, 25:32,05), juniorky – 1. Eliska Svikruhova (SVK, 25:41,62), 2. Zornitza Kostadinova (BUL, 25:51,77), 3. Ksenya Dyakonova (RUS, 25:57,96). Celkovymi vitazmi troch kol IBU medzinarodneho pohara sa stali Pavla Matyasova (CZE) a Steffen Jabin (GER).
   Vitazi 2. kola Viessmann pohara v letnom biatlone:
rychlostne preteky – dorastenci 18 - 19 r. Vladimir Gazur (Revuca), dorastenci 16 - 17 r. Jiři Orsag (Jabl. nad Nisou), juniori Norbert Gröne (Osrblie), muzi 22 - 35 r. Miroslav Matiasko (B. Bystrica), muzi 36 - 45 r. Karol Hudecek (Levice), muzi 46 r. a st. Jan Adamik (Mala Causa), dorastenky 16 - 17. Lucia Simova (Osrblie), juniorky Martina Darmova (Osrbie), zeny 22 - 30 r. Janka Gerekova (B. Bystrica), zeny 31 r. a st. Marta Fendekova (Sunava), s hromadnym startom - dorastenci 16 - 17 r. Jiři Orsag (Jabl. nad Nisou), dorastenci 18 - 19 r. Jakub Lescinsky (B. Bystrica), juniori Norbert Gröne (Osrblie), muzi 22 - 35 r. Miroslav Matiasko, muzi 36 - 45 r. Karol Hudecek (Levice), muzi 46 r. a st. Jan Adamik (Mala Causa), dorastenky 16 - 17 r. Lucia Simova (Osrblie), juniorky Eliska Svikruhova (Brezno), zeny 22 - 30 r. Janka Gerekova (B. Bystrica), zeny 31 r. a st. Marta Fendekova (Sunava).
   Zaujimavostou podujatia bola generalka pred prvymi majstrovstvami Slovenska v biatlone na kolieskovych lyziach, ktore budu 28. az 30. septembra v Osrbli. V jednotlivych kategoriach zvitazili – muzi Pavol Hurajt (Osrblie), dorastenci Martin Baloga (Oresov), juniori Norbert Gröne (Osrblie), zeny Petra Slezakova (B. Bystrica), juniorky Lucia Simova (Osrblie). Jan Bercik z Cierneho Balogu si z Osrblia odniesol ocenenie majster sportu, ktore mu udelil Slovensky zvaz biatlonu.

(ms) Foto: Stefan Vozar

 Spod vysokej siete

Medzinarodny volejbalovy turnaj   

   V Kezmarku sa v sobotu 11. augusta uskutocnil jedenasty rocnik Medzinarodneho volejbaloveho turnaja TATRY CUP - Memorial Frantiska Mizdosa. Usporiadatelmi turnaja boli Klub volejbalu OKTAN Kezmarok a mesto Kezmarok.  Na turnaji sa zucastnilo desat druzstiev, ktore hrali v dvoch skupinach. Vysledky druzstva VK MSK Brezno: Brezno – Gliwice 2:0, Brezno – Kosice 2:0, Brezno – Kezmarok 1:1, Brezno - Poprad  1:1.

1. Kezmarok               4    3    1    0     9:1   11

2. VK MSK Brezno      4    2    2    0    6:2    10

3. Poprad                    4    2    1    1    5:3      9

4. Gliwce                    4    1    0    3    2:6      6

5. Kosice                    4     0    0    4    0:6     4        

   V zapase o tretie miesto sa breznianske druzstvo stretlo s druzstvom Cernovej, ktoremu po  tuhom boji podlahlo tesne 2:1. Vitazom turnaja sa stalo druzstvo Hlinika nad Hronom, ktore vo finale zvitazilo nad domacim Kezmarkom 2:1. 

                                                                                                                                                                    (pp)

 Sipkarska a stolno–futbalova liga

Breznanom sa podaril husarsky kusok

   Cez vikend sa v Mlynskej doline v Bratislave konali Majstrovstva Slovenska v stolnom futbale. Sutaze odstartovali druzstva vo stvrtok. Kazdy kraj mohol do turnaja postavit tim, ktory ho reprezentoval. Banskobystricky kraj zastupovali: Jan  Ambros, Martin Ciesar, Lukas Porhajas,  Henrich Kosa, Jaroslav Holik, Martin Sulek, Janka Bosanska, Maria Giertlova.

    Aj napriek tomu, ze Breznania neboli v najsilnejsej zostave, hlavne pre termin majstrovstiev, ked je mnozstvo hracov na dovolenkach a brigadach, podaril sa im husarsky kusok. V tvrdej konkurencii ostatnych timov obsadili vyborne 3. miesto, ked v suboji o tuto priecku zdolali vysoko favorizovanu Bratislavu 5:3. No zapas to bol naozaj tazky, ked po prvych minizapasoch prehravali uz 1:3 a nikto ani nedufal, ze to moze vyjst, no ,,vstali z mrtvych“ a hru otocili vo svoj prospech.   Majstrovstva vsak pokracovali druhymi disciplinami, no tu uz neobstali az tak dobre a viac sa urcite ocakavalo hlavne od dievcat. V muzskej konkurencii, ked sa na turnaji zucastnili aj hraci z Ciech, Rakuska a Madarska, obstal najlepsie na 25. mieste Jan Ambros. V dvojiciach to bol opat Janko, ktory s Henom Kosom skoncil na 33. mieste. V zenskych jednotlivcoch to najdalej dotiahla Terka Turnova, ktora bola piata. Pekne hrala Mirka Kolesarova, obsadila 7. miesto, Renata Meclova bola na 13. mieste a Majka Giertlova na 17. mieste.  Ani v turnaji dvojic to dievcata nedotiahli az do finale, ale aj 3. miesto Renaty Meclovej s Nikolou Plasgurovou je tiez velmi pekne a tesi. Umiestnenie dalsich hracok:: 7. Maria Giertlova – Miroslava Kolesarova, 9. Terezia Turnova – Janka Bosanska. Jedinu finalovu ucast zaznamenali Breznania v turnaji miesanych dvojic, kde velku radost urobila Terezia Turnova, hrala s Pavlom Kovacikom, no na stupen najvyssi sa im vystupit uz nepodarilo a skoncili na 2. mieste. Kompletne vysledky z majstorvstiev  najdete na internetovej stranke www.foosball.sk.
   Velky smutok zazili sipkari, ktori mali na programe zaverecne stvrte kolo kvalifikacie na steelovy turnaj -  majstrovstva sveta v Anglicku. Z hracov dartu mal sancu kvalifikovat sa uz len Martin Skantar, pretoze kazda krajina moze na toto podujatie poslat len styroch hracov. Vsetci ostatni Breznania mu boli odhodlani pomoct a s tymto cielom aj odisli na turnaj do Tatranskej Lomnice. Martin si to napokon pokazil sam, ked v skupine nedokazal zdolat Katarinu Nagyovu, podlahol jej 2:3 a tesne len zdolal Ludva Hurtisa z Novak. Druhe miesto v skupine mu sice zarucovalo postup dalej, ale zreb mu prisudil ovela tazsich superov akoby to bolo z miesta prveho. Najprv zdolal hladko Lubosa Pivarca z Bratislavy, no potom prisiel na rad jeho najvacsi konkurent o postupove miesto Milan Nagy z Kosic. Zapas to bol naozaj vyborny a Martin napokon prehral 2:4 a sen o Anglicku sa naplno rozplynul. Martin napokon skoncil na 5. mieste, Pavel  Melicher obsadil 9. miesto a ostatni hraci sa neprebojovali zo skupin do zaverecneho osemfinale. Slovensko by v Anglicku mali reprezentovat tito hraci: Oto Zmelik, Milan Sakpinec, Ladislav Dianovsky a Milan Nagy,  z Breznanov sa to bohuzial nepodarilo nikomu, tak mozno na rok.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT