30. OKTOBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

   Kristian Horvath zo Zamostia, Tomas Fasko z Brezna, Kristian Kona z Telgartu, Gabriel Vestur z Pohorelej, Martina Komorova z Valaskej, Jakub Vondercik z Brezna.

 

     Opustili nas_image

     

 

   Dezider Knapcok (80) z Benusa, Paulina Ridzonova (79) z Drabska, Ludmila Vacokova (88) z Podbrezovej, Marta Podobova (79) z Brezna, Viera Riccini (64) z Brezna, Eva Stastna (52) z Brezna, Margita Turnova (51) z Cierneho Balogu, Peter Verkin (62) z Banskej Bystrice, Gabriela Skalosova (48) z Brezna.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V piatok devatnasteho zachranarov privolali do Dubovej, kde horela jednoucelova budova na skladovanie, do ich  prichodu poziar uhasili obcania. Na Certovici doslo k zrazke troch osobnych aut, vytecene ropne produkty zasypali Vapexom. V sobotu v Dolnej Lehote v spolupraci s tamojsim hasicskym zborom zlikvidovali poziar rekreacneho domu, pri ktorom zomrela 52-rocna zena. Po dopravnej nehode v Hornej Lehote, ktora sa neobisla bez zraneni, odpojili zo Skody 105 akumulator a vozidlo navijakom vytiahli na cestu. Hasici absolvovali dve cvicenia – jedno poziarno takticke a druhe bolo zamerane na unik a likvidaciu ropnych latok.

 

155

   Lekari v Brezne skonstatovali, ze 5 urazov v tomto tyzdni sposobilo pozitie alkoholu, poveternostne zmeny ovplyvnili zdravotny stav u ludi s vysokym tlakom, zaevidovali 6 neurologickych prihod, 16 prihod srdca a obehu, po 2 prihody traviaceho systemu, umrtia pred prichodom RZP a 10 inych pripadov. V Lome nad Rimavicou zastavili dve krvacania z nosa a resuscitovali pacientku. Po 2 gynekologicko-porodnicke prihody, urazy a umrtia pred prichodom sanitky, po 3 prihody srdca a obehu, brusne prihody, neurologicka prihoda, kolapsovy stav – toto vsetko je zapisane v statistike vyjazdov zachranarov v Helpe. Lekari v Bystrej zaznamenali  prihodu srdca a obehu, 9 neurologickych prihod, po 2 poruchy dychania a psychologicke prihody, 4 urazy, prihodu zazivacieho traktu, sekundarny prevoz a z poziaru vyslobodili jednu osobu.

  

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odporucaju hlavne vodicom, ktori jazdia cez horske priechody, aby nevahali nad vymenou letnych gum za zimne. V tomto tyzdni odtiahli vozidla po dopravnych nehodach na Certovici, v Hornej Lehote a v Revucej. Postarali sa o BMW s poruchou motora a poskytli technicku pomoc. 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby asistovali na sutazi vysokohorskych nosicov, obnovovali zimne tycovanie na trase Stredna hola a Zdiarske sedlo. Upozornuju turistov na zvysenu opatrnost v polohach nad 150 m n. m., kde je nesuvisla snehova pokryvka a povrch moze byt miestami zladovately.

 

Blahozelanie

    

Podakovanie

  



Vazeni citatelia!

   Rozsirenim rozsahu novin na sestnast stran vznikol vacsi priestor aj na vami oblubene rubriky Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Dorucenim textu a fotografie inzertnemu oddeleniu Horehronia mozete pripomenut vyrocie svojich blizkych.

                             Redakcia

Spomienky

    Tam v dialke prestalo vam srdce bit, nestihli ste sa ani s nami rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam drahi chybate v nom.
  
Po sestnastich rokoch si pripominame vyrocia umrti

Juliusa Daxnera st.,

Juliusa Daxnera ml.

a po dvoch rokoch

Marie Daxnerovej.

   Spomina rodina.

. . .

   Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.
  
Dna 23. oktobra uplynul rok odvtedy, co od nas odisla nasa mila matka

Helena Vranova z Pohronskej Polhory.

   Spominaju deti s rodinami, vnucata a pravnucata.

. . .

   Bola svetlom nasho zivota, ktore rozjasnilo kazdy zamraceny den. Verime, ze jej svetielko teraz svieti z neba, ochranuje nas a pomaha nam zit, lebo zit bez nej je velmi, velmi tazke.
  
Dna 29. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Ivanka Sukicova.

   Spominaju rodicia a brat.  
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

. . .

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
  
Dna 30. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Hilda Longauerova z Predajnej.

   S laskou a uctou spominaju dcera, syn, nevesta, vnucata a vsetci, ktori ju mali radi.

. . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
  
Dna 1. novembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Margita Turnova z Cierneho Balogu – Komova.

   Spominaju dcery Anna, Viera, syn Vladimir s rodinami.

. . .

   Ty si nas na svet priviedla a vychovala, vsetku svoju lasku do nas si ukladala. No tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nam nestihla povedat: „Zbohom deti moje i cela rodina moja.“
  
Dna 5. novembra si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia

Margity Zuborovej z Myta pod Dumbierom.

   S laskou spominaju dcery, syn s rodinami, vnucata i pravnucata a cela rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku. Dakujeme.

. . .

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co bolo sudene, muselo sa stat.
  
Dna 7. novembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn

Stefan Sulik.

   S laskou spominaju rodicia a ostatna rodina.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Mali by ste byt opatrny a dobre si premysliet vsetky kroky, ktore podnikate. Rozhodne nie je vhodny cas na uzatvaranie dolezitych zmluv. Vysledok by vas mohol sklamat.

 Byk
   Ak sa nedopustite prilis velkych nerozvaznosti, tento tyzden by mal byt pre vas vcelku uspesny. Ak podnikate, mali by ste nadviazat co najviac obchodnych kontaktov a nebat sa premyslene investovat.

 Blizenci
   Vyhybajte sa hadkam a zbytocne neprovokujte partnerovu trpezlivost. Mali by ste byt vo vztahu viac tolerantnejsi.
Vikendy a vecery venujte predovsetkym tym, ktorych mate radi.

 Rak
   Ak ste nasli na sukromne podnikanie vhodneho spolocnika, ktoremu mozete doverovat, mali by ste sa pokusit o zveladenie firmy. V sukromnom zivote by sa vam malo darit.

 Lev
   Pozor na nervozitu a nesustredenost. Male tazkosti jednoducho patria k zivotu. Minajte rozumne, aby sa vam penazenka prilis nevyprazdnila.

Panna
   Tento tyzden nebude velmi zicit vasim lubostnym vztahom. Ujasnite si, do akej miery splna partner vase predstavy a ak dospejete k zaveru, ze je to prilis malo, asi nebudete lutovat pripadny rozchod.

 Vahy
   V tychto dnoch nerobte unahlene rozhodnutia. Riesenie, ktore sa vam ponuka, nemusi byt prave najvhodnejsie. Uvedomte si, ze bohatstvo zdaleka nie je vsetko.

 Skorpion
   Oslavenci by si mali davat pozor, aby to velmi neprehnali so zabavou a pitim. Ku koncu tyzdna si doprajte zasluzeny oddych. Venujte sa len sam sebe, vypnite mobil a relaxujte.

 Strelec
   Nie ste velmi vo forme. Fyzicky ste asi v poriadku, ale psychicky sa necitite najlepsie. Nie je vylucene, ze urobite chybu, ktoru budete len tazko napravat.

 Kozorozec
   Ti, ktori su chori, vyrazne pocitia zmenu zdravotneho stavu k lepsiemu. No na cestach to bude pre vas tento tyzden dost nebezpecne. Budte maximalne pozorny!

 Vodnar
   Osameli maju sancu stretnut zaujimavu osobu, ktora by sa dokonca mohla stat ich zivotnou laskou. Nahode vsak musite vyjst v ustrety aspon na pol ceste, to znamena nesediet doma, ale ist do kina, na diskoteku ci vystavu.

 Ryby
   Ak chcete lepsie vychadzat s ludmi, potlacte trocha svoju tuzbu po obdive a hlavne svoju agresivitu. Snazte sa ovladat, nikdy neviete do akych rozmerov by sa spory mohli rozsirit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT