23. OKTOBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Adrian Hesko z Brezna, Lukas Talian z Podbrezovej, Adriana Zubakova zo Zavadky, Vladimir Sarissky z Valkovne, Marianna Pokosova z Cierneho Balogu, Vladimira Skladana z Helpy, Lucia Cibulova z Pohronskej Polhory, Vanesa Nageuyenova z Brezna, Michaela Balazova z Brezna, Natalia Basarova zo Sumiacu, Jozef Veverka z Michalovej.

 

 

     Opustili nas_image

     

 

   Maria Knizkova (72) z Telgartu, Ladislav Pisoncik (87) zo Strelnik, Miroslav Pecovsky (33) z Cierneho Balogu, Maria Haklova (78) z Vrchslatiny, Alica Schvambergova (74) z Valaskej, Jan Malicky (66) z Brezna, Ladislav Vistik (69) z Podbrezovej, Maria Kovacikova (80) z Brezna, Anna Rakocajova (72) z Brezna, Julius Reguli (66) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V piatok dvanasteho zaevidovali plany poplach na Ulici CSA  v Brezne, kde udajne islo o zapach plynu. V pondelok sa  v Brezne zrazili tri osobne vozidla, k zraneniam nastastie nedoslo. Streda sedemnasteho bola na vyjazdy bohata – vystartovali k havariam pri cerpacej stanici v Brezne,  Podbrezovej, v Hornej Lehote, kde z priekopy vytiahli na vozovku Toyotu, po zrazke Octavie s cyklistom na Ulici M. Benku utrpelo zranenia malolete dieta. Seriu dopravnych nehod doplnili vyjazdy k poziarom vzniknutych pri vypalovani travy v Zavadke nad Hronom a v zahradkarskej oblasti Cachovo. V Jarabej prevratili na kolesa havarovane nakladne auto, o pomoc poziadali aj cestarov, ktori posypali poladovicu na ceste.

 

155

   V statistike vyjazdov breznianskych lekarov je ich zapisanych 45, z toho 15 k nahlym prihodam srdca a obehu, 11 k mozgovym prihodam, 3 k plucnym prihodam, 4 k urazom, 10 k inym pripadom a 2-krat zneuzili RZP.  Zachranari v Helpe pomohli pri 3 brusnych prihodach, 2 gynekologickych prihodach, uraze, neurologickej prihode, srdcovo-cievnej prihode a 3 inych pripadoch (v jednom islo o otravu liekmi). V Lome nad Rimavicou prepravili do nemocnice v Brezne 8 pacientov, ktori trpeli roznymi bolestami, alebo si sposobili uraz.  Lekari v Bystrej absolvovali 28 vyjazdov, z toho 8 k neurologickym prihodam, 9 k prihodam srdca a obehu, 1 k  poruche dychania, 3 k urazom, 6 k inym pripadom a zaevidovali prevoz do Vysnych Hagov.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Velke skody na vozidlach, ale nastastie dopravne nehody bez zraneni zaznamenali v tychto dnoch clenovia Cestnej zachrannej sluzby. Odtiahli po havariach Favorit, tri skodovky a Fiat. Poskytli pomoc majitelovi BMW s poruchou motora a z Brezna do Banskej Bystrice prepravili na likvidaciu Skodu 120.

 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

   Na horach prevladalo vcelku slnecne, i ked uz chladnejsie pocasie. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa zucastnili na previerkach technickej sposobilosti v Jasnej.

 

Blahozelanie

  

  

Podakovanie

  

   Dakujeme vsetkym za sustrastnu ucast a za kvetinove dary na pohrebe Stefana Giertla dna 3. oktobra. Zaroven dakujeme chirurgickemu oddeleniu nemocnice v Brezne a MUDr. A. Buckovi za starostlivost a pomoc.

Mgr. Anna Giertlova a rodina Merkt



Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznikol vacsi priestor aj na vami oblubene rubriky Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych.

                             Redakcia

Spomienky

    Bolestou unaveny tisko si zaspal, zanechal si vsetkych, ktorych si mal rad. Spi sladko, otecko, snivaj svoj vecny sen, v spomienkach sme pri tebe kazdy den. Smutok a zial v srdci mame, na teba s laskou spominame.
  
Dna 20. oktobra sme si pripomenuli nedozitych patdesiatdva rokov nasho otecka

Radislava Wagnera z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju deti Ivana a Rado, exmanzelka, rodicia a ostatna smutiaca rodina.

 . . .

   Zavrela sa kniha tvojho zivota na osemdesiatej prvej strane. Vtedy stichol dvor, osirela zahrada i dom. Ako tazko je bez teba, otecko, zit, ked nema kto poradit, potesit. Na hrobe kytica, kahancek svieti, spomienka manzelky a tvojich deti.
  
Dna 21. oktobra sme si pripomenuli nedozitych osemdesiatstyri rokov nasho otecka

Jozefa Ridzona zo Sihly.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, syn Jozef, dcera Elena a Alzbeta s rodinami.

 . . .

   Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
  
Dna 22. oktobra uplynulo desat rokov od tragickej nehody

Ladislava a Martina Dudovcov.

   S laskou spominaju manzelka – matka, dcera – sestra so svojou rodinou a ostatna rodina.
   Dakujeme tym, co na nich nezabudaju.

 

   Keby si vedela, ako tazko je nam bez teba, nikdy by si neodisla do neba.
  
Dna 23. oktobra uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila milovana manzelka, matka, stara matka a sestra

Marta Spisiakova z Osrblia.

   S laskou a uctou spominaju manzel, synovia s rodinami a sestry s rodinami.

 . . .

   Stichol dvor, zahrada, dom, uz nepocut jeho kroky v nom. V neznamy svet odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ho mal rad.
  
Dna 24. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Milana Figlusa z Cierneho Balogu – Fajtova.

   S uctou spomina sestra s rodinou.

 . . .

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
  
Dna 24. oktobra si pripomenieme nedozitych sto rokov nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Kochanovej, rodenej Babcanovej z Brezna.

   Spominaju dcery Anna a Bozena s rodinami.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 24. oktobra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Vierka Konderova z Brezna.

   Spominaju Peter, Igor, Erika s rodinami, sestry s rodinami a ostatni pribuzni.

 . . .

   Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj. Spi sladko, dcerka milovana, kym ta vzbudi anjel tvoj.
  
Dna 27. oktobra uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa dcerka

Lenka Hrbanova z Filipova.

   S laskou a bolestou v srdci spominaju rodicia, stare mamy, ostatna rodina a znami.

. . . 

   Odisiel si rychlo bez rozlucenia, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit stale s nami.
   Hoci 27. oktobra uplynie uz dvadsat rokov od nahleho odchodu

Imricha Rostara z Bravacova,

stale nemozeme zabudnut.
   So smutkom v srdci spomina manzelka, dcery a synovia s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.
  
Dna 28. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Rudolf Venger z Polomky.

   Spomina mama, manzelka, dcery a synovia s rodinami a bratia.

. . . 

   Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
  
Dna 29. oktobra si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia nasho otca, stareho otca a manzela

Dusana Sibravu z Brezna.

   S laskou a uctou spominaju dcera Anka, syn Dusan, vnucka Monika, vnuk Dusanko a manzelka Anna.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Bez toho, aby ste sa akokolvek snazili, pritahujete k sebe osoby opacneho pohlavia. Nezneuzivajte to a dajte si pozor, komu venujete svoju doveru. Mohli by ste sa velmi sklamat.

 Byk
   Zaciatok tyzdna prinesie nejedno mile prekvapenie. V obchodnych transakciach uspejete lepsie, ako ste dufali. Tymto uspechom ziskate obdiv svojich predstavenych.

 Blizenci
   Ak mate deti, venujte svoj drahocenny cas im. Pravdepodobne sa vam chcu zverit s niecim velmi dolezitym, co moze zmenit ich, aj vas doterajsi zivot.

 Rak
   Nech budete robit cokolvek, zachovajte si zdravu mieru rozumu a neprehanajte to s pohybovou aktivitou, ani s pracovnym zatazenim. V partnerskom zivote hrozia nazorove rozpory.

 Lev
   Mozno sa citite obmedzovany v rozlete. Mate pocit, ze by ste dokazali viac, keby vas nezvazovali predpisy ci vlastna rodina.

 Panna
    Budete sa aj nadalej citit sviezi a plny energie. Zvladnete nielen vsetky pracovne ulohy, ale s chutou sa pustite aj do vacsieho upratovania. Cez vikend si chodte zasportovat.

 Vahy
   Nechali ste sa vtiahnut do sporu, ktory sa moze dostat az do usi vasho nadriadeneho. Nedajte sa vyprovokovat do hadky a prehltnite ostre slova, ktore mate na jazyku, aj tak by vam nepomohli.

 Skorpion
  Nerobte neuvazene rozhodnutia a vsetko si radsej dobre premyslite. Ci uz ide o malickost alebo o dlhodoby program, dajte si zalezat a postupujte uvazene.

 Strelec
   Caka vas prijemny tyzden plny malych prekvapeni. Radsej ako vo vire spolocenskej zabavy sa vsak zdrzujte len medzi svojimi najblizsimi. Chorym Strelcom sa pravdepodobne citelne zlepsi zdravotny stav.

 Kozorozec
   Ak sa chcete pustit do nejakej dolezitejsej cinnosti, bude lepsie, ked si ju naplanujete na zaciatok tyzdna. Prve tri dni by mali byt pre vas z kazdej stranky ziskove.

 Vodnar
   Rocne obdobie tomu nezodpoveda, ale vy napriek tomu prezijete tyzden romantiky a extazy. Naplnite svoju tuzbu,  usporiadate nenutenu zabavu, ktora prinesie vela radosti.

 Ryby
   K urcitej pracovnej zalezitosti by ste mali pristupovat opatrnejsie. Vdaka spolocnemu presvedcovaniu istej skupiny ludi, by ste nakoniec mohli podlahnut vo svojom rozhodnuti verejnej mienke.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT