6. NOVEMBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

      Erik Strkac z Valkovne, Olivia Koziakova zo Zavadky, Adam Krupa z Cierneho Balogu, Vanesa Korenova z Helpy, Nela Hricanova z Rimavskej Soboty, Samuel Golian z Benusa, Kevin Pacan zo Zavadky, Nikola Buvalova z Brezna, Janka Pokosova z Brezna.

 

  

        Opustili nas_image

     

 

      Viera Pauliakova (67) z Bravacova, Anna Giertlova (71) z Brezna, Zlata Gaborova (94) z Brezna, Jan Giertl (47) z Pohronskej Polhory, Juliana Stehlikova (87) z Brezna, Milos Levik (82) z Valaskej, Margita Majchutova (80) z Brezna, Dusan Veselko (72) z Brezna, Eva Stulrajterova (54) z Dobroce, Jozef Siman (75) z Brezna, Pavel Kois (60) z Brezna.

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V prvy novembrovy piatok na Ulici Frana Krala v Brezne doslo k zrazke Felicie s cyklistom, ktoreho so zraneniami previezli do nemocnice. Po dopravnych nehodach na Razusovej ulici, Ceste osloboditelov v Brezne, v Prednych Halnoch, Ciernom Balogu, Nemeckej a v Benusi odpojili z havarovanych vozidiel akumulator, vytecene pohonne latky zasypali vapexom a vycistili vozovku. Otvorili byty na Clementisovej ulici a na Nalepkovej ulici, v ktorom majitel lezal na zemi v zlom zdravotnom stave. Zaevidovali dva ekologicke zasahy, v oboch pripadoch islo o unik ropnych produktov. Vysokym tlakom zlikvidovali poziar v podkrovi rodinneho domu v Pohronskej Polhore a cez  linku 112 ich privolali do Michalovej, kde v transformacnej stanici horela poistka.

 

 155

   Breznianski lekari upozornuju na zvysenu opatrnost  majitelov domov, ktori vykuruju pevnym palivom alebo plynom, aby nedoslo k otrave oxidom uholnatym. Vystartovali dovedna 36-krat, z toho 10-krat k prihodam srdca a obehu, po 5-krat k neurologickym prihodam, k urazom, 2-krat k porodom a 14-krat k inym pripadom. V statistike vyjazdov zachranarov v Helpe su zapisane po 2 gynekologicko-porodnicke prihody, urazy,  bolesti brucha, respiracne zlyhania, otrava, kolapsovy stav, psychiatricka prihoda a 3 poruchy srdca a obehu. Lekari v Bystrej zaznamenali 10 neurologickych prihod, 6 prihod srdca a obehu, 4 poruchy dychania, 2 urazy, 7 sekundarnych prevozov. V Lome nad Rimavicou pomohli pri porode, neurologickej prihode, 2 urazoch po havariach,  internych pripadoch a prepravili pacienta.

  

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze dopravne nehody v tomto tyzdni sposobili hlavne vodici pod vplyvom alkoholu, pricom doslo aj k tazsim zraneniam. Po havariach odtiahli sest vozidiel, najdlhsiu trasu absolvovali z Gasparova do Galanty. Z Krpacova do Brezna prepravili Peugeot s odtrhnutou prednou napravou.

 

 Horska zachranna sluzba

6195326

    Vo vysokohorskom prostredi su zimne podmienky, nad 800 metrov je snehova pokryvka od poprasku do 15 centimetrov.   Jeden clen Horskej zachrannej sluzby sa zucastnil na skoleni jaskyniarov vo Vratnej.

 

Blahozelanie

       Dna 15. novembra oslavia patdesiatpat rokov spolocneho zivota

 Drahomira a Anton Tatarovci.

   K jubileu srdecne blahozelaju, dobre zdravie, vela lasky a rodinnej pohody zelaju krstne deti Elena, Milan, Zlatica s rodinami a brat Vojtech.

 

Podakovanie

      Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ze prisli dna 23. oktobra odprevadit nasu mamu

Martu Podobovu z Brezna

 na poslednej ceste zo zivota.
Smutiaca rodina.

Spomienky

    Prinasame biele ruze, maju biele lupienky, my sme do nich ulozili vsetky nase spomienky. Na hrob ich ukladame, je v nich drobna rosa a kazda ta kvapka rosy, to je nasa slza.
  
Dna 12. novembra sme si pripomenuli deviate vyrocie umrtia

Rudolfa Guzmu.

   S laskou spomina mama, sestra Kristinka a ostatna rodina.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat, s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 13. novembra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia

Stefana Belka z Brezna.

   S uctou a laskou spominaju manzelka, syn, dcery, synovia s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetko, co si urobil pre nas.
  
Dna 13. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jan Patin z Helpy.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, syn Milan s rodinou, sestry s rodinami a ostatna rodina.

 . . .

   Dna 15. novembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Svos z Helpy.

   Spomina rodina.

 . . .

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 15. novembra uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustila nasa draha

Katarina Tazka z Brezna.

   S laskou spominaju mama, manzel, dcery Zuzana, Janka a vnucky Nikolka a Karolinka.

 . . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 15. novembra si pripomenieme piate vyrocie umrtia

Augustina Vlcka.

   S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

 . . .

   Neplacte, stiste v srdci zial, ja som dobre dielo v ziti vykonala. Po praci chcem tisko spat i bez slz sa da spominat.
  
Dna 15. novembra uplynie sest rokov odvtedy, co nas opustila nasa manzelka a matka

Margita Zahurakova z Hronca.

   S uctou spomina manzel a dcery s rodinami.

 . . .

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali. Zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti, mama draha, za vsetkych nas.
  
Dna 16. novembra si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasej milovanej

Jolany Durdakovej z Brezna.

   S laskou spominaju manzel, dcera a synovia s rodinami.

 



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Uskutocnenie vasich planov dostane rychly spad. Najde sa sice dost neprajnikov a zavistlivcov, ale nemozu vam uskodit. Vodici by si mali davat pozor na dodrziavanie dopravnych predpisov.

 Byk
   Mali by ste skor hladiet do minulosti nez do buducnosti. Hviezdy su naklonene novym planom a projektom. Takisto priatelskemu a lubostnemu zoznamovaniu.

 Blizenci
   Stretli ste svoju staru lasku ci davneho priatela a zistili ste, ze laska vam poriadne zhrdzavela, spomienky zosediveli a s tym sa nedokazete zmierit.

 Rak
   Jediny neduh, ktory vam v tomto case neda spavat, budu vase nekonecne sluby. Najblizsie okolie sa na ne velmi casto spolieha a casto na nich zaklada aj nejaku dlhodobu cinnost.

 Lev
   Mate dost energie, ale ta bude nasmerovana vyhradne na pracovne zalezitosti, aby ste ulohy odovzdali vcas a v nalezitej kvalite.

  Panna
   Vase nepriaznive dusevne rozpolozenie pravdepodobne sposobi vazny konflikt s kolegami v zamestnani, co moze ohrozit vase postavenie. V tychto dnoch by vam prospela samota a snazte sa dokladne popremyslat o sebe.

 Vahy
   Pokial si hviezdy v zastupeni vasich nadriadenych zaumienili poslat vas na dalsiu sluzobnu cestu, nesnazte sa z toho dostat. Niekto iny by vas mohol predbehnut a zozat vavriny, ktore by inak patrili vam.

 Skorpion
   Mozete si zlepsit financnu situaciu, ale dary z neba, ohromujuce vyhry alebo nalezy vacsich sum penazi necakajte. Vsetko si musite poctivo zasluzit.

 Strelec
   Citite sa sviezi, plny energie a minimalne o desat rokov mladsi. Tento tyzden skratka praje vasmu rozletu, zmenam zivotneho stylu, nadvazovaniu novych priatelstiev a tiez rozmnozovaniu vasich financii.

 Kozorozec
   Kriticky a smoliarsky tyzden, preto sa vyvarujte zasadnych rozhodnuti ci akychkolvek cinnosti. Hviezdy praju „prizemnym“ zivotnym zazitkom: upratovaniu domacnosti, ale aj citaniu, pocuvaniu hudby a podobne.

 Vodnar
   Vyhybajte sa planom na rychle zbohatnutie, ktore sa vam budu cez tyzden ponukat. Hrozi velke riziko. Ak podnikate, obchodujte so starsimi, dostojnymi a skusenymi ludmi.

 Ryby
   Vytrvalost pri uskutocnovani planov vam prinesie zasluzene ovocie. Pokuste sa vyriesit svoje vztahy so spolupracovnikmi a vysvetlite im dovody svojho konania.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT