9. OKTOBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Michal Puska z Brezna, Karin Danielicova z Polomky, Samuel Frantisek Pobis z Brezna, Pavol Bartos z Hornej Lehoty, Emma Boskova z Brezna, Marek Pohlod z Valkovne, Sasa Mihalikova z Tisovca, Jaroslav Olah z Brezna, Alex Rolko z Polomky, Sona Bartosova zo Sumiaca, Natalia Piliarova z Myta pod Dumbierom.

 

      Opustili nas_image

     

 

    Anna Stefancikova (84) z Drabska, Lubomir Kamensky (51) z Brezna, Stefan Giertl (72) z Brezna, Bozena Krylova (101) z Brezna, Peter Martinek (52) z Brezna, Pavel Muransky (60) z Cierneho Balogu, Vojtech Strba (69) z Podbrezovej, Stefan Kamensky (80) z Brezna, Jan Gonda (85) z Brezna, Eliska Duriancikova (69) z Brusna, Barbora Mikloskova z Polomky, Emilia Kalicka (83) z Dubovej, Frantisek Kovacik (56) z Cierneho Balogu, Rudolf Puska (66) zo Zadnych Halan, Maria Kucerova (85) z Valaskej, Pavol Uhrin (53) zo Sumiaca, Jozef Turna (59) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

  V posledny septembrovy piatok v blizkosti vodnej nadrze na Krpacove z poskodenej olejovej vane odstaveneho Citroena vytiekli ropne produkty, ktore zasypali Vapexom. Na druhy den v Podbrezovej vysokym  tlakom zlikvidovali poziar velkoplosneho kontajnera. Zaznamenali styri dopravne nehody, ktore sa nastastie obisli bez zraneni – na Mazornikove doslo k havarii osobnych aut, v Myte pod Dumbierom po zrazke Octavie s jelenicou nalozili vozidlo na auto odtahovej sluzby, v Ciernom Balogu vytiahli na vozovku Octaviu a Skodu 120, ktora bola zakliesnena na zvodidlach.

 

155

   Lekari v Brezne zaznamenali 15 nahlych prihod srdca a obehu, 5 mozgovych prihod, 3 brusne prihody, 1 uraz, 2 umrtia pred prichodom sanitky, zneuzitie, prevoz pacienta,  8 inych pripadov. V statistike vyjazdov lekarov v Bystrej je ich zapisanych 23, z toho 4 k neurologickym prihodam, 7 k prihodam srdca a obehu, 2 k porucham dychania, 1 k urazu, po 3 k inym pripadom, otravam alkoholom a do breznianskej nemocnice prepravili 3 pacientov. V Lome nad Rimavicou pomohli 3-krat, z toho raz dvojrocnemu dietatu s urazom hlavy a do Brezna previezli 2 pacientov, jedneho v bezvedomi. V Helpe zaznamenali 3 kolapsove stavy, 4 prihody srdca a obehu, 1 respiracnu prihodu, 3 porodnicko-gynekologicke prihody, 1 uraz a 5 inych pripadov.

 

 Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   V tomto tyzdni zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby  poskytli pomoc pri piatich dopravnych nehodach, v jednom pripade uradoval alkohol. Po havariach prepravili Suzuki z Lomu nad Rimavicou do Brezna, skodovky z Cierneho Balogu do Brezna, z Myta pod Dumbierom a z Valaskej do Piesku.  Postarali sa o vozidlo s poskodenou olejovou vanou a previezli nakladac z Hronca do Dolnej Lehoty.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali skolenie pozemnej zachrany vo Vysokych Tatrach. V tychto dnoch nezaevidovali ziadne patracie akcie ci zranenia turistov.

 

Blahozelanie

  

Podakovanie

  



Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznikol vacsi priestor aj na vami oblubene rubriky Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych.

                             Redakcia

Spomienky

    Uz navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre vas slnko hriat, ale ti, co vas milovali, nikdy v zivote neprestanu na vas spominat.
  
Dna 2. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a starky

Jozef Medved z Hronca.

   Dna 9. oktobra si pripominame strnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, syna a brata

Jozefa Medveda ml. z Hronca.

   Spomina cela smutiaca rodina.

. . .

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
  
Dna 10. oktobra si pripomenieme nedozite osemdesiate narodeniny a desiate vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Dusana Flasku z Podbrezovej.

   S laskou a uctou spomina manzelka a dcery s rodinami.

. . .

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

   Dna 10. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil

Ing. Marian Schuster z Brezna.

   Spomina manzelka a dcery s rodinami.

. . .

   Cely rok chybas medzi nami. Odisla si nahle, zostali sme sami. Tazko nam je bez teba, smutno je vsetkym, uz nic nie je take, ake bolo predtym. Stichlo srdce i tvoj hlas, no zostali spomienky v nas. Cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
  
Dna 11. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Anna Kupcova z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Umrela si, ale v nasich srdciach stale zijes.
   S laskou spominaju mama, manzel, deti s rodinami, sestra s rodinou, brat a ostatna rodina.

. . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
  
Dna 11. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Valerie Kupcovej, rodenej Srnkovej.

   S laskou a uctou spomina manzel a dcery s rodinami.

. . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 12. oktobra si pripomenieme dvadsiate piate vyrocie umrtia nasej drahej

Olgy Kovacovej.

   S laskou a uctou spomina syn Jozef a ostatna pozostala rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

. . .

   Oblastny futbalovy zvaz s hlbokym zarmutkom oznamuje sportovej verejnosti, ze dna 5. oktobra nas po dlhej chorobe vo veku sestdesiat styri rokov navzdy opustil byvaly futbalista, dlhorocny funkcionar FK Poniky, Oblastneho futbaloveho zvazu a Stredoslovenskeho futbaloveho zvazu v Banskej Bystrici

Jan Kolenicka.

Cest jeho pamiatke!

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

BARAN
   Pozor na nedoveru. Venujte sa vasim detom. Pripravujte ich emocionalne. Ak nemate deti, venujte sa sami sebe.

 BYK
   Ocakavajte zmeny v praci. Budte si isty vo svojich rozhodnutiach. Mate dobre obdobie, budete uspesny v laske. Dajte pozor pri konzumacii alkoholu.

 BLIZENCI
   Ste citlivy na to, co ludia o vas hovoria. Venujte sa viac prirode. Upevnujte svoje zdravie plavanim.

 RAK
   Budete uspesny v kariere, ale nezabudajte, ze peniaze nie su vsetko. Ak zistite, ze vas niekto zacina zneuzivat, nebojte sa urobit razne opatrenia.

 LEV
   Budte opatrny v dovere k ludom, ktorych poznate len velmi kratko. Venujte sa vasej laske a dajte pozor na spravne stravovanie.

 PANNA
   Ste citlivejsi ako inokedy. Cakaju vas rozhodnutia, ktore mozu zmenit cely vas zivot. Setrite peniaze, nemate obdobie vhodne na velke nakupy.

 VAHY
   Pozor na vase konanie, aby ste ho v buducnosti neolutovali. Dlhodobejsie konflikty, ktore sa vam nepodarilo vyriesit, rieste v nasledujucom obdobi. Pozor na prechladnutia.

 SKORPION
   Nebudte privelmi kriticky sam na seba. Uvolnite sa a doprajte si viac relaxu. Navstivte priatelov. Informacia, ktoru dostanete, moze ovplyvnit vas buduci zivot.

 STRELEC
   Dajte pozor na to, co hovorite. Okolo vas sa pohybuje osoba, ktora vam moze ublizit. Relaxujte viac v kruhu rodiny.

 KOZOROZEC

   Mate dobre obdobie na novu lasku. Ocakavajte stretnutie so spriaznenou dusou. Moze sa to tykat aj rovnakeho pohlavia. Uzivajte viac vitaminov.

 VODNAR
   Nerozmyslajte nad kazdou malickostou. Snazte sa o vnutorny pokoj. Viac sa zaoberajte sportom.

 RYBY
   Vyuzite sancu, ktoru vam ponukaju hviezdy. Ten, kto nema zamestnanie, lahko si ho najde. Kto nema lasku, moze ju teraz stretnut. Konzumujte tolko potravin, kolko zvladnete.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT