13. NOVEMBER 2007 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Turisti na Hornych lazoch

   Sobotnajsie chladne, veterne, ale slnecne rano vylakalo breznianskych turistov do prirody. Tentokrat to bola vychadzka do nedalekeho okolia Brezna na Horne lazy. Autobusom sa zaviezli do Valaskej a vydali sa cez staru Valasku k „hasicni“. Strmo stupali popri poslednych domoch hore dolinou Potocky, v ktorej sa nachadza hat na zachytavanie privalovych vod a v kamenolome nepristupna jaskyna.

   Lesna cesta ich priviedla do sedla pod Zdiarikom, kde sa im naskytli vyhlady do sirokeho okolia. Od zapadu sa blizili tazke mraky a zacinalo snezit. Niektori vyuzili prilezitost a vystupili na vrchol Zdiariku, z ktoreho vidiet dolinu Hrona a za nou kopce Veporskych vrchov. Potom pokracovali dalej po turistickej znackovanej trase popod Chodorov vrch do sedla Vrchdolin, kde na zakladoch byvaleho salasa stoji nova chata. Tu opustili znackovanu trasu a pokracovali chodnikom smerom na Horne lazy. V sirokom sedle si pod jedlou (turistom znamou zo zimnych prechodov Brezno - Bystrianska jaskyna) urobili obednajsiu prestavku. Pokial rozlozili ohen na opekanie slaninky, klobasky a chleba, zohrievali sa bylinkovymi cajmi, z ktorych rozvoniavala mata, medovka, materina duska... Pocasie sa rychlo menilo, striedavo padal sneh a o chvilu svietilo slnko, odkryvali sa nadherne vyhlady na hreben Nizkych Tatier, ktory vzapati zahalili mraky a hmla. Po doplneni spotrebovanych kalorii nastal cas poberat sa domov. Po zasnezenych lukach a pastvinach Hornych lazov vystupili k Zuzkinej skale, kde sa rozlucili s panoramou Nizkych Tatier a lesnou cestou okolo Skalky cez Dubravku a Kulbovu sa vsetci spokojni, ze sa nedali odradit katastrofickou predpovedou pocasia, vratili do Brezna.
   O najblizsej akcii budu informovat na vyveskach v „Televizore“ a vo fotosluzbe na Razusovej ulici.

(JSkr)

 HK Brezno informuje

Na Martina padal sneh, goly i hlava trenera

   Na zapas 4. kola vychodnej skupiny 2. ligy seniorov pricestovali do Brezna z Lucenca vsetci, ktorych tam maju momentalne k dispozicii: osem utocnikov, styria obrancovia a dvaja brankari. Takato zostava poskytuje hernu prilezitost spravidla vsetkym hracom z lavicky, ale coskoro sa to prejavi unavou aj u „nevycvalanych“ borcov.

2. liga seniorov

HK Brezno - HC Lucenec 13:2 (1:1, 3:0, 9:1), goly Brezna: Pavol Babic 5, Lubomir Backor 3, Juraj Fabry 2, Miroslav Bendik, Marian Lastiak, Tomas Turna

   Na supiske prvoligovej Detvy je Filip Durcik ako brankarska dvojka. Hostovanie v luceneckom druholigovom muzstve mu tak poskytuje dalsiu hracsku prilezitost. Jeho schopnosti na poste brankara vyrazne prevysovali uroven ostatnych luceneckych hokejistov na ich postoch. Spociatku bol prekazkou aj pre breznianskych utocnikov. Najma dovtedy, kym hladali sposob na jeho prekonanie v individualne zakoncovanych pokusoch. V 16. minute sa potesili hraci oboch muzstiev. Najprv sa v hluciku hracov pred lucenskou brankou dobre zorientoval Bendik a po spolupraci s Michalekom ukoncil akciu Babic strelou na prvy gol Brezna. Priamo zo stredu ihriska po vhadzovani puku do hry sa dostali k prilezitosti hokejisti Lucenca a sancu vzapati vyuzili. Nerozhodny stav na zaciatku druhej tretiny vydrzal necele dve minuty, ked sa autorom prveho golu Brezna vydarila uspesna repriza. V 28. minute sa pri pocetnom oslabeni zostavy dostal pred branku Lastiak, odrazenu strelu dorazal Pavol Kan, aby ju nakoniec pretlacil do branky Backor. O minutku v presilovke prevzal puk od Andreja Nemcoka Juraj Fabry a s prehladom trafil nekrytu cast branky. Cela druha tretina vsak bola pestrou ukazkou nadhernych utocnych akcii domacich hokejistov a obdivuhodnych brankarskych zakrokov lucenskeho golmana. Kym pri dvoch strelach na brezniansku branku v druhej tretine domaci brankar zahanal nudu, na druhej strane ihriska sa diali udalosti doslova naplnajuce heslo Bavme sa hokejom! Okrem troch golov dalsich dvadsatdva striel pochadzalo z premyslenych utocnych akcii, ktore niekedy az neuveritelnym sposobom zlikvidoval brankar hosti. Ci sa uz pocas prestavky pred zaverecnou tretinou zdalo byt lucenskym clenom realizacneho timu o osude tohto zapasu rozhodnute, alebo islo o veci dohody, ci ineho rozhodnutia, v kazdom pripade nastupil na tretiu tretinu do lucenskej branky iny brankar. Divaci tak mohli v tretej tretine vidiet strelecky koncert, v ktorom okrem strelcov golov, uvedenych v zakladnej statistike, bodovali asistenciami Michal Krupcik, Peter Jergus, Michal Brozman, Tomas Trudic a Juraj Donoval.

   Hraci Detvy si aj po navsteve na vychode republiky udrzali neporazitelnost: Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:8 (1:0, 1:4, 1:4) a v Ruzomberku hraci Sabinova utrpeli zatial najmilosrdnejsiu prehru: Sokol Ruzomberok - MHK VTJ Sabinov 7:5.

   Pokial nedojde k nejakym dodatocnym zmenam, pre breznianskych fanusikov hokeja zacina pattyzdnovy post. Prvym superom seniorov Brezna, za ktorymi pocas tohto obdobia vycestuju, budu najblizsiu sobotu 17. novembra hokejisti Sokola Ruzomberok.

Detva                        4  4  0  0   39 :   9   12

HK Brezno                4  3  0  1   40 : 12     9

Michalovce               4  2  0  2   28 : 23     6

Ruzomberok             4  2  0  2   26 : 32     6

Lucenec                   3  0  0  3     7 : 34     0

Sabinov                    3  0  0  3     6 : 35     0

1. liga dorastencov

HK Brezno - MHK Ruzomberok 3:8 (2:1, 0:3, 1:4), goly Brezna: Lukas Pinka, Matej Horvath, Roman Becka

   Ak by sme druhy novembrovy domaci zapas Brezna s hokejistami Ruzomberka hodnotili samostatne, zasluzila by si ocenenie hra domacich dorastencov v prvej tretine. Dobre rozbehnuty zapas s golovym ovocim z hokejky Pinku, ktoremu prihraval Michal Sismis a Peter Fekiac, este osladil druhym golom Matej Horvat z prihravky Dusana Horvata. Postupne sa vsak dostavali nielen k slovu, ale aj k cinu dorastenci Ruzomberka. Prvy zo siestich golov bez prerusenia stihli este do konca prvej tretiny, dalsie tri v nasledujucich dvadsiatich minutach, pricom treti inkasovali domaci hokejisti v poslednej sekunde druhej tretiny. Chybajuca koncentracia a akoby nedostatok motivacie sprevadzali dorastencov Brezna aj v zaverecnej tretine, hoci ku koncu bolo mozne vidiet aj niektore vydarene akcie Breznanov. Medzi taketo mozno zaradit aj tu, z ktorej strelil gol Roman Becka po prihravke Lukasa Pinku. Dorastencom Ruzomberka po tesnom vitazstve v Brezne pred tyzdnom a presvedcivej vyhre uplynulu nedelu tak sest bodov, ktore z tychto zapasov ziskali, umoznilo vystupit na 7. miesto v tabulke, kym Brezno kleslo na predposlednu 8. priecku.  

   Doterajsi trener dorastencov Brezna Milan Patkos poziadal o uvolnenie z funkcie. Hokejovy zivot sa tym samozrejme nezastavi, prvoligovych dorastencov caka druha polovica zakladnej casti a nova  prilezitost poucit sa z prehier a pokusit sa o lepsi zaver druhej casti sutaze. Uz na konci tohto tyzdna bude na to moznost v Michalovciach a Trebisove. Domace zapasy dorastencov su najblizsie na programe az 8. a 9. decembra.

2. liga starsich ziakov

HK MSK Ziar nad Hronom - HK Brezno 10:2 (2:0, 5:1, 3:1), goly Brezna: Martin Bauer, Michal Laubert

   Po piatich vitaznych zapasoch nastupili starsi ziaci Brezna proti superovi, ktory z doteraz odohranych troch zapasov tiez este neprehral, s respektom. Spravna miera takehoto pristupu ma svoje opodstatnenie, v tomto stretnuti sa vsak efektivnejsie presadilo sebavedomie domacich hokejistov. Ich zaciatocny napor utlmili Breznania po druhom gole Ziaru v 6. minute, no do konca tretiny sa im nepodarilo miernu prevahu vyjadrit aj golmi. O to dravsie sa domaci hokejisti pustili do svojho supera v druhej tretine. Za stavu 7:0 sa pri presilovke o dvoch hracov dostal k puku od Petra Sabaku Martin Bauer a prvy raz prekonal ziarskeho brankara. Na zaciatku tretej tretiny sa to este podarilo Laubertovi, ale dalsimi tromi golmi nakoniec zaokruhlili vysledok domaci hraci.

2. liga mladsich ziakov

HK MSK Ziar nad Hronom - HK Brezno 15:5 (3:2, 6:1, 6:2), goly Brezna: Adrian Sandor, Marek Giertl, David Kovac, Armand Medved, Filip Kubala

   Mladsi ziaci Brezna zacali v Ziari razne. Uz po pol minute dal prvy gol Sandor a o pat minut pri vlastnom oslabeni zvysil Giertl. V nasledujucich troch minutach vsak Breznania o svoje vedenie prisli a s jednogolovym naskokom zacinali druhu tretinu domaci hokejisti. Gol Kovaca s asistenciou Kubalu za stavu 7:3 dodal lavicke hosti kvapku nadeje, ale skore na strane Ziaru sa zvysovalo rychlejsie. K celkovym piatim strelenym golom Brezna prispel v zaverecnej tretine Medved z prihravky Sandora, ktory bol spolu s Vajsom aj pri Kubalovom gole. Dojem z hry mladsich ziakov Brezna bol chvilami lepsi nez konecny vysledok.

   Obe ziacke druzstva maju v nasledujucom kole volno, o dva tyzdne, v nedelu 25. novembra sa doma stretnu s rovesnikmi z Detvy.

Ing. Jozef Kolarovic

 Stredoslovenska divizia pripraviek - 8. kolo
HK 95 Povazska Bystrica - HK Brezno 8:2 (2:1, 2:0, 4:1), goly Brezna: Bubeliny, Fasko

   V zapase podali breznianski hraci dobry vykon, ked do stavu 5:2 drzali krok s domacimi. Skoda nevyuzitych sanci, lebo konecny vysledok by mal inu podobu. V 9. kole privitaju na domacom lade hokejistov Zvolena. Zapas sa odohra v sobotu 17. novembra o 9. hodine.

Michal Miklovic

 

Sportova strelba

   Cez vikend 10. a 11. novembra sa uskutocnilo 1. a 2. kolo Ligy talentovanej mladeze (LTM) v strelbe zo vzduchovych zbrani. Organizatori MS SR a Slovensky strelecky zvaz usporiadanim poverili Sportovostrelecky klub  LIAZ Velky Krtis. Zaroven to bolo 1. a 2. kolo Prvej slovenskej streleckej ligy (I. SSL). Strielalo sa v novej krasnej sportovej hale SOU Modry Kamen, ktoru im mozu len zavidiet. Vysledky strelcov SSK MSK Brezno:

LTM 10. novembra

VzPu 60: 6. J. Medved 478 bodov, VzPu 40: 12. M. Petrekova 325, 13. D. Sliacan 298.

LTM 11. novembra

VzPu 60: 5. J. Medved 488, VzPu 40: 13. M. Petrekova 317, 14. D. Sliacan 314.

I. SSL 10. novembra

VzPi 60: 13. S. Svarc 528, 19. M. Kovacik 512, 23. V. Pancik 446.

I. SSL 11. novembra

VzPi 60: 8. S. Svarc 519,10. M. Kovacik 507, 12. V. Pancik 484.

(ss)

 Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov 8. kolo

ZP Sport Podbrezova A - Tatran Sucany 7:1 (3731:3452)

Milan Tomka 622, Jaroslav Truska 633, Juraj Krivan 559, Radoslav Foltin 622, Jovan Calic 679, Pavol Jakubec 616

   A druzstvo na domacej pode opat bez problemov zvitazilo. Najlepsim hracom zapasu sa stal Jovan Calic vykonom 679 bodov. V tabulke patri A druzstvu prva priecka s rozdielom troch bodov pred druzstvom Velky Saris.

ZP Sport Podbrezova B - SK Modranka 5:3 (3611:3588)

Jozef Pesta 617, Ondrej Kyselica 654, Tomas Dilsky + Peter Sibal 547, Milan Jovetic 570, Pavel Paulecko 607, Tomas Pasiak 616

   Na domacej pode si B druzstvo zacina budovat respekt superov, ved vyhralo svoj stvrty domaci zapas v rade. Aj ked museli domaci o vitazstvo bojovat do uplneho zaveru, dva body zostali v Podbrezovej. Peknym vysledkom sa predviedol Ondrej Kyselica, ktory dosiahol svoje tohtorocne maximum 654 bodov. V tabulke patri B druzstvu piata priecka, na druhy Velky Saris straca len dva body.

1. liga muzov skupina Vychod 9. kolo

KK Rimavska Sobota - ZP Sport Podbrezova C 6:2 (3292:3150)

Jozef Petras 565, Lubomir Niscak 536, Lubos Figura + Michal Svitek 436, Tomas Herich 542, Radoslav Kürty 522, Matej Srsen 549

   Na superovych drahach je C druzstvo lahkym superom najma preto, ze mu chyba prisposobivost k inemu materialu, na aky je zvyknuty na domacich drahach. Preto sa po vonkajsej prehre prepadlo o dalsiu priecku a momentalne mu patri deviate miesto z trinastich druzstiev.

Dorast 5. kolo

ZP Sport Podbrezova – Tatran Sucany 2:1 (1701:1583)

Dominika Kyselicova 561, Michal Svitek 569, Lubos Svitek 571, Marek Mihok 530 – nepocital sa

Disciplina sprint

Lubos Svitek (ZP Sport Podbrezova) - Jan Cabuda (Sucany) 1:2

   Zlepsujuce sa vykony dorasteneckeho druzstva sa potvrdili v domacom stretnuti, ked si bez problemov poradili s hostami zo Sucian a vytvorili novy rekord druzstva vykonom 1701 bodov. Osobnymi maximami sa zaskveli aj Dominika Kyselicova, ktora vytvorila novy rekord podbrezovskej kolkarne dorasteniek vykonom 561 bodov, a Lubos Svitek, ktory dosiahol svoje osobne maximum vykonom 571 bodov. V tabulke je druzstvo dorastencov na tretej priecke, ked na prve Vrutky straca dva body.

(ks)

 Sipkarska a stolno–futbalova liga

Dart club suverenne vedie

   Sipkari aj stolni futbalisti maju za sebou dalsi zo zaujimavych vikendov, vsetko zacalo v piatok mestskou ligou jednotlivcov. Medzi sipkarmi si druhe vitazstvo pripisal na svoje konto Peter Pocklan. Velmi dobre zahral aj Jozef Lalik, ktory sa druhykrat v rade prebojoval do finale, no opat bol neuspesny, stacilo to na druhe miesto. Prekvapujuco treti skoncil Andrej Skantar, ktoreho na stupnoch vitazov vidiet len sporadicky.
   V stolnom futbale sa konecne naplno zacina presadzovat Jan Ambros a svojim druhym vitazstvom za sebou zacina naplnat ulohu favorita. Na druhom mieste skoncil Martin Ciesar a prvu trojku uzavrel Martin Raffay.
   V sobotu sa uz stolni futbalisti mohli tesit na prvy turnaj kategorie Old School, ktory sa hra na strunkovych stoloch Steve.  Z prvenstva sa  tesila  zmiesana dvojica Tomas Ciz – Jan Ambros. Na druhom mieste sa umiestnili Lukas Porhajas a Igor Kostial a nedali sa zahanbit ani pravi  „Oldskulaci“, ked tretie miesto obsadil Jozef Lalik s Robom Balogom.
   V nedelu bola v Dart clube na programe mestska liga juniorov v stolnom futbale, ktoru hravaju pravidelne kazdu nedelu od 14.  do 19. hodiny. Dart club pozyva vsetkych, ktori este nedovrsili 18 rokov, aby si prisli zahrat stolny futbal, hry pre juniorov su zadarmo. Tentokrat zvitazil Ivan Cunderlik.
   To najdolezitejsie vsak cakalo na sipkarov, ktori mali v nedelu na programe 4. a 5. kolo Slovenskej extraligy druzstiev. V nevludnom pocasi vycestovali za svojimi supermi do Dolneho Kubina a do Presova. Prvy zapas odohrali v Kubine, ktory patri medzi outsaiderov sutaze. Breznania vycestovali v nie najsilnejsej zostave, ale ukazalo sa, ze kader je dost siroky a kvalitny na to, aby zdolaval kazdeho supera. Ivan Filo, Zdenko Pampurik, Matej Putnok, Pavel Melicher a Peter Pocklan najprv zdolali OS Dolny Kubin vysoko 12:4.  V Presove v tom istom zlozeni sa presunuli do Presova, kde ich cakal tiez novacik. Ukazali, ze vedia za tim zabojovat a potiahnut aj ked sa nedari, ved po prvych dvojhrach uz prehravali 2:0. Nakoniec sa karta obratila a zapas dotiahli do jednoznacneho vitazstva 11:5. 1. Dart club Brezno ani po piatom kole nestratil bod a suverenne vedie skupinu Vychod s 10 bodmi pred Power Dartom Kosice a Mamasanom Presov.

(pp)

 Zo stolneho tenisu

   Zilina B – Brezno A  4:14 (body: Lamper 4,5, Galik 4, Spac 3, Plecho 2,5), Stranske – Brezno A 12:6 (Lamper 2,5, Plecho 1,5, Spac 1,5, Galik 0,5).

  Brezno B – Brehy 10:8 (Pampurik 4, Glejtek 3, Fodor 3), Brezno B – Kremnica 11:7 (Fodor 4,5, Pampurik 2,5, Glejtek 2, Macula 1, Istvan 1).

   Brezno C – Lubietova B 11:7 (Dien 3,5, Zigo 2,5, Danco 2,5, Gregor 2,5).

(ll)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT